Αποστολέας Θέμα: Eπιλογη ρολογιου -3000e  (Αναγνώστηκε 22761 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
Eπιλογη ρολογιου -3000e
« στις: Απρίλιος 13, 2011, 07:57:19 μμ »
Καλησπερα στην κοινοτητα σας,
με χαρα μπηκα στον κοσμο των ρολογιων (μηχανικος και cars-f1 freak γαρ...) και ανακαλυψα το forum σας. Πραγματικα συγχαρητηρια για την οργάνωση σας.
Διαβαζοντας το θεμα ρολογια 1000-3000e ηθελα κ εγω να σας θεσω το δικο μου ευχαριστο προβλημα.
Θελω να αγορασω αυτοματο χρονογραφο (IWC, Tag, Breitling, Zenith οι πρωτες εταιριες που μου ειχαν αρχικα ερθει στο μυαλο...) με αρχικη τιμη -3000e. Στο θεμα χρονογραφος δεν ειμαι απολυτος καθως για κατι εξαιρετικο θα εκανα παραχωρηση (πχ Rolex submariner ,το οποιο ξεφευγει τιμολογικα...).
Θα ηθελα το ρολοι που θα επιλεξω να ειναι για καταλληλο για καθημερινη χρηση και με bracelet (ειμαι 23 και το δερματινο λουρακι δεν μου ταιριαζει αν και μου αρεσει πραγματικα).
Ενδεικτικα αναφερω πως μεχρι στιγμης τα ρολογια που ειχα κυριως δει ηταν to Tag Aquaracer, Tag Carrera, IWC Portofino.

Η μεχρι στιγμης συλλογη μου ειναι : 1.Τag Heur F1 Quartz, 2.Citizen Promaster, 3.Seiko self winding chronograph

Ευχαριστω για τις προτασεις σας

Y.Γ. Οικονομικα θα με συνεφερε το ρολοι να βρισκεται στην γκαμα των καταστηματων πατσεας γιατι εχω καποια σεβαστη εκπτωση εκει

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
Απ: Eπιλογη ρολογιου -3000e
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 13, 2011, 09:48:14 μμ »
Καλησπέρα φίλε και καλώς ήρθες στο forum.

Προσωπικά, από IWC σε αυτόματο χρονογράφο θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα το IWC Pilot chrono κι ας έχει λουράκι αντί για μπρασελέ. Δοκίμασέ το. Με μια καλή έκπτωση (όπως λες ότι έχεις) μπορείς να το αποκτήσεις κοντά στα 3000€. Είναι ρολόι μιας εταιρίας με μεγάλο "βάρος", θα το χαρείς με sport αλλά και πιο καλό ντύσιμο, με πολύ καλό φινίρισμα και αξιόπιστη μηχανή και το λουράκι του δεν θα είναι πρόβλημα. Το Portofino είναι επίσης πολύ όμορφο αλλά νομίζω πως ταιριάζει σε μεγαλύτερη ηλικία και πιο καλό ντύσιμο. Σε pilot χρονογράφο (αν σε ενδιαφέρει αυτό το στυλ) μπορείς να δεις και το Fortis B42 που είναι σημαντικά φθηνότερο (αρχική τιμή γύρω στα 2000€), αλλά ιδανικό σε σχέση τιμής/ποιότητας (στο IWC θα πληρώσεις και brand name  ;) ).

Δεν ξέρω τιμές σε Omega, που επίσης θεωρώ πως "πρέπει" να ρίξεις μια ματιά πριν πάρεις την τελική σου απόφαση. Κάνοντας παραχώρηση στο θέμα του χρονογράφου, μπορείς να βρεις υπέροχα ρολόγια Omega με μπρασελέ στο εύρος χρημάτων που διαθέτεις.

Καλό ψάξιμο!

Αποσυνδεδεμένος indy

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 13, 2011, 10:58:02 μμ »
ΜΕ κλειστα τα ματια θα πηγαινα για omega planet ocean 45mm!!!εκπληκτικο ρολοι!!!τι να πω!πανεμορφο με μπρασελε!!!γυρω στα 2800ευρω μου ζητησανε αλλα μπορεις με 1800-1900 να το παρεις απο εξω!!τωρα γιατι τετοια διαφορα δεν ξερω!!!

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 13, 2011, 11:17:04 μμ »
Απο τον Πατσεα παρε το Ωμεγα planet ocean 45,5mm χωρις δευτερη σκεψη!!!!!!!!!Απλα υπεροχο!!!!!!!!!!
Fortis B42 Black titanium-Sinn U2-Seiko kinetic- Ingersoll-PAW 1500GB-GW-5000B-1JR-Pam 312-Steinhart limited silver edition-Casio Frogman-GWF-1000-Longines Legend Diver-Ω Planet ocean 45,5mm-Breitling-Seawolf-Benarus Megalodo-GPR-b1000-🍎watch 4-Vostok energia bronze-GF-1000-Seiko zimbe srpa47j1

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 14, 2011, 12:52:57 πμ »
1)Τα Tag τα απορριπτετε ε? (ηταν μια ελαφρος πιο οικονομικη λυση...)
2)Το Ωmega ειναι οντως πανεμορφο... είναι στα μέτρα του submariner που μου αρεσει πραγματικα (ημίμετρο αυτών θεωρώ το απλο aquaracer της Tag Heuer)
3)IWC με αρχικη max 3000 πλην πιθανης εκτωσης (ακομη και χωρισ chronograph) εχετε να προτεινετε καποιο?
4)Breitling σε αυτα τα χρηματα δεν μπορω να βρω κατι? (προφανως δεν φερνει ο πατσεας...)

Και παλι ευχαριστω για τη βοηθεια και το αψογο intro στα ρολογια
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 14, 2011, 01:49:07 πμ από ggeo7 »

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 14, 2011, 02:56:59 πμ »
Καλησπέρα φίλε μου. :) Κατ'αρχάς κι εγώ απορρίπτω την Tag Heuer στη συγκεκριμένη περίπτωση, διότι δε γίνεται να συγκρίνεις ένα απλό Aquaracer με ένα Ω Planet Ocean. Είναι 2 ανόμοια ρολόγια απλά. ?Μπορεί να είναι και τα 2 καταδυτικά αλλά καμία σχέση. ;)

2ον: Η πιο value for money επιλογή ανάμεσα σ'αυτά που ανέφερες με τιμή 3.000 ευρώ είναι το Ω Planet Ocean. Πραγματικά αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που θα δώσεις. ;D

3ον: Ναί υπάρχουν ρολόγια Breitling σ'αυτήν την τιμή κι επειδή ανέφερες ότι σου αρέσουν οι χρονογράφοι η λύση είναι ή Breitling ή Zenith. Οι καλύτερες εταιρείες στον τομέα chronograph ( κατ'εμε).

4ον: Εάν θέλεις μπορώ να σου συστήσω ένα πολύ καλό μαγαζί με αρκετά καλές εκπτώσεις σε Ω, Breitling & Tag Heuer μέσω π.μ :)

Φιλικά,
Κων/νος
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 14, 2011, 03:15:14 πμ από K_O_S_T_A_S »

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 14, 2011, 08:43:55 πμ »
Αν θέλεις Breitling, πήγαινε στο μαγαζί που θα σου πει ο Κώστας να ρίξεις μια ματιά. Ειλικρινά αμφιβάλω αν θα έχεις καλύτερη έκπτωση στον Πατσέα, έστω και λόγω γνωστού.
Και εγώ πιστεύω ότι αν θέλεις να πάρεις χρονογράφο, αξίζει να πάρεις Breitling.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 14, 2011, 09:01:39 πμ »
Αν ενδιαφέρεσαι για Breitling να σε ενημερώσω πως υπάρχουν 1-2 μαγαζιά στο κέντρο που αυτή τη στιγμή κάνουν -35% έκπτωση (το έχουν στη βιτρίνα). Δεν ξέρω αν είναι σε όλα τα μοντέλα ή σε κάποια. Λεπτομέρειες με pm αν θες.

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 14, 2011, 12:53:36 μμ »
Το ΙWC PILOT'S WATCH DOUBLE CHRONOGRAPH EDITION TOP GUN το θεωρω πανεμορφο αλλα ξεφευγει καπως απο το budget μου... Γενικα οσο το ψαχνω τοσο πιο πολυ κλεινω προς IWC,Breitling,Omega με αυτη τη σειρα...

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 15, 2011, 10:10:37 πμ »
Μεταξύ των 3 αυτών που αναφέρεις, IWC αβλεπεί!

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 15, 2011, 11:17:34 πμ »
Οσον αφορα το μηχανισμο τους τα 3 προαναφερθεντα ειναι αντιστοιχα; (χωρις να περιλαμβανω το co-axial και στις τιμες παντα που συζηταω) Φορανε ολα ΕΤΑ; Οσο παει κλεινω προς IWC...
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 15, 2011, 11:23:13 πμ από ggeo7 »

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 15, 2011, 02:12:15 μμ »
Αγαπητέ ggeo7 καλωσήρθες στο φόρουμ. Αν τα 3000 ευρώ λιανικής είναι το οριό σου, ξεχνάς χρονογράφους IWC, Breitling και Omega.

Εξαιρεση το Moonwatch που είναι ιστορικό κομμάτι, κουρδιστό και συνολικά εξαιρετική επιλογή.

Μια άλλη επιλογή είναι και και το Tag Heuer Carrera

Αν θέλεις να μείνεις ακόμη πιό χαμηλά σε έξοδα, δες και κάποιους χρονογράφους της Fortis, όπως πχ το B42 Flieger

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 15, 2011, 02:24:24 μμ »
Οσο παει κλεινω προς IWC...

και πολυ καλα κανεις  :smt023

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 15, 2011, 03:11:26 μμ »
Φιλε ggeo_7 σβησε τα προσωπικα μηνυματα σου ωστε να μπορεσεις να λαβεις αυτο που σου στελνω!!!Μου λεει οτι η θυριδα σου ειναι γεματη!!!
Fortis B42 Black titanium-Sinn U2-Seiko kinetic- Ingersoll-PAW 1500GB-GW-5000B-1JR-Pam 312-Steinhart limited silver edition-Casio Frogman-GWF-1000-Longines Legend Diver-Ω Planet ocean 45,5mm-Breitling-Seawolf-Benarus Megalodo-GPR-b1000-🍎watch 4-Vostok energia bronze-GF-1000-Seiko zimbe srpa47j1

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 15, 2011, 05:20:35 μμ »
Αγαπητέ ggeo7 καλωσήρθες στο φόρουμ. Αν τα 3000 ευρώ λιανικής είναι το οριό σου, ξεχνάς χρονογράφους IWC, Breitling και Omega.

Εξαιρεση το Moonwatch που είναι ιστορικό κομμάτι, κουρδιστό και συνολικά εξαιρετική επιλογή.

Μια άλλη επιλογή είναι και και το Tag Heuer Carrera

Αν θέλεις να μείνεις ακόμη πιό χαμηλά σε έξοδα, δες και κάποιους χρονογράφους της Fortis, όπως πχ το B42 Flieger

Γιαννη τι θα μου προτεινες εσυ σε αυτα τα χρηματα (οχι απαραιτητα χρονογραφο) για καθημερινη χρηση;

Το Moonwatch ειναι οντως πανεμορφο και εχει τη μαγεια του κουρδιστου...

Στο αρχικο μου πλανο ηταν το Carrera ( μου αρεσει πραγματικα πολυ οπως και ο χρονογραφος aquaracer) αλλα σιγα σιγα αρχησα να ζηταω κατι οχι το μαζικο οσο το Tag (οπως ΙWC παρολο που οντως ξεφευγει απο το budget μου) . Τα Omega τα θεωρω επισης σχετικα μαζικα αλλα το co-axial και στοιχεια των μηχανισμων τους με κανουν να τα κοιτω με αλλο ματι απο τα Tag Heuer...

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 15, 2011, 05:21:36 μμ »
Φιλε ggeo_7 σβησε τα προσωπικα μηνυματα σου ωστε να μπορεσεις να λαβεις αυτο που σου στελνω!!!Μου λεει οτι η θυριδα σου ειναι γεματη!!!

Εγινε σε ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 15, 2011, 10:35:27 μμ »
Aν μπορούσα να δώσω τα χρήματα θα έπαιρνα το IWC. Αν όχι, τοτε ίσως κάποιο απο τα τρία που σου πρότεινα. Αν ο χρονογραφος δεν είναι απαραίτητος, τότε μπαίνουν πολλά ρολόγια στο παιχνίδι, όπως πρώτο και καλύτερο το Breitling Superocean Heritage, αλλά και το Omega Planet Ocean

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 16, 2011, 12:39:52 πμ »
Ειδα και φόρεσα σημερα τα Omega Planet ocean και Moonwatch και απλώς τα ερωτεύτηκα...

Στο διλημμα αυτο τι απαντατε;

(Ολο ομως με τρωει να κρατησω λεφτα και να προσπαθησω να παω σε IWC αλλα μαλλον θα παω στις πάνω πιο ρεαλιστικες επιλογες...)

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 16, 2011, 02:48:25 πμ »
Το IWC είναι καλό ρολόι, περιωπής δηλαδή, αλλά πολύ από το τίμημα πάει στην φίρμα...Ήμουν πάντα της άποψης που λέει "... καλύτερα μιά μπριτζολάρα με πατάτες χειροποίητες στο ταβερνάκι της γειτονιάς, παρά το ίδιο πιάτο στην ταράτσα του St. George Lycabetus..." Γιατί να πληρώνω την θέα; Περί φαγητού πρόκειται, θέλω την ουσία όχι την μόστρα...!
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 16, 2011, 10:22:45 πμ »
Ειδα και φόρεσα σημερα τα Omega Planet ocean και Moonwatch και απλώς τα ερωτεύτηκα...

Στο διλημμα αυτο τι απαντατε;

(Ολο ομως με τρωει να κρατησω λεφτα και να προσπαθησω να παω σε IWC αλλα μαλλον θα παω στις πάνω πιο ρεαλιστικες επιλογες...)
εξαρταται φιλε μου τι θα ηθελες!!!Χρονογραφο η' οχι.Αλλο στυλ το ενα αλλο το αλλο!!!Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω