Αποστολέας Θέμα: suunto vector vs protrek (PRG-120)  (Αναγνώστηκε 5525 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
suunto vector vs protrek (PRG-120)
« στις: Μάρτιος 08, 2011, 12:42:46 μμ »
suunto----> http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=14269
protrek----> http://alexopoulos-electronics.gr/casio1/casio-protrek-prg-120-1bvr-/-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%8A-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%83/

ταλαντευομαι μεταξυ των 2 αυτων ρολογιων.το γεγονος οτι το suunto ειναι στην ιδια τιμη με δελεαζει.πιστευετε αξιζει να το επιλεξω εναντι του πασιγνωστου casio;σαν επιλογη θελω ενα οχι τοσο χτυπητο οπως τα περισσοτερα protrek και suunto σε πιο υπια γραμμη και με αυξημενες δυνατοτητες...
τι λετε; :o

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
Απ: suunto vector vs protrek (PRG-120)
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 08, 2011, 01:06:06 μμ »
Suunto αβλεπί!!!

Από ότι παρατηρώ, με τα λεφτά που κοστίζει το ένα από τα δύο που θέλεις, μπορείς να αγοράσεις από το εξωτερικό και τα δύο...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 08, 2011, 01:34:49 μμ »
εννοειται απο εξωτερικο θα τα παρω.τα χω βρει σε χαμηλες τιμες και τα 2.οποτε λες suunto ε;φιλανδια;

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 08, 2011, 01:45:05 μμ »
Ένα μείον για μένα είναι ότι το Suundo έχει κλίμακα μέτρησης υψομέτρου τα 5 m και όχι το 1m όπως έχουν τα άλλα μοντέλα.
Αν δεν σε πειράζει καλώς.
Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 08, 2011, 02:09:40 μμ »
το γεγονος οτι ειναι μεχρι 30 μετρα αδιαβροχο (οχι οτι θα παω πιο βαθια.. :P ) δεν ειναι σαν ειδος εγγυησης για το ρολοι;

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 08, 2011, 02:33:32 μμ »
Καταρχήν δεν γνωρίζουμε εάν το Suunto -παρότι Φινλανδικής προέλευσης- έχει κυκλώματα όντως Φινλανδικής κατασκευής. 30μ. προστασία απέναντι στα 100μ. του Casio, με το συμπάθειο, αλλά δεν επιδέχονται σύγκριση... δηλαδή αν χρησιμοποιηθεί σε rafting, trekking και ότι άλλο πιθανά το φέρει σε βούλιαγμα σε υδάτινο περιβάλλον, είναι ρίσκο... Το Casio έχει περισσότερες λειτουργίες, συν το μεγάλο πλεονέκτημα των φωτοκυψελών που σημαίνει μη αλλαγή μπαταρίας. Αυτό είναι θέμα, καθώς σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά toolwatches (ευαίσθητα σε ότι αφορά το άνοιγμά τους), αλλαγή μπαταρίας γίνεται μόνο σε εξουσιοδοτημένο service... Τρέχα εσύ τώρα να αλλάξεις μπαταρία αν ξεμείνεις και είσαι σε διακοπές, σε ορειβασία στην Καλαμπάκα, και πάει λέγοντας...
Στην τεχνοκρατική λοιπόν ζυγαριά, θα ψήφιζα Casio... ;)
Φιλικά-Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 08, 2011, 02:43:00 μμ »
αυτο με την αλλαγη μπαταριας ειναι πραγματι ενα θεμα!! ???

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 08, 2011, 03:08:45 μμ »
Τα κυκλώματα του Suunto μπορεί και να μην παράγονται στη Φινλανδία (αυτό που μένει έτσι κι αλλιώς είναι η ποιότητα του ρολογιού)!
Το δικό μου Vector έχει πάει -παρέα με φίλο δύτη- στα 25 μέτρα βάθος! Κανένα ρίσκο λοιπόν για να βραχεί!
Τώρα το ποιό -από τα δύο αναφερόμενα ρολόγια τουλάχιστον- έχει περισσότερες λειτουργίες, διαπιστώνεται σχετικά εύκολα με αναφορά στα εγχειρίδια χρήσης των ρολογιών (σε αυτό του Suunto, το ρολόι δεν αναφέρεται πουθενά ως watch, αλλά ως wristop computer)!
Σε σχέση με τη μπαταρία, αυτή αλλάζει οπουδήποτε υπάρχυον μπαταρίες για ρολόγια: το καπάκι της μπαταρίας ανοίγει με ένα νόμισμα των 5 λεπτών του Ευρώ!
Άλλωστε δεν πρόκειται να ξεμείνεις από μπαταρία: το Suunto έχει ένδειξη αλλαγής της μπαταρίας, τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν αυτή τελειώσει -ανάλογα με τη χρήση βέβαια!

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 08, 2011, 03:18:34 μμ »
στο suunto μαζι με το ρολοι πηρες και cd κλπ μαζι οπως επισης και συστημα για εντοπισμο καρδιακων παλμων;

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 08, 2011, 06:28:48 μμ »
Αυτά που λέει ο Γιώργος, ομολογώ ότι τα αγνοούσα! Οπότε ζητώ συγγνώμη δημοσίως και ιδιαίτερα από τον Γιώργο, καθώς η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια!
Συνεπώς, επειδή είμαι κάτοχος Protrek, άρα επηρρεασμένος, σηκώνω τα χέρια και απλά δηλώνω ότι το δικό μου (PRW 1500) είναι εδώ και 2,5 χρόνια ένα αξιόπιστο σκυλί, κι αυτό είναι όλο...
Για το Suunto ομολογώ ότι έχω διαβάσει μόνον θετικά σχόλια και reviews...
Φιλικά-Θάνος

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 08, 2011, 07:51:02 μμ »
Οπότε ζητώ συγγνώμη δημοσίως και ιδιαίτερα από τον Γιώργο...

Πλάκα κάνεις...

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 08, 2011, 09:10:36 μμ »
οποτε με λιγα λογια το vector υπερτερει μιας και τυχαινει να τα εχετε τα 2 αυτα ρολογια! :)

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 11, 2011, 09:45:13 μμ »
Φίλε txcellas εγώ έχω να σου πω τα εξής :
αν το ρολόι το θες αποκλειστικά και μόνο για τις λειτουργίες του (και προτιμάς και κάτι διακριτικό) νομιζω πως το Suunto υπερτερεί στον τομέα αυτό. Εγώ έχω ένα ταπεινό t3c (το έχω πάρει μαζί με ζώνη και αισθητήρα ποδηλάτου ως cycling pack) και πραγματικά κάνει παπάδες. Και αν το δεις εξωτερικά (η φωτό από το ρολόι αυτό παρακάτω) απλά δεν το πιστεύεις ότι το ρολόι αυτό τα κάνει όλα αυτά...
Βέβαια από την άλλη σαν κατασκυεή δεν σε προδιαθέτει για σκληρή χρήση. Αν και δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (γενικά προσέχω όσο μπορώ τα πράγματά μου), αλλά φαίνεται ευαίσθητο σε γρατσουνιές και τέτοια (εύχομαι να μην την δοκιμάσω πραγματικά την αντοχή του σε αυτά).
Βέβαια νομίζω ότι τα πιο ακριβά της μοντέλα, τα οποία προορίζονται και για πιο σκληρή χρήση, θα έχουν και ανάλογα αυξημένη αντοχή σε σχέση με αυτό που έχω εγώ.
Καλές αγορές πάντως ότι και να πάρεις...
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 12, 2011, 12:00:35 πμ »
σε ευχαριστω συνονοματε για την βοηθεια σου.
επι τη ευκαιρια πολυ ομορφο το ρολοι σου! ;)

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 12, 2011, 12:40:24 πμ »
Το καλυτερο για αθλητικες δραστηριότητες ειναι το Suunto T4c και T4d το πιο προσφατο.Ευκολοτερο εαν οι αθλητικες δραστηριότητες ειναι μια απλη συντήρηση και γενικα καλη φυσικη κατασταση ειναι το M5.Το M5 ειναι πολυ ευκολο και πρακτικο αλλα κραταει μνημη ημερας.Το T4C,D κραταει μνημη μηνων.Πλαστικες οθόνες,μεγαλης αντοχής αλλα γρατζουνιζονται σχετικα ευκολα.Υπαρχει ειδικη αλοιφη παντως που το τακτοποιει το προβλημα ευκολα και γρηγορα.

Το Vector ειναι καλο αλλα καλυτερο και πιο γερο ειναι το X-Lander κατα τη γνωμη μου και οχι τοσο "κομάντο" look.Πιο διακριτικό.Και made in Finland.Κασα αλουμινιου,carbon fiber back,κρυσταλλο στην οθόνη.Προσφαρα ειδα οτι το vector βγαινει και με HR module ,που δεν το ηξερα.
Υψομετρο ανα 5 μετρα και στα δυο.
Ενδιαμεση κατασταση που συνδιαζει και τα δυο ,δηλαδη και ταλαιπωρια με βαρομετρο,υψομετρο,χρονομετρο,πυξιδα ,κ.τ.λ αλλα και καρδιακους παλμούς ειναι και το X6HR και τα νεα T6.Υψομετρο ανα μετρο.Απο οσο εχω τσεκαρει παντως το X-lander ειναι πιο ακριβες.
Το X9i με GPS πολυ καλο αλλα η μπαταρια τελειωνει σε χρονο ρεκορ ειδικα αν τσεκαρει το GPS σε πολυ συχνα διαστηματα.Ειναι λιγο δραμα στο θεμα αυτο....

Αυτα που εχω και συντομα θα βγαλω αγγελια για πωληση για καποια απο αυτα (δεν βρισκω χρονο για φωτο και περιγραφες ) ειναι τα M5,X-Lander military,X6HR,X9i,Core Αlu ......αν θες να περιμενεις καμμια εβδομαδα .
Ξερω ,ξερω ,εχω δηλωσει λατρης των μηχανικων αλλα πηζω στα Suunto.... ;D
Φταει το hobby moy.... ορεινες δραστηριότητες  :)

Για το Casio δεν ξερω να σου πω,δεν ειχα ποτε αυτης της σειρας τα μοντελα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2011, 06:01:55 πμ από MK4 »
"Καποτε οι 300 πεθαναν για την Ελλαδα.Τωρα η Ελλαδα πεθαίνει για τους 300.... "

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 12, 2011, 04:59:40 πμ »
Πλάκα κάνεις...

Όχι ρε Γιώργο, διότι όταν βιάζεται κανείς και γράφει μπούρδες εξ αμελείας, ζητάει και συγγνώμη για το λάθος! Δεν μπορεί να επηρρεάσω τον φίλο που ψάχνει ν' αγοράσει toolwatch και να του λέω ανακρίβειες, την στιγμή που ο φίλος Γιώργος το έχει τεκμηριωμένο! Όταν έχω δίκιο, είμαι μουλάρι, όταν έχω άδικο, λέω "I apologize"!
Σε συζήτηση που είχαμε ψες βραδάκι στην καφεδοσυνάντηση, 2-3 γνώστες με άρπαξαν από τα αυτιά ότι το Suunto είναι μια κλάση επάνω... Τι να τους πω? "...Όχι ρε μάγκες δεν είναι, γιατί εγώ έχω Casio?".... ;D ;D
Νάστε όλοι καλά!

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 12, 2011, 01:00:27 μμ »
χαχαχαχαχα να ειστε καλα παιδια για την βοηθεια σας ειλικρινα! :) :)