Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011  (Αναγνώστηκε 6858 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011
« στις: Μάιος 13, 2011, 09:40:13 πμ »
Ενημερώνω τα μέλη μας ότι στην βάση της η απογραφή αυτή διεξάγεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
- Κανένας απογραφέας δεν μπορεί -χωρίς την δική σας συγκατάθεση- να μπει στα σπίτια σας και να σας ανακρίνει. Απλά διότι είναι ιδιώτης και δεν έχει προσληφθεί από το κράτος με σωστά αξιολογικά κριτήρια. Έκανα υποψήφιος και παραιτήθηκα όταν σε νομικές μου ερωτήσεις έλαβα σιωπήν ιχθύος και άγνοια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ! ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ! Δεν τους έχει ούτε καν με σύμβαση, είναι αγνώστου δε προελεύσεως (άνεργοι, φοιτητές, έχοντας ανάγκη για το χαρτζηλίκι, κλπ.) Ακόμα και οι τομεάρχες είναι ιδιώτες! Άκουσον, άκουσον!
- Για να κάνει κάποιος απογραφή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ με ταυτότητα, φωτογραφία με σήμαντρο και σφραγίδα του ΥΠ.ΕΣ., και πρέπει να συνοδεύεται από όργανο της τάξεως. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ (ΗΤΟΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ) ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΦΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΟΜΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!
Οι υπάλληλοι και οι προιστάμενοι της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, είναι επιεικώς ακατάρτιστοι, ΚΟΙΝΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ πάνω σε αυτά, και πολύ αμφιβάλλω αν έχουν κάτι να απαντήσουν!
Αν σε σπίτι που μπήκε απογραφέας (ιδιώτης και αγνώστου προελεύσεως/μητρώου) σημειωθεί λίγες μέρες μετά ληστεία, φόνος, κλοπή, κλπ.κλπ.) ελάτε να μου πείτε που θα στραφούν οι υποψίες! Ένα τέτοιο περιστατικό να συμβεί, θα πάρει φωτιά ο τόπος!
ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ!
Τα συμπεράσματα δικά σας, όπως δική σας και η απόφαση τι στοιχεία θα δώσετε (εννοείται προαιρετικά)!

Φιλικά,
Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 13, 2011, 09:50:13 πμ »
Θάνο και στις απογραφές του 1991 και 2001 οι απογραφείς δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι. Απλά δεν γίνεται. Είναι τεράστιο το έργο για να γίνει από μονίμους.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 13, 2011, 10:09:01 πμ »
Έχεις δίκιο ρε Θάνο για τις επιφυλάξεις σου, αλλά από την άλλη ας πάρει και κάνα χαρτζηλίκι κανένας φοιτητής και κανένας άνεργος.

Σε εμένα πάντως ένα παληκαράκι που ήρθε ήταν πολύ καλοβαλμένος και ευγενικός, φοιτητής στο Φυσικό ήταν. Και εγώ αν έβλεπα καμιά ύποπτη σκυλόφατσα δεν θα άνοιγα...

Από την άλλη,για να ευθυμήσουμε και λίγο, αν έβλεπα αυτήν που έχει αναλάβει να απογράψει τον πιο πάνω δρόμο από τον δικό μου, μιλάμε για εικοσάχρονη "αμαρτία", όχι μόνο θα άνοιγα, ακόμη εκεί θα είμασταν!!! ;D ;D ;D

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 13, 2011, 10:29:10 πμ »
Δημήτρη το ξέρω και δίκιο έχεις ως προς τον όγκο. Όμως το οργάνωσαν ελεεινά πρόχειρα. Όταν πήγαμε να μας κάνουν το πρόχειρο 3ωρο σεμινάριο του απογραφέα, είδα την χαρτούρα και τα πρόχειρα χειρόγραφα ταμπελάκια που θα φόραγαν στο πέτο οι απογραφείς με το τηλέφωνο του τομεάρχη (ιδιώτη) και ρωτάω: " Μια γιαγιά ανοίγει, τον βάζει στο σπίτι, απαντάει κλπ."... Μετά 2 μέρες κάποιος μπαίνει -ξέροντας ότι μένει μόνη- κάνει ότι κάνει και τα παίρνει όλα, και η γιαγιά δεμένη σε καρέκλα..." Ούτε απάντηση πήρα, ενώ με χαρακτήρισαν "ακραίο". Τους είπα ότι αν συμβεί ΜΙΑ τέτοια φάση, θα τρέχουνε και δεν θα φτάνουνε όλοι, με τις υποψίες που θα δημιουργηθούν...
Τελικά, ζήτησα από την κοπέλλα που θα με απογράψει με δεύτερο ρ/β την Κυριακή, να ρωτήσει τον τομεάρχη της πόσο υποχρεούμαι να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις, τουλάχιστον να διατηρήσω το δικαίωμα του προαιρετικού σε κάποια πράγματα που θεωρώ αυστηρώς προσωπικά. Δεν θέλω να κάνω τον ξύπνιο και τον αντιδραστικό σώνει και καλά, αλλά μου την δίνει όταν θέλουν να κάνουν την δουλειά τους και δεν φροντίζουν 100% την ασφάλεια και τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών.
Φίλος δικηγόρος του Αρείου Πάγου μου είπε ότι ως προς τα κριτήρια επιλογής απογραφέων, έχω δίκιο, άσχετα αν η δουλειά δεν γίνεται διαφορετικά... Τι να πω;;; Τουλάχιστον ας μην μας τσαμπουνάνε ότι είναι υποχρεωτικό να απαντάμε σε όλα...
Ελλάδα, προχειρότητα, κι έχει ο Θεός...
Πάντως την κοπελλίτσα δεν θα την διώξω, και θα απογραφώ. Καλοπροαίρετα, αλλά και με επιφυλάξεις στο τι θα τα κάνουν αυτά τα στοιχεία σε βάθος χρόνου...

Έτσι που κατάντησε ο τόπος, φτάνει να σε ρωτάει κάποιος τι ώρα είναι, για να νομίζεις ότι θέλει να δει τι ρολόι φοράς μπας και στο αρπάξει...

Έτσι λοιπόν καταθέτω την άποψή μου για προβληματισμό περισσότερο, καταλαβαίνεις...

Χαιρετισμούς,
Θάνος

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 13, 2011, 10:34:53 πμ »
Έχεις δίκιο ρε Θάνο για τις επιφυλάξεις σου, αλλά από την άλλη ας πάρει και κάνα χαρτζηλίκι κανένας φοιτητής και κανένας άνεργος.

Σε εμένα πάντως ένα παληκαράκι που ήρθε ήταν πολύ καλοβαλμένος και ευγενικός, φοιτητής στο Φυσικό ήταν. Και εγώ αν έβλεπα καμιά ύποπτη σκυλόφατσα δεν θα άνοιγα...

Από την άλλη,για να ευθυμήσουμε και λίγο, αν έβλεπα αυτήν που έχει αναλάβει να απογράψει τον πιο πάνω δρόμο από τον δικό μου, μιλάμε για εικοσάχρονη "αμαρτία", όχι μόνο θα άνοιγα, ακόμη εκεί θα είμασταν!!! ;D ;D ;D

Ναι ρε σε νοιώθω! και η δική μου απογραφέας έχει επιστημονικό/φοιτητικό look, ασχημόπαπο με γυαλάκια γκαβομάρας, αλλά φόραγε ένα τόσο στενό τζην (με πλούσια ελέη άνω και κάτω), που θυμήθηκα αυτό που έλεγε ένας φίλος για ασχημόπαπα με κορμάρες... Στον στίβο μάχης έχουν άπαιχτα ...complications...!!! ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 13, 2011, 10:50:31 πμ »
Θάνο μην ανησυχείς.
Οταν θα μου ερθει θα εχω την ματσέτα παραμάσχαλα...  ;D

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 13, 2011, 11:10:53 πμ »
Θάνο μην ανησυχείς.
Οταν θα μου ερθει θα εχω την ματσέτα παραμάσχαλα...  ;D

Κι άμα σούρθει ρε κανένας καραθεοκόμματος και στάζει χαμόγελα, και φοράει τίποτα θεόστενα ρούχα, τι θα απαντάς;; Θάχεις το νου σου;; Όταν θα φτάσει να σε ρωτήσει τι θέρμανση έχει το σπίτι, τι θα της πεις;;; (Φαντάζομαι, αλλά δεν λέω...) ;D

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 13, 2011, 11:42:17 πμ »
τι θα της πεις;;;

Πυρηνική!

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 13, 2011, 12:55:09 μμ »
Ρε παιδια ολες και ολοι οι φοιτητες σε εσας ηρθαν?Τυχεροι...
Χθες μολις, στις 21.30 παρακαλω, μου χτυπησαν την πορτα για απογραφη.
Ηταν μια...κυρια ανω των 60 θα ελεγα...κατα τα αλλα καλοσυνατη, που μου εξηγησε 3 πραγματα:

1ον...Οτι δεν εχουν καμια σχεση με το δημοσιο και γενικοτερα με το αντικειμενο αυτο(αρα εχει δικιο ο Θανος) παρα μια ολιγοωρη τυπικη εκπαιδευση που κανανε καποιες μερες πριν

2ον...Οτι εχουν δικαιωμα να χτυπουν πορτες μεχρι τις 22.30 παρακαλω(ποθεν προκυπτει αυτο το δικαωμα δεν το καταλαβα να σας πω την αληθεια) και

3ον...Οτι η απογραφη ειναι υποχρεωτικοτατη και αν δεν ανοιξεις την πορτα σου η δεν σε βρουν 2 φορες τοτε σε καλουν με γραπτη ειδοποιηση να βρεθεις καπου...(ουτε η ιδια ηξερε ακριβως το που) και εκει δηλωνεις αναγκαστικα τα στοιχεια σου και πληρωνεις και προστιμο παρακαλω!

Τι να πω,τα συμπερασματα δικα σας...εαν οντως αυτη η γυναικα ηξερε τι ελεγε, που πολυ αμφιβαλλω περι αυτου.
Το μονο καλο παντως σε συγκριση με τις προηγουμενες δεκαετιες ειναι οτι στο 15λεπτο ειχαμε τελειωσει αφου ολα πια γινονται μηχανογραφημενα.

Φιλικα
Γιαννης (ο εγγεγραμμενος πια)

''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 13, 2011, 01:45:34 μμ »
Εγώ, αντίθετα, έχω αρχίσει να ανησυχώ γιατί δεν έχει εμφανιστεί απογραφέας (είτε αρσενικού είτε θηλυκού γένους) στη γειτονιά ...
Sub 16613 LN

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 13, 2011, 01:47:03 μμ »
Και εξηντάχρονη και νυχτιάτικα; Μήπως είχε λεύκες εκεί γύρω;
Αμ το πρόστιμο;

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 13, 2011, 02:13:19 μμ »
Μονο αυτο ελειπε Δημητρη, απο το θρυλερ της Πεμπτης.
Σκεψου να γινοταν σημερα το βραδυ, που ειναι και Παρασκευη και 13 ε? :P

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 13, 2011, 02:18:44 μμ »
Ωχ! Λες;
Σήμερα θα κοιμηθώ στη μαμά μου (θα πω στη γυναίκα μου) και θα στείλω τα κορίτσια στην πεθερά.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 13, 2011, 02:46:04 μμ »
Τωρα δινεις ιδεες σε πολλους νομιζω  ;)

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 13, 2011, 02:59:09 μμ »
Θάνο εμένα αυτά που με ρώτησαν ήταν επίπεδο εκπαίδευσης,τετραγωνικά,θέρμανση,καταγωγή,επάγγελμα,όνομα...Αυτά τα στοιχεία μπορούν να βρεθούν για τον οποιοδήποτε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα(ούτε καν λεπτά)άμα υπάρχει διαθέσιμος υπολογιστής!
Το φακέλωμα που έχουμε φάει όλοι μας,ούτε που μπορείς να το διανοηθείς!!Μέχρι και τί χρώμα σώβρακο φοράμε καθημερινά ξέρουνε...επομένως δεν πιστεύω ότι κινδυνεύει κάποιος από τις πληροφορίες που θα δώσει!
Αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά την προχειρότητα της στελέχωσης του έμψυχου δυναμικού της απογραφής...θέλει προσοχή ;)

ΥΓ:Σε μένα ήρθανε δύο 20χρονες φοιτητριούλες ;D ;D

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 13, 2011, 03:30:28 μμ »
Δύο βρε μοναχοφάη;

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 13, 2011, 03:32:23 μμ »
Γυναίκαααα. Φύγατε!

Το νου σου Γιάννη μη μου στείλουν τον Ξηνταβελόνη.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 13, 2011, 03:57:24 μμ »
Ουπςςς...Λες ε? :P
Σε αυτα τα θεματα η λαικη ρηση...εαν εχεις τυχη διαβαινε...ειναι οτι πρεπει νομιζω!
Δεν βλεπεις εμενα, ηρθε η 60χρονη= 3*20χρονες!
Ακομα καλυτερα απο τον φιλο assassin88!

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 13, 2011, 03:57:51 μμ »
προσφατα γνωρισα μια μικρη που δουλευει στις απογραφες.. ;)

θα της πω να παρει τις φιλες της και να ερθουν σπιτι μου για απογραφη μετα τις 10:30 που τελειωνουν... ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 13, 2011, 04:03:46 μμ »
Θάνο εμένα αυτά που με ρώτησαν ήταν επίπεδο εκπαίδευσης,τετραγωνικά,θέρμανση,καταγωγή,επάγγελμα,όνομα...Αυτά τα στοιχεία μπορούν να βρεθούν για τον οποιοδήποτε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα(ούτε καν λεπτά)άμα υπάρχει διαθέσιμος υπολογιστής!
Το φακέλωμα που έχουμε φάει όλοι μας,ούτε που μπορείς να το διανοηθείς!!Μέχρι και τί χρώμα σώβρακο φοράμε καθημερινά ξέρουνε...επομένως δεν πιστεύω ότι κινδυνεύει κάποιος από τις πληροφορίες που θα δώσει!
Αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά την προχειρότητα της στελέχωσης του έμψυχου δυναμικού της απογραφής...θέλει προσοχή ;)

ΥΓ:Σε μένα ήρθανε δύο 20χρονες φοιτητριούλες ;D ;D

Εμ, αυτά είναι... Νέος είσαι, ομορφόπαιδο είσαι, τι θα σου στέλνανε; Και συ ρε ανεπρόκοπε, δεν μπορούσες να τους πεις ότι είσαι παιδί πολύτεκνου κι έχεις 35 αδέρφια, όλα αγόρια, να μας πάρεις τηλέφωνο -όσους προλάβεις- να κατέβουμε να μας "απογράψουν" κι εμάς;;; :smt077