Αποστολέας Θέμα: Seiko SKA383.. από μπρασελέ σε...?  (Αναγνώστηκε 3397 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος racer

• 45mm case
  • Just Registered
    • Προφίλ
Seiko SKA383.. από μπρασελέ σε...?
« στις: Δεκέμβριος 12, 2010, 11:06:31 μμ »
Καλησπέρα.

Μετά από 1 χρόνο και κάτι με το Seiko SKA383 και το εργοστασιακό του μπρασελέ, είπα να κάνω μια αλλαγή και ψάχνομαι τώρα για λουρί.

Έψαξα λίγο και βρήκα αρκετές επιλογές που μου άρεσαν, θα περιοριστώ όμως σε τρεις.

Καταρχάς να πω πως απ' ό,τι βλέπω η επιλογή για το συγκεκριμένο ρολόι είναι λίγο πιο δύσκολη, καθώς τα lugs έχουν απόσταση 20mm (καλά δεν το λέω;  ;D) αλλά ένα 20άρι λουράκι θα φαίνεται πολύ μικρό, "αφύσικο". Γι' αυτό κοιτάω για 24άρι και να το κόψω σε 20άρι ώστε να ταιριάζει, έτσι όπως ακριβώς έκανε και ο τύπος εδώ. Υποθέτω δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, σωστά;

Πάμε τώρα στις επιλογές μου.. Η πρώτη είναι το Elite της Maratac με άσπρο stitch σε 24άρι (http://www.broadarrow.net/maratac.htm).
Η δεύτερη είναι ένα Nato strap, ίσως το 007. (υπάρχει πάλι στο από πάνω link).
Και η τρίτη είναι το Timefactors Aviator σε μάυρο 24άρι. (http://www.timefactors.com/tfstrap.htm)

Βλέποντας κάποιος τις επιλογές μου θα πει πως δεν ξέρω τι ψάχνω, καθώς είναι τελείως διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Και δε θα έχει άδικο  ;D

Απλά έχω κάποιες ερωτήσεις που θα με διευκολύνουν στην επιλογή μου. Τα έχει δοκιμάσει κάποιος αυτά; Ποιες είναι οι εντυπώσεις του; Κόβονται εύκολα ή θα πάρω κάποιο και θα μου μείνει έτσι; Εκτός από το δερμάτινο, τα άλλα 2 θα έχουν κάποιο πρόβλημα με το νερό, και δη το θαλασσινό; Θα ταιριάζουν πιστεύετε με τον Ιάπωνα ή θα δείχνουν παράταιρα;

Αυτά προς το παρόν, ευχαριστώ εκ των προτέρων.  :)

Έχω δει επίσης αυτό και μου άρεσε πάρα πολύ σαν αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο βέβαια ξεφεύγει λίγο από τιμή αλλά και με το Timefactors κάπως έτσι θα ήταν υποθέτω το αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος racer

• 45mm case
  • Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Seiko SKA383.. από μπρασελέ σε...?
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 01:51:06 μμ »
Δεν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει;  :)

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 02:14:57 μμ »
Αν το κόψεις το Elite της Maratac φοβάμαι πως θα ξεφτίσει.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 03:17:04 μμ »
Φίλτατε racer αυτό που ζητάς ονομάζεται notched λουράκι. Θα σου παραθέσω ένα λίνκ από το οποίο πήρα κάτι τέτοιο για το monster που έχω. Στα lugs είναι 20αρι αλλά αμέσως μετά "ανοίγει" στα 24, οπότε το αποτέλεσμα είναι πολύ δυνατό. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω αν έχει ακόμα τέτοια γιατί βλέπω μόνο "κανονικά" λουράκια και ιμάντες nato και zulu. Πάντως σαν πωλητής είναι πολύ καλός, εξυπηρέτικότατος, με πολύ καλή επικοινωνία και πάνω απ' όλα γρήγορος. Από Αμερική στην Κομοτηνή σε 8 μέρες!!!!!!

http://shop.ebay.com/westcoasttime/m.html?_nkw=&_sacat=0&_odkw=20mm&_osacat=0&_trksid=p3911.c0.m270.l1313
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

Αποσυνδεδεμένος racer

• 45mm case
  • Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 04:06:31 μμ »
Ευχαριστώ, αρχίζει να βγαίνει μια άκρη  :).

Δεν το ήξερα αυτό για το notched.. άρα το Elite μου κάνει. Από το site της Maratac.

Παράθεση
Stitched composite Watch Bands.  Available in 20mm, 22mm, and 24mm, with black, white, red, orange, or yellow stitching. All straps measure 24mm wide (non-tapering).  Buckle side is 24mm x 80mm.  Hole side is 24mm x 135mm.  Straps are 3mm thick. Buckle is polished stainless steel. Weight 20 grams without watch. Comes with springbars.  Contains no Kevlar™.

Δυστυχώς σε 20mm έχει μόνο κίτρινο stitch.

Τι άλλες επιλογές έχω; Στο watchbandcenter δε βρήκα κάτι, ούτε στο Timefactors

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 04:29:42 μμ »
Mου φαίνεται ότι είσαι λίγο άτυχος φίλε. Μέχρι πριν λίγο καιρό πουλούσε λουράκια notched. Πολύ καλής ποιότητας κιόλας. Καουτσούκ μεν αλλά με εμφάνιση υφάσματος ;) Καλή φάση είναι. Στείλτου κανα mail μήπως και είσαι λίγο τυχερός και φέρει ξανά καινούργια φουρνιά. Δεν χάνεις και τίποτα. Επιπλέον έχει και πολύ ποιοτικούς ιμάντες ;)

Αποσυνδεδεμένος racer

• 45mm case
  • Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 05:02:11 μμ »
NATO/Zulu strap δεν εννοείς; Θέλω να δοκιμάσω και ένα τέτοιο, δε βλέπω όμως κάτι για notched. Και γενικά με το ψάξιμο που έριξα είδα ότι δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε notched.. Άρα πάω για 24άρι και κόψιμο;  ???

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 06:09:32 μμ »
Nαι για νάτο και ζούλου μιλάω. Αφού δεν βρίσκεις notched δοκίμασε αφού που λες αλλά θέλει προσοχή και καλό κοπίδι ή μαχαίρι. Ο γιωρίκας ο pontioz1 μπορεί να σε βοηθήσει παραπάνω. Είναι γνήσιο "λουροειδές" :D ;)