Αποστολέας Θέμα: Ξέρει κανείς από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους;  (Αναγνώστηκε 5391 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ξέρει κανείς από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους;
« στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 03:03:09 μμ »
Και συγκεκριμένα τους εξωτερικούς δίσκους Lacie; Ακόμα καλύτερα, έχει κανείς ίδια εμπειρία; Καλοί, κακοί, αξιόπιστοι, προβληματικοί;
Τα φώτα σας παρακαλώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 21, 2010, 03:27:42 μμ από nin »

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: Ξέρει κανείς από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους;
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 03:43:42 μμ »
Δορυφορική εταιρεία στην apple.

Καλά προϊόντα με ωραίο ντιζάιν.

Δεν υπάρχουν τέλειοι σκληροί. Άλλοι πίνουν νερό στο όνομά τους κι άλλοι τους καταριούνται. Απλά, μην σου τύχει.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος kritikaros

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 03:53:13 μμ »
έχω έναν της εταιρείας εδώ και 1 χρόνο και κάτι ψηλά αγορασμένο από πλαίσιο.
ειδικός δεν είμαι αλλά πρόβλημα δεν έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα.
απλά όταν τον είχε χρειαστεί να τον μεταφέρω τον μετέφερα μέσα στο κουτί του που είχε κάποια προστατευρικά μαξιλαράκια γιατί από ότι λένε χαλάνε από τα πέρα δώθε όλοι οι σκληροί αν δεν το έχουν στις προδιαγραφές τους ότι κάνουν και αυτό.
διακριτικοί είναι,καλές τιμές αλλά αν είναι να σου τύχει θα σου τύχει ό,τι και να πάρεις.

Αποσυνδεδεμένος mninos29

• 42mm case
  • A.Lange& Sohne..... Και μετα τελος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 04:21:57 μμ »
Αγαπητε νιν εχω αλλαξει καμια δεκαρια απ'αυτους.... κανενα προβλημα...σκυλια
Το επομενο θα ειναι tourbillon

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 04:35:53 μμ »
Ευχαριστώ παίδες για τις γνώμες.

Κοιτάζω αυτόν: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304228

Δεν έχει ψύκτρα, αλλά πλαίσιο αλουμινίου. Είμαστε ΟΚ από πλευράς απαγωγής της θερμότητας;

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 05:44:19 μμ »
Έχεις σκοπό να τρέχεις εφαρμογές μέσα από αυτόν; Ή θα τον χρησιμοποιείς μόνο για ταινίες, μουσική, backup και λοιπά. Αν ισχύει το δεύτερο δεν έχεις κανένα θέμα. Αν ισχύει το πρώτο και πάλι πιθανότατα δεν θα ζοριστεί, αλλά θα μπορούσες να κοιτάξεις για κάποιον με ψύξη για να είσαι σίγουρος.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος kritikaros

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 07:02:11 μμ »
μια χαρά είναι,αφού μιλάς συγκεκριμένα να σου πω ότι εγώ έχω αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304121

συγκριτκιά είσαι πολύ καλύτερα με αυτόν που κιτάς,μιας και αφού είναι σε όρθια θέση θα αερίζεται πολύ καλύτεη αλλά μεγαλύτερη αποβολή θερμότητας,ειδικά αφού έχει και εκείνο το "σαγρε" στο πλάι με τα κενά.

αν δεν τον θες για κάτι εξαορετικό αλλά για δουλειές σπιτιού κυρίως αποθήκευση κλπ κλπ είναι πολύ καλός.

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 26, 2010, 05:56:55 μμ »
Το καλύτερο φίλε μου είναι να πάρεις έναν σκληρό δίσκο 3.5 ιντσών και να τον βάλεις εσύ ο ίδιος σε μία θήκη.
Θα έχεις καλύτερες επιδόσεις φυσικά και θα σου κοστίσει λιγότερο.
Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 26, 2010, 09:37:45 μμ »
Καλησπέρα και χρόνια πολλά κι από εμένα τον κομπιουτερά.

Προσωπικά, προτιμώ τους Western digital. Τους χρησιμοποιώ πάνω από 7 χρόνια τόσο σε εσωτερικούς σκληρούς για το desktop όσο και σε εξωτερικούς (δικτυακούς και USB/FireWire εκδόσεις). Από την εμπειρία μου, σου επισημαίνω τα εξής:

1) Αν δεν έχεις ιδιαίτερες ανάγκες, μην μπλέξεις με εξωτερικό δίσκο με διακτυακό interface (δεν έχει αυτός, απλά το αναφέρω). Είχα έναν, χάλασε το ethernet interface του, με αποτέλεσμα τα data να μην είναι διαθέσιμα πλέον. Για να τα ανακτήσω, έγινε δουλειά μέσω linux, αφού ξήλωσα τον δίσκο από το κουτί και τελικά τον έβαλα στο desktop ώς κλασικό HDD, όπου και δουλεύει άψογα.

2) Για την θερμοκρασία, δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα. Αρκεί να μην τον στριμώξεις κάπου που δεν αερίζεται (τουλάχιστον 3-4cm κενά περιμετρικά του).

3) Ως προς το σχόλιο του "kritikaros" σχετικά με τη μεταφορά του, όταν ο σκληρός δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς του (προφανώς εφόσον δεν τον ταρακουνάς υπερβολικά).

4) Δες και το http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006851, καλύτερη τιμή, δωρεάν μεταφορικά.

Νομίζω πάντως πως για τα χαρακτηριστικά του και την τιμή του είναι πολύ καλή επιλογή.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 27, 2010, 10:05:04 μμ »
Το καλύτερο φίλε μου είναι να πάρεις έναν σκληρό δίσκο 3.5 ιντσών και να τον βάλεις εσύ ο ίδιος σε μία θήκη.
Θα έχεις καλύτερες επιδόσεις φυσικά και θα σου κοστίσει λιγότερο.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Di@bolic, σχετικά με την αγορά ενός σχετικά καλού 3,5" δίσκου και μιας εξωτερικής θήκης.

Αν και μειονεκτεί στο αισθητικό κομμάτι της υπόθεσης (ειδικά αν συγκρίνουμε με τους Lacie), αλλά :
- Είναι ο μοναδικός ίσως τρόπος να έχεις 5 χρόνια εγγύηση στον σκληρό
- Διαλέγεις εσύ το σκληρό που θέλεις, από την εταιρεία που εμπιστεύεσαι περισσότερο

Προσωπικά επέλεξα αυτή την λύση (και συγκεκριμένα: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/WESTERN-DIGITAL-SATA-II-1TB-32MB-CAVIAR-BLACK-WD1001FALS.htm
                                                                         http://www.icydock.com/goods.php?id=88 )
και μέχρι τώρα δηλώνω πολύ ευχαριστημένος
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 27, 2010, 11:40:52 μμ »
Και όχι μόνο αυτό φίλε μου.
Κερδίζεις και σε επιδόσεις καθώς οι δίσκοι που χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές για τους εξωτερικούς, είναι μέτριας ποιότητας και προσφέρουν χαμηλότερες επιδόσεις απότι οι "χύμα".

Η επιλογή της σειράς Caviar Black της WD είναι από τις καλύτερες και γρηγορότερες λύσεις της αγοράς.
Και η επιλογή από το Πλαίσιο σημαίνει ότι αν χαλάσει παίρνεις αυτόματα καινούριο.
Hitech Πόντιος!

Αποσυνδεδεμένος askou

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 29, 2010, 02:03:20 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Di@bolic, σχετικά με την αγορά ενός σχετικά καλού 3,5" δίσκου και μιας εξωτερικής θήκης.

Αν και μειονεκτεί στο αισθητικό κομμάτι της υπόθεσης (ειδικά αν συγκρίνουμε με τους Lacie), αλλά :
- Είναι ο μοναδικός ίσως τρόπος να έχεις 5 χρόνια εγγύηση στον σκληρό
- Διαλέγεις εσύ το σκληρό που θέλεις, από την εταιρεία που εμπιστεύεσαι περισσότερο

Προσωπικά επέλεξα αυτή την λύση (και συγκεκριμένα: [url]http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/WESTERN-DIGITAL-SATA-II-1TB-32MB-CAVIAR-BLACK-WD1001FALS.htm[/url]
                                                                         [url]http://www.icydock.com/goods.php?id=88[/url] )
και μέχρι τώρα δηλώνω πολύ ευχαριστημένος

από θερμοκρασίες το κουτάκι πως πάει??

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 29, 2010, 03:42:11 μμ »
icy το λέει και το όνομα του... ;D

Μην ανυσηχείς για τις θερμοκρασίες, είναι πολύ χαμηλές.
Hitech Πόντιος!

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 30, 2010, 11:17:11 πμ »
από θερμοκρασίες το κουτάκι πως πάει??

Η αλήθεια είναι ότι από πλευράς θερμοκρασιών θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα. . .

Ναι, μεν έχει γρίλιες εξαερισμού, αλλά για αδιάκοπη χρήση του σκληρού αποδεικνύονται ανεπαρκείς
(εννοώ αν δεν τον χρησιμοποιείς περιστασιακά και μόνο για backup και αναγκάζεται να λειτουργεί συνεχώς και παράλληλα με τον υπολογιστή).

Αν πάλι χρειάζεσαι κάτι το οποίο να λειτουργεί συνέχεια και να μην αναπτύσσει μεγάλες θερμοκρασίες, υπάρχουν και καλύτερες λύσεις
(π.χ. http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001665&id=C_00001666&name=Max+5G&ovid=n)
ή οποιαδήποτε θήκη με ενσωματωμένο ανεμιστήρα (και φυσικά λίγο έως πολύ αυξημένο θόρυβο) . . .

Φυσικά υπάρχουν και ακόμη πιο εξειδικευμένες και ακριβές λύσεις, αναλόγως τη χρήση και τις απαιτήσεις . . .

υ.γ. : Ενδεχομένως οι θερμοκρασίες στη δική μου περίπτωση να οφείλονται και στην επιλογή του σκληρού, ο οποίος περιστρέφεται στις 7.200 σ.α.λ. και όχι στις 5.400 δίνοντας μεγαλύτερη βάση στις επιδόσεις και όχι στην ησυχία/οικονομία
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 30, 2010, 11:26:37 πμ »
Αυτό σχετικά με την ταχύτητα περιστροφής παίζει ρόλο και μάλιστα σημαντικό (υπάρχουν σκληροί δίσκοι με ταχύτητες 10.000 rpm που απαιτούν ειδική ψύκτρα).
Αυτό με τις θερμοκρασίες πάντως δεν μπορείς να το πεις και πρόβλημα ειδικά όταν ο δίσκος είναι ένα απλός 3.5άρης που ακόμα και στις 7.200 δεν εκλύει υψηλή θερμότητα.
Παράδειγμα, στο λαπτοπ μου, που δεν προσφέρει ψύξη στον σκληρό δίσκο (μόνο μία αλουμινένια θήκη για καλύτερη επαγωγή της θερμότητας) ακόμα και για χρήση 24 ωρών σε απαιτητικές διεργασίες (gaming, αναπαραγωγή ταινιών) η θερμοκρασία του δεν έπιασε πάνω από 46 βαθμούς Κελσίου.

Οπότε ο 3.5άρης που είναι σχετικά ποιο άνετος, ακόμα και αν επιλέξεις μοντέλο στις 7.200 rpm να είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις προβλήματα με τις θερμοκρασίες.

Όπότε η αγορά μιας θήκης με ανεμιστηράκι είναι περιττό έξοδο και δεν θα σου προσφέρει σχεδόν κανένα όφελος... ;)
Hitech Πόντιος!

Αποσυνδεδεμένος reid

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 05, 2011, 07:52:39 μμ »
To κακο με τους 3.5" ειναι οτι θα φορτωθεις και ενα τροφοδοτικο που θα πρεπει να το κουβαλας παντου αν πχ εχεις ενα laptop η netbook και εχεις ενα μεγαλου μεγεθους εξωτερικο.

Οι 2.5" ειναι πιστευω η καλυτερη λυση.

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 06, 2011, 01:32:48 πμ »
Ναι αυτό ισχύει.
Πάντως οι 2.5 άρηδες έχουν φτηνήνει αρκετά.
Με 50-60 ευρώ παίρνεις έναν 500άρη.
Hitech Πόντιος!

Αποσυνδεδεμένος reid

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 06, 2011, 01:41:52 πμ »
Εχουν πολυ καλη ισορροπια σε θεμα τιμης/ογκου/χωρητικοτητας. Πριν μερικες μερες ειδα στα multirama εναν 2.5" 1ΤΒ της Αdata στα 99ευρω.

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 06, 2011, 01:47:49 πμ »
Αν δεις στο skroutz υπάρχουν και με 80 ευρώ στο 1ΤΒ  ;D
Hitech Πόντιος!

Αποσυνδεδεμένος reid

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 06, 2011, 02:33:07 πμ »
Nαι αλλα οχι σε 2.5" η που να περιεχουν μεσα τους δισκους της Western Digital οπως η Adata. ;)