Αποστολέας Θέμα: SEIKO Premier Kinetic  (Αναγνώστηκε 1592 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mveliss

• Just Registered
    • Προφίλ
SEIKO Premier Kinetic
« στις: Δεκέμβριος 02, 2010, 08:38:12 μμ »
Γεια σας, παιδιά!

Είμαι νέος στο site και ομολογώ πως είναι αρκετά ενδιαφέρον!

Είμαι σε διαδικασία αγοράς νέου ρολογιού και τα οικονομικά μου δε μου επιτρέπουν σε κάτι πάνω από 1000+!
Τεσπα, έχω καταλήξει στα:
- SEIKO Premier Kinetic Perpetual: http://www.seikowatches.com/products/premier/kinetic_p/snp005p1.html
-SEIKO Premier Kinetic Direct Drive
http://www.seikowatches.com/products/premier/kinetic_dd/srh009p1.html

Γνώμες ή εναλλακτικές?

Με ένα γρήγορο ψάξιμο που έχω ρίξει σε άλλα topics πολλοί αντιπροτείνουν τα HAMILTON...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: SEIKO Premier Kinetic
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 02, 2010, 09:05:36 μμ »
Τα Seiko που σου αρέσουν είναι με μηχανισμό με kinetic. Στα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να δείς αυτόματους χρονογράφους της Ηamilton και της Τissot, αλλά και απλά αυτόματα της Οris και της Fortis. Μηχανισμός και σχέδιο είναι αυτά που πρώτα πρέπει να επιλέξεις ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος mveliss

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 03, 2010, 10:02:43 πμ »
Εννοείς δλδ πως σε αυτά τα λεφτά μπορώ να διαλέξω κάτι ποιοτικότερο από Kinetic της SEIKO?

Αποσυνδεδεμένος crimson

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 03, 2010, 02:33:39 μμ »
δεν είναι τόσο θέμα ποιότητας μιας και η seiko φτιάχνει εξορισμού ποιοτικότατα ρολόγια, είναι περισσότερο θέμα μηχανισμού, αν σε ενδιαφέρει ο quartz ή ο μηχανικός. εδώ μέσα όλοι είμαστε λάτρεις των μηχανικών ρολογιών (με γραναζάκια δηλαδή) οπότε στα ίδια λεφτά που θες να διαθέσεις θα σου λέγαμε να κοιτάξεις εναλλακτικές προτάσεις κυρίως από την hamilton με αυτόματο μηχανισμό.

αν παρόλα αυτά σου αρέσουν τα kinetic της seiko, εγώ σαν κάτοχος του direct drive moonphase στην επιχρυσωμένη του εκδοχή, δεν έχω να σου πω παρά καλά λόγια τόσο από άποψη ακρίβειας χρόνου όσο και από άποψη κατασκευής (συναγωνίζεται με ευκολία αντίστοιχες quartz προτάσεις μεγαλύτερων ελβετικών εταιριών).

σε κάθε περίπτωση είναι δική σου η επιλογή, αγόρασε βάση των αναγκών σου και του γούστου σου. τα kinetic φορτίζουν με την κίνηση, έχουν εξαιρετική ακρίβεια (δεν θα χρειαστεί να ρυθμίσεις ώρα τουλάχιστον για κανα χρόνο), από την άλλη τα μηχανικά είναι ζωντανά ρολόγια που δουλεύουν αμέτρητα γραναζάκια για να έχεις την ώρα στο χέρι σου με τίμημα την καθημερινή απώλεια κάποιων δευτερολέπτων (οπότε θα χρειάζεσαι ρύθμιση ώρας κάθε 2-3 βδομάδες για την απόλυτη ακρίβεια). διαλέγεις και πέρνεις.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 03, 2010, 03:23:28 μμ »
και τα kinetic γρανάζια έχουν και αυτά. Ετσι μεταδίδεται η κίνηση. Προφανώς αυτό που υπονοείς είναι ότι είσαι οπαδός των καθαρά μηχανικών ρολογιών και όχι αυτών που μπορεί να φέρουν στα σωθικά τους κάποια μπαταρία ή γενικά ηλεκτρικό στοιχείο. ;) Πέραν τούτου τα κινέτικ, ιδίως σε Perpetual λένε πάρα πολύ. Απλά ξενοιάζεις για πολυυυυυυυύ μεγάλο χρονικό διάστημα (πλήρης φόρτιση 8 μήνες διάρκεια). Ποιότητα πέραν επικρίσεως για τα λεφτά που θα δώσεις. Πάντως μπορείς να βρείς και premier αυτόματα με to 6r15 ή και τον 6r20 στο ιντερνετ στα λεφτά που θα δώσεις για το ρολόι σε φυσικό κατάστημα. ;)
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.