Αποστολέας Θέμα: Seiko 5 snxs73  (Αναγνώστηκε 1472 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος reid

• Just Registered
    • Προφίλ
Seiko 5 snxs73
« στις: Μάρτιος 09, 2011, 10:39:51 πμ »
Kαλημερα παιδια..

Σκαλιζοντας το φορουμ, επεσα σε μια πολυ γνωριμη μορφη που χαζευα σαν πιτσιρικας στο χερι του πατερα μου. Η γνωριμη εικονα ενος Seiko 5 που στα παιδικα ματια μου φανταζε τεραστιο σε σχεση με τα μικρα casio που φορουσα, του εδινε μια τρελη αιγλη ως το "ρολοι του μπαμπα!". Αυτο που μου εκανε τεραστια εντυπωση τοτε ηταν που το εβαζε στο φως και μετα το εκλεινε και εβλεπα τα φωσφοριζοντα σημαδια και δεικτες με ενα πρασινωπο χρωμα στο σκοταδι.

Οτι θυμαμαι απο εκεινο ηταν οτι το επαινουσε σαν τερας αξιοπιστιας, αντοχης και φυσικα image, αλλα καθως παει σοι το βασιλειο (!) το φορουσε παντα στην δουλεια και το κατεστρεψε με ηλεκτροκολησεις και χτυπηματα. Επειτα το θυμαμαι παρατημενο στην ακρη σαν απομειναρι για να βλεπεις την ωρα με ενα τζαμι που ειχε υποστει τα παντα, μεχρι που χαθηκαν τα ιχνη του.

Eτσι βλεποντας οτι υπαρχει ακομα εστω και mutilated (απο οτι ειδα τα καινουρια εχουν τζαμι πισω για να βλεπεις τον μηχανισμο ενω αυτο που θυμαμαι ηταν οτι βιδωτο μεταλικο καπακι στην πισω πλευρα) μπηκα στην σκεψη να του παρω ενα για δωρο ετσι για να ξαναμπουν ορισμενα πραγματα στην θεση τους! Ειλικρινα και μονο στην σκεψη οτι μπορω να ξαναδω αυτη την εικονα στο χερι του ειναι ταξιδι αναμνησεων απο μονο του.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Εχω λιγο καιρο που θα βρισκομαι ακομα στην Ελλαδα, και θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο μαγαζι στην Αθηνα που να εχει το ιδιο ακριβως (το πληρες μοντελο αναγραφεται ως Seiko 5 SNXS73). Δεν εχω ιδεα απο ebay και λοιπα οποτε μια αμεση αγορα του θα με βολευε απιστευτα.

Ευχαριστω για καθε βοηθεια, και φυσικα καθε σχολιο καλοδεχουμενο για το ρολοι αυτο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 09, 2011, 10:48:42 πμ από reid »

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
Απ: Seiko 5 snxs73
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 09, 2011, 10:55:15 πμ »
Καλημέρα Μάκη,
Το ρολόι κυκλοφορεί στην αγορά και στο κέντρο, όπου υπάρχουν μαγαζιά με μπόλικα Seiko (Σύνταγμα έως και Ομόνοια), αλλά
θα κάνεις τον συμβιβασμό να το πάρεις με transparent case back, δεν υπάρχει το παλιό καπάκι πια, και για κοίταξε αυτό το link:

http://www.e-women.gr/index.php?page=shop.product_details&category_id=154&flypage=prod_details&product_id=15428&option=com_virtuemart&Itemid=1&ref=bestprice&vmcchk=1&Itemid=1

Μην μπερδευτείς νομίζοντας ότι είναι γυναικείο μοντέλο, απλά στην εποχή μας όλες οι κάσες διαμέτρου κάτω από 40mm θεωρούνται ότι μάλλον απευθύνονται σε γυναίκες (...!) καθώς ανδρικό στάνταρντ μέγεθος τείνει να θεωρηθεί η διάμετρος (με την κορώνα) 42-44mm... Όλα τα κλασσικά 5άρια έχουν κάσες 38mm περίπου. Γενικά το 5άρι είναι σκυλί, ευκολοκούρδιστο (με λίγες κινήσεις του χεριού) και πολύ εύκολο και οικονομικό στο service του.

Φιλικά - Θάνος
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 09, 2011, 11:03:59 πμ από THANOS58 »
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος reid

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Seiko 5 snxs73
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 09, 2011, 11:17:35 πμ »
Eυχαριστω πολυ Θανο..  θα κανω και μια βολτα να δω τι υπαρχει οπως ειπες (εχω και το κολημα οτι πρεπει να βρω το ιδιο χωρις νουμερα στο καντραν οπως ακριβως ηταν το δικο του- ειπαμε δωρο ολικης επαναφορας!). Για το πισω μερος δεν με πολυπειραζει, απο την στιγμη που δεν θα το βλεπει. Αν τυχον δεν βρω κατι θα καταφυγω στο λινκακι.

Οντως το θυμαμαι σαν γερο και εγω, απο οτι διαβασα εδω απο γνωμες απο τα παιδια ειναι αλεξισφαιρο! Φανταζομαι την εκφραση του οταν το (ξανα)δει και το φορεσει! Θα πεσει σχετικο update οταν η αποστολη ερθει εις περας. :)