Αποστολέας Θέμα: ΑΤLANTIC 'WORLDMASTER MANUFACTURED LIMITED EDITION'  (Αναγνώστηκε 16821 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΑΤLANTIC 'WORLDMASTER MANUFACTURED LIMITED EDITION'
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 26, 2010, 07:21:10 μμ »

Ιησους Χριστος νικα κι ολα τα κακα σκορπα!...   ;D

Φιλικα,
αμετανοητος & ελβετος

:dielaughing:     :dielaughing:    :dielaughing:

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 26, 2010, 07:22:37 μμ »
Ελβετογερμανοκινεζοκάτι στη συγκεκριμένη περίπτωση.  :D 

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 26, 2010, 11:01:09 μμ »
Το 1888, στο ΒΕΤΤLACH της Ελβετιας (ανηκει στο καντονι του SOLOTHERN), ο ΕDUARD KUMMER δημιουργει την Ε(DUARD) K(UMMER) B(ETTLACH), ...

Την αμεσως επομενη δεκαετια, ... η 'ΕΚΒ' μετονομαζεται σε 'ATLANTIC WATCH Co', ενω το 1932 η 'EBAUCHES BETTLACH S.A' -δηλαδη η εταιρια μηχανισμων που ειχε δημιουργησει ο E. ΚUMMER- ....

Δεν έχω καταλάβει το εξής: Η EKB (μετέπειτα μετονομασθείσα Atlantic Watch Co) και η Ebauches Bettlach SA ήταν δύο διαφορετικές εταιρείες ιδρυθείσες από τον Ed. Kummer;

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 12:58:53 πμ »
Δεν έχω καταλάβει το εξής: Η EKB (μετέπειτα μετονομασθείσα Atlantic Watch Co) και η Ebauches Bettlach SA ήταν δύο διαφορετικές εταιρείες ιδρυθείσες από τον Ed. Kummer;

Ακριβως!
Η Ε(bauches) B(ettlach) SA ηταν η πρωην E(bauches) F(abrique) B(ettlach) ED. KUMMER SA -μοναδα παραγωγης μηχανισμων της ΑΤLANTIC για την ιδια και για αλλες εταιριες- η οποια το 1932 προσχωρησε στην 'ΕBAUCHES SA'.
Ηταν δηλαδη οτι και η ΕΤΑ για την ΕΤΕRNA, πριν συμπραξει με αλλες κατασκευαστριες εταιριες μηχανισμων και δημιουργηθει η 'ΕBAUCHES SA' (νυν 'ΕΤΑ SA')

Φιλικα,
Αρης 
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 02:13:13 πμ »
Χαρη,
Δες εδω: http://watch-wiki.de/index.php?title=%C3%89bauches_SA

Επισης να αναφερω, πως τo ακρωνυμιο ΕΤΑ μπορει να θεωρειται συνωνυμο των εννοιων ΕLEGANCE-TECHNOLOGY-ACCURACY, οπως αφηνεται να εννοηθει στην ιστοσελιδα της εταιριας ( http://www.eta.ch ), αλλα στην πραγματικοτητα προκειται για συντομογραφια του ονοματος ΕΤΕRNA (> ET/ern/A)

Φιλικα,
Αρης

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 03:52:41 πμ »
μπερδεμα αυτοι οι Ελβετοι!
 :D

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 01:08:34 μμ »
Ευχαριστώ Άρη.

Το σκηνικό πάντως γίνεται ακόμη πιο ομιχλώδες μια και υπάρχει και η άποψη ότι η Atlantic ουδέποτε παρήγαγε δικούς της μηχανισμούς.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 01:26:48 μμ »

Ιησους Χριστος νικα κι ολα τα κακα σκορπα!...   ;D

Φιλικα,
αμετανοητος & ελβετος

Αρη
επειδη εχεις μια παραπανω γνωση απο εμενα στο χωρο μπορεις να μας δωσεις ενα παραδειγμα ιαπωνικου που σε απογοητευσε και εχεις απαξιωσει τοσο τα ιαπωνικα? Η δικη μου εμπειρια ειναι πολυ θετικη παντως...Αλλα για να το λες, θα ηταν ενδιαφερον να ξερουμε γιατι θα επρεπε να προτιμαμε τους Ελβετους...Σε εχω ακουσει κατα καιρους να μη αναφερεσαι θετικα στα ιαπωνικα ρολογια...Γιατι?
 :?
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 02:54:24 μμ »
Θα ζητούσες από έναν Αρειανό να σου πει καλά λόγια για τον ΠΑΟΚ;

Φιλικά
Αρειανός

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 27, 2010, 11:14:16 μμ »
Ευχαριστώ Άρη.
Το σκηνικό πάντως γίνεται ακόμη πιο ομιχλώδες μια και υπάρχει και η άποψη ότι η Atlantic ουδέποτε παρήγαγε δικούς της μηχανισμούς.

Nα' σαι καλα, φιλε Χαρη!
Ποιος το λεει αυτο, που αναφερεται?!...
Μπορεις να μας το γνωστοποιησεις?

Φιλικα,
Αρης

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 28, 2010, 12:30:28 πμ »
Αρη
επειδη εχεις μια παραπανω γνωση απο εμενα στο χωρο μπορεις να μας δωσεις ενα παραδειγμα ιαπωνικου που σε απογοητευσε και εχεις απαξιωσει τοσο τα ιαπωνικα? Η δικη μου εμπειρια ειναι πολυ θετικη παντως...Αλλα για να το λες, θα ηταν ενδιαφερον να ξερουμε γιατι θα επρεπε να προτιμαμε τους Ελβετους...Σε εχω ακουσει κατα καιρους να μη αναφερεσαι θετικα στα ιαπωνικα ρολογια...Γιατι?
 :?

Φιλε Δημητρη,
Καταρχας δεν τιθεται θεμα λιγοτερης ή περισσοτερης γνωσης, σε ενα χωρο που ολοι μοιραζομαστε τις ανησυχιες, τη γνωση αλλα και το κοινο μας παθος για το ρολο’ι’, αλλα ουτε και απαξιωσης του ιαπωνικου ρολογιου, οπως αναφερεις παραπανω!...
Αρνηση, ναι! Αποδοχη μιας διαφορετικης φιλοσοφιας ή κουλτουρας για το ρολο’ι’ απο αυτην της ιαπωνικης σχολης... σιγουρα ναι! Αμφισβητηση ή απαξιωση ομως ποτε και νομιζω οτι αυτο εχει διαφορα!

Χρησιμοποιωντας λοιπον το παραδειγμα που αναφερει ο φιλος ΒΒ, απλως θα πω οτι ως υγιης φιλος της ΑΕΚ (και οχι του Αρη, παρολο που εχουμε το ιδιο ονομα  ;D ), σεβομαι ολες τις ομαδες και δεν απαξιωνω καμια -πως θα μπορουσε αλλωστε να υπαρξει παιχνιδι στον αγωνιστικο χωρο χωρις αντιπαλο, πολυ περισσοτερο ενα ενδιαφερον και καλο ματς οταν ο αντιπαλος δεν ειναι μεγαλος- οπως και δεν αμφισβητω την ανωτεροτητα του, οταν στον μεταξυ μας αγωνα ειναι καλυτερος και δικαια κερδισε! Οταν η καρδια σου ομως ειναι δοσμενη σε μια ομαδα, αυτην θα υποστηριζεις και αυτη θα ευχεσαι παντα να κερδιζει...
Πολυ περισσοτερο δε, οταν αυτη η ομαδα (και εδω δεν αναφερομαι σε ποδοσφαιρικη), τυγχανει να ειναι και η καλυτερη!
Και στο ρολο’ι’, η καλυτερη ομαδα ειναι σιγουρα η ελβετικη!
Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι εχει το αλαθητο, ή ειναι στο απυροβλητο και δε θα της ασκησεις ποτε κριτικη στο οποιο της λαθος!...
Και σε ο,τι αφορα το ελβετικο ρολο’ι’, το εχω ηδη νομιζω κανει!

Ως λατρης λοιπον του μηχανικου ρολογιου -οπως αλλωστε και οι περισσοτεροι απο εμας- και δη της ελβετικης παραδοσης και κουλτουρας σε αυτο, δε βρισκω το λογο οταν εχω βρει την ομαδα που με εκφραζει και θεωρειται η καλυτερη, γιατι θα πρεπει να διαλεξω απο αλλη ομαδα!...
Αλλο ειναι το θεμα: Οχι εαν αυτη η ομαδα μπορει να μου δωσει το καλυτερο συμφωνα με αυτο που μπορει -αυτο δεν αμφισβητειται- αλλα εαν ειναι διατεθημενη να το κανει και σε ποια τιμη!...
Αυτο απαιτω, αυτο προσδοκω και γι’ αυτο θα την κρινω... 

Τη δεκαετια του ’70, η κριση του quartz και ο εντονος ανταγωνισμος που προκαλεσε η εισοδος του στο χωρο (με ο,τι αυτο συνεπαγεται), σταθηκε αιτια να κλεισουν πολλες μικρες και σημαντικες εταιριες, αλλες παλι εφτασαν μεχρι τη χρεωκοπια και κυριολεκτικα σωθηκαν την τελευταια στιγμη, δημιουργωντας ενα πολυ στεναχωρο συναισθημα, για αυτες που γνωρισαμε και χαθηκαν... για καποιες αλλες που δεν προλαβαμε αλλα αγαπησαμε... και που μαζι τους χαθηκε για παντα και αυτο που λεμε και πολλοι απο μας αναπολουν: 'η ρομαντικη εποχη του ρολογιου'!

Γι’ αυτο σιγουρα δε φταιει μονο η μια πλευρα!
Ομως, ο ρολος που διαδραματισε η SEIKO στην ολη τροπη (ρολος που σιγουρα δεν ειχε μονο αρνητικες επιπτωσεις), υπηρξε καταλυτικος!

Ετσι και εγω, υιοθετωντας τη θεμελειωδη αρχη της μεγαλης BLANCPAIN ‘περι παραγωγης μονο μηχανικων ρολογιων’ (μια θεση που με εκφραζει απολυτα), λεω οτι οσο θα μαζευω ρολογια, δε θα υπαρξει ποτε στη συλλογη μου μοντελο quartz ή ρολο’ι’ απο την ιαπωνικη αγορα!

Φιλικα,
Αρης

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 28, 2010, 12:35:51 πμ »
Nα' σαι καλα, φιλε Χαρη!
Ποιος το λεει αυτο, που αναφερεται?!...
Μπορεις να μας το γνωστοποιησεις?

Άρη, η άποψη αυτή είναι του Roland Ranfft.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 28, 2010, 12:54:35 πμ »
Ομως, ο ρολος που διαδραματισε η SEIKO στην ολη τροπη (ρολος που σιγουρα δεν ειχε μονο αρνητικες επιπτωσεις), υπηρξε καταλυτικος!

Φταιει η σεικο που ηταν πιο ικανη και καθαρισε ο χωρος απο τα Ελβετικα "σαπακια"?Ανταγωνισμο το λενε

Οι πιο πολλες Ελβετικες εταιριες και τοτε ειχαν εξωτερικο προμηθευτη για μηχανες,ασε δε οτι οσοι κατασκευαζαν δικες τους ,δεν σημαινει οτι ηταν και ποιοτικες....

Το quartz της  seiko ειναι η μια οψη ,γιατι εφτιαξε και καταπληκτικες μηχανικες λυσεις που και οι ιδιοι οι Ελβετοι,ειχαν σαν σημειο αναφορας.Ο 1ος λειτουργικος χρονογραφος με την χρηση vertical clutch ηταν ο 6138/39 της seiko και δεν ειναι τυχαιο .Οι Ελβετοι αργησαν να βαλουν το συστημα αυτο,στα ρολογια τους και πηραν και αυτοι λυσεις απο την σεικο.Το pellaton της iwc θα το βρεις εξελιγμενο στα σεικο των 50 ευρω και το πιο απιθανο ειναι ,οτι το "νεο" pellaton της iwc αντεγραψε ,αυτο της σεικο!!!

Ειναι πολυ συγκεκριμενες οι Ελβετικες εταιριες που μπορουν να συγκριθουν αμεσα με την σεικο

Τι θα πει κατασκευαζω Ιαπωνια?Ειναι αρνητικο?Απο που ερχονται πολλα "Ελβετικα" ρολογια? Μηπως απο Ασια μερια?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 28, 2010, 01:12:57 πμ »
magic lever

και σε cartier... ???

ρολοι των πολλων $$$$$$$$$$$

σε ενα φτωχο seiko ,λιγων ευρω

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 28, 2010, 02:44:03 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 28, 2010, 01:19:02 πμ »
Αν αυτο που λεει ο Χαρης ισχυει ,απλα επιβεβαιωνει το γιατι αυτες οι Ελβετικες εταιριες ,δεν εχουν να πουν τιποτα περισσοτερο, μερικες φορες,απο ενα "φτωχικο " σεικο,αλλα μονο στα λεφτα και οχι την τεχνολογια ;)

επιλεγω εταιρια και οχι χωρα..

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 28, 2010, 11:24:04 πμ »
 :)

Aρη νομιζω οτι ησουν ξεκαθαρος και σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Ολοι μας εχουμε προτιμησεις και αγαπες. Ειναι ομως προφανες πιστευω οτι δεν πρεπει να ειμαστε και απολυτοι. Απο τη δικη μου εμπειρια ειναι πολυ πιθανο μια ΕΤΑ2824 να μην ειναι ανωτερη απο μια inhouse του οριεντ που εχω. Σε ορους ακριβειας και διαρκειας ζωης πιστευω σιγουρα οτι δεν ειναι παντως...Αυτο εχω εισπραξει. ;)

Πιστευω πλεον οτι πολλες φορες στους ελβετους πληρωνεις και καποια ιστορια ή καποιο 'ονομα' ενω στο ιδιο κοστος και χαμηλοτερο μπορει οι Ιαπωνες να ειναι ανωτεροι.

Ας αφησω τον χρονο να με επαληθευσει ή να με αμφισβητησει.. ;)
 :hello:

Παράθεση
Αν αυτο που λεει ο Χαρης ισχυει ,απλα επιβεβαιωνει το γιατι αυτες οι Ελβετικες εταιριες ,δεν εχουν να πουν τιποτα περισσοτερο, μερικες φορες,απο ενα "φτωχικο " σεικο,αλλα μονο στα λεφτα και οχι την τεχνολογια

επιλεγω εταιρια και οχι χωρα..

george_ ισως ειναι και ετσι για καποιες πειρπτωσεις...αλλα ειπαμε οτι εχουμε αδυναμιες και αντιπαθειες
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 28, 2010, 04:01:27 μμ »
Φταιει η σεικο που ηταν πιο ικανη και καθαρισε ο χωρος απο τα Ελβετικα "σαπακια"?Ανταγωνισμο το λενε

ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙ'Ι'ΑΣ:

BLANCPAIN (χρεωκοπησε και σωθηκε απο τον Jean-Claude Biver)
BREGUET (καταπεσε και τελικα σωθηκε απο τo SWATCH GROUP)
BREITLING (χρεωκοπησε και εξαγοραστηκε απο τον Ernest Schneider - για χαρη της εκλεισε η SICURA)
OMEGA [χρεωκοπησε και κυριολεκτικα σωθηκε την τελευταια στιγμη -οπως και η LONGINES- μετα τη συγχωνευση της SSIH με την ASUAG (αργοτερα μετονομασθεισα σε SWATCH GROUP)]

Επισης, οι:
BUTEX, CAMY, CROTON, CYMA, ENICAR, FERO, HELSA, JENNY CARRIBEAN, JUVENIA, LANCO, LUCERNE, NISUS, NIVADA, OLMA, ORATOR, PRONTO, ROYCE, SWISS EMPEROR, SORNA, TECHNOS, TITUS, TRESSA, VENUS και VULCAIN (αναβιωσε προσφατα), ειναι ενδεικτικα μερικες απο τις εταιριες ('σαπακια'), που εκλεισαν ή κατεπεσαν σε λαθος χερια και πλεον -οι περισσοτερες- βρισκονται στο περιθωριο ή την ανυποληψια!...

Φιλικα,
Αρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 28, 2010, 04:13:09 μμ »
Η απαντηση μου ειχε και ενα τεχνικο κομματι το οποιο δεν αναφερετε,αλλα περα απο αυτο ,στην απαντηση μου δεν ονοματισα εταιριες ;),αλλα περιεγραψα το προφανες.Για τον λογο αυτο ,να μην μου αποδιδετε λογια που ποτε δεν ειπα

Τι εχετε να πειτε για το magic lever  και την 6139/38 γενικοτερα?

Υ.Γ
Ο ανταγωνισμος και η "φυσικη επιλογη" μπορει να φταινε,αλλα σιγουρα οχι Η σεικο ;)

Υ.Γ2

Σαπακια και κοκκαλα υπαρχουν ..πολλα απο αυτα δε, στην Ελβετικη σχολη.
Ειμαι φορουμιστας και οχι κραχτης,αρα εχω χρεος να σχολιαζω τα αρνητικα  ,ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 28, 2010, 07:00:39 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 28, 2010, 05:37:01 μμ »
   Ας μου εξηγήσει κάποιος τι σχέση έχουν αυτά με την παρουσίαση του Άρη.....ο οποίος στο τέλος-τέλος δεν είπε και τίποτε υποτιμητικό για τη Seiko, είπε ότι απλά δεν συλλέγει γιαπωνέζικα για τους δικούς του λόγους.....έγινε πάλι χάλια ένα ωραίο θέμα από το οποίο θα μπορούσαμε να μάθουμε και δυό πράγματα παραπάνω.....αν είναι να ανοίξουμε κουβέντα για τη θέση της Seiko και της ΙWC ή της Cartier, ας το κάνουμε αλλού.....

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 28, 2010, 06:42:35 μμ »
 :) οκ η συζητηση βγηκε εκτος θεματος.. αλλα οχι κ χαλια!!! 

γινεται μια ανταλλαγη επιχειρηματων, απο την οποια ωφελουμαστε!!
αν μη τι αλλο, απο τις εταιρειες που ανεφερε ο αρης, πολλες δεν τις
γνωριζα, ουτε σαν ονοματα!!

παρα ταυτα, εφ οσον κ οι δυο βασικοι συμμετεχοντες ειναι μοντ,
ας ανοιξουν ενα νεο θεμα κ ας μεταφερουν εκει τα λεχθεντα..  ;)
το 'πε και το 'κανε!!