Αποστολέας Θέμα: iwc Big Pilot's Watch  (Αναγνώστηκε 7602 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 13, 2007, 09:21:58 μμ »
Παράθεση από: "StefMac"
Βρε παιδιά εδώ μιλάμε ότι η IWC ξεπέρασε των εαυτό της με 7 ημέρες Power reserve, και αυτόματο, και ημερομηνία, και δευτερόλεπτα στο κέντρο.

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Σε ποιο σημείο ακριβώς ξεπέρασε τον εαυτό της; Στο ότι είναι αυτόματο, στο ότι έχει ημερομηνία ή στα δευτερόλεπτα στο κέντρο; :) Όσο για το απόθεμα επτά ημερών είναι φυσική επακόλουθο κάθε μηχανισμού μεγάλης διαμέτρου, ο οποίος επιτρέπει τη χρήση βασικού ελατηρίου (mainspring) αντίστοιχα μεγάλου μήκους και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερης ικανότητας αποθήκευσης δυναμικής ενέργειας. Αν θες να αναφέρεις κάτι πραγματικά τεχνικά πρωτοποριακό σε αυτό το ρολόι, αυτό θα ήταν το σύστημα Pellaton που αυξάνει την αποτελεσματικότητα του αυτόματου κουρδίσματος, με αποτέλεσμα να χρειάζονται λιγότερες περιστροφές του ρότορα για να κουρδιστεί πλήρως.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 14, 2007, 09:56:34 πμ »
Παράθεση από: "ferengi"
Παράθεση από: "StefMac"
Βρε παιδιά εδώ μιλάμε ότι η IWC ξεπέρασε των εαυτό της με 7 ημέρες Power reserve, και αυτόματο, και ημερομηνία, και δευτερόλεπτα στο κέντρο.

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Σε ποιο σημείο ακριβώς ξεπέρασε τον εαυτό της; Στο ότι είναι αυτόματο, στο ότι έχει ημερομηνία ή στα δευτερόλεπτα στο κέντρο; :) Όσο για το απόθεμα επτά ημερών είναι φυσική επακόλουθο κάθε μηχανισμού μεγάλης διαμέτρου, ο οποίος επιτρέπει τη χρήση βασικού ελατηρίου (mainspring) αντίστοιχα μεγάλου μήκους και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερης ικανότητας αποθήκευσης δυναμικής ενέργειας. Αν θες να αναφέρεις κάτι πραγματικά τεχνικά πρωτοποριακό σε αυτό το ρολόι, αυτό θα ήταν το σύστημα Pellaton που αυξάνει την αποτελεσματικότητα του αυτόματου κουρδίσματος, με αποτέλεσμα να χρειάζονται λιγότερες περιστροφές του ρότορα για να κουρδιστεί πλήρως.

Σχεδιαστικά μιλάω, για το παλιομοδίτικο "κόλλημα" με τα δευτερόλεπτα σε "small seconds hand", που όλα τα Portuguese έχουν.
Το ίδιο και με την ημερομηνία που είναι σε παραθυράκι και όχι σε "κύκλο".
Το όχι μόνο αυτόματο αλλά και με το σύστημα Pellatron  που ήδη προανέφερες.

Και διευκρινίζω σχεδιαστικά το ρολόι για μένα πάντα έχει αυτά που ακριβός θέλω.
Γιατί δεν μπορώ να κατανοήσω αυτό το "κόλλημα" των σχεδιαστών να βάζουν τα δευτερόλεπτα από κάτω στο πλάι (όπως JLC ) και να μου θυμίζει ένα ρολόι των παππού μου.
Η εξαιρετικές μηχανές με σύγχρονα και μέχρι διαστημικά υλικά κατασκευής και το σχέδιο της κάσας να έχει μείνει στην δεκαετία του '70 όπως η Pa....i.
Και δεν συνεχίζω γιατί θα πέσουν να με φάνε ...  :weedman:
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 14, 2007, 10:51:06 πμ »
Οκ αυτα που λες Στεφανε,για Panerai και central seconds κτλ,δεκτα,αλλα θεωρεις οτι το BigPilot  ειναι μοντερνο σχεδιο δηλαδη?
Νομιζω οτι ειναι ενα κλασσικο διαχρονικο(και πανεμορφο εννοειται) pilot,αλλα σιγουρα οχι πιο μοντερνο απο ενα Panerai.Mηπως μπερδευεσαι κατα τη γνωμη μου..... 8)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 14, 2007, 12:12:16 μμ »
μιας και βλεπω τον ενθουσιασμο σου σε μεγαλα επιπεδα ,αναφερεις¨τα δευτερολεπτα στο πλαι,θα το δεις και σε αλλα,διαστημικα υλικα κατασκευης,επισης το ιδιο,το συστημα Pellatron  το ξεκινησαν  απο το 50 απο τον ομονυμο διευθυντη παραγωγης,ειναι ενα συστημα κουρδισματος ,να πω διπλο συστημα ,που δινει καλυτερη αποδοση στο κουρδισμα,μηχαμη?...ασε την μηχανη σε ενα ρολοι των 11.000 ευρω .το συστημα των 7 ημερων διαβαζα πως αξιζει τον κοπο σα συλληψη.τι θα πει αληθεια πιο μοντερνο?που το ειδες αυτο?

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 14, 2007, 12:26:11 μμ »
Παράθεση από: "eisenberg"
Οκ αυτα που λες Στεφανε,για Panerai και central seconds κτλ,δεκτα,αλλα θεωρεις οτι το BigPilot  ειναι μοντερνο σχεδιο δηλαδη?
Νομιζω οτι ειναι ενα κλασσικο διαχρονικο(και πανεμορφο εννοειται) pilot,αλλα σιγουρα οχι πιο μοντερνο απο ενα Panerai.Mηπως μπερδευεσαι κατα τη γνωμη μου..... 8)

Όχι γιατί είναι καθαρά θέμα γούστου.:D
Και άλλο το μοντέρνο το "δικό σου",
 και άλλο το κλασσικό σπορ το "δικό μου".
Αφού δεν έχει τα ξεχωριστά δευτερόλεπτα της δεκαετίας του '20-'30, της  κάσες του '70, για μένα είναι ένα νέο κλασσικό σπορ ρολόι.
Με το μόνο "παλιομοδίτικο" την μεγάλη "αεροπορική" κορόνα.
Που για την κατηγορία του mast.

Αλλά ξανά υπενθυμίζω ότι δεν είναι σωστό να κάνουμε συγκρίσεις ομορφιάς δυο "μεγάλων" ρολογιών,
γιατί είναι σαν να συγκρίνουμε δυο όμορφες αλλά διαφορετικές κυρίες.:D
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 14, 2007, 01:29:25 μμ »
Οκ,κλασσικο σπορ κι εγω θα το λεγα αλλωστε.Αλλα τα Panerai εισαι ο μονος που εχω ακουσει να τα θεωρει παλιομοδιτικα,λογω κασας και δευτερολεπτων.Ισως τα πιο trendy ρολογια της εποχης μας....
Μη ξεχναμε,η μοδα κυκλους κανει και στα ρολογια :rolleyes:

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 14, 2007, 04:45:33 μμ »
Παράθεση από: "eisenberg"

....
Μη ξεχναμε,η μοδα κυκλους κανει και στα ρολογια :rolleyes:

Σωστός.  :weedman:
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Pambis

• 38mm case
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 14, 2007, 04:50:09 μμ »
Gia na doume pote the gyrisi o trohos kai na pame piso sta pio mikra rologia!
AMBIS

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 14, 2007, 05:27:34 μμ »
μακαρι να γινει αυτο pambis για να συνεχισω εγω να φοραω μεγαλα!!!

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 14, 2007, 05:39:54 μμ »
παντος για να επιστρεψουμε στο θεμα!!εγω οταν το ειδα σε χερι φορεμενο κολλησα γραφει απιστευτα!!!!!!!!

• On the balance wheel
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #30 στις: Ιούλιος 14, 2007, 07:29:41 μμ »
Παράθεση από: "Pambis"
Gia na doume pote the gyrisi o trohos kai na pame piso sta pio mikra rologia!

Για μενα 40mm ειναι το οριακο,παρακατω δεν πεφτω με τιποτα τιποτα,καλυτερα να ειμαι ντεμοντε δηλαδη...... #-o

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #31 στις: Ιούλιος 14, 2007, 07:48:06 μμ »
Και για μένα 40mm είναι το όριο 42mm ιδανικό 45mm μεγάλο ...
... Από κι και πάνω απλά είναι too mutch.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Pambis

• 38mm case
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #32 στις: Ιούλιος 14, 2007, 07:53:06 μμ »
Nomizo diskola tha gyrisi o trohos, gia para pollous logous.

Ta atoma opou forane rologia 42mm-44mm+ diskola mporoun na prosarmostoun sta 40mm-. As min xehname oti to 40mm kata tin dekaetia tou 80 theorito megalo. Ara theoro oti ta pio mikra rologia tou paerlthontos ine stin periohi 38mm-.

P.x. rolex opou ine diahroniki eteria sta modella kai sizes ta oyster perpetual modella tis den xepernoun ta 37mm, opos kai polees alles eteries opou ta sizes tous ine stin periohi 37mm-38mm.

Ara to na gyrisoume sta sizes 38mm- den to theoro efkola efikto.
AMBIS

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
iwc Big Pilot's Watch
« Απάντηση #33 στις: Ιούλιος 14, 2007, 08:17:07 μμ »
εδω και χρονια περιμενουν...αλλα δυσκολο,εχουν γεμισει οι κασσες με μικρους μεγεθους μηχανες αν και τεέυταια το πηραν αποφαση και αρχισαν να φτιαχουν κατι μεγαλυτερο .