Δημήτρη το ξέρω και δίκιο έχεις ως προς τον όγκο. Όμως το οργάνωσαν ελεεινά πρόχειρα. Όταν πήγαμε να μας κάνουν το πρόχειρο 3ωρο σεμινάριο του απογραφέα, είδα την χαρτούρα και τα πρόχειρα χειρόγραφα ταμπελάκια που θα φόραγαν στο πέτο οι απογραφείς με το τηλέφωνο του τομεάρχη (ιδιώτη) και ρωτάω: " Μια γιαγιά ανοίγει, τον βάζει στο σπίτι, απαντάει κλπ."... Μετά 2 μέρες κάποιος μπαίνει -ξέροντας ότι μένει μόνη- κάνει ότι κάνει και τα παίρνει όλα, και η γιαγιά δεμένη σε καρέκλα..." Ούτε απάντηση πήρα, ενώ με χαρακτήρισαν "ακραίο". Τους είπα ότι αν συμβεί ΜΙΑ τέτοια φάση, θα τρέχουνε και δεν θα φτάνουνε όλοι, με τις υποψίες που θα δημιουργηθούν...
Τελικά, ζήτησα από την κοπέλλα που θα με απογράψει με δεύτερο ρ/β την Κυριακή, να ρωτήσει τον τομεάρχη της πόσο υποχρεούμαι να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις, τουλάχιστον να διατηρήσω το δικαίωμα του προαιρετικού σε κάποια πράγματα που θεωρώ αυστηρώς προσωπικά. Δεν θέλω να κάνω τον ξύπνιο και τον αντιδραστικό σώνει και καλά, αλλά μου την δίνει όταν θέλουν να κάνουν την δουλειά τους και δεν φροντίζουν 100% την ασφάλεια και τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών.
Φίλος δικηγόρος του Αρείου Πάγου μου είπε ότι ως προς τα κριτήρια επιλογής απογραφέων, έχω δίκιο, άσχετα αν η δουλειά δεν γίνεται διαφορετικά... Τι να πω;;; Τουλάχιστον ας μην μας τσαμπουνάνε ότι είναι υποχρεωτικό να απαντάμε σε όλα...
Ελλάδα, προχειρότητα, κι έχει ο Θεός...
Πάντως την κοπελλίτσα δεν θα την διώξω, και θα απογραφώ. Καλοπροαίρετα, αλλά και με επιφυλάξεις στο τι θα τα κάνουν αυτά τα στοιχεία σε βάθος χρόνου...
Έτσι που κατάντησε ο τόπος, φτάνει να σε ρωτάει κάποιος τι ώρα είναι, για να νομίζεις ότι θέλει να δει τι ρολόι φοράς μπας και στο αρπάξει...
Έτσι λοιπόν καταθέτω την άποψή μου για προβληματισμό περισσότερο, καταλαβαίνεις...
Χαιρετισμούς,
Θάνος