Αποστολέας Θέμα: 1 βήμα πριν την αγορά  (Αναγνώστηκε 6034 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cypherth

• Just Registered
    • Προφίλ
1 βήμα πριν την αγορά
« στις: Δεκέμβριος 18, 2010, 10:00:32 πμ »
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα, παρακολουθώ εδώ και πολλούς μήνες το σαιτ σας. Ήρθε η ώρα να πάρω και εγώ ένα πιο καλό ρολόι από αυτό που έχω, ψάχνω καιρό λοιπόν, βγήκα στα μαγαζιά, δοκίμασα και τελικά κατέληξα στο Tag Heuer Grand Carrera Calibre 6rs ή το 8rs. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν τα 2 παραπάνω χιλιοστά είναι πιο όμορφα στο χέρι και στο μάτι, (από εμφάνιση μου αρέσουν εξίσου και τα δύο και για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν έχω κάτι να αποφασίσω) θα το διαπιστώσω όμως αυτή τη βδομάδα που θα ξαναβγώ.
1) Έχω τη δυνατότητα να το πάρω μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας. Οι τιμές που έχω δει για τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι μόνο από καταστήματα της Λάρισας, το τονίζω αυτό, δεν ξέρω δηλαδή σε τι τιμή μπορεί να υπάρχουν στα καταστήματα της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας.
2) Υπάρχει και η επιλογή της Ελβετίας ή του Μιλάνου, έχω άτομα και στα 2 μέρη που μπορούν να μου το φέρουν.
Οι ερωτήσεις μου έχουν να κάνουν στο από πού είναι καλύτερα να το αγοράσω από άποψη τιμής και μόνο, θεωρώντας πως οι επίσημοι αντιπρόσωποι τουλάχιστον για Ελλάδα είναι παντού το ίδιο (ελπίζω να μην κάνω λάθος...). Παρατήρησα πως σε σχέση με τις τιμές που υπάρχουν στα ονλαιν καταστήματα (κυρίως του εξωτερικού αλλά και στο εσωτερικό) που θεωρείτε αξιόπιστα και υπάρχουν σε άλλο νήμα, οι τιμές της Λάρισας είναι μέχρι και 600 ευρώ επάνω υπολογίζοντας και την "καλύτερη τιμή" που έκανε ο μαγαζάτορας σε κάθε περίπτωση, σε ένα μάλιστα δε η διαφορά της τιμής για το 8rs έφτασε τα 900 ευρώ. Όντως εδώ Ελλάδα οι τιμές είναι λίγο έως αρκετά ανεβασμένες σε σχέση με εξωτερικό οπότε κάνω αναζήτηση εκεί? Ή είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στις μικρότερες επαρχειακές πόλεις? Αν έχετε να μου προτείνετε μέσω πμ κάποιο μαγαζί Αθήνα ή Θεσσαλονίκη θα το εκτιμούσα. Αλλιώς αν είναι σίγουρο ότι από Ελβετία για παράδειγμα θα το βρω ακόμα πιο φτηνά το κοιτάζω άμεσα και εκεί.
Ευχαριστώ πολύ.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 18, 2010, 10:12:35 πμ από cypherth »

Αποσυνδεδεμένος Digitran

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: 1 βήμα πριν την αγορά
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 18, 2010, 11:25:13 πμ »
Ελβετία πολύ δύσκολα θα πετυχεις καποια έκπτωση από μαγαζί. Θα είναι κατόρθωμα να σου κόψουν ακόμη κι 100 φράγκα. Ευκαιρίες μπορεί να βρείς σε περιόδους εκτώσεων, δυο φορές το χρόνο, μια το καλοκαίρι και μία νομίζω μετα τις γιορτές. Γνωστές αλυσίδες όπως ο Christ έχουν εκπτώσεις σε κάποια μοντέλα έως και 50%. Συνήθως όμως πρόκειται για ρολόγια της μεσαίας κατηγορίας, Hamilton, Rado, Tissot. Εχω δει και κάποια Τag, το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε πολλά Regatta Aquaracer στη μισή τιμή.

Αποσυνδεδεμένος cypherth

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 18, 2010, 01:45:54 μμ »
Θα περιμένω να περάσουν οι γιορτές, εξάλλου έχω καταλήξει τι θα πάρω, απλά μου κάνει μεγάλη εντύπωση η τόση διαφορά στην τιμή. Όσο για την Ελβετία δε με πειράζει αν δεν κάνουν έκπτωση εκεί , ούτε αναζητώ κάτι τέτοιο, θέλω μόνο να μου πει αν γνωρίζει κανείς αν έχει τόσο μεγάλη διαφορά, πχ κάτι που βρίσκεις εδώ 2800 να το βρίσκεις εκεί σε όλα τα καταστήματα 2000 ευρώ. Και φυσικά αν θα πετύχω καλύτερη τιμή σε κατάστημα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 18, 2010, 02:29:02 μμ »
Καλωσήρθες cypherth. Τι έκπτωση σου έκαναν επί της λιανικής; Τουλάχιστον ένα 25% επιβάλεται ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 18, 2010, 02:44:00 μμ από GiannisH »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 18, 2010, 02:46:49 μμ »
Για παραλαβη απο Ελβετια να υπολογισεις το φπα που θα πληρωσεις εαν το παραλαβεις εκει[κοντα στο 8.75% εαν δεν κανω λαθος],συν τους φορους στο Ελλαδα.....γιατι καμμια φορα παμε για μαλλι και φευγουμε κουρεμενοι ;D
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος cypherth

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 18, 2010, 04:19:13 μμ »
10% στο ένα κατάστημα και 15% στο άλλο, παρόλο που είπα ότι η πληρωμή θα γίνει τοις μετρητοίς. Γιατί φόρους στην Ελλάδα? Θα το αγοράσει κάποιος, θα το βάλει στις αποσκευές και θα το φέρει. Το φπα το έχω υπόψη μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 18, 2010, 05:17:37 μμ από cypherth »

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 18, 2010, 06:26:55 μμ »
Το δικο μου omega στην Λαρισα και θεσσαλονικη μου το δινανε με 13% εκπτωση max.Κατεβηκα Αθηνα και το πηρα με 29%.Αρχικη αξια 3000 οποτε -450ευρω επιπλεον.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 18, 2010, 10:31:21 μμ »
γεια σου φιλε cypherth, δοκιμασε να πας αθηνα,σε πολλα μαγαζια π.χ στην σταδιου, θα βρεις καλες εκπτωσεις της ταξεως του 25%  σε μετρητα, [ τωρα ο αλλος φιλος πως βρηκε 29%, μου προκαλει εντυπωση γιατι πολυ απλα τα μαγαζια κερδιζουν περιπου στα 33%,δηλαδη εβγαλε 4% ? ],παντως η επιλογη σου για grand carrera ειναι κορυφαια,εγω εχω το απλο carrera, φοβερο ρολοι,με το καλο να το παρεις και συ φιλε,καλη επιλογη!!!
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 18, 2010, 11:18:11 μμ »
   Nα μην σου κάνει εντύπωση φίλε chris5, σωστά τα λέει ο amartolos ;)

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 18, 2010, 11:24:00 μμ »
...γιατι πολυ απλα τα μαγαζια κερδιζουν περιπου στα 33%,δηλαδη εβγαλε 4% ?

Χωρις παρεξηγηση αλλα αυτο δεν εχη καμια σχεση με την αληθεια.
Πως το ξερης;
Εισαι εμπορος;
Το κερδος ειναι πανω απο 60 εως 70%. Στα πολυ επωνυμα το κερδος ειναι περισσοτερο.
Προσωπικη εμπειρια 12 χρονων. (Λιανικη πωληση)

Αποσυνδεδεμένος cypherth

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 19, 2010, 09:24:32 πμ »
μέχρι 23 του μηνός θα έχω τιμές από Ελβετία (μάλλον Ζυρίχη) και Μιλάνο και θα σας πω τουλάχιστον για τα 2 συγκεκριμένα μοντέλα τι τιμή βρήκα

Αποσυνδεδεμένος cypherth

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 11:24:10 μμ »
Ελβετία το 6rs έχει 3500 φράγκα, περίπου 2700 ευρώ και το 8rs έχει κανονικά 4500 φράγκα, περίπου 3450 ευρώ και το αφήνουν 2900 (μαύρο καντράν - μπρασελέ)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 22, 2010, 01:11:41 πμ »
Αν οι λιανικές είναι ίδιες, από εδώ το παίρνεις καλύτερα ;)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 29, 2010, 08:21:12 μμ »
Πως το ξερης;
Εισαι εμπορος;
Το κερδος ειναι πανω απο 60 εως 70%. Στα πολυ επωνυμα το κερδος ειναι περισσοτερο.

γεια σου φιλε, αν το λες για μενα, οχι δεν ειμαι εμπορος αλλα εχω φιλο πανω απο 20 χρονια εναν κοσμηματοπωλη που εχει και ρολογια και μου εχει πει για ακριβες εταιριες οπως οι zenith,omega,rolex,baume mercier,tag,longines οτι το κερδος τους  ειναι γυρω στο 33% τωρα καποιες αλλες εταιριες οπως η breitling φτανουν στο 40% , αλλες εταιριες πιο φτηνες π.χ tissot,seiko,hamilton δεν ξερω τι ποσοστα εχουν, και εν κατακλειδι αν μου ειπε βλακειες αυτος ο φιλος μου, που ειναι επαγγελματιας, σας λεω και γω βλακειες,παντως αν ξερεις καποιο μαγαζι που να κανει περισσοτερο απο το 27% που εχω παρει εγω, σαν ενας απλος ιδιωτης παντα,θα ηθελα να μου πεις γιατι με ενδιαφερει, παντα φιλικα, chris5
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 29, 2010, 08:26:25 μμ »
   Nα μην σου κάνει εντύπωση φίλε chris5, σωστά τα λέει ο amartolos ;)
οπως ειπα και σε αλλον φιλο εγω με πολυ ψαξιμο πετυχα ενα 27% και παντα μετρητα ,να μου πειτε ρε παιδια που ειναι αυτα τα μαγαζια που δινουν 30 και 35 % εκπτωσεις να παω γιατι με ενδιαφερει, παντα αναφερομαι σε μαρκες οπως omega,zenith,tag,baume mercier,rolex, κ.α ,αν εννοειτε fashion ρολογια που εχουν το πολυ 200-300 τοτε μπορει να εχετε δικιο, δεν το ξερω αυτο, ευχαριστω και ελπιζω να σας εδωσα να καταλαβετε τι εννοω

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 29, 2010, 08:48:16 μμ »
Πως το ξερης;
Εισαι εμπορος;

και αν ειναι ετσι τοτε αφου βαρανε μυγα με τετοια κριση γιατι δεν κανουν στον κοσμο 40% εκπτωση? δεν θελουν να πουλανε? εγω με το ζορι πετυχα 27% σε μετρητα σε ενα omega που πηρα και να ξερεις αρη οτι εκανα μεγαλη γυρα απο καλλιθεα στην κηφισια και απο εκει στον κορυδαλλο και σε αλλα μερη, τελικα το πηρα απο πολυ σοβαρο μαγαζι που ξερω οτι και η εγγυηση θα ισχυει, τωρα τι να σου πω, εσυ ησουν επαγγελματιας, ξερεις καλυτερα απο μενα εγω απλως εξεφρασα τους προβληματισμους μου και δεν πηγα να κανω τον εξυπνο, καλη χρονια!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 29, 2010, 09:09:08 μμ »
27% είναι σωστή έκπτωση, ίσως να μπορείς και λίγο ακόμη, αλλά το πολύ-πολύ 2-3% κι αυτό με ψάξιμο ή αν είσαι πελάτης ;) Για παραπάνω μόνο σε παράλληλη ή εκτός αν πέσεις στην περίπτωση.......

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 30, 2010, 02:55:31 μμ »
27% είναι σωστή έκπτωση, ίσως να μπορείς και λίγο ακόμη, αλλά το πολύ-πολύ 2-3% κι αυτό με ψάξιμο ή αν είσαι πελάτης ;) Για παραπάνω μόνο σε παράλληλη ή εκτός αν πέσεις στην περίπτωση.......
Γιαννη,αν ξερεις καποια μαγαζια που κανουν μεγαλη εκπτωση θα ηθελα να με ενημερωσεις.

Αποσυνδεδεμένος cypherth

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 31, 2010, 09:32:35 πμ »
καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους
ομοίως για τα μαγαζιά, να πάρουμε όσες περισσότερες γνώμες μπορούμε
επίσης τι γίνεται με την περίοδο εκπτώσεων σε αυτά τα είδη? να υποθέσω ότι ανήκουν στην κατηγορία όπως πχ τα ηλεκτρονικά που δεν υπάρχει τέτοια περίοδος?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 31, 2010, 10:07:06 πμ »
επίσης τι γίνεται με την περίοδο εκπτώσεων σε αυτά τα είδη? να υποθέσω ότι ανήκουν στην κατηγορία όπως πχ τα ηλεκτρονικά που δεν υπάρχει τέτοια περίοδος?

:yes: