Αποστολέας Θέμα: WINDING BOXES  (Αναγνώστηκε 47401 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Winding Boxes!
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 11, 2008, 06:42:14 μμ »
Κάπου είχα δει στο internet 175 $ μόνο ο μηχανισμός, και εσύ τον τοποθετείς σε όπια βάσει έχεις ή κατασκευάσεις,
αλλά αν βάλεις 175 x 2 + το όπιο κουτί + τον κόπο της αυτό -κατασκευής,
+ το τροφοδοτικό, μπαα δεν συμφέρει  #-o
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος cool

• 34mm case
    • Προφίλ
Winding Boxes!
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 13, 2008, 03:18:57 μμ »
Ψάχνοντας είχα βρει κι άλλες πολύ φθηνότερες με 20 ευρώ. Είχαν ένα μοτεράκι και τη βάση για το ρολόι αλλά ήταν από πλαστικό και το ρολόι έμενε έκθετο. Φανταστείτε ένα παγωτό χωνάκι, όπου το ρολόι μπαίνει στο πάνω μέρος. Μετά από έρευνα και συλλογή διάφορων γνωμών, μάλλον αυτού του είδους οι μηχανές δεν κάνουν καλό και στο μηχανισμό του ρολογιού, γιατί σε σύγκριση με τις πολύ ακριβότερες, απλά "σουβλίζουν" το ρολόι και δεν μιμούνται έστω και λίγο τις κινήσεις του ανθρώπινου χεριού όπως θα πρέπει, γιατί οι μηχανισμοί των ρολογιών είναι φτιαγμένοι να κουρδίζουν από αυτό. Ισχύει λοιπόν σε ένα βαθμό το γνωστό ρητό "ό,τι πληρώνεις παίρνεις".

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Winding Boxes!
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 13, 2008, 08:37:01 μμ »
Παράθεση από: "cool"
Ψάχνοντας είχα βρει κι άλλες πολύ φθηνότερες με 20 ευρώ. Είχαν ένα μοτεράκι και τη βάση για το ρολόι αλλά ήταν από πλαστικό και το ρολόι έμενε έκθετο. Φανταστείτε ένα παγωτό χωνάκι, όπου το ρολόι μπαίνει στο πάνω μέρος. Μετά από έρευνα και συλλογή διάφορων γνωμών, μάλλον αυτού του είδους οι μηχανές δεν κάνουν καλό και στο μηχανισμό του ρολογιού, γιατί σε σύγκριση με τις πολύ ακριβότερες, απλά "σουβλίζουν" το ρολόι και δεν μιμούνται έστω και λίγο τις κινήσεις του ανθρώπινου χεριού όπως θα πρέπει, γιατί οι μηχανισμοί των ρολογιών είναι φτιαγμένοι να κουρδίζουν από αυτό. Ισχύει λοιπόν σε ένα βαθμό το γνωστό ρητό "ό,τι πληρώνεις παίρνεις".

Αυτό ισχύει, αλλά τι εννοείς "μιμούνται τις κινήσεις του ανθρώπινου χεριού". #-o
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Costas

• 38mm case
    • Προφίλ
Winding Boxes!
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 14, 2008, 09:13:31 πμ »
Την Παρασκευή πήγα στο κέντρο για να δώ για μηχανή κουρδίσματος.
Ξεκίνησα από το Athina Ora όπως μου είχε πει ο φίλος cool,έκει βρήκα της
Courvoisier αλλά τα καινούργια μοντέλα για ένα & δύο ρολόγια.Σε σύγκριση με την  παραπάνω του cool δεν ήταν εξωτερικά ντυμένο με δέρμα
αλλά ήταν μαύρη λάκα με μπεζ βελούδο εσωτερικό και ποιο στενή σε φάρδος.Από πλευράς ρυθμίσεων το καινούργιο μοντέλο εκτος από αριστερά και δεξιά έχει ρύθμιση και το πόσες στροφές θα γυρίζουν την ημέρα από 0-1000 στροφές.Στο εσωτερικό υπάρχει οθόνη LCD που σου γράφει όλες τις ρυθμίσεις/προγράμματα.Μειονεκτήματα  σε σχέση με την παραπάνω του cool είναι ότι έχει και τα δύο ρολόγια σε ένα ρότορα και δεν
δουλευεί με μπαταρίες.Δυστυχώς ο λόγος που δεν την πήρα ήταν γιατί είχε και τα δύο ρολόγια στην ίδια βάση,δεν είναι ότι είχα πρόβλημα με τις στροφές μιας και είχε ρύθμιση να δουλεύει μισές και μισές αλλά ήθελα ξεχωριστές βάσεις.Η αρχική τιμή της διπλής ήταν 400 ευρώ (200 η μονή) και μετρητοίς 320 ευρώ.Πραγματικά πολύ καλή επιλογή και κρίμα που δεν
μου έκανε.
Στην συνέχεια πήγα στα γύρω μεγάλα κοσμηματοπωλεία και όπως μου είχε
πει και ο cool οι τιμές ήταν αλλού.Για παράδειγμα στον Ιμάνογλου η μονή ξεκίναγε από 510 ευρώ και η τριπλη (διπλή δεν είχε) 2100 ευρω!Στον Καίσαρη από 560 ευρώ η μονή και 1500 ευρώ η διπλή, μέχρι και στην Omega πήγα όπου βγάζει μία μονή στην τιμή των 530 ευρω!
Τέλος πήγα και στον Τραμπακόπουλο όπου βρήκα μία της Rapport (UK) για δύο ρολόγια με ανεξάρτητες βάσεις ,μπαταρίας - ρεύμα, δύο προγράμματα αλλά όχι μόνο αριστερές ή δεξιές στροφές.Δηλαδή δουλεύει
15 λεπτά αριστερά και 15 δεξιά.Η τιμή της ήταν 350 ευρώ και καμία καλύτερη τιμή.Στα μείον είναι ότι μπροστά δεν έχει τζάμι για να βλέπεις τα
ρολόγια(εμένα μου άρεσε και χωρίς τζαμί).
Τελικά την πήρα και θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας όσο αφορά το πρόγραμμα το ποίο έχω επιλέξει το οποίο δουλεύει ανα τρείς ώρες 30 λεπτά
15 αριστερά και 15 δεξία δηληδή περιπού 3,5 ώρες το 24ωρο.Στις οδηγίες
γράφει ότι σε αυτό το πρόγραμμα τα ρολόγια είναι πάντα φορτισμένα ενώ έιναι ήπιο για να μην υπάρχει υπερφόρτηση,έσεις τι λέτε?

ΥΓ.Φίλος μου έχει ξεκινήσει έρευνα για μηχανές σε ρολογάδες, ήδη βρήκε
σκέτο μηχανισμό στα 100 ευρώ και ψάχνει και για μηχανές.Μόλις έχω νέα θα σας ενημερώσω με φωτογραφίες και διευθύνσεις.

Και μία φώτογραφία:

Αποσυνδεδεμένος cool

• 34mm case
    • Προφίλ
Winding Boxes!
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 14, 2008, 03:11:37 μμ »
Καλορίζικη! =D>  Ωραία είναι και η ξύλινη! Όντως ο Τραμπακόπουλος είναι ο αμέσως φθηνότερος σε σχέση με το Athina Ora. Κοίτα πάντως το εγχειρίδιο λειτουργίας των ρολογιών σου για να κάνεις σωστές ρυθμίσεις κουρδίσματος και να μην κουράζεις άδικα το ελατήριο του ρολογιού με κούρδισμα σε λάθος κατεύθυνση, ενώ παράλληλα θα χάνεις ενέργεια. Για να γίνω πιο σαφής και προσπαθώντας να δώσω μια απάντηση σεερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τη χρήση και τις ρυθμίσεις κουρδίσματος των ρολογιών από μια μηχανή κουρδίσματος, σας παραθέτω 3 κείμενα από το εγχειρίδιο της δικής μου, που νομίζω πως απαντούν στις ερωτήσεις.

:supz:

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Winding Boxes!
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 14, 2008, 05:13:39 μμ »
μπορεις να παρεις και κατι πιο απλο,αλλα με οκ μηχανη και να μη φτανεις σε τεοια ποσα,ασε δε που το νετ και σε αυτο δινει τη λυση και εχουμε αναφερθει.οταν ειχα παρει μια απο γερμανια ειχα προσαρμοσει στην μπριζα εναν timer και κανει ακριβως το ιδιο,αλλα θα επαναλαβω οτι δεν ειναι απαραιτητη η χρηση τους περα απο πολυπλοκα ρολογια,πιο πολυ ενα gadget αποτελει.

Αποσυνδεδεμένος pokerboss

• 34mm case
  • ό,τι πρασπαθείς να σκοτώσεις τελικά σε σκοτώνει
    • Προφίλ
Απ: WINDING BOXES
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 31, 2008, 05:05:17 μμ »
Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω winding box στην θεσσαλονικη!!??
Aφηνω το ρολοι για πανω απο 3-4 μερες αφορετο και συνεχως χρειαζεται κουρδισμα!Εχω κουραστει!
Aν υπαρχει κανεις που να γνωριζει καταστημα και με καλες τιμουλες θα το εκτιμουσα αν με βοηθουσε!

Φιλικα Βασιλης!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 31, 2008, 05:34:15 μμ »
Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω winding box στην θεσσαλονικη!!??
Aφηνω το ρολοι για πανω απο 3-4 μερες αφορετο και συνεχως χρειαζεται κουρδισμα!Εχω κουραστει!
Aν υπαρχει κανεις που να γνωριζει καταστημα και με καλες τιμουλες θα το εκτιμουσα αν με βοηθουσε!

Φιλικα Βασιλης!
ισως ειναι καλυτερα να το αφηνεις στο κουτι του,λιγοτερη φθορα,οταν το ξαναφορας αρκουν 4 5 το πολυ κουρδισματα  εφοσον ειναι αυτοματο!,το υπολοιπο το κανει η κινηση.

Αποσυνδεδεμένος maroudi2006

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 03, 2008, 01:59:28 μμ »
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 03, 2008, 05:00:53 μμ »
http://www.trabakopoulos.gr/home.htm
Καλό θα ήταν να κάνεις ένα ψάξιμο πρίν.... ;)
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος anastasios101

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 19, 2008, 07:48:33 μμ »
Παιδιά ήθελα να σας ρωτήσω το εξής

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κουρδιστήρι με 4-5 θέσεις για να βάζω τα υπάρχοντα αυτόματα ρολόγια μου ( 1) Breitling Wing Automatic A10350 2) Seiko SNZE49J1) και όποια αγοράσω στο μέλλον (...καλά να μαστε...)

Καταρχήν αξίζει?  είναι απαραίτητο ή βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του ρολογιού (κυρίως του Breitling που είναι  ακριβό) ή  δεν παθαίνει τίποτα να το αφήνω  και να το λειτουργώ μόνο όταν το φοράω?

Και αν όντως προτείνετε να πάρω κουρδιστήρι....τι΄πρέπει να προσέξω?

Πρέπει τα ρολόγια που θα βάλω επάνω να συμβαδίζουν σε κάποια χαρακτηριστικά στη λειτουργία του μηχανισμού τους....ή απλά διαλέγω ένα κουρδιστήρι και βάζω πάνω ό,τι μηχανικό έχω?

Εννοείται ότι δε ψάχνω τίποτα επαγγελματικό και ακριβό..απλά ένα οικονομικό να συντηρεί τους μηχανισμούς...και αν αυτό είναι απαραίτητο!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάρτιος 19, 2008, 08:56:05 μμ »
εαν ψαξεις θα βρεις πολλα τοπικ,για το σεικο ειδικα οχι,αλλα και για τα αλλα κατε εμε οχι,αν θες στο τελος και μαρκες σε καλες τιμες εχουν προταθει σε αυτα τα τοπικ.κανε μια αναζητηση .

Αποσυνδεδεμένος anastasios101

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάρτιος 20, 2008, 12:41:04 μμ »
γιώργο τα είδα
ουσιαστικά  ήθελα να ρωτήσω αν οφελεί σε κάτι ένα ρολόι το οποίο πχ μπορεί να μείνει αλλιώς για 4-5 μήνες ακίνητο...αλλιώς δεν τρελλαίνομαι να πάρω
απ ότι κατάλαβα η γνώμη σου είναι ότι δεν είναι απαραίτητο...δηλ. δεν παθαίνει τίποτα να μείνει ακίνητο

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάρτιος 20, 2008, 02:11:21 μμ »
Δεν ειναι απαραιτητα τα windingboxes,απλα αν αλλαζεις τακτικα ρολογια και βαριεσαι να τα ρυθμιζεις ολη την ωρα επειδη σταματανε στο ενδιαμεσο,σου κανουν τη ζωη ευκολοτερη...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 20, 2008, 02:12:27 μμ »
για να σαι πιο ηρεμος,ενα πληρες κουρδισμα μια φορα το μηνα.εφοσον μεινει για πολλους μηνες στο κουτι του

Αποσυνδεδεμένος ant2004

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 23, 2008, 11:01:11 πμ »
Το Patek Philippe Sky Moon Tourbillon και η περιπέτεια του με το winding box
http://www.orbita.at/skymoon.htm

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάρτιος 23, 2008, 11:11:20 πμ »
Το Patek Philippe Sky Moon Tourbillon και η περιπέτεια του με το winding box
http://www.orbita.at/skymoon.htm

Τι προβλήματα έχουν και αυτοί οι εκατομμυριούχοι ...  :lol:
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάρτιος 23, 2008, 11:37:59 πμ »
Έλα ντε,ας το είχαμε κι εμείς stef.....κι ας το γύρναγε κι ο μύλος της γιαγιάς μας! ;D ;D
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάρτιος 23, 2008, 12:22:46 μμ »
Έλα ντε,ας το είχαμε κι εμείς stef.....κι ας το γύρναγε κι ο μύλος της γιαγιάς μας! ;D ;D

:lol: :jg: :dielaughing:

Χωρίς πλάκα τώρα όσα φράγκα και να είχα τόοοσα λεφτά για ρολόι δύσκολα θα έδινα ... :-k
Θα έπαιρνα ένα LANGEMATIK-PERPETUAL Platinum ...
... με τα ρέστα θα αγόραζα κότερο για να γυρνάω όλα τα Νησιά μας και μετά τα Νησιά του υπόλοιπου Κόσμου ...!!!   :weedman:

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 23, 2008, 12:31:27 μμ »
αχ,και αυτή η Lange,άλλο πράμα ρε αδερφέ   :prayer:
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.