Αποστολέας Θέμα: Επιλογή "allround" ρολογιού  (Αναγνώστηκε 46839 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
Επιλογή "allround" ρολογιού
« στις: Μάιος 30, 2011, 03:02:24 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Ξεκινώ αυτό το θέμα για να ζητήσω τη βοήθειά σας σχετικά με την αγορά ενός νέου ρολογιού,η οποία πρόκειται να παραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.
Για να σας διευκολύνω και να περιορίσω όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανές επιλογές, θα προτιμούσα να διαθέτει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά :

- Ύφος/Χρήση : Σπόρ με bracelet κατά βάση με "στιβαρή" σχεδίαση και με ...ολίγη από "dress" (5/1),
αλλά και τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ώστε να ανταπεξέλθει σε καθημερινή (όχι ιδιαίτερα σκληρή) χρήση.
Γενικά, ψάχνω για κάποιο ρολόι το οποίο θα φοριέται σχεδόν καθημερινά με casual ντύσιμο στο γραφείο, αλλά να μπορεί εξίσου άνετα να φορεθεί με κοστούμι και δερμάτινο λουράκι σε κάποια κοινωνική εκδήλωση.

- Μηχανισμός: απαραίτητα αυτόματος (δεν έχω κόλλημα με κάποιον συγκεκριμένο, αρκεί να είναι αξιόπιστος και να μην απαιτεί κάθε χρόνο συντήρηση)

- Μέγεθος κάσας : ~42-45 mm (ή ότι άλλο προτείνετε για καρπό ~17,5cm)

- Υδατοστεγανότητα : >= 100 m (δεν προορίζεται για καταδύσεις, αλλά να μή φοβάμαι να πλύνω τα χέρια μου...)

- Καπάκι : Θα προτιμούσα open back, αλλά αντιλαμβάνομαι πως έρχεται σε αντίθεση με την υδατοστεγανότητα, οπότε το βάζουμε στα προαιρετικά/δευτερεύοντα...

- Λειτουργίες/complication : Θα προτιμούσα η πλάκα να μήν είναι εντελώς "άδεια" (όχι απαραίτητα χρονογράφος),
δηλ. να υπάρχει κάποιο subdial, counter σε διάταξη bicompax, tricompax, etc you name it....
Πολύ ευπρόσδεκτη η ασύμμετρη διάταξη των υποκαντράν και οι ανοιχτόχρωμες πλάκες.

- Εταιρεία : Κατά 99% ελβετική, χωρίς κάποια ιδιαίτερη προτίμηση (αν προκύψει μόνο κάτι εξαιρετικό από άλλη χώρα, το συζητάμε).
Προηγούνται εταιρείες οι οποίες αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα (και μπορούμε να δοκιμάσουμε στη Θεσσαλονίκη).

- Τιμή : ~2.000-2.300€

Ευχαριστώ για την υπομονή !

υ.γ. : Αν σε κάτι από τα παραπάνω έχετε να διαφοροποιήσετε κάτι ή να προτείνετε κάτι άλλο, είμαι ανοικτός σε προτάσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 30, 2011, 05:40:50 μμ από pancho »
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή "allround" ρολογιού
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 30, 2011, 03:40:59 μμ »
Διαβάζοντας τα κριτήρια σου ένιωθα σαν να φωτογραφίζεις το Omega Planet Ocean... ( εξαίρεση αποτελεί μόνο το complication του πράγματος γιατι αν πας σε αντίστοιχο χρονογραφό ξεφεύγεις σε κόστος).

Για μεταχειρισμένο σε αντίστοιχα χρήματα θα κοίταζες;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 30, 2011, 04:09:36 μμ »
Βreitling Superocean Heritage σε 42 και 46μμ διάμετρο κάσας, ποιότητα και ομορφιά και για αλώνια και για σαλόνια. Εδώ το Green limited

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 30, 2011, 05:11:59 μμ »
Γιάννη αυτό θα ήταν το 2ο που θα πρότεινα λόγω και αδυναμίας προς τα breitling. Το θεωρώ όμως λιγότερο ''γενικής χρήσης'' σε σχέση με το PO.
Στα + του PO το co-axial.
Στα + του Superocean Heritage η εμφάνισή του ( καθαρά υποκειμενικό). 

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 30, 2011, 06:50:34 μμ »
Διαβάζοντας τα κριτήρια σου ένιωθα σαν να φωτογραφίζεις το Omega Planet Ocean... ( εξαίρεση αποτελεί μόνο το complication του πράγματος γιατι αν πας σε αντίστοιχο χρονογραφό ξεφεύγεις σε κόστος).
Για μεταχειρισμένο σε αντίστοιχα χρήματα θα κοίταζες;

Ήμουν απόλυτα βέβαιος πως θα μου πρότεινε κάποιος τo Planet Ocean .... :)

Γνωρίζω πως είναι ένα από τα καλύτερα ρολόγια στην κατηγορία αυτή, αλλά μας τα χαλάει λίγο στα complications...
Θα το έχω ώς εναλλακτική στο πίσω μέρος του μυαλού, αν καλυφθώ απόλυτα από κάποιο άλλο.

Αρχικά δε σκεφτόμουν τα μεταχειρισμένα, αλλά είναι κάτι εξαιρετικό....ίδωμεν...
Έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου?

υ.γ. : Αλήθεια τί τιμή έχει το P.O. ?
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 30, 2011, 07:02:47 μμ »
Βreitling Superocean Heritage σε 42 και 46μμ διάμετρο κάσας, ποιότητα και ομορφιά και για αλώνια και για σαλόνια. Εδώ το Green limited

η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να βρώ έστω και το φθηνότερο μοντέλο μιας εταιρείας όπως η Breitling σε αυτά τα χρήματα, αλλά ποτέ μη λές ποτέ !
Πολυαγαπημένη και πολυπόθητη (ακόμη στοιχειώνει τα όνειρά μου εκείνο το NaviTimer...), αλλά ισχύουν τα ίδια που ανέφερα και στο P.O.

Ομοίως, ίδια ερώτηση : Τιμή ?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 30, 2011, 07:37:25 μμ »
   Planet Ocean και Superocean Heritage είναι στο όριο των χρημάτων που θέλεις να διαθέσεις ;)

Αποσυνδεδεμένος foibos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 30, 2011, 07:49:34 μμ »
Θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά και στις σειρές Conquest, Hydroconquest κι Admiral της Longines!
Υπάρχουν αρκετά με complications και τα περισσότερα, αν όχι όλα πρέπει να είναι μέσα στα λεφτά που συζητάς!

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 30, 2011, 07:57:38 μμ »
   Planet Ocean και Superocean Heritage είναι στο όριο των χρημάτων που θέλεις να διαθέσεις ;)

Προφανώς αναφέρεσαι στην τελική (με την έκπτωση) τιμή.
Ήλπιζα να βρώ κάτι αξιόλογο με αρχική τιμή ~ 2500 €, ώστε με τη συνήθη έκπτωση να βρισκόμασταν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2000 €.....

Θα βρούμε κάτι ή να σταματήσω να ονειρεύομαι ?

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 30, 2011, 08:03:36 μμ »
Θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά και στις σειρές Conquest, Hydroconquest κι Admiral της Longines!
Υπάρχουν αρκετά με complications και τα περισσότερα, αν όχι όλα πρέπει να είναι μέσα στα λεφτά που συζητάς!

Μετά τόσο διάβασμα στο forum, φυσικά και τα έχω υπ'όψιν μου (http://www.longines.com/watches/longines-grandevitesse/L3.637.4.50.6) αλλά τα ρημάδια έχουν μόνο 50m WR  >:(

Αρκετά ενδιαφέρον είναι και το
http://www.longines.com/watches/longines-admiral/L3.666.4.76.6,
http://watchluxus.com/brands/longines/sport/longines-sport-collection-longines-admiral
(τουλάχιστον έχει 100m WR) αλλά δεν ξέρω ποιά η άποψη των συμφορουμιτών γι'αυτό και σε τί τιμή μπορώ να το βρώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 30, 2011, 08:51:49 μμ από pancho »

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 30, 2011, 08:42:55 μμ »
   Καλές προτάσεις τα παραπάνω Omega, Breitling και Longines   ;)
   All around θεωρώ και το Acua Terra όπως και το Moonwatch αλλά δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις σου.
   Βρήκα ένα που έχει όλα όσα αναζητάς  ;)
αυτόματο, complications (χρονογράφος, day-date), 43mm, 100μ, open back, ανοιχτόχρωμο dial, σπορ με μπρασελε αλλά και πιο επίσημο με λουράκι, κλασσική σχεδίαση, ελβετικό, κοντά στα λεφτά που θες (εκτιμώ)  :)

και δίπλα-δίπλα με το μαύρο

και το επίσημο link
http://www.tagheuer.com/int-en/home#/int-en-thecollections-menswatches-watches-carrera-products-carreracalibre16daydatea-productsheet-cv2a11-ba0796

http://www.tagheuer.com/int-en/home#/int-en-thecollections-menswatches-watches-carrera-products-carreracalibre16daydatea-productsheet-cv2a11-fc6235

καλή έρευνα  :)

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 30, 2011, 08:56:38 μμ »
   Καλές προτάσεις τα παραπάνω Omega, Breitling και Longines   ;)
   All around θεωρώ και το Acua Terra όπως και το Moonwatch αλλά δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις σου.
   Βρήκα ένα που έχει όλα όσα αναζητάς  ;)
αυτόματο, complications (χρονογράφος, day-date), 43mm, 100μ, open back, ανοιχτόχρωμο dial, σπορ με μπρασελε αλλά και πιο επίσημο με λουράκι, κλασσική σχεδίαση, ελβετικό, κοντά στα λεφτά που θες (εκτιμώ)  :)

και δίπλα-δίπλα με το μαύρο

και το επίσημο link
http://www.tagheuer.com/int-en/home#/int-en-thecollections-menswatches-watches-carrera-products-carreracalibre16daydatea-productsheet-cv2a11-ba0796

http://www.tagheuer.com/int-en/home#/int-en-thecollections-menswatches-watches-carrera-products-carreracalibre16daydatea-productsheet-cv2a11-fc6235

καλή έρευνα  :)

Πανέμορφα και πολύ ενδιαφέροντα ρολόγια και τα είχα σε μεγάλη εκτίμηση, μέχρι που διάβασα αρκετά στο forum αυτό και πλέον δε με συγκινούν όπως παλιά...
Τα έχουμε και αυτά στα υπ'όψιν (μαζί με τα P.O & Br. S.H. που αναφέρθηκαν παραπάνω) και συνεχίζουμε....

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 30, 2011, 09:03:25 μμ »

Πάντως νομίζω Γιάννη ότι το 42αρι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Ή μήπως κάνω λάθος;
(Έχω πουλήσει εδώ και 2 μήνες το 38αρι που είχα για να πάρω το μεγαλύτερο και έμεινα μπουκάλα...)

Πιστεύω ότι και το FORTIS B-42 MARINEMASTER κολλάει στις προδιαγραφές που έχει θέσει ο φίλος pancho.

Κ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 31, 2011, 04:43:37 μμ από kosdome6 »
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 30, 2011, 09:31:52 μμ »
Πιστεύω ότι και το FORTIS B-42 MARINEMASTER κολλάει στις προδιαγραφές που έχει θέσει ο φίλος pancho.

Κ.

Εξαιρετικό ρολόι, αλλά :
α) απ'ότι είδα το B-42 MARINEMASTER CHRONOGRAPH (Reference No. 671.10.41) βγαίνει μόνο με rubber
β) δεν πιστεύετε πως είναι λίγο too much για κοστούμι ?

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 30, 2011, 09:35:49 μμ »
Όλα τα Β-42 παίρνουν μπρασελέ.
Δες και το Stratoliner.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 30, 2011, 09:42:09 μμ »
   To 42άρι Superocean αναμένεται. Το Fortis είναι πιό σπορ και όντως δεν πάει τόσο με κουστούμι κλπ. Το Τag Heuer Carrera μου αρέσει σαν λύση, αν όμως μιλάμε για έως 2500 λιανική, τότε κι αυτό βγαίνει ακριβότερα.
   Πάντως αν μπορούσες να κάνεις τη θυσία και να ανέβεις λίγο οικονομικά, θα ήταν πολύ καλό μια και τα Planet Ocean και Superocean Ηeritage είναι εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τη γνώμη μου πάντα.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 30, 2011, 09:42:33 μμ »
Όλα τα Β-42 παίρνουν μπρασελέ.
Δες και το Stratoliner.
Όντως, βλέπω πως το B-42 STRATOLINER CHRONOGRAPH BLACK (Reference No. 665.10.11) μάλλον ταιριάζει λίγο καλύτερα με κοστούμι ....

Ίσως είναι λόγω της πιο διακριτικής στεφάνης, ή με γελούν τα μάτια μου ?

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 30, 2011, 09:50:50 μμ »
   To 42άρι Superocean αναμένεται. Το Fortis είναι πιό σπορ και όντως δεν πάει τόσο με κουστούμι κλπ. Το Τag Heuer Carrera μου αρέσει σαν λύση, αν όμως μιλάμε για έως 2500 λιανική, τότε κι αυτό βγαίνει ακριβότερα.
   Πάντως αν μπορούσες να κάνεις τη θυσία και να ανέβεις λίγο οικονομικά, θα ήταν πολύ καλό μια και τα Planet Ocean και Superocean Ηeritage είναι εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τη γνώμη μου πάντα.
Πότε αναμένεται και σε τί τιμή ?
Όταν λές λίγο, πόσο λίιιιγο είναι αυτό ? (ώς γνωστό, ακόμη και το "λίγο" είναι σχετικό....  :))

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 30, 2011, 10:01:36 μμ »
Προφανώς αναφέρεσαι στην τελική (με την έκπτωση) τιμή.
Ήλπιζα να βρώ κάτι αξιόλογο με αρχική τιμή ~ 2500 €, ώστε με τη συνήθη έκπτωση να βρισκόμασταν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2000 €.....

Θα βρούμε κάτι ή να σταματήσω να ονειρεύομαι ?

Μεταχαιρισμενο Tag Monaco??? Νομιζω οτι πληρει τα στανταρτς σου... Αν βριες μαλιστα το caliber 12 αν και δυσκολο στα 2000. στα 2500 ισως...

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 30, 2011, 10:06:48 μμ »
Μεταχαιρισμενο Tag Monaco??? Νομιζω οτι πληρει τα στανταρτς σου... Αν βριες μαλιστα το caliber 12 αν και δυσκολο στα 2000. στα 2500 ισως...

Uploaded with ImageShack.us 
Είναι κάπως έτσι, ή ....καμία σχέση ?