Ευχαριστώ ξανά. Πράγματι τα περισσότερα topics είναι πολύ κατατοπιστικά..εως του σημείου που βρίσκεις συνεχώς σημεία για τα οποία δεν γνωρίζεις τίποτε. Δυστυχώς το budget πρέπει να μειωθεί και αντίο σας κύριε Eberhard. Καταλήγω προς το παρόν στα εξής "ποταπά": 1) Fortis Official Cosmonauts Chrono και 2) Breitling Chronomat Automatic (Arabic Dials:Vitesse). Και τα δυο κοστίζουν γύρω στα 2000 με το Fortis ελάχιστα φθηνότερο. Και τα δυο ,αν οι μελέτες μου είναι σωστές, έχουν μηχανισμό Valjoux 7750 (gia to Fortis είμαι πιο σίγουρος, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας). Αισθητικά το Breitling υπερέχει, me προβληματίζει όμως το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ρολόι εκτος παραγωγής (σε stock που έμεινε,"καινούργιο" toυ 1997? αν και η σειρά Chronomat εξακολουθεί ως γνωστόν να υπάρχει αλλά δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο), καθώς και η έλλειψη της COSC πιστοποίησης: file:///C:/Documents%20and%20Settings/aleks/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/breitling-chronomat-short-history-part-2-pilots-chronomats-13334.html
Από οτι κατάλαβα η πιστοποίηση της COSC δεν εγγυάται απαραίτητα τίποτε περισσότερο, αν και αυτό εξαρτάται πάντα από το κάθε ρολόι και την εταιρεία.
Για το Fortis που είναι λιγο πολύ γνωστο, για να είμαι ειλικρινής με προβληματίζει η πολιτική των καταστημάτων καθώς και η εξουσιοδοτημένη κάλυψή του στη Ελλάδα. Οι τιμές του κυμαίνονταν από 1350 σε 2250 "μη ονομαστική" τιμή. Επειδή όμως πρόκειται για ένα πιο σύγχρονο ρολόι δεν ξέρω αν αυτό συνεπάγεται μια βελτιωμένη ασ πούμε Valjoux αλλά και γενικότερη κατασκευή (πχ σε jewels ή σε κάποιο άλλο τεχνικό σημείο).
A million thanks