Αποστολέας Θέμα: lume σε seiko skx007  (Αναγνώστηκε 2125 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
lume σε seiko skx007
« στις: Μάιος 03, 2011, 10:44:31 πμ »
καλημερα παιδια.. εδω και καιρο με βασανιζει ενα θεμα και θελω να το μοιραστω μαζι σας.. προσφατα αγορασα ενα seiko skx007 απο ebay. το πηγα μια φορα αντιπροσωπεια γιατι εχανε και το ρυθμισαν οποτε δεν τιθεται θεμα γνησιοτητας του ρολογιου. το προβλημα μου ειναι στο lume. ειναι αδυνατο και κραταει λιγο.. εχω ενα citizen nighthawk και μπορω να πω οτι σε ενταση φωτισμου ειναι ιδιο (μπορει και λιιιγο ανωτερο το citizen) και σε διαρκεια το seiko κραταει δεν κραταει 2 ωρες το citizen διαρκει ολο το βραδυ. εχω απογοητευτει πολυ γιατι υποτίθεται πως το ρολοι ειναι πιστοποιημενο για καταδυση κλπ και ενας πιλοτος ειναι ενωτερος :-[ ενας απο τους λογους που αγορασα το seiko ηταν για το lume.. βασικα ειμουν αναμεσα στο monster και σε αυτο και τωρα σκεγτομαι να αγορασω και ενα monster..  εχεται ακουσει κατι σχετικο? ειναι δυνατον να "αδυνατησε" ο φωσφορος? υπαρχει περιπτωση να γινει μεγαλυτερη η διαρκεια του φωτισμου καθως και η διαρκεια του?

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
Απ: lume σε seiko skx007
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 03, 2011, 11:48:16 πμ »
Εφόσον το πήγες στην αντιπροσωπεία και δεν σου είπαν τίποτα για ρέπλικα ή κάτι τέτοιο, αποκλείεις αυτήν την περίπτωση. Τώρα μπορεί να υπάρχει περίπτωση να πήρες (εν αγνοία σου) refurbished ρολόι, οπότε μπορεί να είναι κατασκευασμένο από διάφορα ανταλλακτικά μέσα στα οποία να είναι και το καντράν με το αδύνατο lume. Πάντως από προσωπική μου εμπειρία, το lume είναι πολύ δυνατό και έχει μεγάλη διάρκεια. Χαλαρά 10-15 δευτερόλεπτα σε πηγή φωτός φτάνουν για τουλάχιστον ένα 2ωρο.  Η ένταση της φωτεινότητας ελλατώνεται μετά από κάποια χρόνια, αλλά οπωσδήποτε μετά από κάποια χρόνια και όχι σε καινούργιο ρολόι.
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 03, 2011, 11:57:52 πμ »
συμφωνα με την αντιπροσωπεια το ρολοι ειναι 3 χρονων.. τωρα δεν ξερω τι να πω.. δυνατο ειναι το lume εχει ομως μικρη διαρκεια ???
θα βγαλω φωτο το απογευμα και θα τις ανεβασω για να δειτε και εσεις οτι το citizen τα καταφερνει καλητερα σε αυτο το θεμα

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 03, 2011, 01:04:44 μμ »
Είδωμεν. Πάντως και τα citizen έχουν καλό Lume. Και εγώ ένα που έχω, δίνει πολύ καλό φωτισμό και διάρκεια επίσης.

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 04, 2011, 11:18:46 πμ »
τελικα φωτο δεν μπορεσα να βγαλω για το λογο οτι φαινονται τα παντα μαυρα. εκανα ομως ενα πειραμα. εβαλα το citizen και το seiko σε μια λαμπα για μισο λεπτο και αφου φορτισαν εκλεισα τα φωτα και επεσα για υπνο. ας αρχισω με τις εντυπωσεις, το citizen ειναι πιο ομορφο απο το seiko στο σκοταδι και αυτο λογο της μπλε λουμινοβας. το seiko oμως τα πρωτα 30 λεπτα εβγαζε το τριπλασιο φως απο το citizen  ;D. μετα απο δυο ωρες ηταν περιπου στα ιδια στην συνεχεια τα κοιτουσα αν μια ωρα περιπου και η φωτεινοτητα τους ηταν εξησου καλη. μεχρι και τις 8 το πρωι μπορουσες ανετα να διαβασεις το καντραν και των δυο χωρις προβλημα και ανετα θα αντεχαν ακομα 6 ωρες.
(φωτο πως θα μπορουσα να βγαλω)

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 04, 2011, 12:31:57 μμ »
Αρα είσαι εντάξει φίλε. Δεν υπάρχει θέμα πιστεύω. Και ναι όντως το μπλέ του citizen είναι πιο ωραίο σαν χρώμα. Και το δικό μου τέτοιo lume έχει. Το σέικο φώτιζε σαν φακός?

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 04, 2011, 12:36:49 μμ »
πραγματικα απο το φως που εβγαζε μπορουσες να διαβασεις βιβλιο εαν ειχες το ρολοι κοντα  ;D