Καλησπέρα και χρόνια πολλά κι από εμένα τον κομπιουτερά.
Προσωπικά, προτιμώ τους Western digital. Τους χρησιμοποιώ πάνω από 7 χρόνια τόσο σε εσωτερικούς σκληρούς για το desktop όσο και σε εξωτερικούς (δικτυακούς και USB/FireWire εκδόσεις). Από την εμπειρία μου, σου επισημαίνω τα εξής:
1) Αν δεν έχεις ιδιαίτερες ανάγκες, μην μπλέξεις με εξωτερικό δίσκο με διακτυακό interface (δεν έχει αυτός, απλά το αναφέρω). Είχα έναν, χάλασε το ethernet interface του, με αποτέλεσμα τα data να μην είναι διαθέσιμα πλέον. Για να τα ανακτήσω, έγινε δουλειά μέσω linux, αφού ξήλωσα τον δίσκο από το κουτί και τελικά τον έβαλα στο desktop ώς κλασικό HDD, όπου και δουλεύει άψογα.
2) Για την θερμοκρασία, δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα. Αρκεί να μην τον στριμώξεις κάπου που δεν αερίζεται (τουλάχιστον 3-4cm κενά περιμετρικά του).
3) Ως προς το σχόλιο του "kritikaros" σχετικά με τη μεταφορά του, όταν ο σκληρός δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς του (προφανώς εφόσον δεν τον ταρακουνάς υπερβολικά).
4) Δες και το
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006851, καλύτερη τιμή, δωρεάν μεταφορικά.
Νομίζω πάντως πως για τα χαρακτηριστικά του και την τιμή του είναι πολύ καλή επιλογή.