Ωραίος ο Ηλίας.....ίσως εδώ να είναι λίγο πιό ανεβασμένες οι τιμές λόγω ΦΠΑ 
Πάντως υπάρχουν κι άλλα ρολόγια εκτός από τα Ρόλεξ.....αν και η έκφραση του αγαπητού ieronimos "θα ηθελα να κανω ενα δωρο αποφοιτησης στον ανηψιο μου. Το δωρο θα ειναι ενα ρολοι ρολεξ" τα λέει όλα για το πως βλέπει το ευρύ κοινό το θέμα "καλό ρολόι" ή "ρολόι με κύρος".....
Με αυτά που έχω δει κατα καιρούς,όταν ο άλλος δώσει 3+ χιλιαρικα θέλει το δώρο να είναι φυσικά και αναγωρίσιμο και με το αναλογο service.π.χ. στον αντρα 1ης μου ξαδερφης(ο οποιος είναι σκιπεράς ) το αφεντικό του κοντά στο 2003 του έκανε δώρο ένα Rolex exp.II και στην ξαδερφη μαζί ένα date just med.size σε ροζ καντραν
άλλο παράδειγμα.....τώρα που είμαι από εδώ και από εκει και κανονίζω τα της γέννας......οι 8 στους 10 γιατρούς και μή,φοράνε το νέο αλλά και το παλιό ρολεξάκι τους (πιθανόν να το είχαν αποκτήσει και αυτοί λόγω της αποφοιτησης τους)
Πολύ γνωστός μου,που ανηψιός του ζει και αποφοίτησε πρόσφατα από πανεπιστήμιο του Λονδίνου,του δώρισε κι αυτός το ανάλογο ρολεξάκι......κ.ο.κ. το συμπέρασμα είναι ότι για πολλούς πια το ρολεξ μπορεί να φοριέται καθε μέρα και να το έχουν ως βασικό τους παντοτινό κομμάτι.Για άλλους αποτελεί ένα συμβολικό ξεχωριστό δώρο και για άλλους πιθανόν να το βλέπουν σαν casio,citizen,orient,seiko k.λ.π.
Το συμπέρασμα είναι αυτό που λεμε εδώ και καιρό!Το φοράς και σε ακολουθεί μια ζωή,πάει με όλα είναι διαχρονικό κλασσικό και φυσικά καλοκατασκευασμένο και αποτελεί status symbol είτε το θέλουμε είτε όχι.Υπάρχουν άτομα αξιόλογα που δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο από το να βλέπουν την ώρα να ταιριάζει με το ντυσιμό τους και να μην ασχολούνται καν με την ωρολογοποιια και υπάρχουν άτομα που αγαπούν το καλό ρολοι και φοράνε κάτι πιο "φθηνό",λιγότερο χτυπητό και η συλλογή τους να κρύβει πραγματικά ξεχωριστά κομμάτια!ΟΛΑ λοιπόν έχουν να κανουν με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου και το πως βλέπει την ωρολογοποιια.Ο φίλος μας εδώ του αρέσει πιθανον(σαν ρολοι η όψη του ρολεξ),αυτά που πιθανον έχει ακούσει,θέλει να δώσει ένα μεγάλο-σεβαστό ποσό για να ευχαριστήσει το παληκάρι με την αποφοιτησή του.Θέλει λοιπόν κάτι απλό,λειτουργικό,δυναμικό,κλασσικό και "ονομαστό"!ΤΩΡΑ ΑΝ το παληκάρι θέλει και του αρέσουν τα ρολογια....καλά να είναι να πάρει ότι ρολογακι θέλει ο ίδιος στο μέλλον,το πλεον σίγουρο είναι ότι μετά από χρόνια όταν θα κοιτά το Sub. θα λέει ότι αυτό το ρολοι του το δώρισε ο τάδε και με την ιστορία που κουβαλαει σαν ρολοι,θα έχει παραμείνει αναλλοιωτο στον χρόνο.
Τα ίδια ισχυουν και για τα Ω και για τα Α.Ρ. όμως πιστεύω ότι ο κόσμος στρεφεται σε μια μέση λύση πια,δηλ. ούτε Α.Ρ. που θές διπλάσιο ποσό,ούτε Ω τα οποια ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ.Ο άλλος σου λέει ρολεξάκι=ξεκινά από τα 3χιλιάρικα άρα σίγουρα πιο πρεστιζάτο....αυτά από εμένα