Αποστολέας Θέμα: γτ φοραμε το ρολοι στο αριστερο χερι κ οχι στο δεξι;  (Αναγνώστηκε 30671 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tsounami_3

• Just Registered
    • Προφίλ
παιδια καλησπερα!εχω μια απορια εδω κ χρονια...βλεπω τους περισσοτερους να φορανε το ρολοι στο αριστερο καρπο,αλλα υπαρχουν και καποιοι που το φορανε στον δεξι καρπο!υπαρχει καποιος λογος που γινεται ολο αυτο;συμβολιζει η σημαινει κατι αναλογα σε ποιον καρπο φοραει καποιος το ρολοι;μπορει να ειναι βλακωδης η απορια μου,αλλα αν μπορουσε καποιος ας μου απαντησει!ευχαριστω πολυ!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: γτ φοραμε το ρολοι στο αριστερο χερι κ οχι στο δεξι;
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 06, 2011, 12:42:33 πμ »
   Oι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες, οπότε χρησιμοποιούν περισσότερο το δεξί τους χέρι. Φορώντας λοιπόν το ρολόι στο αριστερό, το προστατεύουν περισσότερο. Γιαυτό και η κορώνα είναι στο δεξιό μέρος της κάσας, ώστε να μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει ακόμη κι όταν φοράει το ρολόι. Αυτό βέβαια είναι μια γενική αρχή, πολλοί το φορούν στο δεξί γιατί απλά έτσι τους αρέσει ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 06, 2011, 12:45:10 πμ »
οκ καταλαβα....αλλα επειδη ειμαι λιγο ασχετος,οταν λες κορωνα εννοεις την ροδα που γυιρζει την ωρα;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 06, 2011, 12:49:58 πμ »
Σωστά. Υπάρχουν και κάποια λίγα μοντέλα ρολογιών που έχουν την κορώνα αριστερά απευθυνόμενα κυρίως σε αριστερόχειρες ;)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 06, 2011, 12:50:59 πμ »
οκ σ' ευχαριστω πολυ..

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 06, 2011, 07:43:57 πμ »
παιδια καλησπερα!εχω μια απορια εδω κ χρονια...βλεπω τους περισσοτερους να φορανε το ρολοι στο αριστερο καρπο,αλλα υπαρχουν και καποιοι που το φορανε στον δεξι καρπο!υπαρχει καποιος λογος που γινεται ολο αυτο;συμβολιζει η σημαινει κατι αναλογα σε ποιον καρπο φοραει καποιος το ρολοι;μπορει να ειναι βλακωδης η απορια μου,αλλα αν μπορουσε καποιος ας μου απαντησει!ευχαριστω πολυ!
   Oι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες, οπότε χρησιμοποιούν περισσότερο το δεξί τους χέρι. Φορώντας λοιπόν το ρολόι στο αριστερό, το προστατεύουν περισσότερο. Γιαυτό και η κορώνα είναι στο δεξιό μέρος της κάσας, ώστε να μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει ακόμη κι όταν φοράει το ρολόι. Αυτό βέβαια είναι μια γενική αρχή, πολλοί το φορούν στο δεξί γιατί απλά έτσι τους αρέσει ;D
   Πιστεύω ότι γίνεται από συνήθεια και παίζει σημαντικό ρόλο ο τρόπος που πρωτοφορέσαμε ρολόι. Αν στα πρώτα βήματα το φορέσαμε στο αριστερό, εκεί θα μείνει - αν στο δεξί, το ίδιο. Μετά η αυτόματη κίνηση γυρίσματος του καρπού για τη θέαση της ώρας, έρχεται πλέον από συνήθεια. Έχει μια λογική η εξήγηση του φίλου Γιάννη αλλά δεν συμφωνώ απόλυτα. Δεν νομίζω, μικροί όταν ήμασταν και πρωτοβάλαμε ρολόι, να σκεφτόμασταν σε ποιο χέρι θα προστατεύεται καλύτερα. Ίσως θεωρητικά να προστατεύεται αλλά δεν πιστεύω ότι καθόρισε την επιλογή μας.
   Γιατί όμως το φορέσαμε οι περισσότεροι στο αριστερό ? Εδώ έρχεται η δική μου εξήγηση.
Το γεγονός ότι φοράμε το ρολόι στο αριστερό χέρι οφείλεται στην ικανότητα του δεξιού χεριού. Σκεφτείτε το λίγο. Όταν πρωτοπιάσαμε αυτό το άγνωστο αντικείμενο, έπρεπε να ακολουθήσουμε τη διαδικασία φορέματος για πρώτη φορά. Το χέρι στο οποίο φοριέται το ρολόι δεν συμμετέχει σ' αυτή. Το δέσιμο στο λουράκι γίνεται αποκλειστικά από το αντίθετο χέρι. Οπότε το ικανότερο χέρι για να δέσει το λουράκι ήταν για τους περισσότερους το δεξί με το υποδεέστερο αριστερό να περιμένει παθητικά. Ακόμα και σήμερα, εμείς οι ώριμοι, διαπιστώνουμε μια μικρή συγκριτικά δυσκολία να υλοποιήσουμε το δέσιμο με το αριστερό χέρι. Με την ίδια εξήγηση ερμηνεύεται η τάση των αριστερόχερων να το φοράνε στο "λιγότερο ικανό" δεξί. Οι εταιρείες εξυπηρετούν τον πελάτη, εφόσον διαπιστώθηκε η συγκεκριμένη κυρίαρχη τάση, τοποθέτησαν την κορώνα στη θέση "3" όπου είναι πιο προσβάσιμη από το δεξί χέρι.
   Εκτιμώ πως η παραπάνω εξήγηση εφαρμόστηκε στους περισσότερους, όχι σε όλους - πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Όσοι είχαν μπαμπάδες "άρρωστους", είχαν και την ανάλογη παιδαγώγηση   ;D
   Συνεπώς, το φοράμε στο αριστερό διότι το προκάλεσε το δεξί  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 06, 2011, 08:01:02 πμ από Κωνσταντίνος »

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 06, 2011, 08:24:59 πμ »
Ωραία ανάλυση.

Όσο για τα αριστεροκόρωνα, δε νομίζω πως απευθύνονται σε αριστερόχειρες. Στα σπορ ρολόγια (γιατί μόνο εκεί το παρατήρησα) άλλοι είναι οι λόγοι. Πρώτον για προστασία της κορώνας στο πίσω μέρος του καρπού και δεύτερον να μην ενοχλεί το πίσω μέρος της παλάμης. Υπάρχει και σπανίως ένας τρίτος λόγος. Η διάταξη της μηχανής, όπως στις cal. 11 και 12 της Büren/Breitling/Heuer/Hamilton.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 06, 2011, 09:05:35 πμ »
   Δημήτρη σωστή η παρατήρηση, τώρα που το λες δεν έχω δεί κι εγώ αριστεροκόρωνο, παρά μόνο σε σπορ ρολόγια(καταδυτικά κλπ). Μπορεί και να υπάρχουν, εγώ όμως δεν έχω δεί. Πάντως ένας αριστερόχειρας θα βολευτεί φορώντας ένα τέτοιο ρολόι στο δεξί χέρι. Ωραία και η επισήμανση της περίπτωσης της μηχανής, το Chronomatic μου έτσι είναι χάρην της cal 11. H 12 είναι κι αυτή αριστεροκόρωνη; Δεν το θυμάμαι, πάντως στις επανεκδόσεις της cal 12 της Tag είναι όλα δεξιά(κορώνα-πουσουάρ). Και μια και το αναλύουμε να αναφέρουμε και τις εκδόσεις bullhead με την κορώνα και τα πουσουάρ στο 12...
   Κωνσταντίνε δεν μίλησα για εμάς όταν είμασταν μικροί, αλλά για το αρχικό σκεπτικό. Όταν δηλαδή άρχισαν να πρωτοκυκλοφορούν τα ρολόγια χειρός, αλλά και στη συνέχεια κατά την εξέλιξή τους. Πως κατέληξαν εκεί κατασκευαστές και καταναλωτές; Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτή, ότι δηλαδή ένα τόσο ακριβό αξεσουάρ θα πρέπει να προστατεύεται από χτυπήματα κλπ αλλά όπως σωστά έγραψες κι εσύ, για την ευκολότερη χρήση, από το φόρεμα μέχρι τη ρύθμιση της ώρας.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 06, 2011, 10:03:37 πμ »

Κωνσταντίνε δεν μίλησα για εμάς όταν είμασταν μικροί, αλλά για το αρχικό σκεπτικό. Όταν δηλαδή άρχισαν να πρωτοκυκλοφορούν τα ρολόγια χειρός, αλλά και στη συνέχεια κατά την εξέλιξή τους. Πως κατέληξαν εκεί κατασκευαστές και καταναλωτές; Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτή, ότι δηλαδή ένα τόσο ακριβό αξεσουάρ θα πρέπει να προστατεύεται από χτυπήματα κλπ αλλά όπως σωστά έγραψες κι εσύ, για την ευκολότερη χρήση, από το φόρεμα μέχρι τη ρύθμιση της ώρας.

Φίλε Γιάννη, κι εγώ απλά απάντησα στο ερώτημα του τίτλου. Πιστεύω πως στο ερώτημα αυτό δεν παίζει καθοριστικό ρόλο η πορεία και η εξέλιξη του ρολογιού μέσα στο χρόνο-ιστορία. Κανένα σχεδόν κατά τη γνώμη μου, ούτε επειδή ¨κατέληξαν εκεί κατασκευαστές και καταναλωτές". Τί δηλαδή ? η πρόοδος και η εξέλιξη του ρολογιού "πέρασε-τυπώθηκε" στο πέρασμα των χρόνων στην καθημερινότητα του ανθρώπου ? Προστέθηκε στο dna μας μήπως ? Καθόλου.
   Όλα έγιναν μια τυχαία στιγμή, ανεξάρτητα από την πρόοδο και την εξέλιξη. Όταν μας αγόρασε ο παππούς το πρώτο ρολόι ή όταν σηκωμένοι στις μύτες των ποδιών αρπάξαμε από το τραπέζι το αφημένο ρολόι του μπαμπά για να το φορέσουμε, τότε, αυτή την κρίσιμη στιγμή, μας φάνηκε πιο εύκολο να το φορέσουμε (δέσουμε το λουράκι πχ) με το δεξί χέρι, έχοντας το αριστερό να περιμένει παθητικά. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι πιθανότητες ήταν 50-50 αλλά η ικανότητα του δεξιού χεριού έδωσε το 51% και έκανε τη διαφορά. Όλες τις επόμενες φορές τα ποσοστά θα ήταν δραματικά μεγαλύτερα για να φορεθεί στο αριστερό γιατί πλέον υπήρχε η εμπειρία (πετυχημένη μάλιστα) που άρχιζε να γίνεται συνήθεια.
   Η πρόοδος και η εξέλιξη του ρολογιού δεν μας άγγιζε τότε. Απλά φορούσαμε κάτι στο χέρι, ούτε από μηχανισμούς ξέραμε κάτι, ούτε από ρυθμίσεις. Συνήθως ένα απλό quartz ήταν που όχι τις ρυθμίσεις αλλά ούτε την ώρα αρκετοί δεν ηξέραν να διαβάζουν. Το ότι φορούσαμε ρολόι και μόνο μας έκανε ευτυχείς  ;D
Όταν πλέον αρχίσαμε να μαθαίνουμε, είχε ήδη γίνει συνήθεια το φόρεμα στο αριστερό. Μόνοι μας επιλέξαμε χέρι και όχι λόγω της εξέλιξης, των μηχανισμών ή της θέση της κορώνας. Η συνήθεια είναι τόσο δυνατή που ακόμα και σήμερα, μεγάλοι σε ηλικία πλέον, αν οι εταιρείες αλλάξουν την πλευρά των πουσουαρ και της κορώνας, πάλι αρκετοί στο αριστερό θα το φοράνε και δεν θα αλλάξουν χέρι, γιατί έτσι έχουν μάθει.
   Αν κάποιοι "κατέληξαν" σε κάτι είναι οι εταιρείες, οι οποίες διαπιστώνοντας την παραπάνω πραγματικότητα, προσαρμόστηκαν στις ανθρώπινες συνήθειες. Δεν επέβαλε η τεχνολογία και η πρόοδος τη συνήθεια, η τελευταία καθοδήγησε την εξέλιξη του ρολογιού, που μη ξεχνάμε ότι είναι ένα τεχνητό εργαλείο για να μας εξυπηρετεί. 

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 06, 2011, 05:34:40 μμ »

Φίλε Γιάννη, κι εγώ απλά απάντησα στο ερώτημα του τίτλου. Πιστεύω πως στο ερώτημα αυτό δεν παίζει καθοριστικό ρόλο η πορεία και η εξέλιξη του ρολογιού μέσα στο χρόνο-ιστορία. Κανένα σχεδόν κατά τη γνώμη μου, ούτε επειδή ¨κατέληξαν εκεί κατασκευαστές και καταναλωτές". Τί δηλαδή ? η πρόοδος και η εξέλιξη του ρολογιού "πέρασε-τυπώθηκε" στο πέρασμα των χρόνων στην καθημερινότητα του ανθρώπου ? Προστέθηκε στο dna μας μήπως ? Καθόλου.
   Όλα έγιναν μια τυχαία στιγμή, ανεξάρτητα από την πρόοδο και την εξέλιξη. Όταν μας αγόρασε ο παππούς το πρώτο ρολόι ή όταν σηκωμένοι στις μύτες των ποδιών αρπάξαμε από το τραπέζι το αφημένο ρολόι του μπαμπά για να το φορέσουμε, τότε, αυτή την κρίσιμη στιγμή, μας φάνηκε πιο εύκολο να το φορέσουμε (δέσουμε το λουράκι πχ) με το δεξί χέρι, έχοντας το αριστερό να περιμένει παθητικά. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι πιθανότητες ήταν 50-50 αλλά η ικανότητα του δεξιού χεριού έδωσε το 51% και έκανε τη διαφορά. Όλες τις επόμενες φορές τα ποσοστά θα ήταν δραματικά μεγαλύτερα για να φορεθεί στο αριστερό γιατί πλέον υπήρχε η εμπειρία (πετυχημένη μάλιστα) που άρχιζε να γίνεται συνήθεια.
   Η πρόοδος και η εξέλιξη του ρολογιού δεν μας άγγιζε τότε. Απλά φορούσαμε κάτι στο χέρι, ούτε από μηχανισμούς ξέραμε κάτι, ούτε από ρυθμίσεις. Συνήθως ένα απλό quartz ήταν που όχι τις ρυθμίσεις αλλά ούτε την ώρα αρκετοί δεν ηξέραν να διαβάζουν. Το ότι φορούσαμε ρολόι και μόνο μας έκανε ευτυχείς  ;D
Όταν πλέον αρχίσαμε να μαθαίνουμε, είχε ήδη γίνει συνήθεια το φόρεμα στο αριστερό. Μόνοι μας επιλέξαμε χέρι και όχι λόγω της εξέλιξης, των μηχανισμών ή της θέση της κορώνας. Η συνήθεια είναι τόσο δυνατή που ακόμα και σήμερα, μεγάλοι σε ηλικία πλέον, αν οι εταιρείες αλλάξουν την πλευρά των πουσουαρ και της κορώνας, πάλι αρκετοί στο αριστερό θα το φοράνε και δεν θα αλλάξουν χέρι, γιατί έτσι έχουν μάθει.
   Αν κάποιοι "κατέληξαν" σε κάτι είναι οι εταιρείες, οι οποίες διαπιστώνοντας την παραπάνω πραγματικότητα, προσαρμόστηκαν στις ανθρώπινες συνήθειες. Δεν επέβαλε η τεχνολογία και η πρόοδος τη συνήθεια, η τελευταία καθοδήγησε την εξέλιξη του ρολογιού, που μη ξεχνάμε ότι είναι ένα τεχνητό εργαλείο για να μας εξυπηρετεί. 

Συγχαρητήρια για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση της άποψης αυτής, που φαίνεται να έχει όλα τα στοιχεία της σωστής ερμηνείας του θέματος.
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 06, 2011, 09:20:19 μμ »
   Bρε παιδιά ωραία και ρομαντικά όλα αυτά κι εμένα μ'αρέσουν, δε λέω. Όμως τέτοιες συνήθειες δεν τις καθορίζουν οι πιτσιρικάδες που σηκώνονται στις μύτες των ποδιών τους για να αρπάξουν το ρολόι του μπαμπά. Τις καθορίουν οι χρήστες που είναι 20άρηδες, 40άρηδες, 60άρηδες. Τις καθορίζουν οι εταιρείες που σχεδίαζαν και σχεδιάζουν τα ρολόγια με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι λιγότερο ρομαντικό αλλά πιό κοντά στην πραγματικότητα...

ΥΓ. Πολύ ενδιαφέρον που υπάρχουν διαφορετικές σκέψεις σε ένα τόσο απλό θέμα. Περίμενα 1-2 απαντήσεις και τέλος, όμως έπεσα έξω...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 06, 2011, 11:33:30 μμ από GiannisH »

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 06, 2011, 10:11:36 μμ »
εγω ειμαι μαλλον απο τη μειοψηφια που ειναι δεξιοχειρες αλλα φορανε το ρολοι στο δεξι χερι.

μου φαινεται πιο ευχρηστο ετσι. το προτιμω.

εχω δυο lefty Hamilton χρονογραφους οι οποιοι βολευουν ακομη περισσοτερο.

προβληματα προστασιας, κουρδισματος, ρυθμισης κλπ δεν βρισκω. προσεχω το ρολοι αν και ειναι στο 'βασικο' χερι, κουρδιζω βραδυ/πρωι αν χρειαζεται και οχι στο χερι, ρυθμιζω το ιδιο.

ενα προβλημα εχω παντα κατα νου. μην πινω καφε και με ρωτησει κανεις τι ωρα ειναι. το μονο αγχος. μη μαζευω τον καφε απο το πατωμα δηλαδη  ;)
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 06, 2011, 11:32:57 μμ »

ενα προβλημα εχω παντα κατα νου. μην πινω καφε και με ρωτησει κανεις τι ωρα ειναι. το μονο αγχος. μη μαζευω τον καφε απο το πατωμα δηλαδη  ;)

:dielaughing: :applaus: :up:

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 08, 2011, 08:34:32 μμ »

Μμμμμ, στο αριστερό το φοράω και εγώ, μάλλον επειδή είμαι δεξιόχειρας και αφενός με διευκολύνει για τις διάφορες ρυθμίσεις, αφετέρου επειδή μάλλον υποσυνείδητα θεωρώ ότι φορώντας το στο αριστερό το "προστατεύω" καθώς χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο το δεξί μου χέρι.

Μία φορά μόνο, που είχα πάει να πάρω ένα ρολογάκι από Service και ήδη φορούσα άλλο ένα, αποφάσισα να βάλω το ένα στο αριστερό και το άλλο στο δεξί  ;D Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό το στυλ, εκτός από fashion statement, μπορεί να αντικαταστήσει και τη λειτουργία GMT !!!!  ;D

Αποσυνδεδεμένος lychounas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 11:33:17 μμ »
Μία φορά μόνο, που είχα πάει να πάρω ένα ρολογάκι από Service και ήδη φορούσα άλλο ένα, αποφάσισα να βάλω το ένα στο αριστερό και το άλλο στο δεξί  ;D Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό το στυλ, εκτός από fashion statement, μπορεί να αντικαταστήσει και τη λειτουργία GMT !!!!  ;D

Είχα έναν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο που πάντοτε φορούσε δύο ρολόγια, ένα στο αριστερό κι ένα στο δεξί! Για ποιό λόγο; Ποτέ δεν μάθαμε...

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 11:44:43 μμ »
Και εγώ δεξιόχειρας είμαι,αλλά το φοράω στο δεξί.Το πρώτο ρολόι που είχα σαν παιδί ήταν ένα που είχε ένα μπρασελέ ελαστικό(δεν είχε κούμπωμα καθόλου)και έκανα το εξής:
Το έβαζα στις άκρες των δακτύλων μου και άνοιγα ξαφνικά τα δάκτυλα και αυτό πήγαινε κατ'ευθείαν στην θέση του.
Αυτό ήταν συνήθισα από τότε και το φοράω πάντα στο δεξί.
Σχετικά με τα δύο ρολόγια(ένα σε κάθε χέρι)κάποτε ο Αντώνης Πρίντεζης φορούσε δύο ρολόγια.Ένα Fortis Β-42 Chrono και ένα RW Nabuco Chrono.Όταν τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό,μου είπε:Για να έχω καλύτερη ισορροπία!! :D :D
(πάντα πίστευα ότι το έκανε για διαφήμιση....)

Αποσυνδεδεμένος skydives13

• 44mm case
  • Είμαι χαρούμενος! - Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 05:34:30 μμ »
Οι αριστερόχειρες όπως όλοι ξέρουμε φοράνε το ρόλοι στο δεξι. Αφού αποτελούν τουλαχιστον το 10% του πληθυσμού θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα ρολογια προορισμενα για αριστεροχειρες!
ΑΓΑΠΑΩ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 05:44:01 μμ »
Eιμαι αριστεροχειρας και φοραω το ρολοι στο αριστερο.Δεν με βολευει στο δεξι.Μ αρεσουν βεβαια πολυ τα lefty ρολογια ;)
Φιλικα
Στεργιος

Αποσυνδεδεμένος skydives13

• 44mm case
  • Είμαι χαρούμενος! - Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 01, 2011, 09:38:32 μμ »
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ και τα δύο χέρια το ίδιο και το φοράω στο αριστερό!
ΑΓΑΠΑΩ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!