Αποστολέας Θέμα: Πως εξηγείτε την διαφορά στην τιμή;  (Αναγνώστηκε 2757 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος deep

• Just Registered
    • Προφίλ
Πως εξηγείτε την διαφορά στην τιμή;
« στις: Μάρτιος 26, 2011, 06:29:22 μμ »
Θα ήθελα αν ανοίξω ένα θέμα, δηλώνοντας ευθύς εξ΄αρχής ότι θα προσπαθήσω να σεβαστώ τις οδηγίες του φόρουμ ως προς τις τιμές κ.λ.π. Δεν θα αναφερθώ σε καταστήματα, ούτε σε μοντέλα αλλά θα περιγράψω το συμβάν και θα ήθελα μια λογική εξήγηση:
Μου άρεσε πολύ συγκεκριμένο μοντέλο εταιρείας. Ο χρόνος παρελθοντικός, διότι το δοκίμασα και στο καρπό μου, δείχνει σαν τηγάνι και απογοητεύτηκα. Μοντέλο που το "σπρώχνει" πολύ και που προσπαθεί να το καθιερώσει ως την ναυαρχίδα της εταιρείας, αν καταλαβαίνω καλά από τα λίγα που διαβάζω. Ρωτώ στην Αθήνα κατάστημα (το οποίο έχει αναφερθεί και στο φόρουμ) και μου λένε τιμή. Πάω στην πόλη μου σε κεντρικότατο κατάστημα το δοκιμάζω και ρωτώ τιμή : ακριβώς η διπλάσια!!!
Διευκρινίζω:
1) Δεν μιλάμε από 300 ευρώ στα 150, το ρολόι αξίζει κάποιες χιλιάδες και για τον λόγο αυτό η διαφορά "χτυπάει" ακόμη περισσότερο.
2) Ήταν "ακριβώς" το ίδιο: με τις ίδιες complications, στο ίδιο μέταλλο, αμφότερα με λουράκια. Μόνη διαφορά η διάσταση, αυτό που δοκίμασα ήταν η μεγάλη (όχι όμως τραγική απόσταση: 3mm).
3) Δεν αναφέρομαι σε αρχικές τιμές αλλά σε τελικές, μετά από σχετικό παζάρεμα, τι παζάρεμα δηλαδή μόνοι τους χωρίς να πώ τίποτα κατέβαζαν τις τιμές. Μάλιστα ο Αθηναίος μου είπε πως αν το αποφασίσω θα κατέβει και πιο κάτω!!
4) Σφραγίδες, κουτάκια, αριθμοί σειράς, εγγυήσεις από την μαμά εταιρεία, τα πάντα όλα....... 
Τι εξήγηση μπορεί να δοθεί για τόσο μεγάλη διαφορά;   

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Πως εξηγείτε την διαφορά στην τιμή;
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 26, 2011, 06:51:30 μμ »
   Πρέπει να μας πείς τουλάχιστον τα μοντέλα στα οποία αναφέρεσαι με τους κωδικούς τους. Μπορεί να έχουν διαφορά στη λιανική...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 26, 2011, 07:04:35 μμ »
PO...

Αποσυνδεδεμένος deep

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 26, 2011, 07:56:51 μμ »
Οι κωδικοί ήταν οι ίδιοι, το ΡΟ τι σημαίνει; Aν εννοείς το Planet Ocean, όχι δεν ήταν αυτό, δεν θέλω να μπω στην λογική να ψάχνουμε ποιο κατάστημα και ποιο μοντέλο, με ενδιαφέρει αν κάτι τέτοιο είναι λογικό και αν ναι πως μπορεί να εξηγηθεί.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 26, 2011, 08:08:54 μμ »
   Aν δεν ξέρουμε το μοντέλο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Οι κωδικοί δεν μπορεί να είναι οι ίδιοι για ρολόγια διαφορετικής διάστασης.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 26, 2011, 08:13:37 μμ »
   Aν δεν ξέρουμε το μοντέλο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Οι κωδικοί δεν μπορεί να είναι οι ίδιοι για ρολόγια διαφορετικής διάστασης

Σωστά. Ακόμα και λουρί με μπρασελέ αλλάζουν ενίοτε τον κωδικό... Αλλά έπρεπε να κάνεις ερώτηση πόσο είχε με την μικρή κάσα για να συγκρίνεις όμοια... Διαφορές από Αθήνα κυκλοφορούν πάντως, κάποιες φορές και απαράδεκτες...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος deep

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 26, 2011, 08:16:14 μμ »
GiannisH έχεις pm

Αποσυνδεδεμένος diligre

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 26, 2011, 09:03:14 μμ »
Εάν κατάλαβα καλά εννοείς για τις εκπτώσεις στις τιμές καταλόγου. Γενικά στην επαρχία (ακόμα και στην Θεσ/νικη) δεν φαίνεται να υπάρχουν οι εκπτώσεις που γίνονται στην Αθήνα (δεν έχω προσωπική εμπειρία γιατί ποτέ δεν αγόρασα ρολόι από Αθήνα). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αγορά μεγάλης επαρχιακής πόλης που ζώ, πηγαίνω για το Tissot V8 πριν 2 χρόνια η τιμή στο κατάστημα 345Ε (τιμή καταλόγου 325Ε) τελικά το πήρα μετρητοίς 320Ε χωρίς παζάρια μετά από γενναίο κομπασμό του μαγαζάτορα ότι έκανε τρελή έκπτωση. Το ρολόι το πήρα και είναι ακόμα το αγαπημένο μου. Πριν κανένα 3μηνο κάνω έφοδο πάλι για Longines sub (πανέτοιμος με μετρητά στην τσέπη) ρωτάω τιμή για το μοντέλο απαντάει 830Ε (τιμή καταλόγου 810Ε), με φορεμένο το sub στο χέρι τον ρωτάω τιμή μετρητοίς και απαντά 770Ε. Βέβαια έφυγα με το V8 να είναι ακόμα στο χέρι και το sub πίσω στην βιτρίνα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξέρω για γνωστούς και φίλους να κατεβαίνουν Αθήνα για αγορά ακριβών ρολογιών. Αυτό προτείνω να κάνεις, εάν σε βολεύει, γιατί στην επαρχία δεν φαίνεται να τους έχει πιάσει η κρίση και το δείχνουν στους πελάτες τους.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 26, 2011, 10:00:20 μμ »
   Δεν είναι πρόβλημα να πούμε πως το ρολόι είναι το Longines Μaster Collection Retrograde σε 44 και 41mm. Mένει λοιπόν να δούμε αν έχουν ίδια τιμή λιανικής. Αν είναι διαφορετική τότε από εκεί προέρχεται και η διαφορά στην τιμή μετρητοίς. Αν η λιανική είναι η ίδια, τότε ή υπάρχει σημαντική διαφορά στην έκπτωση ή ένα από τα δύο καταστήματα έχει κάνει λάθος.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 27, 2011, 08:22:27 πμ »
Υποψιάζομαι επίσης μήπως ο έμπορος έκανε λάθος και κοίταξε στον κατάλογο την version με κάσα από ροζ χρυσό, καθώς η διαφορά της από την ατσάλινη παίζει όντως γύρω στην διπλή τιμή... Μπορείς να το τσεκάρεις;
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 27, 2011, 11:58:24 πμ »
Μόνο που.. τα ''λάθη'', γίνονται ''προς τα πάνω'' και όχι το αντίθετο..)))
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!