Καλησπέρα σε όλους.
Ξεκινώ αυτό το θέμα για να ζητήσω τη βοήθειά σας σχετικά με την αγορά ενός νέου ρολογιού,η οποία πρόκειται να παραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.
Για να σας διευκολύνω και να περιορίσω όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανές επιλογές, θα προτιμούσα να διαθέτει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά :
- Ύφος/Χρήση : Σπόρ με bracelet κατά βάση με "στιβαρή" σχεδίαση και με ...ολίγη από "dress" (5/1),
αλλά και τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ώστε να ανταπεξέλθει σε καθημερινή (όχι ιδιαίτερα σκληρή) χρήση.
Γενικά, ψάχνω για κάποιο ρολόι το οποίο θα φοριέται σχεδόν καθημερινά με casual ντύσιμο στο γραφείο, αλλά να μπορεί εξίσου άνετα να φορεθεί με κοστούμι και δερμάτινο λουράκι σε κάποια κοινωνική εκδήλωση.
- Μηχανισμός: απαραίτητα αυτόματος (δεν έχω κόλλημα με κάποιον συγκεκριμένο, αρκεί να είναι αξιόπιστος και να μην απαιτεί κάθε χρόνο συντήρηση)
- Μέγεθος κάσας : ~42-45 mm (ή ότι άλλο προτείνετε για καρπό ~17,5cm)
- Υδατοστεγανότητα : >= 100 m (δεν προορίζεται για καταδύσεις, αλλά να μή φοβάμαι να πλύνω τα χέρια μου...)
- Καπάκι : Θα προτιμούσα open back, αλλά αντιλαμβάνομαι πως έρχεται σε αντίθεση με την υδατοστεγανότητα, οπότε το βάζουμε στα προαιρετικά/δευτερεύοντα...
- Λειτουργίες/complication : Θα προτιμούσα η πλάκα να μήν είναι εντελώς "άδεια" (όχι απαραίτητα χρονογράφος),
δηλ. να υπάρχει κάποιο subdial, counter σε διάταξη bicompax, tricompax, etc you name it....
Πολύ ευπρόσδεκτη η ασύμμετρη διάταξη των υποκαντράν και οι ανοιχτόχρωμες πλάκες.
- Εταιρεία : Κατά 99% ελβετική, χωρίς κάποια ιδιαίτερη προτίμηση (αν προκύψει μόνο κάτι εξαιρετικό από άλλη χώρα, το συζητάμε).
Προηγούνται εταιρείες οι οποίες αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα (και μπορούμε να δοκιμάσουμε στη Θεσσαλονίκη).
- Τιμή : ~2.000-2.300€
Ευχαριστώ για την υπομονή !
υ.γ. : Αν σε κάτι από τα παραπάνω έχετε να διαφοροποιήσετε κάτι ή να προτείνετε κάτι άλλο, είμαι ανοικτός σε προτάσεις.