Αποστολέας Θέμα: ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΗΚΕΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ  (Αναγνώστηκε 12124 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος physioman

• 46mm case
    • Προφίλ
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΗΚΕΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ
« στις: Φεβρουάριος 27, 2011, 04:31:39 μμ »
Σιγά σιγά λοιπον αρχίζει και μεγαλώνει η συλλογή μου απο ρολόγια και μιας και δεν έχω ξαναπάρει θήκη για να τα συγκεντρώσω όλα μαζί θα ήθελα τη βοήθεια σας για να μου πείτε τι να κοιτάξω, ποιες διαστάσεις δλδ να προτιμήσω για τα επιμέρους τμήματα της θήκης οπου μπαίνει το κάθε ρολόι.

Δηλαδή: Ποιο ύψος, πλάτος, βάθος θα πρέπει να έχει το κάθε τμήμα της θήκης για να χωρέσει ρολόγια απο 44 εως 52 χιλιοστά διάμετρο. ο καρπός μου έχει περιφέρεια 7μιση ιντσες (πανω-κατω 19 εκ.)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΗΚΕΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 27, 2011, 04:50:45 μμ »
   Nα πω την αλήθεια μου, τέτοια παράμετρο δεν την έχω εξετάσει ποτέ.....προσωπικά χρησιμοποιώ ρολά και είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια μια ωραία θήκη την έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά από το λίγο που είχα κοιτάξει δεν θυμάμαι να είδα να αναφέρονται πουθενά τέτοια επιμέρους χαρακτηριστικά, εκτός αν δεν το πρόσεξα. Πάντως επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ, αναμένω τις απόψεις-εμπειρίες όσων γνωρίζουν.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 27, 2011, 06:51:15 μμ »
Χρησιμοποιώ μιά θήκη-βαλιτσάκι Rothenschield 8 θέσεων, που χωράει σε συρτάρι του γραφείου μου (εξ. διαστ. 24cm X 27cm) απέξω δερματίνη και μέσα βελουτέ, αγορασμένη από το e-men, που παίρνει άνετα έως και τα πολύ φαρδιά ή χοντρά ρολόγια. Βέβαια πρέπει να λάβεις υπόψη ότι χρησιμοποιώ κι ένα κουρδιστήρι-θήκη της ίδιας εταιρείας, καθώς δεν είναι δυνατόν όλα τα αυτόματα να τα έχω σταματημένα σε μιά θήκη και βγάζε-κούρδιζε κάθε τρεις και λίγο για να τα φορέσω. Το τελευταίο, από ξύλινη λάκα και μέσα βελουτέ, παίρνει 8 ρολόγια στις θέσεις κουρδίσματος και άλλα 8 στα μαξιλαράκια από κάτω. Μπορείς να βάζεις π.χ. τα αυτόματα μόνιμα στις θέσεις περιστροφής και τα κουρδιστά χεριού συν τα quartz στα μαξιλαράκια. Και τα δύο αυτά μαραφέτια μπορούν να έχουν καπάκια με γυαλί-παράθυρο, ή όχι, και κλειδάκι για να κλειδώνουν. Πάντα βέβαια επίσης όλα τούτα εξαρτώνται από το πόσα ρολόγια έχεις. Μερικοί έχουν τόσα πολλά που δεν γίνεται να μπουν σε θήκες. για ευνόητους λόγους...
Ας πουν κι άλλοι φίλοι τις γνώμες και προτάσεις τους.
Θάνος -ευχαριστώ
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 27, 2011, 06:54:17 μμ »
Θυμίζω επίσης ότι υπάρχουν θήκες και κουτιά κουρδιστήρια με έξτρα θήκες/μαξιλαράκια από 2 ρολόγια μέχρι και αρκετά... Πρέπει νάχεις στο νου σου πόσα ρολόγια θα μαζέψεις, ώστε να πάρεις κάτι παραπάνω για να καλύψει την αύξηση της συλλογής σου...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 27, 2011, 09:07:28 μμ »
@physioman
Κατ' αρχάς, θέλω να σε ευχαριστήσω για την ευγενική προσφορά σου σ' αυτούς που παραβρέθηκαν προχθές ΠΑ στην Αίγλη.

Κι' εγώ, με τα λίγα που έχω στη συλλογή μου, προβληματίζομαι για το ίδιο θέμα και το αντιμετωπίζω, προσωρινά, με ρολά. Η πρόταση του Θάνου δίνει λύση αλλά θα ήθελα να ακούσω και άλλες προτάσεις.
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 27, 2011, 11:40:42 μμ »
Πήρα τις διαστάσεις από το ράφι που ήθελα να τα τοποθετήσω.
πήγα σε ένα μαγαζί που πουλάει είδη συσκευασίας δώρων.
Πήρα τα κουτάκια, 1 Ευρώ έκαστο (8Χ8 cm, μια χαρά χωράει 47άρι ρολόι με 150/80 λουρί).
Σαφώς και μπορεί να γίνει με καλύτερο φινίρισμα, αλλά τουλάχιστον έχω μια "βιτρίνα" και τα έχω όλα μπροστά μου για να διαλέξω!

Σύνολο 15 Ευρώ! Καλά βγήκε...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 28, 2011, 09:31:29 πμ »
Super Γιωργο καλη σκεψη :o

Αποσυνδεδεμένος ELIAS LIVADARIS

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 28, 2011, 11:41:52 πμ »
Πάρα πολύ καλή ιδεά και δείχνει και ωραία και όλα είναι τακτοποιημένα.

Εχει όμως και κάτι μοντελάκια μέσα που βγάζουν μάτι (τουλάχιστον το δικο μου), όπως το δεύτερο απο αριστερά στην πάνω σειρά. Ωραίο κομμάτι.
Blancpain Fifty_Fathoms Tribute

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 28, 2011, 01:50:52 μμ »
Και το Aquagraph βγαζει ματια :o

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 28, 2011, 03:59:08 μμ »
Πήρα τα κουτάκια, 1 Ευρώ έκαστο (8Χ8 cm, μια χαρά χωράει 47άρι ρολόι με 150/80 λουρί).
Σαφώς και μπορεί να γίνει με καλύτερο φινίρισμα, αλλά τουλάχιστον έχω μια "βιτρίνα" και τα έχω όλα μπροστά μου για να διαλέξω!

Όλα καλά κι όλα ωραία Γιωρίκα μ'. Αλλά βάζεις συνέταιρο τη γυναίκα σου στο χόμπυ σου με το να τα 'χεις σε κοινή θέα. Μέγα λάθος.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 28, 2011, 05:21:21 μμ »
Όχι ρε συ!
Μακάρι να μπει συνέταιρος: έχει περισσότερες οικονομίες από εμένα... ;D 

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 28, 2011, 11:15:39 μμ »
παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Όπως και να χει παρήγγειλα μια θήκη axis για 8 ρολόγια απο ebay για 40 λιρες με τα μεταφορικά και είμαι και σε μια δημοπρασία για ενα κουρδιστήρι 2 ρολογιών (Θάνο με έβαλες σε σκέψεις και είπα να το χτυπήσω το κουρδιστηρι  ;D ;D)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 28, 2011, 11:28:34 μμ »
Ωραίος, ανέβασε καμμιά φωτό όταν με το καλό παραλάβεις να χαζέψουμε και οι άλλοι υποψήφιοι ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 02, 2011, 11:48:39 μμ »

pontioz1 ωραία και οικονομική λυση αλλά αυτό που αναρωτιεμαι ειναι αν χαλάνε πιο γρήγορα τα λουριά σου δεδομένου οτι είναι εκτεθημένα σε σκόνη, αέρα, ζέστη...κ.λ.π.
Μπορεί να είναι βλακώδης η απορία μου αλλά δεν έχω εμπειρία απο αυτά

Φιλικά
Αναστάσης

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 02, 2011, 11:50:34 μμ »
Ωραίος, ανέβασε καμμιά φωτό όταν με το καλό παραλάβεις να χαζέψουμε και οι άλλοι υποψήφιοι ;D

Γιάννη μολις μου έρθει να είσαι σίγουρος οτι θα ανεβάσω ;D ;D
Παρόλο βέβαια που η συλλογή μου δεν είναι και τοσο εντυπωσιακή όσο των περισσοτέρων εδώ μέσα αλλά τα ρολόγια μου τα αγαπάω για το δικό του λόγο το καθένα  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 03, 2011, 12:10:33 πμ »
pontioz1 ωραία και οικονομική λυση αλλά αυτό που αναρωτιεμαι ειναι αν χαλάνε πιο γρήγορα τα λουριά σου δεδομένου οτι είναι εκτεθημένα σε σκόνη, αέρα, ζέστη...κ.λ.π.

Αναστάση πρώτα θα χαλάσω εγώ και μετά τα λουριά! Για δύο λόγους:
-Πρώτον, δερμάτινο λουρί πάχους 4 χιλιοστών, κατά μέσο όρο, δεν πρόκειται να πάθει τίποτε απολύτως! Κάποια -όχι φτηνά, Landa και Toshi- που έχω τα βάζω στο πλυντήριο, τα βουτάω στη θάλασσα, τα δίνω ακόμα και στο avatar να τα βάζει σε κάτι χαλασμένα Marina Militare που έχω και δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτε!

-Δεύτερον, τα λουριά που είδες στη φωτογραφία που παρατέθηκε, είχαν δώσει, την επόμενη ημέρα, τη θέση τους σε άλλα, ως συνήθως. Όταν βγαίνουν από τα ρολόγια, φυλάσσονται σε τόπο χλοερό, τόπο δροσερό, τόπο αναψύξεως...
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,6813.0.html

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 03, 2011, 09:26:02 πμ »
Ενδιαφερόμενος και εγώ για μια θήκη ρολογιών, έκανα τη σχετική έρευνα αγοράς και θέλω να μεταφέρω τις εμπειρίες μου, με στόχο να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα:

1. Υπάρχουν πολλές εταιρείες κατασκευής θηκών στην Αμερική, Ευρώπη και αλλού.
2. Οι θήκες μεσαίας προς καλή ποιότητα (ξύλινες ή δερμάτινες) κοστίζουν από 60 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τις διαστάσεις των διαμερισμάτων των ρολογιών που δέχονται.
3. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην αγορά θήκης από ηλεκτρονικό και όχι φυσικό κατάστημα γιατί πολλές και καλής ποιότητας θήκες έχουν στενά διαμερίσματα ρολογιών (<40 χλστ) και δεν μπορούν να δεχτούν ρολόγια μεγάλης διαμέτρου, όπως τα σημερινά.
4. Οι θήκες από Αμερική έχουν χαμηλό κόστος αλλά υψηλά μεταφορικά (θήκη της Caddy Bay με $51.99 θέλει $60 περίπου μεταφορικά, μέσω Amazon !!!).
5. Οι θήκες της Rothenschild έχουν πολύ καλή ποιότητα (είδα μερικές στο κατάστημα καπνού στην Ηρακλείου), είτε από ξύλο (ιδιαίτερα αυτή από έβενο) είτε από δέρμα, κυκλοφορούν σε πολλά καταστήματα στην Ελλάδα αλλά με την ίδια τιμή παντού.
6. Βρήκα τις θήκες αυτές, σε ένα ελβετικό ηλεκτρονικό κατάστημα, σημαντικά φθηνότερες και ήδη παρήγγειλα μία. Το εκπληκτικό είναι ότι, όταν ολοκλήρωσα τη διαδικασία της παραγγελίας, διαπίστωσα ότι δεν χρέωσαν μεταφορικά και δεν γνωρίζω εάν αυτό οφείλεται στο ότι επέλεξα ως τρόπο πληρωμής το Paypal (από την μακρόχρονη εμπειρία μου στις αγορές από ηλ. καταστήματα θεωρώ ότι το μαγαζί που συνεργάζεται με Paypal είναι πολύ πιο αξιόπιστο από άλλα).
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 03, 2011, 12:45:12 μμ »
Φίλε makfil, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις το site που πήρες τη θήκη γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ;

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 03, 2011, 07:02:50 μμ »
Καθυστέρησα να απαντήσω γιατί είχα μια απρόβλεπτη εξέλιξη στη σημερινή παραγγελία που έκανα και ήθελα να ολοκληρωθεί για να έχω πλήρη εικόνα.

Λοιπόν, στο ηλεκτρονικό κατάστημα http://www.fliegeruhren.ch/Watch+Boxes/Rothenschild/?sort=3a&page=1 έφτασα χθες την παραγγελία ένα βήμα πριν από την εκτέλεση για να δω τι χρεώνει για μεταφορικά. Όπως φαίνεται στον κατάλογο, η αξία της θήκης των 12 (RS20003) είναι 59,95 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 20 λιγότερα από ότι το πουλάνε εδώ. Επέλεξα πληρωμή με PayPal και στην τελική καρτέλα εμφάνισε αξία 59,95, μεταφορικά 0, σύνολο 59,95 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα παρήγγειλα σήμερα τη θήκη καταβάλλοντας το ποσό μέσω PayPal. Αμέσως μετά την παραγγελία ήρθε μήνυμα επιβεβαίωσης με τα παραπάνω δεδομένα και λίγες ώρες αργότερα ένα νέο εξηγώντας ότι η δωρεάν μεταφορά αφορούσε στα ρολόγια Rothenschild και όχι στις θήκες (!!!) και ζητούσε 20 ευρώ μεταφορικά. Απάντησα λέγοντας ότι ακολούθησα τις οδηγίες που αυτοί δίνουν, η παραγγελία ολοκληρώθηκε χωρίς την επιβάρυνση μεταφορικών και ζήτησα είτε να στείλουν τη θήκη όπως συμφωνήσαμε είτε να ακυρώσουν την παραγγελία και να επιστρέψουν το ποσόν που κατέθεσα. Απάντησαν ότι έτσι είναι σαν να παίρνω τη θήκη δωρεάν (!!!) και ότι πρέπει να πληρώσω κάποια μεταφορικά (αυτή τη φορά έγινε .. κάποιο ποσόν και όχι 20). Απάντησα και πάλι εμμένοντας στην ίδια θέση (είτε αποστολή είτε ακύρωση και επιστροφή των χρημάτων) και προ ολίγου ήρθε μήνυμα του PayPal με το οποίο μου ανήγγειλαν την επιστροφή του ποσού.

Τελικά, φαίνεται ότι οι άνθρωποι του συγκεκριμένου καταστήματος είτε δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στην ιστοσελίδα τους (θέλω να είμαι αντικειμενικός) είτε προσπαθούν να ψαρέψουν πελάτες και μετά να φορτώσουν την παραγγελία.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 03, 2011, 07:09:36 μμ από makfil »
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 03, 2011, 08:03:04 μμ »
Το πάθημα γίνεται μάθημα.

Πριν καταλήξω στο παραπάνω site, είχα βρει το ίδιο προϊόν στο γερμανικό watch-shop.com και χωρίς λόγο προχώρησα με το ελβετικό.

Επανήλθα στο γερμανικό, ολοκλήρωσα την παραγγελία κανονικά, σε κάθε βήμα έγραφε shipping costs 0,00 ευρώ και σύνολο 59,95 ευρώ, επέλεξα πάλι πληρωμή με PayPal και περιμένω την παραλαβή ...
Sub 16613 LN