Αποστολέας Θέμα: Αγορά αυτόματου  (Αναγνώστηκε 8568 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος darren

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορά αυτόματου
« στις: Μάιος 09, 2011, 11:07:57 μμ »

Καλησπέρα. Προσπαθώ να καταλήξω στην αγορά ενός αυτόματου (3000 περίπου) και από ότι φαίνεται θα πάρει λίγο καιρό ακόμη. Όσο μάλιστα διαβάζω τα posts του φόρουμ, και δεδομένου ότι δεν γνωρίζω τίποτα από τον χώρο, η αναζήτηση αυτή θα διαρκέσει μάλλον στο διηνεκές.. Θέλω να ρωτήσω δυο πράγματα: 1) πόσο αξιόπιστες είναι οι αγορές στο διαδίκτυο. Κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν ήδη αναφερθεί, αλλά δεν ξέρω με την παροχή επίσημης εγγύησης τι ακριβώς ισχύει, 2) Ποιά η γνώμη σας για την Eberhard?
και κάτι τελευταίο. Αυτό που τελικά απολαμβάνω περισσότερο στο φόρουμ είναι η απομυθοποίηση ονομάτων και διαφήμισης, όταν φυσικά αυτά δεν αντιστοιχούν σε σημαντικά χαρακτηριστικά όπως η ποιότητα των μηχανισμών και της συνολικής κατασκευής. Συνδυασμός μάλλον δύσκολος

Respect

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αγορά αυτόματου
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 09, 2011, 11:31:40 μμ »
   Αγαπητέ darren καλωσήρθες στο φόρουμ. Οι αγορές μέσω διαδικτύου δεν μπορούν να μπουν όλες σε μία κατηγορία, εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως τη μάρκα και την αξία του ρολογιού, τον πωλητή, την πολιτική του εδώ αντιπρόσωπου κλπ. Ειδικότερα για τα Eberhard θα πω ότι ως τιμή λιανικής είναι υπερτιμημένα στη χώρα μας και ως ωρολογιακή αξία-ποιότητα-μεταπώληση υποτιμημένα. Προσωπικά τους έχω μεγάλη εκτίμηση γιατί έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα. Μάλιστα δυό φορές βρέθηκα πολύ κοντά στο να "χτυπήσω" αρχικά ένα Traversetolo και στη συνέχεια ένα Tazio Nuvolari Gold Car Collection. Με απέτρεψε η υπερκοστολόγησή τους από τον εδώ αντιπρόσωπο ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος darren

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 10, 2011, 11:23:50 μμ »
Ευχαριστώ. Συγγνώμη, μόλις είδα το σχετικό post σχετικά με τις εγγυήσεις και τα σέρβις. Μια επικοινωνία με την εταιρεία και τον εδώ αντιπρόσωπό της είναι απαραίτητη. Κατα τα άλλα ψάχνουμε, διαβάζουμε, και κολλάμε.... Καταραμένη έξη

Ευχαριστώ και πάλι

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 11, 2011, 11:51:43 πμ »
Καλώς ήλθες και καλό διάβασμα. Υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύσεις πάνω στο ζητούμενό σου.

Αποσυνδεδεμένος darren

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 13, 2011, 12:21:47 πμ »
Ευχαριστώ ξανά. Πράγματι τα περισσότερα topics είναι πολύ κατατοπιστικά..εως του σημείου που βρίσκεις συνεχώς σημεία για τα οποία δεν γνωρίζεις τίποτε. Δυστυχώς το budget πρέπει να μειωθεί και αντίο σας κύριε Eberhard. Καταλήγω προς το παρόν στα εξής "ποταπά": 1) Fortis Official Cosmonauts Chrono και 2) Breitling Chronomat Automatic (Arabic Dials:Vitesse). Και τα δυο κοστίζουν γύρω στα 2000 με το Fortis ελάχιστα φθηνότερο. Και τα δυο ,αν οι μελέτες μου είναι σωστές, έχουν μηχανισμό Valjoux 7750 (gia to Fortis είμαι πιο σίγουρος, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας). Αισθητικά το Breitling υπερέχει, me προβληματίζει όμως το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ρολόι εκτος παραγωγής (σε stock που έμεινε,"καινούργιο" toυ 1997? αν και η σειρά Chronomat εξακολουθεί ως γνωστόν να υπάρχει αλλά δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο), καθώς και η έλλειψη της COSC πιστοποίησης: file:///C:/Documents%20and%20Settings/aleks/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/breitling-chronomat-short-history-part-2-pilots-chronomats-13334.html
Από οτι κατάλαβα η πιστοποίηση της COSC δεν εγγυάται απαραίτητα τίποτε περισσότερο, αν και αυτό εξαρτάται πάντα από το κάθε ρολόι και την εταιρεία.
Για το Fortis που είναι λιγο πολύ γνωστο, για να είμαι ειλικρινής με προβληματίζει η πολιτική των καταστημάτων καθώς και η εξουσιοδοτημένη κάλυψή του στη Ελλάδα. Οι τιμές του κυμαίνονταν από 1350 σε 2250 "μη ονομαστική" τιμή. Επειδή όμως πρόκειται για ένα πιο σύγχρονο ρολόι δεν ξέρω αν αυτό συνεπάγεται μια βελτιωμένη ασ πούμε Valjoux αλλά και γενικότερη κατασκευή (πχ σε jewels ή σε κάποιο άλλο τεχνικό σημείο).

A million thanks

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 13, 2011, 01:16:15 πμ »
   To Οfficial Cosmonauts ρολογάρα. Το Chronomat δεν μπορώ να καταλάβω ποιό ακριβώς είναι...

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 13, 2011, 08:02:27 πμ »
Διαφορετικής κλάσης ρολόγια το Breitling με το Fortis. Αν είναι στην ίδια τιμή θα έπερνα Breitling 100%.

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 13, 2011, 09:10:41 πμ »
Ρολόι της Breitling και δεν είναι cosc; Μήπως μπορείς να δώσεις ένα λίνκ να δούμε ποιο ακριβώς είναι;
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 13, 2011, 09:53:26 πμ »
Δεν τίθεται θέμα ποιότητας. Είτε κατασκευής, είτε μηχανής. Διάλεξε με το μάτι.

Αποσυνδεδεμένος darren

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 13, 2011, 01:56:06 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας.
To Breitling:

http://www.breitlingsource.com/watch_details/Windrider_71.html
 και 
http://www.swisswatches.co.uk/watch/1821/breitling-chronomat-vitesse/
και
http://www.breitlingsource.com/phpBB2/viewtopic.php?f=3&t=27039

Ναι, η διαφορά ανάμεσα στις εταιρείες είναι εμφανής. Αξίζει όμως ένα "παλιό" μοντέλο μιας "ανώτερης" εταιρείας περισσότερο από ένα σύγχρονο Fortis? Δεδομένου ότι είναι το πρώτο μου μηχανικό ρολόι ίσως δεν θα έπρεπε να με απασχολεί η όποια τεχνολογική διαφορά μεταξύ τους η οποία μπορεί να είναι μια λεπτομέρεια για έναν καινούργιο στο χώρο αυτό. Όσο για το Breitling (μην γελατε μ'αυτό κόλησα) απ'ότι είδα την ίδια μηχανή έχουν και οι ποιο σύγχρονες εκδόσεις  (πχ το Chrono Galactic) αλλά δεν ξέρω πόσο σημαντικές είναι οι διαφοροποίησεις (εκτός φυσικά από την οικονομική).

ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος darren

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 15, 2011, 08:29:21 μμ »

Α καλά. Κάπου είδα ότι εφόσον πρόκειται για ένα stock ρολόι του 1997-2000 πιθανόν να χρειάζεται σερβις (από την μαμά) το οποίο φυσικά κοστίζει. Αν έχει ήδη υποστεί σερβις δεν είναι απλά καινούργιο (όπως παρουσιάζεται) και εδώ τίθονται άλλα ζητήματα.. Σωστά? Please πείτε μου αν κάνω λάθος. Τώρα ως προς τις τεχνικές διαφορές με την Fortis δέχομαι ότι στο επίπεδο junior μπορεί να είναι και αμελητέες. Απλά τρωγόμαστε λίγο με την σχέση τιμής - πραγματικής αξίας και δεν νομίζω άδικα. Αυτά ρε παίδες και σας ευχαριστώ όλους και πάλι. Μόλις έχω νεότερα θα σας ζαλίσω ξανά με photos και άλλες junior παρενοχλήσεις!!

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 15, 2011, 10:33:17 μμ »
Διαφορετικής κλάσης ρολόγια το Breitling με το Fortis. Αν είναι στην ίδια τιμή θα έπερνα Breitling 100%.

Φιλικά
Νίκος
εννοειται, ποια fortis, τον αντιγραφεα της IWC? αλλο ειδικο βαρος εχει ενα ονομα σαν τα breitling,omega,zenith,rolex,iwc,tag και αλλο ενα ονομα σαν τα fortis,oris,edox,glycine μην τρελαθουμε κι ολας,εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα ποτε fortis
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 15, 2011, 10:48:57 μμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 15, 2011, 11:22:12 μμ »
εννοειται, ποια fortis, τον αντιγραφεα της IWC?

Κάτι θα έχεις μπερδέψει.

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 15, 2011, 11:40:30 μμ »
εννοειται, ποια fortis, τον αντιγραφεα της IWC?

Κάτι θα έχεις μπερδέψει.

;D ;D ;D σιγουρα,τι εχει αντιγραψει;δεν μου φαινεται κανενα αντιγραφη,εκτος κι αν εννοει τον πιλοτο,αλλα ολοι οι πιλοτοι την ιδια μουρη εχουνε,λιγο-πολυ.
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 16, 2011, 12:12:40 πμ »
O Χρήστος προφανώς αναφέρεται στην περίπτωση Fortis B42 Flieger και IWC Pilot Chronograph, όπου η ομοιότητα είναι προφανέστατη. Κατά τ'άλλα όμως η Fortis έχει δική της σχεδιαστική ταυτότητα έντελώς ξεχωριστή ;)

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 16, 2011, 12:34:15 πμ »
Η ομοιότητα υπάρχει λόγω της κοινής μηχανής. Η 7750 όμως δεν αποτελεί αποκλειστικότητα της ΙΒεΤσέ.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 16, 2011, 05:22:48 μμ »
ναι τον πιλοτο εννοουσα, καθαρη αντιγραφη του ΙWC pilot`s chronograph ref. IW371701, και για το ειδικο βαρος στο οποιο αναφερθηκα οι 8 στους 10 σιγουρα δεν θα ειχαν την fortis ως επιλογη αγορας εκτος βεβαια αν καποιος εχει στη συλλογη του και Ζenith και Omega και IWC και Breitling και Rolex και Tag Heuer και Panerai και Βaume Mercier και θελει και ενα Fortis,TOTE ΠΑΩ ΠΑΣΟ.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 16, 2011, 05:49:51 μμ »
Υπαρχει το spacematic day/date που μοιαζει πολυ με raymond weil freelancer και το B-42 stratoliner chronograph που μοιαζει εκπληκτικα με tag heuer carrera, εντυπωση μου ειναι ολα αυτα? Εσεις δηλαδη δεν βλεπετε αυτες τις αντιγραφες-ομοιοτητες? Τωρα βεβαια ποιος αντεγραψε ποιον δεν ξερω,αλλα δεν νομιζω η tag `η η iwc να αντεγραψαν την fortis,ενταξει για την raymond weil και το freelancer δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια.Το cosmonauts chrono που εχει επιλεξει ο φιλος δεν εχει την ΙΔΙΑ γραμματο[αριθμο]σειρα με το iwc pilot?
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 16, 2011, 06:11:17 μμ από chris5 »

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 16, 2011, 05:51:29 μμ »
ναι τον πιλοτο εννοουσα, καθαρη αντιγραφη του ΙWC pilot`s chronograph ref. IW371701, και για το ειδικο βαρος στο οποιο αναφερθηκα οι 8 στους 10 σιγουρα δεν θα ειχαν την fortis ως επιλογη αγορας εκτος βεβαια αν καποιος εχει στη συλλογη του και Ζenith και Omega και IWC και Breitling και Rolex και Tag Heuer και Panerai και Βaume Mercier και θελει και ενα Fortis,TOTE ΠΑΩ ΠΑΣΟ.

Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και σε όλα τα επίπεδα, αλλά σέβομαι τη γνώμη σου.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 16, 2011, 05:54:54 μμ »
Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και σε όλα τα επίπεδα, αλλά σέβομαι τη γνώμη σου.
Δηλαδη εσυ αν ενα omega `η ενα breitling ειχαν ιδια `η σχεδον ιδια τιμη με ενα fortis θελεις να μας πεις οτι θα επαιρνες fortis ε? Οκ, αποψη σου σεβαστη και εγω σας σεβομαι ολους και τις γνωμες σας, εγω ομως δεν θα επαιρνα fortis, θα επαιρνα καποια απο τις προαναφερθεισες μαρκες
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 16, 2011, 06:59:03 μμ από chris5 »