Αποστολέας Θέμα: Seiko NH25A - Eίναι ο 7S25A? Αυτόν ή Μiyota?  (Αναγνώστηκε 11021 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
Seiko NH25A - Eίναι ο 7S25A? Αυτόν ή Μiyota?
« στις: Φεβρουάριος 15, 2011, 08:59:58 μμ »
Καλησπέρα κύριοι. Οπως φαίνεται και από τον τίτλο, θέλω πληροφορίες για τον ΝΗ25Α. Από ότι έψαξα, πρέπει να είναι ο Seiko 7s25A. Είναι καλύτερος από miyota? Σε σχέση με τον 7s26 τι διαφορές υπάρχουν. Στην τελική ρολόι με τέτοιον μηχανισμό τα αξίζει τα λεφτά του ή να προτιμήσω miyota που τα βρίσκω και φθηνότερα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Seiko NH25A - Eίναι ο 7S25A? Αυτόν ή Μiyota?
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 01:05:30 μμ »
Ούτε ένας ρε μάγκες? Τουλάχιστον σε επίπεδο αξιοπιστίας, αν κάποιος μπορεί να πει για τον 7s25a, γιατί τον 7s26 ή 7s36 τον γνωρίζω από προσωπική εμπειρία. Στα ίδια "κυβικά" παίζει?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 01:22:50 μμ »
   Οι σε'ι'κάκηδες του φόρουμ έχουν μέρες να "μπουν" φαίνεται...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 02:19:28 μμ »
Απ' ότι γνωρίζω η 7S25 και η 7S26 είναι ίδιες μηχανές, με μόνη διαφορά ότι η πρώτη δεν διαθέτει ένδειξη day παρά μόνον date. H ΝH25a είναι ίδια με την 7S25, απλά έχουν διαφορετική προέλευση -αν δεν κάνω λάθος- εργοστασίου κατασκευής. Τώρα, αν πάλι δεν απατώμαι (αν και δεν είχα ποτέ ρολόι με αυτόματη Miyota- π.χ. την 8215), η αυτόματη μηχανή αυτή κουρδίζει και στο χέρι, κάτι που αποτελεί σχεδόν άγραφο νόμο για τις αυτόματες μηχανές, ενώ -όπως όλοι ξέρουμε- οι 7S25-26-35-36 και τα παρακλάδια τους κουρδίζουν μόνον με την κίνηση. Άσχετα με τον λόγο που σχεδιάστηκαν έτσι (κι ας είναι ευκολοκούρδιστες), θα έδινα με ελάχιστη επιφύλαξη την ψήφο μου στην Miyota κυρίως για τον λόγο αυτό.
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι,
Φιλικά - Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 17, 2011, 02:27:16 μμ »
Λοιπόν Θάνο από ψάξιμο που έκανα, για τον ΝΗ25Α, είδα ότι κατασκευάζεται από τρίτους για λογαριασμό της Σεικο, στην Κίνα!!!!!!. Προφανώς για λόγους κόστους καθαρά. Επιπλέον είδα ότι η 25αρα δεν έχει ημέρα όπως σωστά αναφέρεις. Τώρα για miyota ακόμα δεν ψάχτηκα αρκετά διότι, υπάρχουν νομίζω αρκετές καλίμπρες, οπότε πρέπει να προσδιορίσω ακριβώς ποια καλίμπρα με ενδιαφέρει. Απλά αν κάποιος έχει ρολόι με Miyota ας παραθέσει  άποψη αν θέλει για βοήθεια. Αν η Miyota πέρνει κούρδισμα και απο κορώνα ακόμα καλύτερα. Απο χρονομετρία δεν ξέρω τι λένε  :'(

Οι σε'ι'κάκηδες του φόρουμ έχουν μέρες να "μπουν" φαίνεται...

Μάλλον Γιάννη, γιατί πολλή σιγή έπεσε. Να δούμε θα δούμε φως στο τούνελ???

Αποσυνδεδεμένος ioann

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 01:49:23 μμ »
Οι 82xx καλίμπρες 3 δεικτών της miyota είναι παρόμοιες και κατάγονται από την 8200. Οι 8205,8203 διαθέτουν μέρα και ημερομηνία, ενώ η 8215 μόνο ημερομηνία. Διαθέτουν μονοκατευθυντικό κούρδισμα από το ρότορα, 21 λίθους, 21600 bph, χειροκίνητο κούρδισμα από την κορώνα. Θεωρούνται αξιόπιστες και με μικρές ανάγκες σε επισκευές. Χρονομετρία καλή, συνήθως κάτω από +-10 sec.
Οι 7SxxΑ σειρά της seiko επίσης είναι εξαιρετικά αξιόπιστες μηχανές, με μικρές ανάγκες επισκευών διπλοκατευθυντικό κούρδισμα από το ρότορα (αλα pelaton της iwc), 21 λίθους, 21600 bph, χωρίς χειροκίνητο κούρδισμα από την κορώνα. Παραδοσιακά πάνω από +-10 sec την ημέρα, κάτι που έχει λυθεί στις 7SxxB. Αξιολογεί κανείς αν χρειάζεται το χειροκίνητο κούρδισμα, αν και ένα ρολόι κρίνεται και από άλλα πράγματα.
edit: Καμία από τις δύο μηχανές δεν ακινητοποιεί το δευτερολεπτοδείκτη κατά τη ρύθμιση της ώρας.
Από την έρευνα που έκανα για ένα φίλο (ΝΗ25Α φοράει το εντυπωσιακό vostok anchar του), όντως μιλάμε για τον 7S25 αλλά δεν γνωρίζω αν το εργοστάσιο είναι όντως seiko ή έχει αγοράσει δικαιώματα, πάντως και η seiko φτάχνει αυτές τις οικονομικές μηχανές στην Κίνα επίσης.
Η προσωπική μου εμπειρία με 2 seiko και 3 miyota έδειξε ότι όλες είναι πολύ ακριβείς.
Καλές επιλογές.  ;) :)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 18, 2011, 02:27:13 μμ από ioann »

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 02:23:23 μμ »
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες φίλτατε/η Ιωάννη/α? Εκανα τελικά και εγώ αρκετή έρευνα στο νετ και βρήκα και για μιγιότα (8215) πληροφορίες, απλά ήθελα και προσωπική εμπειρία από κάποιον. Εγώ π.χ. με τον 7s26b ικανοποιημένος δεν είμαι και τόσο πολύ, γ' αυτό και έλεγα τίποτα σε μιγιότα. Μεταξύ των δύο ποια υλοποίηση προτείνεις. Σεικο NH25a (7s25a) ή μιγιότα 8215?

Αποσυνδεδεμένος ioann

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 02:37:36 μμ »
Το ioann είναι από το επίθετο  ;D Το όνομά μου είναι Παναγιώτης.  :D
Ίσως στάθηκα τυχερός με την 7S26B, αλλά γενικά οι Β θεωρούνται καλύτερης χρονομετρίας. Επίσης καταγράφονται και περιπτώσεις miyota με μεγάλες αποκλίσεις.
Ανάμεσα στις 2 μάλλον τη miyota. Αλλά από περιέργεια σε τι ρολόγια κοιτάς τις μηχανές;

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 02:50:46 μμ »
εγω ειχα πολλα ρολογια κατα καιρους με miyota και ημουν ευχαριστημενος σχεδον οσο με ETA 2836 - 2824

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 02:54:13 μμ »
Φίλτατε Παναγιώτη. Εγώ με το monster δεν είμαι ικανοποιημένος σε θέμα αυτονομίας, ήτοι: αργεί να φορτίσει, πρέπει να το φοράω π.χ. πάνω από 8 ώρες για να έχω καλή αυτονομία (πάνω από 30-35 ώρες) ενώ με το orient big mako με 1 ώρα φόρεμα καλύπτομαι άνετα για 40 ώρες. Ακόμα και σε homage με κινέζικο seagull και ένδειξη power reserve με 2 ώρες φορτίζει για 40+ ώρες. Απο χρονομετρία όντως παίζουμε στο +7, +8. Εκεί γύρω. Τα ρολόγια που κοιτάω είναι invicta υλοποιήσεις. Κάτι σε pro diver. Εχουν μοντέλα με μιγιότα και με ΝΗ25Α. Τα μοντέλα με μιγιότα είναι σχετικά μικρά (40mm), τα αντίστοιχα με σέικο μεγαλούτσικα (43mm) που είναι βασικός παράγοντας για μένα. Επίσης κοιτάζω και σε Laco pilot b-uhr με μιγιότα.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 02:56:24 μμ »
εγω ειχα πολλα ρολογια κατα καιρους με miyota και ημουν ευχαριστημενος σχεδον οσο με ETA 2836 - 2824

Mάλιστα. Αυτά είναι ωραία νέα. Ετσι γεμίστε με με feedback  ;D .

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 03:01:49 μμ »
Οι 82xx καλίμπρες 3 δεικτών της miyota είναι παρόμοιες και κατάγονται από την 8200. Οι 8205,8203 διαθέτουν μέρα και ημερομηνία, ενώ η 8215 μόνο ημερομηνία. Διαθέτουν μονοκατευθυντικό κούρδισμα από το ρότορα, 21 λίθους, 21600 bph, χειροκίνητο κούρδισμα από την κορώνα. Θεωρούνται αξιόπιστες και με μικρές ανάγκες σε επισκευές. Χρονομετρία καλή, συνήθως κάτω από +-10 sec.
Οι 7SxxΑ σειρά της seiko επίσης είναι εξαιρετικά αξιόπιστες μηχανές, με μικρές ανάγκες επισκευών διπλοκατευθυντικό κούρδισμα από το ρότορα (αλα pelaton της iwc), 21 λίθους, 21600 bph, χωρίς χειροκίνητο κούρδισμα από την κορώνα. Παραδοσιακά πάνω από +-10 sec την ημέρα, κάτι που έχει λυθεί στις 7SxxB. Αξιολογεί κανείς αν χρειάζεται το χειροκίνητο κούρδισμα, αν και ένα ρολόι κρίνεται και από άλλα πράγματα.
edit: Καμία από τις δύο μηχανές δεν ακινητοποιεί το δευτερολεπτοδείκτη κατά τη ρύθμιση της ώρας.
Από την έρευνα που έκανα για ένα φίλο (ΝΗ25Α φοράει το εντυπωσιακό vostok anchar του), όντως μιλάμε για τον 7S25 αλλά δεν γνωρίζω αν το εργοστάσιο είναι όντως seiko ή έχει αγοράσει δικαιώματα, πάντως και η seiko φτάχνει αυτές τις οικονομικές μηχανές στην Κίνα επίσης.
Η προσωπική μου εμπειρία με 2 seiko και 3 miyota έδειξε ότι όλες είναι πολύ ακριβείς.
Καλές επιλογές.  ;) :)

Παναγιώτη( ioann ) εξαιρετικό ποστ, μεστό και πλήρες!!!

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 03:15:32 μμ »
   Παναγιώτη( ioann ) εξαιρετικό ποστ, μεστό και πλήρες!!!

Γιάννη, "δυστυχώς" άργησε το πόστ του Παναγιώτη. Την έρευνα την έκανα, σε φόρα εξωτερικού. Την εμπειρία της συμβίωσης θέλω να αποκομίσω από τους εν λόγω μηχανισμούς. Τον τελευταίο καιρό πάντως δεν ξέρω αλλά γενικά το φόρουμ "πάσχει" από πληροφορίες. Πριν ένα χρόνο σχεδόν που γράφτηκα, θυμάμαι πόσταρες κάτι και το πολύ σε μία ώρα οι πληροφορίες έρεαν. Τεσπα όποιες γνώμες για το thread επιθυμητές.

Υ.Γ. το πόστ του Παναγιώτη ήταν αυτό που έπρεπε. Περιεκτικότατο και ακριβές  :up:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 03:43:06 μμ »
Ειδικά για το Laco με Miyota ίσως μπορεί να μας πεί περισσότερα ο Κωνσταντίνος που το έχει. Δες εδώ ένα ωραίο review που είχε γράψει
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5399.msg98243.html#msg98243
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 18, 2011, 03:52:03 μμ από GiannisH »

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 04:08:07 μμ »
...Τον τελευταίο καιρό πάντως δεν ξέρω αλλά γενικά το φόρουμ "πάσχει" από πληροφορίες. Πριν ένα χρόνο σχεδόν που γράφτηκα, θυμάμαι πόσταρες κάτι και το πολύ σε μία ώρα οι πληροφορίες έρεαν.

Μπα μπα.
Συμβαινη αυτο το πραγμα εδω μεσα.
Περιεργο πραγμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 05:25:15 μμ »
 ??? ??? ???

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 07:58:40 μμ »
Η δίκια μου εμπειρία από το Monster(7S26B) είναι παρα πολύ καλή.
Με 2-3 κουνήματα έχει ξεκινήσει και αν το αφήσω κρατάει για κανένα τετράωρο,τουλάχιστον στην δίκια μου περίπτωση το κούρδισμα από την κορόνα θα ήταν άχρηστο.
Αν και δεν το έχω παρακολουθήσει ποσο χάνει ακριβώς,μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάποια φοβερή απόκλιση,χονδρικά πιστεύω ότι είναι στο +3 με +5.

Με τον Miyota(8203) έχω εξίσου καλή εμπειρία.
Στο συγκεκριμένο το κούρδισμα από την κορόνα είναι απαραίτητο μιας και για να πάρει μπρός με απλό κούνημα μου σπάει λίγο τα νεύρα!
Τον πρώτο καιρό που το παρακολουθούσα ήταν σταθερά στο +5 την ημέρα,τον τελευταίο καιρό όμως έχει αρχίσει να πηγαίνει πίσω πιστεύω παραπάνω από -5.
Ίσως να φταίει κάποια απότομη κίνηση που έκανα...
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι πως στον 8203 η αλλαγή μέρας/ημερομηνίας γίνετε νωρίτερα από τον 7S26B.

Λίγο γενικά βεβαια αλλα αυτή είναι η εμπειρία που από τις 2 μηχανές ;)

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 09:48:08 μμ »
Η δίκια μου εμπειρία από το Monster(7S26B) είναι παρα πολύ καλή.
Με 2-3 κουνήματα έχει ξεκινήσει και αν το αφήσω κρατάει για κανένα τετράωρο
Φίλε desmo με δύο τρία κουνήματα και το δικό μου monster ξεκινάει, αλλά δεν νομίζω να κρατάει και ένα τετράωρο. Πάντως απ' ότι βλέπω και οι μιγιότα (για τα λεφτά τους πάντα) δεν είναι και άσχημα μηχανάκια. Το ότι πέρνουν και κούρδισμα από κορώνα, είναι ένα + για μένα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες  :up: .

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 19, 2011, 11:18:20 πμ »
Φίλοι μου   :)
   έχω και 7S26B (SKX009), και Miyota 8215 (Laco Pilot).
Από καμία ΔΕΝ έχω παράπονο. Τίμιες, απροβλημάτιστες και με ικανοποιητική ακρίβεια.
   Η 7S26B ξεκινάει να λειτουργεί άμεσα σχεδόν με μια-δυο κινήσεις, με λιγότερο από 8 ώρες άνετα διατηρείται πάντα ζωντανή, σε αυτονομία πιάνει εκτιμώ 40 ώρες και τρέχει περίπου στο +10. Αν προσέξω και σε ποια στάση την ξεκουράζω, τρέχει λιγότερο και συνολικά παραμένει ακόμα πιο ακριβής. 
   Η 8215 ξεκινάει και αυτή απροβλημάτιστα, κουρδίζει, και παρουσιάζει μεγαλύτερη ακρίβεια +- 3~5. Εκτιμώ πως 8 ώρες στον καρπό αρκούν. Ίσως χρειάζεται περισσότερες ώρες από τη 7S26B διότι φορτίζει μόνο προς τη μια κατεύθυνση. Πάντως δεν έχω πρόβλημα με τη φόρτισή της διότι απολαμβάνω να την κουρδίζω συχνά, τόσο που δεν περιμένω να φορτιστεί αυτόματα. Από αυτονομία και αυτή καλά (παρόμοια) τα πάει.
   Δεν τα έχω ταλαιπωρήσει τα ρολόγα μου για να ξέρω, αλλά έχω διαβάσει και για τις δύο ότι είναι πολύ ανθεκτικές και αξιόπιστες κατασκευές.
   Για την 8215 είχα πετύχει και ένα συγκριτικό με την 2824. Καλά τα πήγε, πολύ καλά για τα λεφτά της  ;)
http://www.17jewel.com/two.html
   Γενικά δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος και με τις δύο μηχανές   :D
   Καλή έρευνα  :)

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 19, 2011, 03:21:32 μμ »
Κωνσταντίνε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ησουν ότι έψαχνα. Εχεις και τις δύο μηχανές, οπότε η γνώμη σου μετράει πολύ. Να είσαι καλά.