Ενδιαφερόμενος και εγώ για μια θήκη ρολογιών, έκανα τη σχετική έρευνα αγοράς και θέλω να μεταφέρω τις εμπειρίες μου, με στόχο να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα:
1. Υπάρχουν πολλές εταιρείες κατασκευής θηκών στην Αμερική, Ευρώπη και αλλού.
2. Οι θήκες μεσαίας προς καλή ποιότητα (ξύλινες ή δερμάτινες) κοστίζουν από 60 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τις διαστάσεις των διαμερισμάτων των ρολογιών που δέχονται.
3. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην αγορά θήκης από ηλεκτρονικό και όχι φυσικό κατάστημα γιατί πολλές και καλής ποιότητας θήκες έχουν στενά διαμερίσματα ρολογιών (<40 χλστ) και δεν μπορούν να δεχτούν ρολόγια μεγάλης διαμέτρου, όπως τα σημερινά.
4. Οι θήκες από Αμερική έχουν χαμηλό κόστος αλλά υψηλά μεταφορικά (θήκη της Caddy Bay με $51.99 θέλει $60 περίπου μεταφορικά, μέσω Amazon !!!).
5. Οι θήκες της Rothenschild έχουν πολύ καλή ποιότητα (είδα μερικές στο κατάστημα καπνού στην Ηρακλείου), είτε από ξύλο (ιδιαίτερα αυτή από έβενο) είτε από δέρμα, κυκλοφορούν σε πολλά καταστήματα στην Ελλάδα αλλά με την ίδια τιμή παντού.
6. Βρήκα τις θήκες αυτές, σε ένα ελβετικό ηλεκτρονικό κατάστημα, σημαντικά φθηνότερες και ήδη παρήγγειλα μία. Το εκπληκτικό είναι ότι, όταν ολοκλήρωσα τη διαδικασία της παραγγελίας, διαπίστωσα ότι δεν χρέωσαν μεταφορικά και δεν γνωρίζω εάν αυτό οφείλεται στο ότι επέλεξα ως τρόπο πληρωμής το Paypal (από την μακρόχρονη εμπειρία μου στις αγορές από ηλ. καταστήματα θεωρώ ότι το μαγαζί που συνεργάζεται με Paypal είναι πολύ πιο αξιόπιστο από άλλα).