Αποστολέας Θέμα: Επιλογή "allround" ρολογιού  (Αναγνώστηκε 46921 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή "allround" ρολογιού
« Απάντηση #40 στις: Μάιος 31, 2011, 06:28:57 μμ »
Αν πεσεις σε budget δες το κλασσικο διαχρονικο Longines Legend Diver και το ιδιαιτερο limited Hamilton Pan Europ. Η λογικη παντως του να πεσεις σε budget και να αποταμιευσης για μια μελλοντικη ισως αγορα δεν ειναι καθολου κακη αν δεν εχεις τρελα με καποιο ρολοι που κοστιζει ~2000....

Προς το παρόν παραμένουμε στο αρχικό budget και εκτός απροόπτου (ελπίζω) δε θα αλλάξει αυτό.

Αν παρ'ελπίδα αλλάξει κάτι, θα ενημερώσω σχετικά ώστε να προσαρμόσουμε ανάλογα τις προτάσεις
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μάιος 31, 2011, 06:31:12 μμ »
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Μάιος 31, 2011, 06:31:46 μμ »
Προς το παρόν παραμένουμε στο αρχικό budget και εκτός απροόπτου (ελπίζω) δε θα αλλάξει αυτό.

Αν παρ'ελπίδα αλλάξει κάτι, θα ενημερώσω σχετικά ώστε να προσαρμόσουμε ανάλογα τις προτάσεις

Απο οσα σου προταθηκαν μεχρι στιγμης ποια σε ποια καταληγεις (μεταχειρισμενα η καινουργια...); Ρωταω γιατι προτασεις υπαρχουν προφανως αρκετες ακομη αλλα μια πρωτη διαλογη θα δειξει που θες να κινηθεις

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μάιος 31, 2011, 06:42:25 μμ »
Απο οσα σου προταθηκαν μεχρι στιγμης ποια σε ποια καταληγεις (μεταχειρισμενα η καινουργια...); Ρωταω γιατι προτασεις υπαρχουν προφανως αρκετες ακομη αλλα μια πρωτη διαλογη θα δειξει που θες να κινηθεις

Δεν αποκλείω τα μεταχειρισμένα, αλλά πρώτη επιλογή παραμένουν τα καινούργια, για 2 κυρίως λόγους :

1. το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στην Αθήνα, κάτι που δυσχαραίνει τη διαδικασία.
2. το μεταχειρισμένο προϋποθέτει και αρκετές γνώσεις (ανάλογες τις αξίας του ρολογιού) τις οποίες εγώ δε διαθέτω....

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μάιος 31, 2011, 07:01:36 μμ »
Δεν αποκλείω τα μεταχειρισμένα, αλλά πρώτη επιλογή παραμένουν τα καινούργια, για 2 κυρίως λόγους :

1. το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στην Αθήνα, κάτι που δυσχαραίνει τη διαδικασία.
2. το μεταχειρισμένο προϋποθέτει και αρκετές γνώσεις (ανάλογες τις αξίας του ρολογιού) τις οποίες εγώ δε διαθέτω....

Αρα σε αυτην την περιπτωση τα Planet Ocean κ Superocean heritage ειναι κατ εμε οι καλυτερες επιλογες.

Σημειωνω οτι αν το δευτερο δεν σου αρεσει με μπρασελε το φορας με καουτσουκ καλοκαιρι και δερμα χειμωνα... (γλυτωνεις και τα χρηματα του μπρασελετ επιλεγοντας αυτες τις λυσεις...)

Προσωπικα παντως οταν φορεσα το PO δεν μου αρεσε οσο το Breitling αντιθετα με οσα περιμενα απο τις φωτογραφιες...
Αν πηγαινα σε Omega θα πηγαινα με κλειστα τα ματια στο Moonwatch  το οποιο προσωπικα για πολλους λογους λατρευω χωρις ομως να ειναι αυτο που θα σου προτεινα για καθημερινη ''σκληρη'' χρηση

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μάιος 31, 2011, 08:29:31 μμ »
Ρε συ afnios, αυτά που πρότεινες υπερβαίνουν κατά πολύ το budget....
Απο 2800 $  εως 3500$  καινουργια,ειναι πολλα?
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μάιος 31, 2011, 08:36:25 μμ »
Απο 2800 $  εως 3500$  καινουργια,ειναι πολλα?

Νομίζω οι τιμές που λες είναι στην Αμερική με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μάιος 31, 2011, 08:57:17 μμ »
Μερικά σχόλια  :)
   Το ποσό που διαθέτεις δεν είναι μικρό και συνεπώς δικαιολογημένα απαιτείται αρκετή μελέτη και έρευνα. Από την άλλη όμως, δυστυχώς, το ποσό δεν είναι ικανό για την απόκτηση αρκετών παραπάνω προτάσεων  :( .
   Σίγουρα αναμενόμενη η τάση του φορουμ για κάτι (πάντα) καλύτερο αλλά αυτό ακολουθείται συνήθως με το "ανέβασε λίγο το ποσό", και λίγο-λίγο φτάνουμε στο πολύ, στο απλησίαστο, στο ανέφικτο. Ωραία τα Omega, IWC και Breitling αλλά απλά δεν τα φτάνει με το ποσό αυτό (για καινούργιο, όπως επιθυμεί). Μη ζορίζουμε την κατάσταση άλλο. Το επιθυμητό είναι να πάρεις αυτό που σε ενθουσιάζει και μπορείς, όχι να συμβιβαστείς λόγω του ονόματος και μόνο. Μην κολλάμε με το Omega σαν πρόταση πχ από τη στιγμή που δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Με τη λογική αυτή ίσως κάποιοι θα πρότειναν και το πιο απλό και αδιάφορο Omega κάτω των 2000 ευρώ μόνο και μόνο λόγω του ονόματος (αδιαφορώντας για τις επιθυμίες που ανέφερες). Λέω ίσως.
   Αν δεν σε ενθουσιάζει κάτι στην τιμή αυτή, όπως ανέφερε προηγούμενος συμφορουμίτης, σκέψου και την ιδέα να αποκτήσεις κάτι που πραγματικά σε ενθουσιάζει και ας έχει μικρότερη τιμή. Καλό στην τσέπη σου θα κάνεις, θα έχεις κάτι που θα χαίρεσαι (όχι κάτι που συμβιβαστικά απόκτησες διότι δεν έπιανες το Omega και να λες μονίμως μετά "αν έδινα άλλα 500 θα το είχα") και αν θες θα σου επιτρέψει να αγοράσεις και ένα δεύτερο ρολόι σε διαφορετικό ύφος. Το θέμα είναι να γεμίζει πρωτίστως το δικό σου μάτι με ό,τι τιμή έχει και μη σκέφτεσαι πως θα το κρίνει η ωρολογόφιλη κοινότητα.
   Και ένα δεύτερο . . . μου ήρθε στο μυαλό την πρώτη φορά που είδα το θέμα που άνοιξες, από τον τίτλο και μόνο. Μία προσωπική θέση λόγω εμπειρίας και δεν αποκλείω, σε κάποιο βαθμό, να το βλέπουν και άλλοι με τον ίδιο τρόπο. Το all around ρολόι είναι ιδανικό για κάποιον που δεν έχει αρκετά ρολόγια (μπορεί και μόνο ένα) και δεν είναι επίσης άρρωστος με αυτά (οι άρρωστοι έχουν συνήθως αρκετά). Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτή, προχώρα.
   Αν όχι, υπάρχει περίπτωση μελλοντικά, η επιλογή σου να μην αποδειχτεί ιδανική, θα το εξηγήσω. Δεν έχω πολλά ρολόγια (6-7) και χωρίς να έχω δώσει πολλά (όλα μαζί δεν φτάνουν την αγορά σου). Το πρώτο μου (πριν σας γνωρίσω) ήταν all around, το πήρα γιατί ήθελα να έχω ένα μόνο ρολόι για όλα, και το πέτυχα. Μετά όμως με την απόκτηση των υπολοίπων, δημιουργήθηκε το θέμα-πρόβλημα της επιλογής. Αφού τα αγόρασα είναι κρίμα να μην τα φοράω-απολαμβάνω. Από τις 24 ώρες οι 8 είναι στο κρεββάτι, απομένουν από 8-16 το πολύ για να φορέσω ρολόι, αφαιρώ και τις ώρες που δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο (απλά κάθομαι σπίτι και έχω το ρολόι στο κομοδίνο), και τί μένει ; η μάχη μεταξύ τους για το ποιο θα περάσει λίγη ώρα στον καρπό μου. Εδώ είναι το all around που χάνει γιατί αν το επιλέξω θα φάει χρόνο από ένα συνήθως καταλληλότερο. Θα πάω για τρέξιμο-θα βάλω το σπορ, θα πάω παραλία-θα βάλω τον δύτη, σε έξοδο θα βάλω το dress, σε κάτι πιο ιδιαίτερο θα βάλω τον πιλότο ή το vintage χρονογράφο . . . και έτσι ερχεται πάντα δεύτερο το all around. Ενώ το δικό μου τα έχει όλα ώστε να καλύψει κάθε απαίτηση, του λείπει η ιδιαίτερη προσωπικότητα και ύφος που θα με τραβήξει . . . για να μην πολυλογώ  ;D , το φοράω λιγότερο απ' όλα. Θα ήταν κρίμα να είχα δώσει ένα μεγάλο ποσό για το συγκεκριμένο ρολόι και να έρχεται δεύτερο. Θα σκεφτεί τώρα κάποιος (δικαιολογημένα), "Τί νομίζεις ; εμείς που έχουμε PO δεν είμαστε ικανοποιημένοι ? " σίγουρα είναι και λογικό είναι. Δηλώνω ξανά ότι είναι πιθανό σαν σκέψη να υπάρχει, ειδικά σ' αυτούς που θέλουν να απολάμβάνουν όσο γίνεται περισσότερο τα ρολόγια που έχουν, φορεμένα στον καρπό.
   Όλα αυτά κολλάνε στην περίπτωση που δεν σε ενθουσιάζει κάτι στα 2000 ευρώ. Πάρε ένα dress πχ και ένα καθαρόαιμο σπορ (ή γενικότερα ανθεκτικό, πχ δύτη) και θα έχεις δύο αξιόλογες και ξεκάθαρες λύσεις (εφόσον φυσικά σου αρέσουν πάντα). Ή μπορείς να ακολουθήσεις άλλο συνδυασμό (πιλότους, χρονογράφους κα). Θα είναι κρίμα να έχεις δώσει τόσα λεφτά και να φτάσεις αργότερα σε τέτοια διλήμματα. Δεν θα μου άρεσε να φοράω το PO στην παραλία και να ξέρω ότι περιμένει στη θήκη το BS ή μέχρι και το SKX ή να φοράω το βραδάκι στην έξοδό το PO και να περιμένει αντίστοιχα το Portofino,DeVille ακόμα και το Stowa . . .  (ανέφερα PO που στην περίπτωσή μας δεν είμαστε ούτε εκεί)
   Απλά φιλικά σχόλια, μην παρεξηγηθώ από τους κατόχους PO, BSH . . .

Καλή επιλογή  ;)

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μάιος 31, 2011, 09:37:15 μμ »
Επαναλαμβάνω   ;D
   ΔΕΝ θέλω να παρεξηγηθώ από τους φανατικούς φίλους κατόχους PO, BSH κλπ. Αξιολογότατα ρολόγια όλα. Τα παραπάνω έγραψα για να περιγράψω την πιθανή κατάσταση στην οποία μπορεί να οδηγήσει ένα all around ρολόι. Θα είναι κρίμα να δώσει κάποιος μέχρι 2000 ευρώ για να αποκτήσει κάτι που δεν τον ενθουσιάζει απόλυτα και να βρεθεί παράλληλα σε τέτοια διλήμματα επιλογής καθημερινά.

Καλή έρευνα  :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μάιος 31, 2011, 10:48:10 μμ »
   Kωνσταντίνε ωραιότατη και εμπεριστατωμένη προσέγγιση όχι μόνο του συγκεκριμένου θέματος, αλλά και γενικότερα της αγοράς-συλλογής ρολογιών. Πραγματικά η παράμετρος του τι πραγματικά μας συγκινεί είναι η πιό ουσιαστική, είτε είναι οικονομικά λίγο πιό κάτω είτε λίγο πιό πάνω από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως όριο ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούνιος 01, 2011, 01:06:51 πμ »
Κατ'αρχήν να σας ευχαριστήσω όλους (και ιδιαίτερα τον φίλο Κωνσταντίνο, κυρίως για το κουράγιο του να γράψει αυτό το μικρό σεντόνι  ;D),
μόνο και μόνο για να με προφυλάξει/ξετε από μια πιθανή αποτυχημένη αγορά.

Φοβάμαι όμως πως με κάποια από τα γραφόμενά μου ίσως σας παραπλάνησα (άθελά μου) και ελπίζω να γίνω λίγο πιο ξεκάθαρος τώρα...

Συλλέκτης δεν μπορώ να χαρακτηρισθώ και δεν έχω άλλο εξίσου ακριβό ρολόι, οπότε αντιλαμβάνεσθε τους λόγους για τους οποίους ονόμασα το θέμα “allround”...
Δυστυχώς, οικονομικά δεν ανήκω στους ανθρώπους που “παίζουν” με χιλιάρικα, θα ήθελα να αποκτήσω ένα ρολόι με διαχρονική αξία, χωρίς όμως να είναι κλασσικό (με την έννοια του “γεροντίστικου”).
Δεν με παίρνει να αγοράσω κάποιο ρολόι στα π.χ. 2.000€ και να πώ μετά από ένα εξάμηνο: “.....τελικά δε μου αρέσει και πολύ, αλλά δε μ@μείς..... θα πάρω άλλο! ”
Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους, δεν υπάρχει περίπτωση να “ματώσω” οικονομικά, για να αποκτήσω το πολυπόθητο “status symbol” και ας μην έχω λεφτά για βενζίνη αύριο (όπως δυστυχώς κάνουν πολλοί ΝεοΈλληνες...).

Επειδή όμως δεν γνωρίζω σε τί οικονομική κατάσταση θα βρίσκομαι μελλοντικά,
θεώρησα σκόπιμο να στραφώ σε κάτι κλασσικά σπόρ, μια κατηγορία ....”αθάνατη”, ένα ρολόι που θα μπορώ να το φορέσω τώρα (στα ~35 μου),
αλλά και 15 χρόνια μετά, χωρίς να φαίνεται παράταιρο στο χέρι μου ή να έχει περάσει η “μόδα” του.

Γι'αυτό εξ'αρχής απέκλεισα τα πολύ σπόρ ρολόγια, (διότι δε θα μπορούσα διαχρονικά να τα χρησιμοποιήσω/υποστηρίξω), όσο και αν μου αρέσουν τώρα (και μου αρέσουν πολύ τα άτιμα...).
Αντ'αυτού λοιπόν, σκέφτηκα να αποκτήσω ένα ρολόι ισορροπημένο σχεδιαστικά, που θα διαθέτει κάποιο στοιχείο που θα με κάνει να μην το βαρεθώ μετά από 15 ημέρες και να χτυπώ το κεφάλι μου,
αλλά και που θα μπορεί να σταθεί επάξια και στο μέλλον (στο βαθμό του εφικτού).

Αν δεν συντρέξουν λόγοι ανωτέρας βίας, το ρολόι δεν πρόκειται να πωληθεί, οπότε δε με ενδιαφέρει τόσο η μεταπωλητική του αξία και θα ήθελα να βρώ ένα ρολόι το οποίο θα με συνοδεύει καθημερινά,
αλλά να μην κάνει τη βρώμικη δουλειά (π.χ. Παραλία), την οποία θα αναλάβει κάποιο καταλληλότερο αλλά και σημαντικά φθηνότερο.

Δεν έχω αποκλείσει καμία από τις εναλλακτικές που προτάθηκαν και όλα είναι υπό σκέψη είτε πάρω ένα και πιο ακριβό, είτε πάρω δύο και πιο οικονομικά.
Το μόνο που φοβάμαι, είναι πως στη δεύτερη περίπτωση διατρέχω περισσότερο τον κίνδυνο να καταλήξω με δύο ρολόγια εκ των οποίων κανένα δε θα με καλύπτει απόλυτα.

Όμως γι' άυτό εξ'αρχής ξεκαθάρισα πως είμαι ανοικτός σε προτάσεις και συμβουλές από αρχαιότερους/εμπειρότερους, οι οποίοι (μεταφορικά ή κυριολεκτικά) το έχουν σπουδάσει το αντικείμενο.

Ευχαριστώ και πάλι, όχι μόνο για την υπομονή, αλλά και για την πραγματική διάθεση για βοήθεια που δείχνετε !

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούνιος 01, 2011, 01:42:01 πμ »
Σε ότι αφορά τη διαχρονικότητα στο σχεδιασμό, κοίταξε τη γκάμα της  Longines, με πολύ καλό value for money. Εκτός και αντέχεις οικονομικά, για κάτι ''καλύτερο'' σε όνομα.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούνιος 01, 2011, 07:33:58 μμ »
Φίλε pancho,
δεν ρίχνεις μια ματιά και στην Baume & Mercier ή την Louis Erard;
Ίσως να βρεις και εκεί κάτι αξιόλογο, δεν ξέρω βέβαια αν σου φαίνονται πολύ "μεγαλίστικα" για τα γούστα σου... ή πολύ "λίγες" αλλά τουλάχιστον μπορείς να ρίξεις μια ματιά. Νομίζω πως είναι από τις καλές εταιρίες για την κατηγορία τιμής που θέτεις.

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούνιος 01, 2011, 07:46:04 μμ »
Σε ότι αφορά τη διαχρονικότητα στο σχεδιασμό, κοίταξε τη γκάμα της  Longines, με πολύ καλό value for money. Εκτός και αντέχεις οικονομικά, για κάτι ''καλύτερο'' σε όνομα.
Η Longines ήταν εξ'αρχής μέσα στις επικρατέστερες, κυρίως λόγω σχεδιασμού και τιμολογιακής πολιτικής.
Αλλά, τόσο η σειρά Conquest (L2.743.4.76.6 , L2.744.4.56.7, ...), όσο και η σειρά GrandeVitesse (L3.637.4.70.6, L3.637.4.50.6) έχουν μόλις 5atm WR.

Η μόνη σειρά που μου αρέσει και πληροί τα κριτήρια είναι η Admiral (L3.666.4.76.6 ή L3.667.4.56.7), αλλά εξετάζουμε παράλληλα και άλλες προτάσεις

υ.γ. Οι μηχανισμοί της L. είναι μετονομασμένοι ΕΤΑ ?

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιούνιος 01, 2011, 07:52:32 μμ »
Υπάρχει η πιθανότητα να βρούμε κάτι που να προσεγγίζει κάπως (αισθητικά) το Zenith Defy Chrono Open?

Uploaded with ImageShack.us

υ.γ. είναι αυτό που προσπαθούσα να εξηγήσω λέγοντας "ασύμμετρη διάταξη" υποκαντράν

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιούνιος 01, 2011, 07:54:40 μμ »
Φίλε pancho,
δεν ρίχνεις μια ματιά και στην Baume & Mercier ή την Louis Erard;
Ίσως να βρεις και εκεί κάτι αξιόλογο, δεν ξέρω βέβαια αν σου φαίνονται πολύ "μεγαλίστικα" για τα γούστα σου... ή πολύ "λίγες" αλλά τουλάχιστον μπορείς να ρίξεις μια ματιά. Νομίζω πως είναι από τις καλές εταιρίες για την κατηγορία τιμής που θέτεις.

Παναγιώτης

Η L.E. προτάθηκε και από άλλο μέλος και ομολογώ πως έχει πολλά ενδιαφέροντα μοντέλα και σε σχετικά λογικές τιμές.
Την B.M. δεν την έχω ψάξει αναλυτικά, αλλά θα το κάνω μαζί με κάποιες άλλες που ξετρύπωσα....

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιούνιος 01, 2011, 08:02:56 μμ »
Η Longines ήταν εξ'αρχής μέσα στις επικρατέστερες, κυρίως λόγω σχεδιασμού και τιμολογιακής πολιτικής.
Αλλά, τόσο η σειρά Conquest (L2.743.4.76.6 , L2.744.4.56.7, ...), όσο και η σειρά GrandeVitesse (L3.637.4.70.6, L3.637.4.50.6) έχουν μόλις 5atm WR.

Η μόνη σειρά που μου αρέσει και πληροί τα κριτήρια είναι η Admiral (L3.666.4.76.6 ή L3.667.4.56.7), αλλά εξετάζουμε παράλληλα και άλλες προτάσεις

υ.γ. Οι μηχανισμοί της L. είναι μετονομασμένοι ΕΤΑ ?

παρε το Legend Diver. τελικη θα το βρεις γυρω στα 1100.

και diver και vintage like και φοριεται ανετα με κουστουμι.

και του βαζεις μπρασελε, mesh, λουρι νατο, λουρι κροκο, λουρι καουτσουκ, λουρι δερματινο μεχρι και λουρι σκυλου του βαζεις και δειχνει πανεμορφο.

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1162.980.html

απο τα πιο all around ρολογια κατ'εμε
Γαυρος οπαδος....

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιούνιος 01, 2011, 09:10:23 μμ »
Θέλεις ένα Navitimer αλα SINN ?
φθηνότερο, ποιοτικό και με 100μ.   :)

http://www.sinn.de/en/Modell/903_St_Silver.htm

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιούνιος 01, 2011, 09:50:23 μμ »
Επειδή όμως δεν γνωρίζω σε τί οικονομική κατάσταση θα βρίσκομαι μελλοντικά,
θεώρησα σκόπιμο να στραφώ σε κάτι κλασσικά σπόρ, μια κατηγορία ....”αθάνατη”, ένα ρολόι που θα μπορώ να το φορέσω τώρα (στα ~35 μου),
αλλά και 15 χρόνια μετά, χωρίς να φαίνεται παράταιρο στο χέρι μου ή να έχει περάσει η “μόδα” του.

Αν δεν συντρέξουν λόγοι ανωτέρας βίας, το ρολόι δεν πρόκειται να πωληθεί, οπότε δε με ενδιαφέρει τόσο η μεταπωλητική του αξία και θα ήθελα να βρώ ένα ρολόι το οποίο θα με συνοδεύει καθημερινά,
αλλά να μην κάνει τη βρώμικη δουλειά (π.χ. Παραλία), την οποία θα αναλάβει κάποιο καταλληλότερο αλλά και σημαντικά φθηνότερο.

Το μόνο που φοβάμαι, είναι πως στη δεύτερη περίπτωση διατρέχω περισσότερο τον κίνδυνο να καταλήξω με δύο ρολόγια εκ των οποίων κανένα δε θα με καλύπτει απόλυτα.

Ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν κι εγώ στην ηλικία των 31-32 για το πρώτο καλό ρολόι και στο ίδιο περίπου εύρος τιμών, 2000-2500 ευρώ.
Ειδικά για το τελευταίο σχόλιο, είμαι κι εγώ της σχολής ένα και καλό για όλες τι χρήσεις, πλην  αθλητισμού και παραλίας.
Έτσι η επιλογή ενός κυριλέ-σπόρ ρολογιού  μπορεί ν' αποτελεί την πεπατημένη και μια μη πρωτότυπη λύση, όμως μήπως τελικά το να προσπαθούμε να πρωτοτυπούμε διαρκώς δεν είναι τελικά πανάκεια..πόσο μάλλον για επιλογές που θέλουμε να είναι διαχρονικές;
Έτσι θα επιμείνω στην επιλογή μου: ένα καταδυτικό, όχι τόσο καθαρόαιμο εργαλείο, που μπορεί να φορεθεί και με κουστούμι σαν το Βreitling superocean heritage ή το Ω  planet ocean είναι αυτό που θα (ξανα)προτιμούσα. Για καινούριο και όχι μεταχειρισμένο, λίγο πάνωαπό τα 2000 Ε. Αξίζουν σίγουρα τα λεφτά τους.
Περισσότερα προσωπικά σχόλια μπορείς να δεις και εδώ:
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,6819.0.html
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,8345.0.html

Εναλλακτικά ένας χρονογράφος στο ίδιο στυλ!
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιούνιος 01, 2011, 10:02:40 μμ »
Θέλεις ένα Navitimer αλα SINN ?
φθηνότερο, ποιοτικό και με 100μ.   :)

Φοβερό ρολόι και το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, αλλά θα προτιμούσα κάτι σε ελβετικό.

Επί της ουσίας, ενδεχομένως να μην υπάρχει και καμία διαφορά, αλλά .....