Αποστολέας Θέμα: Seiko Monster ή κάτι άλλο...;  (Αναγνώστηκε 7629 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Koulou

• Just Registered
    • Προφίλ
Seiko Monster ή κάτι άλλο...;
« στις: Ιούνιος 27, 2011, 10:12:09 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σχετικά νέος στο forum και αυτό είναι το πρώτο μου post. Είμαι λοιπόν σε αναζήτηση ενός ρολογιού για κάθε μέρα, κατά προτίμηση αυτόματου, με το budget να τερματίζει στα 200€, άντε λίγο παραπάνω... Θέλω σίγουρα το ρολόι να είναι με μπρασελέ και θα ήθελα σίγουρα κάτι ογκώδες, αφού έχω αρκετά έως πολύ μεγάλο καρπό. Θα ήθελα να είναι επίσης όσο δυνατόν πιο στιβαρή κατασκευή και με ανθεκτικό - σχετικά προφυλαγμένο κρύσταλλο, αφού θα περάσει μάλλον δύσκολες ώρες στο χέρι μου...
Διαβάζοντας πολλά θέματα στο forum σας, αλλά και αλλού στο internet, έχω καταλήξει ότι ό,τι ζητάω μάλλον μου τα παρέχει ένα Seiko Orange Monster. Θα ήμουνα πιο σίγουρος αν υπήρχε κάπου το ρολόι για να το δοκιμάσω, αλλά από τη στιγμή που αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει, την ξεχνάμε. Από τα χαρακτηριστικά του Monster θα ένιωθα πιο σίγουρος αν ήταν καναδυό χιλιοστά μεγαλύτερο σε διάμετρο. Κάτι που επίσης δεν έχω καταφέρει να μάθω με σιγουριά είναι τι αυτονομία έχει.
Πέρα από το Monster, ενδιαφέρον μου φαίνεται και το Seiko SKA367P1, αλλά και το Seiko SKA427P1. Υπάρχει περίπτωση αυτά να καταφέρω να τα βρω για να τα δοκιμάσω σε κάποιο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκομαι; Γενικά, υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίον καλύτερο είναι να προτιμήσω ένα αναλογικό αυτόματο ρολόι όπως το monster από ένα kinetic; Το τελευταίο από τα τρία μήπως είναι επίφοβο ως μαύρο στο να αποκτήσει εύκολα σημάδια από χτυπήματα;
Σε όποιο ρολόι και να καταλήξω, η αγορά θα γίνει μέσω ebay μάλλον και δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στο να έρθει ένα ρολόι γνήσιο, άψογο κλπ και ας είναι απαραίτητα στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Επίσης η αγορά θα γίνει από πωλητή εντός ευρωπαϊκής ένωσης για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο με τελωνεία κλπ... Έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα - πωλητή;
Όπως και να 'χει, ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε το post μου. Κάθε απάντηση με κάποια παρατήρηση πάνω σε αυτά που λέω ή με κάποια άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη, για να προχωρήσω άμεσα σε αγορά, μιας και το 'χω εξαντλήσει μάλλον λίγο το θέμα! Να είστε καλά! :)

Αποσυνδεδεμένος bujinkan

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Seiko Monster ή κάτι άλλο...;
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 28, 2011, 12:51:31 πμ »
http://cgi.ebay.co.uk/LATEST-SEIKO-200m-STEEL-ORANGE-MONSTER-DIVERS-SKX781K-/200568781133?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D951589454261347946

Δες αυτον τον πωλητη απο αγγλια.
εχει 100% θετικα feedback και χιλιαδες πωλησεις.
Και εχει και τα 3 μοντελα που ζητας

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 28, 2011, 08:20:21 πμ »
καλημερα φιλε μου. τι περιμετρο εχει ο καρπος σου? στο ρωταω αυτο γιατι στον δικο μου καρπο 18cm το monster φαινοταν μικρο. εχει και μεγαλη στεφανη και το καντραν γινεται ακομα μικροτερο.
http://www.creationwatches.com/
ριξε μια ματια και σε αυτο το site. με το budget που διαθετεις εχεις άπειρες επιλογες σε seiko citizen casio και orient

Αποσυνδεδεμένος Koulou

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 28, 2011, 08:59:20 πμ »
Πρώτα απ' όλα, ευχαρστώ για τις άμεσες απαντήσεις! :)
καλημερα φιλε μου. τι περιμετρο εχει ο καρπος σου? στο ρωταω αυτο γιατι στον δικο μου καρπο 18cm το monster φαινοταν μικρο. εχει και μεγαλη στεφανη και το καντραν γινεται ακομα μικροτερο.
Αυτό φοβόμουνα με το monster και δεν το έχω παραγγείλει ακόμα, 42mm με πολύ πλατιά στεφάνη... Ο καρπός μου προσεγγίζει τα 19cm... ::)

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 28, 2011, 09:09:34 πμ »
θα ειναι μικρο. καλυτερα δες αυτο ποθ κατα καποιο τροπο ειναι monster 

μια ακομα επιλογη με απιστευτη λουμινοβα και αρκετα σπάνιο μπορω να πω

το all time clasic

και το δευτερο μεγαλυτερο μετα το franken monster

Αποσυνδεδεμένος Koulou

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 29, 2011, 01:15:40 πμ »
Εγκαταλείποντας λοιπόν την ιδέα του orange monster μετά από αρκετή σκέψη κατέληξα στο orange frankenmonster, το οποίο δυστυχώς δε βρίσκω σχεδόν πουθενά... Για την ακρίβεια, δεν το βρίσκω πουθενά εντός ΕΕ και πουθενά με μπρασελέ... Καμιά βοήθεια...;

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 29, 2011, 08:00:56 πμ »
δυστυχώς η σιγκαπουρη ειναι η μονη επιλογη. και εγω πριν μια εβδομαδα αγορασα απο σιγκαπουρη γιατι το seiko που ηθελα δεν υπηρχε πουθενα αλου

Αποσυνδεδεμένος Koulou

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 29, 2011, 10:34:51 πμ »
Ε όχι, δεν είμαι διατεθειμένος να παραγγείλω από οπουδήποτε με τον κίνδυνο να μπλέξω με τελωνεία κλπ και να το πληρώσω τζάμπα πόσα φράγκα από τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι ούτε καν ακριβώς αυτό που ψάχνω... ::) Ξεκινάω ψάξιμο για κάτι άλλο λοιπόν! Αλήθεια, για τα Jacques Lemans τι άποψη έχετε; Βλέπω αυτό το ρολόι που είναι μια χαρά από χαρακτηριστικά και το βρίσκω και σε καλή τιμή... Να το επιλέξω; Τι μηχανή φοράει;
Κάποια άλλη πρόταση; Ψάχνω λοιπόν κάτι σε αυτόματο, ευμεγέθες (44mm χωρίς της κορώνα ++), με μπρασελέ και όχι εντελώς "κλασικό" σε εμφάνιση. Για παράδειγμα το Orient 7500 δε μου κάνει ιδιαίτερο κέφι να είναι μόνιμα στον καρπό μου... Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια. Κάθε πρόταση θα εκτιμηθεί δεόντως...

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 29, 2011, 11:57:31 πμ »
Ε όχι, δεν είμαι διατεθειμένος να παραγγείλω από οπουδήποτε με τον κίνδυνο να μπλέξω με τελωνεία κλπ και να το πληρώσω τζάμπα πόσα φράγκα από τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι ούτε καν ακριβώς αυτό που ψάχνω... ::) Ξεκινάω ψάξιμο για κάτι άλλο λοιπόν! Αλήθεια, για τα Jacques Lemans τι άποψη έχετε; Βλέπω αυτό το ρολόι που είναι μια χαρά από χαρακτηριστικά και το βρίσκω και σε καλή τιμή... Να το επιλέξω; Τι μηχανή φοράει;
Κάποια άλλη πρόταση; Ψάχνω λοιπόν κάτι σε αυτόματο, ευμεγέθες (44mm χωρίς της κορώνα ++), με μπρασελέ και όχι εντελώς "κλασικό" σε εμφάνιση. Για παράδειγμα το Orient 7500 δε μου κάνει ιδιαίτερο κέφι να είναι μόνιμα στον καρπό μου... Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια. Κάθε πρόταση θα εκτιμηθεί δεόντως...

το πολυ πολυ να πληρωσεις φπα +3 ευρω.. δηλαδη στην χειροτερη θα σου βγει οσο σου βγαινει απο ευρωπη

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 29, 2011, 01:52:47 μμ »
Για κοίτα και στις αγγελίες για το benarus sea devil...

Αποσυνδεδεμένος Koulou

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 30, 2011, 04:55:21 μμ »
το πολυ πολυ να πληρωσεις φπα +3 ευρω.. δηλαδη στην χειροτερη θα σου βγει οσο σου βγαινει απο ευρωπη
ΦΠΑ στην τιμή που θα το κοστολογήσουν, η οποία συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερη της πραγματικής, συν έξοδα φύλαξης, συν αν και όσα θελήσει ο τελωνειακός για πάρτη του κλπ... Είναι λίγο τραγική η κατάσταση αν σου κάτσει η στραβή, γι' αυτό δεν μπαίνω στη διαδικασία...

Για κοίτα και στις αγγελίες για το benarus sea devil...
Το έχω δει. Ενδιαφέρον ρολόι φαίνεται, αλλά θεωρώ πως τα χρήματα είναι αρκετά, για εμένα τουλάχιστον στην παρούσα φάση... Με 315 βρίσκω από Ιταλiα αυτόματο Breil, με ελβετικό μηχανισμό ΕΤΑ, κρύσταλλο ζαπφειρίου και υπέροχο ιταλικό design, αλλά δε σκόπευα να διαθέσω ούτε τόσα...

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 01, 2011, 07:54:49 πμ »
ΦΠΑ στην τιμή που θα το κοστολογήσουν, η οποία συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερη της πραγματικής, συν έξοδα φύλαξης, συν αν και όσα θελήσει ο τελωνειακός για πάρτη του κλπ... Είναι λίγο τραγική η κατάσταση αν σου κάτσει η στραβή, γι' αυτό δεν μπαίνω στη διαδικασία...
Το έχω δει. Ενδιαφέρον ρολόι φαίνεται, αλλά θεωρώ πως τα χρήματα είναι αρκετά, για εμένα τουλάχιστον στην παρούσα φάση... Με 315 βρίσκω από Ιταλiα αυτόματο Breil, με ελβετικό μηχανισμό ΕΤΑ, κρύσταλλο ζαπφειρίου και υπέροχο ιταλικό design, αλλά δε σκόπευα να διαθέσω ούτε τόσα...
το φπα μπαινει βαση του τιμολογιου που συνοδευει το δεμα. για τον τελωνιακο ειναι τα 3 ευρω που σου ειπα. τεσπα και εγω κοιτουσα να αποφυγω την αγορα εκτος ευρωπης οι τιμες ομως εχουν μεγαλες διαφορες

Αποσυνδεδεμένος CNR

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 13, 2011, 08:08:42 μμ »
το φπα μπαινει βαση του τιμολογιου που συνοδευει το δεμα.

+1

Aπό Ιαπωνία, πλήρωσα τελωνείο: 23% ΦΠΑ + 26 Ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος Koulou

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 09, 2011, 05:20:55 μμ »
Το λοιπόν, έπειτα από αρκετό ψάξιμο βρήκα και δοκίμασα το Monster (έστω και σε μαύρο), το Frankenmonster (επίσης μαύρο) και το SKA427P1. Το monster δε με ενθουσίασε τόσο από κοντά. Ωραίο ρολόι σίγουρα, αλλά δεν ξετρελάθηκα... Έχει μεγάλη στεφάνη και στον καρπό μου μικροέδειχνε αρκετά. Ίσως αν έβλεπα το πορτοκαλί που είχα βάλει στο μάτι εξ' αρχής να μου κάθονταν καλύτερα, δεν ξέρω. Το Frankenmonster δε μου άρεσε. Μου φάνηκε αρκετά "φλύαρο". Πολύ γιαπωνέζικη αισθητική, νομίζω, που γενικά δεν είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός της. Πιο πολύ απ' τα τρία μάλλον μου άρεσε το SKA427P1, αλλά κι αυτό δε με ξετρέλανε κι όλας... Για το συγκεκριμένο, ανασταλτικός παράγοντας ήταν η μαύρη επίστρωση σε κάσα και μπρασελέ που μπορεί να μου άρεσε αισθητικά, αλλά φοβήθηκα ότι θα αποκτήσει σχετικά εύκολα σημαδάκια, συν ότι τελικά προτιμούσα να αγοράσω ένα αυτόματο μηχανικό ρολόι, παρά ένα kinetic. Είδα και άλλα αυτόματα Seiko, αλλά ήταν ακόμη πιο συμμαζεμένα απ' το monster σε διάμετρο και δε μου κάθονταν καλά στο μάτι. Τέλος, παρακολουθώντας το forum, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μπορώ κάποια στιγμή να βρω ένα μεταχειρισμένο monster σε άριστη κατάσταση και καλή τιμή, ώστε να μου φύγει το κόλλημα κι ας μη με ενθουσίασε τελικά τόσο πολύ από κοντά... Τα λεφτά του σίγουρα θα τα βγάλει ως "χαμάλης" στο χέρι μου...
Με τα πολλά και αφού με τη λογική και το ψάξιμο δεν κατέληξα κάπου, είπα να λειτουργήσω πιο αυθόρμητα και παρήγγειλα από Ιταλία ένα Breil Milano Manta 1970 σαν και αυτό. Το εν λόγω ρολόι δεν το έχω δει από κοντά. Από διαστάσεις είναι λίγο πιο μεγάλο σε διάμετρο απ' το τερατάκι και από άποψη αισθητικής μου αρέσει πολύ όπως το βλέπω στις φωτογραφίες, αν και ξεφεύγει απ' το απλοϊκό "εργαλείο" που ήταν τα άλλα που έψαχνα. Από κοντά ελπίζω να ανταμοιφθεί το σχετικό ρίσκο που πήρα και να μην το μετανιώσω. Προς το παρόν, είναι καθ' οδόν από Ιταλία. Όταν με το καλό έρθει θα σας πω την τελική γνώμη μου και, γιατί όχι, θα κάνω και μια μίνι παρουσίαση με το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό.
Όπως και να 'χει, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τις συμβουλές σας. Να 'μαστε όλοι καλά! :)
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 09, 2011, 05:47:29 μμ από Koulou »

Αποσυνδεδεμένος gio72

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 09, 2011, 06:09:54 μμ »
To έχω εγώ το breil που παρήγγειλες, εξαιρετικό κομμάτι και πολύ κομψό, άριστη επιλογή!

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 09, 2011, 06:55:35 μμ »
Πολύ όμορφο το Breil Manta 1970. Mε το καλό να σου έρθει.
Ιστορική σειρά η Manta της Breil στη δεκαετία του '70.
Νομίζω πως η επιλογή σου είναι πολύ καλή. Αυτόματο με ΕΤΑ 2824, ζαφείρι, υπέροχο σχέδιο. Το μόνο ίσως μείον είναι τα 100μ. (μόνο) στεγανότητας. Λίγη προσοχή στο κολύμπι, όχι βουτιές και καταδύσεις....

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 09, 2011, 08:15:01 μμ »
Πολύ όμορφο!
Άντε με το καλό να το πάρεις στα χέρια σου και να δείχνει πάντα την .... σωστή ώρα!
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 09, 2011, 09:10:23 μμ »
Καλοφορετο να ναι και να το χαρεις ;)

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 09, 2011, 09:45:22 μμ »
Μπορείς να μου πεις που βρήκες το αυτόματο manta 315 γτ ενδιαφερομαι...
Ευχαριστω