Αποστολέας Θέμα: Ποιότητα κατασκευής  (Αναγνώστηκε 1486 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
Ποιότητα κατασκευής
« στις: Οκτώβριος 25, 2010, 03:43:31 μμ »
Ναι το omega seamaster της γυναικας μου ειναι ενα καλοφτιαγμενο ρολοι ,ειδικα το καντραν απο φιλντιστι ειναι πανεμορφο και δινει αυτην την αισθηση ,της ποιοτητας κατασκευης .
Ναι το lεgend diver εχει ενα πανεμορφο λακαρισμενο καντραν και καλοφτιαγμενους γυαλισμενους δεικτες , δινει και αυτο αυτη την αισθηση .
Ναι το doxa εχει πανεμορφη γυαλισμενη κασα και μια περιστρεφομενη κορωνα που το γυρισμα και η αισθηση της αποπνεουν αυτο που λεμε ποιοτητα κατασκευης.
Ναι το samurai και ειδικα σε τιτανιο φαινεται να ειναι ενα ρολοι που θα δουλευει για παντα ,δεν εχει την ποιοτητα υλικων του καντραν του omega ,ουτε τους δεικτες του legent diver ,ουτε την κασα του doxa αλλα παρολα αυτα πειθει ως ενα ρολοι με καλη ποιοτητα κατασκευης.
Εχω χαζεψει και δοκιμασει πολλα ρολογια σε μαγαζια οχι για να τα αγορασω αλλα για να εχω μια κοντινη επαφη μαζι τους ,για να εχω ιδία αποψη ,απο speedmaster και PO μεχρι iwc και uboat αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το Seiko Ananta ,νομιζω οτι ειναι το ποιο καλοφτιαγμενο ρολοι που εχω δει κρινοντας απο μια συντομη επαφη ,τετοια αισθηση δε μου εκαναν ουτε τα omega ουτε τα IWC ,εσας ποιο ηταν το ρολοι που σας εδωσε την εντυπωση της αψεγαδιαστης ποιοτητας κατασκευης ?

seamasterchrono

• Επισκέπτης
Απ: Ποιότητα κατασκευής
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 04:06:13 μμ »
τα εχω δει και εγω τα Ananta απο κοντα και οντως ηταν πολυ καλά. Παντως δεν ξερω εαν θα τα καταφερει σε αυτην την ''κατηγορία'' η seiko ....

Αποσυνδεδεμένος mikal

• 38mm case
  • Ωmega
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 04:35:34 μμ »
... εσας ποιο ηταν το ρολοι που σας εδωσε την εντυπωση της αψεγαδιαστης ποιοτητας κατασκευης ?

Μάλλον θα πρέπει να  ανφερθεί και το μπάτζετ που αναφέρεσαι, διαφορετικά νομίζω οτι υπάρχουν πολλά ρολόγια που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν αυτό το ερώτημα....  :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 09:46:06 μμ »
   Δεν θα γράψω για την ποιότητα κατασκευής αυτή καθαυτή, αλλά για την "αίσθηση" της ποιότητας κατασκευής. Αυτό δηλαδή που αποκομίζει κανείς βλέποντας, φορώντας, ψηλαφόντας ένα ρολόι.
   Φορούσα το Broad Arrow όταν μπήκα στην μπουτίκ της Rolex και δοκίμασα το Daytona. Μου φάνηκε λίγο σε σχέση με το Omega. To ίδιο λίγο μου φάνηκε και το Submariner. Έκτοτε έχω έρθει σε επαφή με δεκάδες Rolex. Η αίσθηση που αποκόμισα δεν μου δικαιολόγησε την φήμη τους και την τιμή τους.
   Το ίδιο εισπράτω και από τα οικονομικά  Panerai πχ 111, 112 κλπ. Ίσως γι'αυτό δεν έχω ψηθεί ακόμη 100% να "χτυπήσω" ένα. Αντίθετα, πολλά ακριβότερα μοντέλα τα δείχνουν τα λεφτά τους πχ το 233.
   Και τα IWC παρότι κορυφαία ρολόγια, κάπως μου φαίνεται ότι χρειάζεται κάτι ακόμη για να δώσω τόσα χρήματα ώστε να αποκτήσω ένα. Γενικά οι εταιρείες της ΥΩ δεν μπορούν να δείξουν εύκολα την πραγματικά μεγάλη τους αξία μόνο από τη εμφάνιση.
   Από τις εταιρείες που έχω έρθει σε επαφή, θα ξεχώριζα -πάντα σε σχέση με το κόστος τους- τις Sinn, Fortis, Oris, Bell&Ross, Doxa, Eberhard, Omega και φυσικά την Breitling της οποίας το φινίρισμα το θεωρώ απλά κορυφαίο.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 11:22:13 μμ »
Ίσως είναι και θέμα γούστου.
Το samurai για εμένα δεν είναι καλό ρολόι από άποψη ποιότητας κατασκευής-για να το πω όμορφα. Όχι καλή αίσθηση στην περιστροφή της στεφάνης, το καντράν του δείχνει την κατηγορία όπου ανήκει (ίσως και πιο κάτω), η κορώνα του βιδώνει άσχημα και ο μηχανισμός του είναι τραχύς και όχι αρκετά ακριβής. Όλα αυτά φυσικά συγκρινόμενο με αντίστοιχης τιμής ρολόγια.
Tα Longines και τα Tissot που έχω δει με πείθουν στις κατηγορίες τους, όπως και τα Omega. Αυτά όμως που με έχουν κερδίσει είναι τα orient. Θα αναφερθώ σε δύο μοντέλα που έχω πιάσει στα χέρια μου, το CFD0F001B και το CFH01001D. Τί να πω, ποιότητα πολύ πάνω από τα χρήματά τους, και δεν αναφέρομαι στα βαριά μπρασελέ, αλλά στην ποιότητα περιστροφής του ρότορα, στη "γλύκα" της κορώνας και στην ποιότητα των καντράν (όταν δεν έιναι αισθητικώς έξαλλα...). Τα πολύ φτηνά Orient δεν είναι και τόσο εξαιρετικά, αλλά αυτά γύρω στα 200-300 ευρώ σκοτώνουν.