Κατ' αρχάς συμφωνώ στα περί ιδιοκτησίας και σήματος Ingersoll με τον φίλο Golden Eye.
Στα υπόλοιπα έχω να σου πω τα εξής από την εμπειρία μου μιας και είμαι μάλλον ο πρώτος στο φόρουμ που αγόρασε Ingersoll ήδη από το 2005 (3 συνολικά, Newton-Utah-Chippewa).
Εξ όσων γνωρίζω χρησιμοποιούν μηχανισμούς κινέζικους Seagull, οι οποίοι είναι τίμιοι, δεν είναι για "πέταμα".
Tα 2 πρώτα τα αγόρασα από Γερμανία με τιμές 170-180 €. Το ένα (Utah) όταν έφτασα Ελλάδα, όντας μέσα στη βαλίτσα, είχε σταματήσει και δεν δούλευε.
Επικοινώνησα μεσω Williwunder με την Cristano, έστειλα το ρολόι πίσω και σε μερικές ημέρες είχα ένα καινούριο στα χέρια μου, το οποίο δεν αντιμετώπισε προβλημα ποτέ ξανά, όπως άλλωστε και τα άλλα 2 (Νewton & Chippewa). Mάλιστα τα Utah & Chippewa τα πούλησα χωρίς ποτέ να έχω παράπονα από τους αγοραστές τους οποίους γνωρίζω καλά.
Γενικά θεωρώ ότι είναι τίμια ρολόγια, πωλούνται σε αρκετά κοσμηματοπωλεία στην Ευρώπη μαζί με άλλα ρολόγια πολλαπλάσιας τιμής και κατά την γνώμη μου δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε κατά διάνοια με Parnis ή κάτι παραπλήσιο. Είναι σαφώς πολύ ανώτερα, γι' αυτό και η ανώτερη τιμή. Προβλήματα προφανώς και υπάρχουν αλλά δεν είναι τέτοια που θα με έκαναν να τα απαξιώσω ως ρολόγια.
Βέβαια δεν θα τα έπαιρνα ως δεύτερο ρολόι για να το φοράω καθημερινά σε όλες τις συνθήκες, δεν είναι για κάτι τέτοιο. Εκεί χρειάζεσαι λ.χ. ένα Seiko που δεν σπάει δεν χαλάει (λέμε τώρα...

)....
Φιλικά, Ηλίας.