Μερικά σχόλια

Το ποσό που διαθέτεις δεν είναι μικρό και συνεπώς δικαιολογημένα απαιτείται αρκετή μελέτη και έρευνα. Από την άλλη όμως, δυστυχώς, το ποσό δεν είναι ικανό για την απόκτηση αρκετών παραπάνω προτάσεων

.
Σίγουρα αναμενόμενη η τάση του φορουμ για κάτι (πάντα) καλύτερο αλλά αυτό ακολουθείται συνήθως με το
"ανέβασε λίγο το ποσό", και λίγο-λίγο φτάνουμε στο πολύ, στο απλησίαστο, στο ανέφικτο. Ωραία τα Omega, IWC και Breitling αλλά απλά δεν τα φτάνει με το ποσό αυτό (για καινούργιο, όπως επιθυμεί). Μη ζορίζουμε την κατάσταση άλλο. Το επιθυμητό είναι να πάρεις αυτό που σε ενθουσιάζει και μπορείς, όχι να συμβιβαστείς λόγω του ονόματος και μόνο. Μην κολλάμε με το Omega σαν πρόταση πχ από τη στιγμή που δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Με τη λογική αυτή
ίσως κάποιοι θα πρότειναν και το πιο απλό και αδιάφορο Omega κάτω των 2000 ευρώ μόνο και μόνο λόγω του ονόματος (αδιαφορώντας για τις επιθυμίες που ανέφερες). Λέω
ίσως.
Αν δεν σε ενθουσιάζει κάτι στην τιμή αυτή, όπως ανέφερε προηγούμενος συμφορουμίτης, σκέψου και την ιδέα να αποκτήσεις κάτι που πραγματικά σε ενθουσιάζει και ας έχει μικρότερη τιμή. Καλό στην τσέπη σου θα κάνεις, θα έχεις κάτι που θα χαίρεσαι (όχι κάτι που συμβιβαστικά απόκτησες διότι δεν
έπιανες το Omega και να λες μονίμως μετά
"αν έδινα άλλα 500 θα το είχα") και αν θες θα σου επιτρέψει να αγοράσεις και ένα δεύτερο ρολόι σε διαφορετικό ύφος. Το θέμα είναι να
γεμίζει πρωτίστως το δικό σου μάτι με ό,τι τιμή έχει και μη σκέφτεσαι πως θα το κρίνει η ωρολογόφιλη κοινότητα.
Και ένα δεύτερο . . . μου ήρθε στο μυαλό την πρώτη φορά που είδα το θέμα που άνοιξες, από τον τίτλο και μόνο. Μία προσωπική θέση λόγω εμπειρίας και δεν αποκλείω,
σε κάποιο βαθμό, να το βλέπουν και άλλοι με τον ίδιο τρόπο. Το all around ρολόι είναι
ιδανικό για κάποιον που δεν έχει αρκετά ρολόγια (μπορεί και
μόνο ένα) και δεν είναι επίσης
άρρωστος με αυτά (οι άρρωστοι έχουν συνήθως αρκετά). Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτή, προχώρα.
Αν όχι, υπάρχει περίπτωση μελλοντικά, η επιλογή σου να μην αποδειχτεί ιδανική, θα το εξηγήσω. Δεν έχω πολλά ρολόγια (6-7) και χωρίς να έχω δώσει πολλά (όλα μαζί δεν φτάνουν την αγορά σου). Το πρώτο μου (
πριν σας γνωρίσω) ήταν all around, το πήρα γιατί ήθελα να έχω ένα μόνο ρολόι για όλα, και το πέτυχα. Μετά όμως με την απόκτηση των υπολοίπων, δημιουργήθηκε το θέμα-πρόβλημα της επιλογής. Αφού τα αγόρασα είναι κρίμα να μην τα φοράω-απολαμβάνω. Από τις 24 ώρες οι 8 είναι στο κρεββάτι, απομένουν από 8-16 το πολύ για να φορέσω ρολόι, αφαιρώ και τις ώρες που δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο (απλά κάθομαι σπίτι και έχω το ρολόι στο κομοδίνο), και τί μένει ; η μάχη μεταξύ τους για το ποιο θα περάσει λίγη ώρα στον καρπό μου. Εδώ είναι το all around που χάνει γιατί αν το επιλέξω θα
φάει χρόνο από ένα
συνήθως καταλληλότερο. Θα πάω για τρέξιμο-θα βάλω το σπορ, θα πάω παραλία-θα βάλω τον δύτη, σε έξοδο θα βάλω το dress, σε κάτι πιο ιδιαίτερο θα βάλω τον πιλότο ή το vintage χρονογράφο . . . και έτσι ερχεται πάντα δεύτερο το all around. Ενώ το δικό μου τα έχει όλα ώστε να καλύψει κάθε απαίτηση, του λείπει η ιδιαίτερη προσωπικότητα και ύφος που θα με τραβήξει . . . για να μην πολυλογώ

, το φοράω λιγότερο απ' όλα. Θα ήταν κρίμα να είχα δώσει ένα μεγάλο ποσό για το συγκεκριμένο ρολόι και να έρχεται δεύτερο. Θα σκεφτεί τώρα κάποιος (δικαιολογημένα),
"Τί νομίζεις ; εμείς που έχουμε PO δεν είμαστε ικανοποιημένοι ? " σίγουρα είναι και λογικό είναι. Δηλώνω ξανά ότι
είναι πιθανό σαν σκέψη να υπάρχει, ειδικά σ' αυτούς που θέλουν να απολάμβάνουν όσο γίνεται περισσότερο τα ρολόγια που έχουν, φορεμένα στον καρπό.
Όλα αυτά κολλάνε στην περίπτωση που δεν σε ενθουσιάζει κάτι στα 2000 ευρώ. Πάρε ένα dress πχ και ένα καθαρόαιμο σπορ (ή γενικότερα ανθεκτικό, πχ δύτη) και θα έχεις δύο αξιόλογες και ξεκάθαρες λύσεις (εφόσον φυσικά σου αρέσουν πάντα). Ή μπορείς να ακολουθήσεις άλλο συνδυασμό (πιλότους, χρονογράφους κα). Θα είναι κρίμα να έχεις δώσει τόσα λεφτά και να φτάσεις αργότερα σε τέτοια διλήμματα. Δεν θα μου άρεσε να φοράω το PO στην παραλία και να ξέρω ότι περιμένει στη θήκη το BS ή μέχρι και το SKX ή να φοράω το βραδάκι στην έξοδό το PO και να περιμένει αντίστοιχα το Portofino,DeVille ακόμα και το Stowa . . . (ανέφερα PO που στην περίπτωσή μας δεν είμαστε ούτε εκεί)
Απλά
φιλικά σχόλια, μην παρεξηγηθώ από τους κατόχους PO, BSH . . .
Καλή επιλογή