Θα ήθελα αν ανοίξω ένα θέμα, δηλώνοντας ευθύς εξ΄αρχής ότι θα προσπαθήσω να σεβαστώ τις οδηγίες του φόρουμ ως προς τις τιμές κ.λ.π. Δεν θα αναφερθώ σε καταστήματα, ούτε σε μοντέλα αλλά θα περιγράψω το συμβάν και θα ήθελα μια λογική εξήγηση:
Μου άρεσε πολύ συγκεκριμένο μοντέλο εταιρείας. Ο χρόνος παρελθοντικός, διότι το δοκίμασα και στο καρπό μου, δείχνει σαν τηγάνι και απογοητεύτηκα. Μοντέλο που το "σπρώχνει" πολύ και που προσπαθεί να το καθιερώσει ως την ναυαρχίδα της εταιρείας, αν καταλαβαίνω καλά από τα λίγα που διαβάζω. Ρωτώ στην Αθήνα κατάστημα (το οποίο έχει αναφερθεί και στο φόρουμ) και μου λένε τιμή. Πάω στην πόλη μου σε κεντρικότατο κατάστημα το δοκιμάζω και ρωτώ τιμή : ακριβώς η διπλάσια!!!
Διευκρινίζω:
1) Δεν μιλάμε από 300 ευρώ στα 150, το ρολόι αξίζει κάποιες χιλιάδες και για τον λόγο αυτό η διαφορά "χτυπάει" ακόμη περισσότερο.
2) Ήταν "ακριβώς" το ίδιο: με τις ίδιες complications, στο ίδιο μέταλλο, αμφότερα με λουράκια. Μόνη διαφορά η διάσταση, αυτό που δοκίμασα ήταν η μεγάλη (όχι όμως τραγική απόσταση: 3mm).
3) Δεν αναφέρομαι σε αρχικές τιμές αλλά σε τελικές, μετά από σχετικό παζάρεμα, τι παζάρεμα δηλαδή μόνοι τους χωρίς να πώ τίποτα κατέβαζαν τις τιμές. Μάλιστα ο Αθηναίος μου είπε πως αν το αποφασίσω θα κατέβει και πιο κάτω!!
4) Σφραγίδες, κουτάκια, αριθμοί σειράς, εγγυήσεις από την μαμά εταιρεία, τα πάντα όλα.......
Τι εξήγηση μπορεί να δοθεί για τόσο μεγάλη διαφορά;