Αποστολέας Θέμα: Αγορά ρολογιού και αξιοπιστία αγοράς μέσω ιντερνετ  (Αναγνώστηκε 15793 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nico

• Just Registered
    • Προφίλ
Καλησπέρα σε όλους,

είναι το πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ και θέλω να σας δώσω πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια!!!!! είναι πραγματικά αυτό που έψαχνα γιατί με βασανίζουν κάποιες ερωτήσεις.

θέλω να αγοράσω το Tag Heuer Monaco Chronograph με το κροκο-μαύρο λουράκι και το μαύτο καντράν, με το οποίο έχω κολλήσει καιρό τώρα, όπως ακριβώς φαίνεται παρακάτω:

http://www.authenticwatches.com/tagheuermonc10.html

η ιστοσελίδα αυτή www.authenticwatches.com (που την βρήκα μέσω ebay και μετά είδα ότι έχει καταχωρήσεις και στο amazon αλλά και στο yahoo) έχει εξαιρετικές τιμές και προσφορές για πολλές μεγάλες μάρκες ρολογιών.
το παραπάνω ρολόι πωλείτει προς 1975 δολλάρια (κοινώς κοντά στα 1400 ευρώ) την στιγμή που στην ελλάδα το βρίσκω στην καλύτερη 2800 με 3000 ευρώ μετρητά.

τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
1) το παραπάνω site το γνωρίζετε?
2) έχετε ψωνίσει ποτέ απο αυτό και αν ναι ποιά εντύπωση σας άφησε?
3) ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. τα προϊόντα του είναι αυθεντικά ή αν το παρω θα το ταίζω μπανάνες και σε 3 μήνες θα είναι για πέταμα?
4) προβλήματα με τελωνείο παίζουν?

γενικά όπως καταλάβατε ψάχνω γνώμες για το παρόν site (και ίσως και για άλλα που έχετε στο νού σας) με σκοπό να γλυτώσω μπόλικα χρήματα για την εν λόγω αγορά.

ευχαριστώ,
νίκος

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Αγορά ρολογιού και αξιοπιστία αγοράς μέσω ιντερνετ
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 12, 2007, 09:20:14 μμ »
Αυτό που ξέρω είναι εάν είναι το ρολόι αυθεντικό και δεν έχει σφραγίδα από επίσημο μεταπωλητή, η εγγύηση του δεν ισχύει !!!

Με το τελωνείο πριν πολλά χρόνια για αγορές από Αμερική έπαιζε το εξής :
5 με 8% φόρος εισαγωγής από μη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
+ ο εκάστοτε Φ.Π.Α. 19%
+ τα εκτελωνιστικά έξοδα ...  :|
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος nico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 12, 2007, 11:30:10 μμ »
Παράθεση από: "StefMac"
Αυτό που ξέρω είναι εάν είναι το ρολόι αυθεντικό και δεν έχει σφραγίδα από επίσημο μεταπωλητή, η εγγύηση του δεν ισχύει !!!

Με το τελωνείο πριν πολλά χρόνια για αγορές από Αμερική έπαιζε το εξής :
5 με 8% φόρος εισαγωγής από μη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
+ ο εκάστοτε Φ.Π.Α. 19%
+ τα εκτελωνιστικά έξοδα ...  :|

ουσιαστικά λοιπόν η συμβουλή σου είναι....καλύτερα μακριά....

έλα όμως που στην ελλάδα η τιμή του είναι στα ύψη...τί προτείνετε?

να το πάρω από εξωτερικό (ή έστω κάποιος που θα πάει έξω)??? και αν ναι τότε από ποιά χώρα συμφέρει?

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 12, 2007, 11:45:32 μμ »
Νομιζω οτι αν εχεις καποιον γνωστο εξω η που θα παει εξω ειναι καλυτερα.
Απ οτι ξερω Ευρωπη οι διαφορες δεν ειναι τρελλες.
Μαλλον Αμερικη ειναι η καλυτερη επιλογη(και λογω $).
Ασια επισης,Ντουμπαι,Αραβικα Εμιρατα και τετοια μερη.
Α,το μελος Kazushi που ειναι Σ.Αραβια,μας εχει μιλησει για πολυ καλες τιμες εκει περα,δε θυμαμαι σε ποιο τοπικ ητανε.....

Αποσυνδεδεμένος nico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 12, 2007, 11:52:25 μμ »
Παράθεση από: "eisenberg"
Νομιζω οτι αν εχεις καποιον γνωστο εξω η που θα παει εξω ειναι καλυτερα.
Απ οτι ξερω Ευρωπη οι διαφορες δεν ειναι τρελλες.
Μαλλον Αμερικη ειναι η καλυτερη επιλογη(και λογω $).
Ασια επισης,Ντουμπαι,Αραβικα Εμιρατα και τετοια μερη.
Α,το μελος Kazushi που ειναι Σ.Αραβια,μας εχει μιλησει για πολυ καλες τιμες εκει περα,δε θυμαμαι σε ποιο τοπικ ητανε.....

κοινώς ας ξεχάσω και την ευρώπη (ούτως η άλλως φεύγω αγγλία από σεπτέμβριο οπότε θεωρητικά θα είχα από μόνος μου την δυνατότητα).

παίζει να πάω τυνησία αρχές σεπτέμβρη για ένα ταξιδάκι...λέτε να παίζει εκεί? πως όμως θα σιγουρευτώ ότι δεν έιναι μπανανίτσα?

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 13, 2007, 12:01:45 πμ »
Ε,αν ψωνισεις απο κυριλε καταστημα η αντιπροσωπεια της εκει περιοχης με χαρτια εγγυησεις κτλ παρελκομενα δε νομιζω να χεις προβλημα.

Αποσυνδεδεμένος Pambis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 13, 2007, 06:25:25 πμ »
An plirosis metrita stin ellada mporis na paris kai kali ekptosi
AMBIS

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 13, 2007, 08:07:24 πμ »
Γειά σου Νίκο,
οι αγορές από το internet πάντα έχουν επισφάλεια, γι' αυτό και οι ωρολογοποίες λένε πως δεν πουλάνε μέσω internet. Όπως είπε ο Στέφανος αλλά και από ιδία πείρα, αγορά εκτός Ε.Ε. θα έχει επιπλέον κόστη, οπότε η εισαγωγή (γιατί περί εισαγωγής πρόκειται) θα σου κοστίσει σχεδόν 2000 ευρώ. Από την άλλη, αν αγοράσεις από εδώ και πάρεις έκπτωση 20%+ τότε το ρολόι θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω από 2000 ευρώ, συν όλα τα πλεονεκτήματα αγοράς από επίσημο πωλητή. Γι' αυτό κάνε μια έρευνα αγοράς.
Αφού θα πας Αγγλία δες και εκεί τι γίνεται αν και από ότι έχω δει δεν υπάρχουν αξιόλογες διαφορές. Αναλόγως την εταιρεία κάποιες είναι φθηνότερες και κάποιες ακριβότερες. Δες όμως κάποια καλά κοσμηματοπωλεία τα οποία πουλάνε και μεταχειρισμένα ρολόγια. Εκεί μπορείς να σταθείς τυχερός.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 13, 2007, 08:33:15 πμ »
Μέχρι τώρα έχω κάνει δύο αγορές καινούργιων ρολογιών από ebay, πολύ χαμηλότερης αξίας βέβαια, από δύο διαφορετικούς πωλητές. Και οι δύο τους είχαν χιλιάδες πωλήσεις, με πάνω από 99,5% positive feedback και έδρα στο Hong Kong ο ένας, Σιγκαπούρη ο άλλος.
Το ένα δεν υπάρχει στην Ελλάδα και το άλλο κόστιζε €400 εδώ και το αγόρασα €130. Το πρώτο μου ήρθε άψογο σε όλα, κουτιά, χαρτιά, τα πάντα.
Το δεύτερο ο άλλος δυστυχώς δεν μου το έστειλε στο γνήσιο κουτάκι του αρχικά,αλλά κατόπιν συνεννοήσεώς μας, μου το έστειλε τελικά. Φυσικά και τα δύο ήταν γνήσια.
Και τα δύο μου τα είχαν δηλώσει ως πολύ χαμηλής αξίας και έτσι πέρασαν άνετα από το τελωνείο.
Με αυτά θέλω να πω πως για ρολόγια χαμηλότερης αξίας το ρίσκο είναι μειωμένο, ενώ και η ισοτιμία με το δολάριο κάνει τις αγορές τέτοιων ρολογιών από Ασία πραγματική ευκαιρία.
Τώρα στην περίπτωσή σου, που θέλεις να αγοράσεις ένα πραγματικά καλό ρολόι που θα το κρατήσεις για πολύ καιρό, δεν ξέρω. Όταν αγόρασα το καλό μου ρολόι δεν το σκέφτηκα καθόλου για αγορά μέσω internet, και ας πλήρωσα περίπου 300 ευρώ παραπάνω στο μαγαζί εδώ.

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 13, 2007, 12:20:12 μμ »
Δυστυχώς λόγω ισοτιμίας λίρας-ευρώ, οι αγορές από Αγγλία είναι πλέον ασύμφορες.

Αποσυνδεδεμένος nico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 13, 2007, 05:13:48 μμ »
αρχικά να ευχαριστήσω για το μεγάλο ενδιαφέρον.

σε ένα μαγαζί που ρώτησα στην αθήνα και είναι μάλιστα φίλος οικογενειακός μου το αφήνει από 3480 στα 2800 μετρητά (20% έκτπωση δηλαδή!!!).

ξέρετε μήπως εσείς που ασχολείστε κάποιο μαγαζί στην αθήνα που να έχει καλύτερες τιμές (αρχικές και εκπτώσεις με μετρητα)????

τέλος σκεφτείτε και κάτι άλλο (γενικά είμαι και εγώ κατά των αγορών από ιντερνετ για τόσο ακριβά πράγματα). στο authenticwatches.com που αν κατάλαβα καλά συμφωνείτε ότι έχει αυθεντικά ρολόγια, δίνει το ρολοι που θέλω 1975 δολλάρια, πείτε στρογγυλά 2000. σας βάζω ένα 30% (που μάλλον είναι υπερβολικό) για εκτελωνισμούς κλπ. φτάνουμε σε 2600 δολλάρια. το οποίο άν το κάνουμε ευρώ βγαίνει μόλις 1900 περίπου!!! δηλαδή πάλι είμαστε 900 περίπου ευρώ κάτω από την προσφορά (ουτε καν την αρχική τιμή) που μου έκαναν...........

δεν ξέρω προβληματίζομαι από την μια λόγο ίντερνετ αλλά και από την άλλη να πάρω κάτι 2800 όταν μπορώ να το βρώ 1900 ε μου κάνει κάπως.

όσο για το λονδίνο όντως το θέμα με την λύρα δεν συμφέρει και μπορώ γενικά να το πιστοποιήσω γιατί έχω ζήσει ένα χρόνο εκεί....

δεν ξέρω με τυνησία τι παίζει από κόστος...πάντως στο site της tag ΔΕΝ αναφέρει κάποιο retailer στην τυνισία.......

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 14, 2007, 09:31:03 πμ »
Αγαπητε Νιco  τσεκαρε το link στο ebay
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=006&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=160136417285&rd=1&rd=1
 για το πολοι που ψαχνεις ελαφρως μεταχειρισμενο αλλα σε καλη κατασταση γνησιο κτλ.Eιναι στα 1450 ευρω δεν εχεις τελωνια κτλ και στο στελνει με μια καλη εταιρια κουριερ.Εγω χρησιμοποιω ebay αγγλικο και ειναι γενικα αξιοπιστο.

Επισης υπαρχουν δυο ιστοσελιδες ρολογιων αγγλικες(www.aatime.co.uk kai www.blitzwatches.com) που σου μπορεις να το παρεις τωρα το ρολοι και να πληρωσεισ μετα απο 9 μηνες απλως πληρωνεις μια προκαταβολη.Το θεμα ειναι οτι κανουν credit check για να σε τσεκαρουν.Tσεκαρε το χρηματοδοτικο τους πλανο....Στην αγγλια επισης εχουν και με δοσεις αν σκεφτεσαι να μεινεις πανω απο χρονο...
Εμενα αγγλια 9 χρονια και τα εψαξα λιγο...

Εγω εχω το monaco μπλε λουρακι και μπλε καντραν (δες αγοραπωλησιες) και ειναι πραγματικα μοναδικο και ιδιατερο ρολοι αγορασετο με κλειστα ματια.... αλλα κυριως ορθανοιχτα ματια για να το απολαμβανεις.
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 14, 2007, 10:56:23 πμ »
Βρε παιδια αυτος ο πωλητης στο ebay,απ το 2004 μεχρι σημερα,17 ρολογια εχει πουλησει,μαλλον ερασιτεχνης ειναι οποτε προσοχη......
Οσο για τις δοσεις,δεν ξερω για ολα,αλλα πολλα μαγαζια και στην Ελλαδα κανουνε....

Αποσυνδεδεμένος nico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 14, 2007, 11:02:25 πμ »
να πω την αλήθεια μου, φαίνεται σε εξαιρετική κατάσταση το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο αλλά αν πω ότι θέλω να το πάρω καινούργιο ολοκαίνουργιο θα με παρεξηγήσετε??? απλά έχω την τρέλα να το ανοιγω πρώτος εγώ, χαρτάκια, εγγυήσεις, κουτάκια, να βγάζω τα προστατευτικά "μπλε" αυτοκόλλητα από τις οθόνες κλπ κλπ κλπ..ιεροτελεστία.

όσο για τις δόσεις, προτιμώ να τα σκάσω μπαμ (κάτι που θα μου εξασφαλίσει καλύτερη τιμή) παρά να πάω σε δόσεις (ίσως σκεφτώ τις άτοκες). πάντως τα 2 site που προτείνεις neo12 φαίνονται πολύ καλα!

α να πω πως έστειλα email στο authenticwatches.com και ρωτάω για διάφορα θέματα (βλέπε εγγύηση, κόστη αποστολής, κόστη τελωνίου αν γνωρίζουν, θέμα αυθεντικότητας) οπότε με το που λάβω απάντηση θα την postάρω για να έχετε εικόνα.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 14, 2007, 12:00:13 μμ »
Σε καταλαβαινω,βασικα κι εγω υπερ του καινουριου ειμαι!!!
Αν εχεις απαντηση στο mail,ανυπομονουμε να μαθουμε :up:

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 14, 2007, 01:04:46 μμ »
Εγώ θα σου έλεγα και μια άλλη εναλλακτική
Με την τιμή του οικογενειακού σου φίλου, και το μετρητό να ξεκινήσεις να ρωτάς σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας.

(Για σας ενδιαφέρομε να αγοράσω τώρα, και της μετρητής "αυτό" το ρολόι,
 το τάδε μαγαζί μου το αφήνει 2800 εσείς ???) ;)

Έχω ξαναπεί και παλιότερα ότι σε μένα έχει πιάσει.

Φιλικά Στέφανος.  :D
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 14, 2007, 01:32:47 μμ »
@Stefmac +1
Ολο και κατι καλυτερο σε εκπτωση μπορει να τσιμπησει!!!Ως γνωστο,το περιθωριο κερδους που εχουν τα μαγαζια ειναι αρκετα μεγαλο....

Αποσυνδεδεμένος nico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 14, 2007, 07:07:53 μμ »
απάντηση στο email ακόμα καμία αλλά υποθέτω είναι λόγω ΣΚ.

την τακτική με τα μαγαζιά σκεφτόμουνα να την εφαρμόσω...στο κάτω κάτω δεν έχω να χάσω κάτι.

ερώτηση. ξέρετε κάποιο κατάστημα που γενικά να έχει - να κάνει καλές τιμές??

ερώτηση κουτή: την δευτέρα ξεκινάνε εκπτώσεις...μετράνε???

Αποσυνδεδεμένος Pambis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 14, 2007, 07:12:08 μμ »
Den hanis tipota na dokimasis opoiadipote taktiki! Mono se kalo mpori na sou vgi!
AMBIS

Αποσυνδεδεμένος nico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 14, 2007, 07:51:46 μμ »
παίδες έσκασε email!!!!

έχουμε και λέμε (πρώτα η ερώτηση που έκανα και μετά η αντίστοιχη απάντηση):

How much would cost the shipping to Greece?

There is no additional fee for shipping. All watches
over $500 include free insured shipping worldwide via
FedEx.

How can you offer so low prices? Do the watches have any small deficiencies? (δεν ρώτησα αν είναι μπανάνες...δεν ήθελα να φανεί έτσι)

We are NOT an Authorized dealer and are therefore not
bound to selling the watches at the manufacturer’s
mandated price, which is precisely why we can sell the
watches at such a discount. Nevertheless, all of our
watches are Brand New and Authentic. We purchase only
from Authorized Dealers, which is how we ensure
authenticity. We purchase in enormous volume at a
heavily discounted price, and we sell a tremendous
volume as well. We are currently the largest
watch-only web-based retailer in the world. We
therefore do not have large margins, which is how our
prices are so competitive. It is the volume of sales
which drives us to success, not a markup on any given
watch.

As I am an employee of AuthenticWatches, Inc., I’m
sure it is difficult accepting everything I have told
you at face value, so I invite you to check our
feedback ratings on other websites so that you may
form a comprehensive opinion based on what our
thousands of customers have written about us. Links to
our feedback ratings on various  websites on which we
sell are located below for your review:

Ebay Feedback:

http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback&userid=authenticwatches*com&ssPageName=STRK:ME:UFS

Amazon Feedback:

http://www.amazon.com/gp/help/seller/feedback.html/002-9137399-3561614?%5Fencoding=UTF8&asin=&marketplaceSeller=&seller=A29VPP2HAR5B51

Yahoo Feedback:

http://shopping.yahoo.com/merchrating/user_rv.html;_ylt=AseQFMa.Dl3BISj_tsAPE08cEb0F;_ylu=X3oDMTByMm5mbWUyBF9zAzk2Mjc2NzY0BHNlYwNtZXJjaHJldmlldw--?merchant_id=1006948&sort_method=highestrated

According to your experience (which appears huge, given the thousands of positive feedbacks in amazon, yahoo and ebay), will I have any problems with customs? Will I need to pay some tax in the customs so to receive the watch?

Unfortunately, we cannot provide information regarding
any duties or tariffs that may be assessed in your
country. Please contact your nation’s Customs in order
to obtain that information.

We can only insure a package for the amount that we
declare the package. We cannot declare the package as
a gift. If you would like to inquire about special
shipping or handling conditions, please contact us by
telephone at (818) 788-2600 during our normal business
hours.

What is the concept of the warranty? In case the watch faces some problem can I give it to an autheticated retailer of Tag Heuer here in Greece??

The warranty that is offered with our watches is
facilitated through AuthenticWatches.com, not through
the manufacturer. If a problem should arise with the
watch, you must ship it back to us and we will ship to
the authorized dealer. The authorized dealer will then
conduct warranty repair, or send it back to the
manufacturer  free of charge.

τα σχόλια δικά σας.... :ANAL: