Αποστολέας Θέμα: Επιλογή "allround" ρολογιού  (Αναγνώστηκε 46927 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή "allround" ρολογιού
« Απάντηση #60 στις: Ιούνιος 01, 2011, 10:07:35 μμ »
Φίλε pancho ξέχνα το Sinn, σου βρήκα καλύτερο και ομορφότερο    :D
Δεν είμαι βέβαια σίγουρος πόσο κάνει, ξέρω σίγουρα ότι είναι φθηνότερο από Rolex  ;D
ίσως με την κρίση και τις εκπτώσεις να σου κάνει.
το πρώτο είναι πιο all around, τα υπόλοιπα περισσότερο σπορ, όλα κομψά όμως  ;)

Tudor Heritage Advisor

Tudor Grantour

με πιο όμορφο το Flyback, αλλά μόνο σε μαύρο

Tudor Fastrider

υπάρχει και το γνωστό Heritage Chrono αλλά είναι και αυτό σκουρόχρωμο

πολύ μου άρεσαν  ;)  ίσως αξίζει να ψάξεις σε τί τιμές τα βρίσκεις.

και να μη σου κάνουν . . . δεν πειράζει, ευκαιρία να δείξουμε ωραία ρολόγια  :D

καλή έρευνα, ξανά  :)

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιούνιος 01, 2011, 10:08:50 μμ »
Φοβερό ρολόι και το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, αλλά θα προτιμούσα κάτι σε ελβετικό.

Επί της ουσίας, ενδεχομένως να μην υπάρχει και καμία διαφορά, αλλά .....

Προσωπικα δεν θα πηγαινα σε ''κατι σαν Navitimer'' ( παρολο που το Sinn ειναι πραγματικα αξιολογο) αλλα αν επφτα σε budget θα πηγαινε σε κατι που να εχει τη δικη του προσωπικοτητα-διαχρονικη αξια (λεγε με και Longines Legend Diver).
+1 λοιπον sto LD απο μενα ( αποτελει και εναν απο τους μελλοντικους μου στοχους σε παλιο ομως...)

Αν τωρα σε εκφραζει η αποψη μου εσυ θα κρινεις...

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιούνιος 01, 2011, 10:27:18 μμ »
Φίλε pancho ξέχνα το Sinn, σου βρήκα καλύτερο και ομορφότερο    :D
Δεν είμαι βέβαια σίγουρος πόσο κάνει, ξέρω σίγουρα ότι είναι φθηνότερο από Rolex  ;D
ίσως με την κρίση και τις εκπτώσεις να σου κάνει.
το πρώτο είναι πιο all around, τα υπόλοιπα περισσότερο σπορ, όλα κομψά όμως  ;)

Tudor Grantour

με πιο όμορφο το Flyback, αλλά μόνο σε μαύρο

Tudor Fastrider

Ρε συ φίλε Κώστα, πραγματικά πρέπει να διαβάζεις το μυαλό μου, αλλιώς δεν εξηγείται .....

Πρίν από μερικά post έγραψα:
Την B.M. δεν την έχω ψάξει αναλυτικά, αλλά θα το κάνω μαζί με κάποιες άλλες που ξετρύπωσα....

Το αμέσως επόμενο post που θα αναρτούσα θα είχε ακριβώς τις ίδιες φωτογραφίες....
(τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται... ;D)

Εννοούσα την TUDOR και την BALL και πραγματικά υπάρχουν κάποια μοντέλα που μου αρέσουν πολύ !
Βέβαια δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα σχετικά με τις εταιρείες αυτές, ούτε την άποψη της ωρολογόφιλης κοινότητας περί αυτών αλλά περιμένω σχόλια και με αφορμή το post σου
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιούνιος 01, 2011, 10:38:18 μμ »
Προσωπικα δεν θα πηγαινα σε ''κατι σαν Navitimer'' ( παρολο που το Sinn ειναι πραγματικα αξιολογο) αλλα αν επφτα σε budget θα πηγαινε σε κατι που να εχει τη δικη του προσωπικοτητα-διαχρονικη αξια (λεγε με και Longines Legend Diver).
+1 λοιπον sto LD απο μενα ( αποτελει και εναν απο τους μελλοντικους μου στοχους σε παλιο ομως...)

Αν τωρα σε εκφραζει η αποψη μου εσυ θα κρινεις...

Δεν μπορώ να κρίνω το Leg.Diver ωρολογιακά και δεν έχω κανένα λόγω να αμφισβητήσω τις απόψεις των φίλων του forum,
αλλά δυστυχώς σχεδιαστικά μου φαίνεται λίγο περισσότερο "κλασσικό" και κάπως ...."άδειο".

Δεν παραγνωρίζω την ομορφιά της απλότητας, αλλά νομίζω πως με χαλάει λίγο η άδεια και κάπως κουρμπαριστή στεφάνη του.
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιούνιος 01, 2011, 10:42:39 μμ »
Ρε συ φίλε Κώστα,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, αλλιώς δεν έχει άλλες προτάσεις  :D  ;D

έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι είναι θυγατρική εταιρεία της Rolex. Ποιοτική, ωραία μοντέλα δείχνει να έχει, πιο προσιτή από τη μαμά και ελβετικότατη (όπως την θες) - Γενεύη κέντρο πλατεία  ;D

Ας σχολιάσουν και άλλοι φίλοι αν μπορούν .

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιούνιος 01, 2011, 10:49:35 μμ »
για χρονογράφο η tudor είναι καλή λύση.
Θυγατρική της Ρόλεξ, καλή ποιότητα κατασκευής/φινίρισμα αλλά όχι inhouse μηχανές της μαμάς Rolex.
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:01:18 μμ »
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, αλλιώς δεν έχει άλλες προτάσεις  :D  ;D

έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι είναι θυγατρική εταιρεία της Rolex. Ποιοτική, ωραία μοντέλα δείχνει να έχει, πιο προσιτή από τη μαμά και ελβετικότατη (όπως την θες) - Γενεύη κέντρο πλατεία  ;D

Ας σχολιάσουν και άλλοι φίλοι αν μπορούν .

Καλά ρέ, μή βαράς ! ;D

Αλήθεια έχει πάρει το μάτι σου τίποτα τιμές, διαθεσιμότητα κλπ?

για χρονογράφο η tudor είναι καλή λύση.
Θυγατρική της Ρόλεξ, καλή ποιότητα κατασκευής/φινίρισμα αλλά όχι inhouse μηχανές της μαμάς Rolex.
Ομοίως φίλε ΝΙΚΟΛΑΕ ( ;D) γνωρίζεις τίποτα εσύ ?

δε σας έχω γνωρίσει και προσωπικά κ φοβάμαι μήπως είστε τίποτα δίμετροι, άσβερκοι τραμπούκοι, οπότε από εδώ και πέρα.....Κωνσταντίνε, Νικόλαε, Γεώργιε κ.ο.κ.  :P ;D :D

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:03:02 μμ »
Καλά ρέ, μή βαράς ! ;D

Αλήθεια έχει πάρει το μάτι σου τίποτα τιμές, διαθεσιμότητα κλπ?

Πολυ καλη εταιρια με την σφραγιδα της Rolex ομως φοβαμαι πως ξεφευγεις σε τιμες (3500+ αρχικη για χρονογραφο θυμαμαι να εχω δει πριν μερικους μηνες εκ και αν κανω καποιο λαθος...)

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:10:33 μμ »
Πολυ καλη εταιρια με την σφραγιδα της Rolex ομως φοβαμαι πως ξεφευγεις σε τιμες (3500+ αρχικη για χρονογραφο θυμαμαι να εχω δει πριν μερικους μηνες εκ και αν κανω καποιο λαθος...)

Κοίτα, όσον αφορά στην τιμή, βλέπω πως κυμαίνεται στα επίπεδα του P.O. ή κάνω λάθος ?
Αν αξίζει τον κόπο σαν εταιρεία, τότε το συζητάμε....

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:15:52 μμ »
Κοίτα, όσον αφορά στην τιμή, βλέπω πως κυμαίνεται στα επίπεδα του P.O. ή κάνω λάθος ?
Αν αξίζει τον κόπο σαν εταιρεία, τότε το συζητάμε....

Προσωπικη εκτιμηση πως αξιζει... Ποιοτητα Rolex διχως το ''βαρυ'' brand name της μαμας εταιριας που λογικο και επομενο να φουσκωνει τις τιμες...
Πολλοι τα υποτιμουν ως ''φτηνα'' Rolex αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι .

Οσον αφορα την τιμη αυτη θα ειναι μαλλον ενα κλικ ψηλοτερη του PO αν πας για χρονογραφο...
Σε καθε περιπτωση ομως αρχιζεις και ξεφευγεις απο το αρχικο οριο που ειχες θεσει αν και οχι σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:25:03 μμ »
Πανέμορφα τα μοντέλα της Tudor,  αλλά στα 3500 συν, μπορείς να πας σε Ω , με in house μηχανή, ενώ η Tudor φοράει ΕΤΑ. Βέβαια τα μοντέλα της Tudor, διαθέτουν από τη ''μαμά'', την κάσα του Oyster σε κάποια μοντέλα και το ρότορά της. Αλλά σαν ωρολογιακή αξία, η Ω, είναι ένα σκαλί παραπάνω, καθότι ανταγωνιστική της Rolex, ενώ η Tudor βρίσκεται στη ''σκιά'' της Rolex. Προσωπικά θα επέλεγα Tudor, λόγω του ποιο μοντέρνου σχεδιασμού (κατ΄εμέ).  Άλλωστε, δεν τα συναντάς και καθημερινά... Θέμα γούστου είναι πάνω απ΄όλα. Σε αυτά τα χρήματα , έχεις πολλές επιλογές και επέλεξε με το χέρι στην καρδιά, αφού... το χέρι , ούτως ή άλλως... θα μπει στην τσέπη... ;D
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:25:45 μμ »
Προσωπικη εκτιμηση πως αξιζει... Ποιοτητα Rolex διχως το ''βαρυ'' brand name της μαμας εταιριας που λογικο και επομενο να φουσκωνει τις τιμες...
Πολλοι τα υποτιμουν ως ''φτηνα'' Rolex αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι .

Οσον αφορα την τιμη αυτη θα ειναι μαλλον ενα κλικ ψηλοτερη του PO αν πας για χρονογραφο...
Σε καθε περιπτωση ομως αρχιζεις και ξεφευγεις απο το αρχικο οριο που ειχες θεσει αν και οχι σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Γι'αυτό γνωρίζουμε τίποτα ?

Uploaded with ImageShack.us

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:27:15 μμ »
Tudor, πάρα πολύ καλή επιλογή.

Πολύ ρολόι για τα λεφτά του.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:27:49 μμ »
Πανέμορφα τα μοντέλα της Tudor,  αλλά στα 3500 συν, μπορείς να πας σε Ω , με in house μηχανή, ενώ η Tudor φοράει ΕΤΑ. Βέβαια τα μοντέλα της Tudor, διαθέτουν από τη ''μαμά'', την κάσα του Oyster σε κάποια μοντέλα και το ρότορά της. Αλλά σαν ωρολογιακή αξία, η Ω, είναι ένα σκαλί παραπάνω, καθότι ανταγωνιστική της Rolex, ενώ η Tudor βρίσκεται στη ''σκιά'' της Rolex. Προσωπικά θα επέλεγα Tudor, λόγω του ποιο μοντέρνου σχεδιασμού (κατ΄εμέ).  Άλλωστε, δεν τα συναντάς και καθημερινά... Θέμα γούστου είναι πάνω απ΄όλα. Σε αυτά τα χρήματα , έχεις πολλές επιλογές και επέλεξε με το χέρι στην καρδιά, αφού... το χέρι , ούτως ή άλλως... θα μπει στην τσέπη... ;D
Δηλ. με χρήματα αντίστοιχα του P.O. δεν υπάρχει κανένα μοντέλο της TUDOR ?

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:33:25 μμ »
Γι'αυτό γνωρίζουμε τίποτα ?

Η επανέκδοση του κλασσικού Tudor Monte Carlo.

Το ρολόι μιλάει από μόνο του.

Να ενα τροποποιημένο με τοποθετηση κύκλωπα όπως στο Monte Carlo

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:38:14 μμ »

Τιμή περίπου? και αυτό στα επίπεδα των > 3500€ ?
Το φθηνότερο μοντέλο της ποιό είναι και πόσο περίπου κοστίζει ?

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:46:36 μμ »
Τιμή περίπου? και αυτό στα επίπεδα των > 3500€ ?
Το φθηνότερο μοντέλο της ποιό είναι και πόσο περίπου κοστίζει ?

3100 κατάλογος στην γύρα μπορείς να φτάσεις ακόμα και στα 2.300. Για καινούργιο πάντα.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:55:19 μμ »
Δε γνωρίζω αν στα χρήματα του PO, υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε τιμή. Αλλά στο ''παζάρι'' και στις εποχές που ζούμε, δεν έχεις να χάσεις τίποτα, για να τα δεις από κοντά.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:56:21 μμ »
3100 κατάλογος στην γύρα μπορείς να φτάσεις ακόμα και στα 2.300. Για καινούργιο πάντα.
Το 3100 ισχύει για αυτό της φωτό, ή αναφέρεσαι στο φθηνότερο της εταιρείας ?

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιούνιος 01, 2011, 11:59:09 μμ »
Δε γνωρίζω αν στα χρήματα του PO, υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε τιμή. Αλλά στο ''παζάρι'' και στις εποχές που ζούμε, δεν έχεις να χάσεις τίποτα, για να τα δεις από κοντά.

Σαφώς και δεν έχω να χάσω τίποτα  ;)
Μόνο που εξακολουθώ να μην γνωρίζω που και ποιά μοντέλα μπορώ να βρώ στην ευρύτερη περιοχή Θεσ/νίκης ....