Φίλε chrisous αυτό που αναφέρεις για τα αυτόματα, είναι αλήθεια.
Τουλάχιστον αν δεν έχεις φροντίσει να έχεις πάρει και ένα "κουρδιστήρι" (winder), οπότε και δεν θα αντιμετώπιζες τέτοιο πρόβλημα.
Και εγώ έχω 5 αυτόματα αυτή τη στιγμή και αναγκαστικά όταν θέλω να φορέσω κάποιο το οποίο πλέον έχει ξεκουρδιστεί, επαναλαμβάνω την διαδικασία τόσο του κουρδίσματος, όσο και της ρύθμισης της ημέρας/ημερομηνίας (αν και πολλές φορές βαριέμαι και παραλείπω το βήμα αυτό, συνήθως όταν φοράω το "καλό" μου ρολόι και το βάζω για λίγες ώρες μόνο).
Αλλά έχω συμβιβαστεί με την ιδέα και πλέον δεν με πειράζει...
Βέβαια έχω και 4 quartz και ορισμένες φορές εκτιμώ αφάνταστα το γεγονός ότι βάζω το G-Shock μου και ρίχνοντας μια ματιά στην οθόνη του είναι όλα (ώρα, ημερομηνία, ημέρα, μήνας, έτος) στην εντέλεια ρυθμισμένα, χωρίς εγώ να πρέπει να κάνω κάτι άλλο.
Πάντως αν κοιτάξεις σε προτάσεις στο φόρουμ, υπάρχουν πολύ καλά αυτόματα ρολόγια από αξιόλογες εταιρίες με κόστος ακόμα και κάτω από 100€.
Οπότε αν βρεις κάτι και σου αρέσει σαν σχέδιο χτύπα το, ζήσε λίγο μαζί του, κοίτα πως πάει η συμβίωση και αν δεις ότι σε τραβάει, πήγαινε σε κάτι καλύτερο αυτόματο.
Αλλιώς παραφράζοντας τον τίτλο μιας γνωστής σειράς "
και τα quartz έχουν ψυχή".
Παναγιώτης