Την Παρασκευή πήγα στο κέντρο για να δώ για μηχανή κουρδίσματος.
Ξεκίνησα από το Athina Ora όπως μου είχε πει ο φίλος cool,έκει βρήκα της
Courvoisier αλλά τα καινούργια μοντέλα για ένα & δύο ρολόγια.Σε σύγκριση με την παραπάνω του cool δεν ήταν εξωτερικά ντυμένο με δέρμα
αλλά ήταν μαύρη λάκα με μπεζ βελούδο εσωτερικό και ποιο στενή σε φάρδος.Από πλευράς ρυθμίσεων το καινούργιο μοντέλο εκτος από αριστερά και δεξιά έχει ρύθμιση και το πόσες στροφές θα γυρίζουν την ημέρα από 0-1000 στροφές.Στο εσωτερικό υπάρχει οθόνη LCD που σου γράφει όλες τις ρυθμίσεις/προγράμματα.Μειονεκτήματα σε σχέση με την παραπάνω του cool είναι ότι έχει και τα δύο ρολόγια σε ένα ρότορα και δεν
δουλευεί με μπαταρίες.Δυστυχώς ο λόγος που δεν την πήρα ήταν γιατί είχε και τα δύο ρολόγια στην ίδια βάση,δεν είναι ότι είχα πρόβλημα με τις στροφές μιας και είχε ρύθμιση να δουλεύει μισές και μισές αλλά ήθελα ξεχωριστές βάσεις.Η αρχική τιμή της διπλής ήταν 400 ευρώ (200 η μονή) και μετρητοίς 320 ευρώ.Πραγματικά πολύ καλή επιλογή και κρίμα που δεν
μου έκανε.
Στην συνέχεια πήγα στα γύρω μεγάλα κοσμηματοπωλεία και όπως μου είχε
πει και ο cool οι τιμές ήταν αλλού.Για παράδειγμα στον Ιμάνογλου η μονή ξεκίναγε από 510 ευρώ και η τριπλη (διπλή δεν είχε) 2100 ευρω!Στον Καίσαρη από 560 ευρώ η μονή και 1500 ευρώ η διπλή, μέχρι και στην Omega πήγα όπου βγάζει μία μονή στην τιμή των 530 ευρω!
Τέλος πήγα και στον Τραμπακόπουλο όπου βρήκα μία της Rapport (UK) για δύο ρολόγια με ανεξάρτητες βάσεις ,μπαταρίας - ρεύμα, δύο προγράμματα αλλά όχι μόνο αριστερές ή δεξιές στροφές.Δηλαδή δουλεύει
15 λεπτά αριστερά και 15 δεξιά.Η τιμή της ήταν 350 ευρώ και καμία καλύτερη τιμή.Στα μείον είναι ότι μπροστά δεν έχει τζάμι για να βλέπεις τα
ρολόγια(εμένα μου άρεσε και χωρίς τζαμί).
Τελικά την πήρα και θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας όσο αφορά το πρόγραμμα το ποίο έχω επιλέξει το οποίο δουλεύει ανα τρείς ώρες 30 λεπτά
15 αριστερά και 15 δεξία δηληδή περιπού 3,5 ώρες το 24ωρο.Στις οδηγίες
γράφει ότι σε αυτό το πρόγραμμα τα ρολόγια είναι πάντα φορτισμένα ενώ έιναι ήπιο για να μην υπάρχει υπερφόρτηση,έσεις τι λέτε?
ΥΓ.Φίλος μου έχει ξεκινήσει έρευνα για μηχανές σε ρολογάδες, ήδη βρήκε
σκέτο μηχανισμό στα 100 ευρώ και ψάχνει και για μηχανές.Μόλις έχω νέα θα σας ενημερώσω με φωτογραφίες και διευθύνσεις.
Και μία φώτογραφία: