Αποστολέας Θέμα: Απορία για αυτόματο χρονογράφο  (Αναγνώστηκε 4019 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
Απορία για αυτόματο χρονογράφο
« στις: Φεβρουάριος 01, 2011, 01:40:39 μμ »
Καλησπέρα κύριοι. Τα φώτα σας σας παρακαλώ θα ήθελα για τον παρακάτω μηχανισμό, ήτοι:
Dubois Dépraz 2030 (Base ETA 2824). Αξίζει τα λεφτά του? Σε σχέση με τον 7750, υστερεί ή υπερτερεί κάπου? Γενικά αξίζει (πάντα σε σχέση με την σύγκριση με τον 7750) η αγορά κάποιου ρολογιού που "φοράει" τον εν λόγω μηχανισμό?
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
Απ: Απορία για αυτόματο χρονογράφο
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 01, 2011, 01:50:17 μμ »
Δώσε και κάνα μοντελάκι ρε Λιάκο να δούμε πού το πας!!!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 01, 2011, 01:54:22 μμ »
Πουλόπο μ' θα σου πώ μην αγχώνεσαι.  ;D Παραθέστε τις απόψεις σας επί του θέματος να μάθω και εγώ ο καψερός...... Οσο ζεις να μαθαίνεις λέει σοφά ο λαός μας.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 01, 2011, 01:58:10 μμ »
   Γενικά η λύση του εξαρχής σχεδιασμένου χρονογράφου όπως μια 7750 θεωρείται καλύτερη. Όμως πολλές εταιρείες και μάλιστα και ακριβές έχουν χρησιμοποιήσει base ETA 28XX με module Dubois Dépraz για διάφορους λόγους. Έχω στην κατοχή μου ρολόι με βάση την ETA 2892 + module χρονογραφου Dubois Dépraz με άριστη χρονομετρία. Μην ξεχνάμε πως πέρα από τον σχεδιασμό, η υλοποίηση, το φινίρισμα και η λεπτομέρεια παίζουν κι αυτά σημαντικό ρόλο για το απότέλεσμα...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 01, 2011, 02:55:48 μμ »
Μιλάμε για το γνωστό module χρονογράφου που "κουμπώνει" πάνω στην 2824, σε σύγκριση με μια μηχανή (7750) που είναι αμιγώς σχεδιασμένη ως χρονογράφος. Από ότι έχω διαβάσει σαν αντοχή και χρονομετρία η 7750 είναι καλύτερη. Το module Ντυμπουά - Ντεμπρά είναι πιο "ευαίσθητο" αλλά έχει το προσόν να είναι σημαντικά λεπτότερο και έτσι μπορεί να μπει σε πιο ελκυστικά σχήματα κάσας, σε σχέση με την 7750 που, όπως και να το κάνουμε, είναι κομματάκι "μπαμπάτσικη" μηχανή. ;D
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 01, 2011, 03:13:09 μμ »
Δεν έχω εμπειρία από τον συνδυασμό ETA-DD, αλλά δύο παραλλαγές της 7750 που έχω είναι υποδειγματικές στην λειτουργία τους. Η διάσταση δεν με χαλάει καθόλου, βέβαια λαμβανομένου υπόψη και του ότι ο καρπός μου είναι σχετικά μεγάλος... Μιλάω για την καθαυτό 7750 με ημέρα/ημ/νία και για την 7751 που είναι complication και που την αγαπώ ιδιαίτερα...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 01, 2011, 03:21:04 μμ »
Μάλιστα. Από ότι βλέπω, οι περισσότεροι κλίνετε προς την λύση της 7750, ως καθ' αυτήν καθαρόαιμη μηχανή - χρονογράφος. Κάποιο module είναί ίσως πιο "ευαίσθητο"? Και αν ναι τι σημαίνει πρακτικά δηλαδή. Είναι ικανή να "τινάξει τα πέταλα" πολύ πιο γρήγορα από μία 7750?

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 02, 2011, 08:16:44 μμ »

Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις με το DD....είναι και φτηνό - αντί να κάνεις επισκευη αν πάθει κάτι απλά αγοράζεις όλο το module....

Ο V775x είναι δύσκολος στην επισκευή αλλά και συνηθισμένος οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις τεχνίτη ή ανταλλακτικά!

Και οι 2 λύσεις είναι αξιόπιστες και αξίζουν τα λεφτά τους  (μιλάμε για ρολόγια <800-1.000 EURO πάντα..) !

Αγόρασε το μοντέλλο που "γουστάρεις" ...!!! :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 02, 2011, 11:10:45 μμ »

:yes: :up:

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 08:30:45 πμ »
Κύριοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις.  ;D Η αλήθεια είναι ότι έχω προβληματιστεί αρκετά, όσον αφορά την αγορά του module μηχανισμού, από τον καθ' αυτού μηχανικό χρονογράφο όπως η 7750  :'( , αλλά στην τελική όπως αναφέρεται παραπάνω το πιο ωραίο είναι να αγοράζεις ρολόγια που πραγματικά θα γουστάρεις.  ;) Θα φανεί...... Είδωμεν. Και όπως έλεγε ο Θεοφράστου στο επί τροχών "θα το σκεφτώ" αφού το είχε ξεπατώσει το αυτοκίνητο :D :D ;)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 10:13:03 πμ »
Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις με το DD....είναι και φτηνό - αντί να κάνεις επισκευη αν πάθει κάτι απλά αγοράζεις όλο το module....

Ο V775x είναι δύσκολος στην επισκευή αλλά και συνηθισμένος οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις τεχνίτη ή ανταλλακτικά!

Και οι 2 λύσεις είναι αξιόπιστες και αξίζουν τα λεφτά τους  (μιλάμε για ρολόγια <800-1.000 EURO πάντα..) !

Άι γεια σου.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 12:25:58 μμ »
Άι γεια σου.

Εντάξει λοιπόν. Κατάλαβα, κατάλαβα. Οτι γουστάρω και μ' αρέσει. Ετσι και αλλιώς ότι ρολόι αγοράζω, το αγοράζω με σκοπό να το κρατήσω και όχι να το μεταπωλήσω. Το αγοράζω γιατί το ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Σαν την Αμστελ "Γιατί έτσι μας αρέσει"!!!!!!!