Αποστολέας Θέμα: HAMILTON KAI INGERSOLL  (Αναγνώστηκε 7495 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος βδηερο

• Just Registered
    • Προφίλ
HAMILTON KAI INGERSOLL
« στις: Φεβρουάριος 01, 2011, 08:11:19 μμ »
Λοιπον μετα απο πολυ ψαξιμο (πολυ ομως!!!) αποφασισα οτι το ρολοι που (μαλλον) μου ταιριαζει ειναι το Hamilton Khaki Navy reggata...

http://japwatches.wordpress.com/2007/09/25/hamilton-khaki-navy-regatta-h77636343-and-h77636143/

Ομως δεν θελω να το αγορασω πριν το δω στο χερι μου και ετσι αρχισα να ψαχνω σε διαφορα μαγαζια μπας και το βρω αλλα τιποτα... Μονο με παραγγελια... Πρεπει να πηγα γυρω στα 10+ μαγαζια που εχουν Hamilton (κυριως Φεξη και περιξ).

Οποτε η ερωτηση μου ειναι αν καποιος ψαχνοντας προσφατα για ρολοι το πετυχε πουθενα για να μπορεσω επιτελους να το δοκιμασω... (με μπρασελε με ενδιαφερει αν τυχον το ειδε καποιος σε αυτη την εκδοση)

Τωρα ως προς το 2ο σκελος, εχοντας και καποια εξτρα χρηματα σκεφτομαι να αγορασω ακομα ενα ρολοι ,μικροτερης αξιας, και ψαχνοντας (ειπαμε πολυ ψαξιμο!) πετυχα το κατωτερω Ingersoll Boonville του οποιου το σχεδιο μου αρεσει ιδιαιτερα...

http://www.e-men.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=prod_details&product_id=10708&category_id=83&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

Θα ηθελα να ρωτησω αν πιστευετε οτι αξιζει τα χρηματα του ως προς τα χαρακτηριστικα του και αν καποιος γνωριζει ας μου πει κατι παραπανω για τον μηχανισμο του...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: HAMILTON KAI INGERSOLL
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 01, 2011, 08:43:53 μμ »
   To Reggata δεν το έχω δεί πρόσφατα. Είναι όμως ώραίο ρολόι και σου εύχομαι με το καλό να το αποκτήσεις. Τα Ιngersoll φοράνε κινέζικες μηχανές, δεν γνωρίζω πως πάνε από αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. Σαν ρολόγια είναι σίγουρα εντυπωσιακά και αν κανείς ψάχνει κάτι τέτοιο, αποτελούν σίγουρα μια από τις επιλογές. Αλλιώς πας σε κάτι απλούστερο σχεδιαστικά πχ Seiko. Orient κλπ

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος GoldenEye

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 02, 2011, 01:00:30 μμ »
Tα ρολόγια Ingersoll έχουν παραχθεί στο πλαίσιο του ευρωπαικού τμήματος κατασκευής της Ιngersoll. Το αμερικανικο εμπορικό όνομα εξακολουθεί να ανήκει Timex, το Ευρωπαϊκό στην Zeon, μια βρετανική εταιρία ρολογιών χαμηλού κόστους.

Τα δικαιώματα εμπορικού σήματος έχει χορηγηθεί σε μια γερμανική εταιρεία (Cristano) πριν από δύο χρόνια. Άρχισαν μια μεγαλύτερη κλίμακα παραγωγής με την κατασκευή μηχανικών ρολογιών με vintage εμφάνιση. Όλα είναι εξοπλισμένα με κινέζικο μηχανισμό και τα περισσότερα από αυτά αν και μοιάζουν με χρονογράφους, αλλά είναι στην πραγματικότητα απλά ρολογια πολλαπλών λειτουργιών.

Έχουν πωληθεί πολύ καλά στην αρχή ανά την ευρώπη, σε γερμανία και αγγλία υπάρχουν μεγάλα πολυκαταστηματα, οι κατάλογοι ταχυδρομικών παραγγελιών περιλαμβάνονται ορισμένα μοντέλα και πολλά κοσμηματοπωλεία τα διακινουν επίσης. Οι ιδιοκτήτες της γερμανικής εταιρείας έχουν κάποιου είδους ανεξαρτητου διανομέα που διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο αντιπροσώπων πωλήσεων. Χαμηλές τιμές (όλα κάτω από 200 ευρώ στην αρχή), ένα ρολόι για newbies, ειδικά για εκείνους που ήθελαν πάντα ένα μηχανικό ρολόι, αλλά δίσταζαν να δαπανήσουν πολλά χρήματα για αυτό. Τα σχέδια είναι καλά, αλλά συχνά, ας το ονομάσουμε φιλικές »αφιερώματα», γνωστών ρολόγια της διάσημα εμπορικά σήματα.

Εδώ και η ιστοσελίδα http://www.ingersoll-uhren.de/

Η ποιότητα ήταν πολύ κακή στην αρχή, πολλά κοσμηματοπωλεία ανά την Ευρώπη είχαν μέχρι και 50% επιστροφες. Πλεον δεν γωριζω τι συμβαίνει με την εν λογω εταιρία.

Δεν θα σου συνιστουσα ενα τετοιο ρολοι ειδικα συγκρινομενο με αντιστοιχου κοστους ρολογια seiko orient citizen tissot (ειναι σαν να αγοραζεις χειροτερο απο κινεζια Parnis στα διπλα λεφτα και με αμφιλεγομενο design). Ενδεικτικά τα χειρότερα  μοντέλα είναι: Ghandi, Little Horn και Cheyenne.

Tα καλα μοντελα χανουν περιπου 20 δευτερολεπτα και μετα απο διορθωση απο ανεξαρτητο τεχνητη (service νομιζω δεν ειναι και οτι καλυτερο) πανε στα +10 15 ανα μερα.

Προσωπικα μ αρεσει αυτο αλλα δεν το ρισκαρω http://www.e-men.gr/ingersoll-men-grand-canyon-iv-in6900rbk-c_83-p_4868
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 02, 2011, 02:16:21 μμ από GoldenEye »

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 10:46:41 μμ »
Φίλε GoldenEye,
δεν μπορώ παρά να σε συγχαρώ για την άψογη τεκμηρίωση της τοποθέτησής σου.
Οπότε μετά από αυτό φίλε βδηερο, μείνε καλύτερα στην Hamilton και κατά γενική ομολογία, δεν θα το μετανοιώσεις.
Παναγιώτης

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 11:20:36 μμ »
το ψαξα προσφατα γιατι μ αρεσαν τα ingersoll αλλα με παραξενευε η χαμηλη τιμη για μηχανικο ρολοι και εταιρια με τετοια ιστορια. προτεινω για δευτερο καποιο γιαπωνεζικο μεχρι 250 ευρω ακομα και quartz για την καθημερινοτητα.

Αποσυνδεδεμένος βδηερο

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 12:08:24 πμ »
Μπα μαλλον δεν προκειται ποτε να κοιταξω καποιο ρολοι σε quartz φιλε Goldeneye... Ειμαι του μηχανικου ρολογιου και στην τελικη, οπως ειχα διαβασει καπου στο forum, αν θελω να ξερω ακριβη ωρα την κοιταω στο κινητο... :P :P Ευχαριστω και για την πολυ καλη επεξηγηση... Απλως ναι,ισως τα Ingersoll αξιζουν μονο για το σχεδιο τους και ισως μερικες φορες ειναι ψιλοαντιγραφες αλλα απο οσο εχω ψαξει τα ρολογια σε αντιστοιχες τιμες αλλων εταιρειων εχουν πολυ ''κοινο'' σχεδιο και βεβαια κατα μεγαλο ποσοστο quartz...Βεβαια γουστα ειναι αυτα θα μου πεις. Αboulafia, ενοειται οτι το Hamilton ειναι σιγουρο... Απλως για το δευτερο δεν ξερω... Παντως το σιγουρο ειναι οτι θα το σκεφτω διπλα μετα τις συστασεις σας...

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 08:07:17 πμ »
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο Goldeneye και το υπέροχο κείμενο που έγραψε.Το μόνο που έχω να σου πω φίλε βδηερο είναι να μην κοιτάς τα Ingersoll όχι μόνο για δεύτερο, αλλά ούτε για δέκατο ρολόϊ.Τα ρολόγια αυτά είναι μεγάλη μάπα.Άν τα πιάσεις στα χέρια σου θα καταλάβεις,ακόμα κι αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία απο ρολόγια,ότι είναι φθηνοκατασκευές.Εμένα μου άρεσε πολυ αυτό http://e-men.gr/ingersoll-1892-stetson-automatic-limited-edition-in6901wh-c_83-p_5559 αλλά μόλις το έπιασα στα χέρια μου απογοητεύτηκα.Δε μπορώ να σου γράψω περισσότερα πράγματα,μπορώ όμως να σου στείλω π.μ. αν θες.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 10:24:05 πμ »
Κατ' αρχάς συμφωνώ στα περί ιδιοκτησίας και σήματος Ingersoll με τον φίλο Golden Eye.
Στα υπόλοιπα έχω να σου πω τα εξής από την εμπειρία μου μιας και είμαι μάλλον ο πρώτος στο φόρουμ που αγόρασε Ingersoll ήδη από το 2005 (3 συνολικά, Newton-Utah-Chippewa).
Εξ όσων γνωρίζω χρησιμοποιούν μηχανισμούς κινέζικους Seagull, οι οποίοι είναι τίμιοι, δεν είναι για "πέταμα".
Tα 2 πρώτα τα αγόρασα από Γερμανία με τιμές 170-180 €. Το ένα (Utah) όταν έφτασα Ελλάδα, όντας μέσα στη βαλίτσα, είχε σταματήσει και δεν δούλευε.
Επικοινώνησα μεσω Williwunder με την Cristano, έστειλα το ρολόι πίσω και σε μερικές ημέρες είχα ένα καινούριο στα χέρια μου, το οποίο δεν αντιμετώπισε προβλημα ποτέ ξανά, όπως άλλωστε και τα άλλα 2 (Νewton & Chippewa). Mάλιστα τα Utah & Chippewa τα πούλησα χωρίς ποτέ να έχω παράπονα από τους αγοραστές τους οποίους γνωρίζω καλά.
Γενικά θεωρώ ότι είναι τίμια ρολόγια, πωλούνται σε αρκετά κοσμηματοπωλεία στην Ευρώπη μαζί με άλλα ρολόγια πολλαπλάσιας τιμής και κατά την γνώμη μου δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε κατά διάνοια με Parnis ή κάτι παραπλήσιο. Είναι σαφώς πολύ ανώτερα, γι' αυτό και η ανώτερη τιμή. Προβλήματα προφανώς και υπάρχουν αλλά δεν είναι τέτοια που θα με έκαναν να τα απαξιώσω ως ρολόγια.
Βέβαια δεν θα τα έπαιρνα ως δεύτερο ρολόι για να το φοράω καθημερινά σε όλες τις συνθήκες, δεν είναι για κάτι τέτοιο. Εκεί χρειάζεσαι λ.χ. ένα Seiko που δεν σπάει δεν χαλάει (λέμε τώρα... ;D).... 
Φιλικά, Ηλίας.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 03:25:15 μμ »
Θα συμφωνησω σε αρκετα με τον Ηλια.
Ειμαι και εγω κατοχος ενος πανεμορφου INGERSOLL το οποι το αγορασα απο συν-φορουμιτη και αυτη την στιγμη το φοραω ως κυριο. (Οταν δεν φοραω τα ρολογια των πελατων μου  ;D)
Επειδη τυχαινη να γνωριζω καπως περισσοτερα πραγματα για τα ρολογια για τα χρηματα του θα το προτεινα για αγορα.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 08:45:15 μμ »
γεια σας και απο εμενα παιδια,
εχει λιγες μερες που μπηκα και εγω στο ...τρυπακι...ενω εχω προσφατα αγορασει 2 ρολογια που ηθελα καιρο να αποκτησω και θεωρουνται αρκετα αξιοπιστα (TAG kai Ω)....παρολο λοιπον αυτα και αφου ως γνωστο το μικροβιο της Υ.Ω. δεν φευγει ποτε παρα μονο γινεται πιο εντονο, εχω το εξης μεγαλο διλλημα...

HAMILTON JAZZMASTER OPEN HEART Ή INGERSOLL RICHMOND ???
Το 1ο σαφως καλυτερο απο ποιοτητα, μηχανη και αξιοπιστια...το απολυτο value for money για εμενα...
Το 2ο αν και φοραει καθαροαιμη μηχανη κινας...πολυ elegance attitute....σχετικα καλα υλικα και ...πολυ φτηνο για αυτοματο...
Φυσικα ειναι εντελως υποκειμενικα τα παραπανω και θα ηθελα πραγματικα την γνωμη σας.
Ξερω οτι με το 2ο θα χανω κανα 4-5 λ./μηνα τουλαχιστον...αλλα και με το 1ο οτι δεν αγοραζω και την απολυτη μηχανη ακριβειας...
οποτε....plz help me
Φιλικα
Γιαννης
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 09:21:22 μμ »
Φίλε Γιάννη προσπαθείς να συγκρίνεις δυο πράγματα τελείως διαφορετικά μεταξύ τους,κυρίως σε ότι αφορά την ποιότητα.Δεν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ ενός Hamilton και ενός Ingersoll.Εννοείται Hamilton με κλειστά μάτια.Το είπα και πιο πάνω ότι τα Ingersoll είναι για'μένα πολυ κακής ποιότητας ρολόγια έστω κι αν κάποιοι φίλοι στάθηκαν τυχεροί με τις αγορές τους.Άν μου έλεγες Hamilton ή Tissot,Edox,Steinhart,Longines τότε θα είχαμε κάτι να κουβεντιάσουμε.Τώρα απορώ και που το σκέπτεσαι.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 10:04:23 μμ »
ολα τα δικια του κοσμου εχεις φιλε jim.
καμια φορα ξερεις...το μυαλο κολαει και ενω εισαι σιγουρος οτι το σωστο ειναι αυτο...π.χ. HAMILTON...
η εμφανιση σε παρασυρει σε λαθος μονοπατι...
οπως και με τις γυναικες ενα πραγμα... :P
σε ευχαριστω παντως...βοηθησες να απομακρυνω τον...κινεζο...απο το σπιτι μου ;)
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 12:15:17 πμ »
Θα συμφωνησω σε αρκετα με τον Ηλια.
Ειμαι και εγω κατοχος ενος πανεμορφου INGERSOLL το οποι το αγορασα απο συν-φορουμιτη και αυτη την στιγμη το φοραω ως κυριο. (Οταν δεν φοραω τα ρολογια των πελατων μου  ;D)
Επειδη τυχαινη να γνωριζω καπως περισσοτερα πραγματα για τα ρολογια για τα χρηματα του θα το προτεινα για αγορα.

δεν διαφωνω με οσα λες δεν ειμαι τεχνητης και ασχολουμε ερασιτεχνικα με το σπορ. απλα εξεφρασα το τι γνωριζω μη οντας κατοχος ενος ingersoll για να μην παρεξηγουμε.

ποιο μοντελο φορας ποσο καιρο το χεις για πες δυο λογια για την λειτουργια του η και καμμια φωτο

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 01:28:27 πμ »

δεν διαφωνω με οσα λες δεν ειμαι τεχνητης και ασχολουμε ερασιτεχνικα με το σπορ. απλα εξεφρασα το τι γνωριζω μη οντας κατοχος ενος ingersoll για να μην παρεξηγουμε.

ποιο μοντελο φορας ποσο καιρο το χεις για πες δυο λογια για την λειτουργια του η και καμμια φωτο

Όταν έγραψα κάποια πράγματα ήταν κατάθεση της δικής μου εμπειρίας τίποτες άλλο.
Το ρολόι είναι μοντέλο που δεν βγαίνει ποια και ο πρώτος ιδιοκτήτης το είχε παρά 3 μήνες 2χρονια χωρίς όμως να το δουλέψει αρκετά.
Είναι το μοντέλο ΙΝ4501 LIMITED EDITION με μπροστινή θεα του μπαλανς.
Η μηχανή του είναι κινέζικη αλλά από τις καλές.
Επίσης θα ήθελα να πληροφορήσω μιας και αναφερθήκανε κάποιες μάρκες οπού κάποιοι δεν θα το συζητούσανε και θα αγοράζανε με κλειστά μάτια ότι Π.Χ. ότι τα tissot quartz έχουν μηχανή μιας χρήσεως. Αν για κάποιο λόγω χαλάσει απλά την αντικαθιστάς με άλλη μηχανή.
ΕΤΑ βέβαια αλλά μιας χρήσεως.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 01:29:12 πμ »

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 02:44:42 πμ »
Λοιπον μετα απο πολυ ψαξιμο (πολυ ομως!!!) αποφασισα οτι το ρολοι που (μαλλον) μου ταιριαζει ειναι το Hamilton Khaki Navy reggata...

http://japwatches.wordpress.com/2007/09/25/hamilton-khaki-navy-regatta-h77636343-and-h77636143/

Ομως δεν θελω να το αγορασω πριν το δω στο χερι μου και ετσι αρχισα να ψαχνω σε διαφορα μαγαζια μπας και το βρω αλλα τιποτα... Μονο με παραγγελια... Πρεπει να πηγα γυρω στα 10+ μαγαζια που εχουν Hamilton (κυριως Φεξη και περιξ).

Οποτε η ερωτηση μου ειναι αν καποιος ψαχνοντας προσφατα για ρολοι το πετυχε πουθενα για να μπορεσω επιτελους να το δοκιμασω... (με μπρασελε με ενδιαφερει αν τυχον το ειδε καποιος σε αυτη την εκδοση)

Τωρα ως προς το 2ο σκελος, εχοντας και καποια εξτρα χρηματα σκεφτομαι να αγορασω ακομα ενα ρολοι ,μικροτερης αξιας, και ψαχνοντας (ειπαμε πολυ ψαξιμο!) πετυχα το κατωτερω Ingersoll Boonville του οποιου το σχεδιο μου αρεσει ιδιαιτερα...

http://www.e-men.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=prod_details&product_id=10708&category_id=83&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

Θα ηθελα να ρωτησω αν πιστευετε οτι αξιζει τα χρηματα του ως προς τα χαρακτηριστικα του και αν καποιος γνωριζει ας μου πει κατι παραπανω για τον μηχανισμο του...

δες και αυτα

http://www.schoeneuhren.de/uhren-nach-marken/orient/star-automatik/orient-power-reserve-classic-cft01001w0/a-2181/

http://www.schoeneuhren.de/uhren-nach-marken/orient/star-automatik/orient-sporty-automatic-multi-eyes-star-cez05003b/a-580/

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 05, 2011, 11:07:09 μμ από GoldenEye »

Αποσυνδεδεμένος βδηερο

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 05:46:06 μμ »
Δε μπορώ να σου γράψω περισσότερα πράγματα,μπορώ όμως να σου στείλω π.μ. αν θες.
Στειλε μου αμα εχεις κατι παραπανω να πεις... Παντα ευπροσδεκτες αποψεις...

Βέβαια δεν θα τα έπαιρνα ως δεύτερο ρολόι για να το φοράω καθημερινά σε όλες τις συνθήκες, δεν είναι για κάτι τέτοιο. Εκεί χρειάζεσαι λ.χ. ένα Seiko που δεν σπάει δεν χαλάει (λέμε τώρα... ;D).... 
Φιλικά, Ηλίας.

Φιλε Ηλια ισως δεν το εδωσα να φανει σωστα αλλα δεν θελω το Ingersoll σαν καθημερινο ρολοι αλλα μαλλον για πιο ''επισημο'' ντησιμο αφου ο συνδυασμος ασημι κασα μαυρο λουρακι ειναι κλασικος... Αλλα βασικα απλως μου αρεσει πολυ το σχεδιο του.

Και τελος GoldenEye, αρκετα ωραιες οι προτασεις σου (κυριως με το λευκο καντραν) αλλα οχι κατι που θα με κανει να τα αγορασω...