Αποστολέας Θέμα: Αγορα ρολεξ - δωρο  (Αναγνώστηκε 12393 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ieronimos

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορα ρολεξ - δωρο
« στις: Οκτώβριος 20, 2010, 02:48:11 μμ »
γεια σας,

θα ηθελα να κανω ενα δωρο αποφοιτησης στον ανηψιο μου. Το δωρο θα ειναι ενα ρολοι ρολεξ. ειμαι διατεθιμενος να ξοδεψω ως και 4000 ευρω και η αγορα θα γινει μετρητοις και απο μαγαζι που βρισκεται στην αθηνα. Σκεφτομουν το submariner ως ενα αξιοπρεπες ρολοι. Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορουσατε να μου προτεινετε κατι αντιστοιχο ή τι να προσεξω στη συγκεριμενη αγορα.

Φιλικα,
Ι.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αγορα ρολεξ - δωρο
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 20, 2010, 04:06:19 μμ »
   Ας βοηθήσουν οι ρολεξάκηδες, αλλά νομίζω ότι πλέον υπάρχει μόνο το νέο submariner σε τιμή πολύ υψηλότερη

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 20, 2010, 04:54:25 μμ »
Συγχαρητηρια Ι,πολυ καλη επιλογη,προσεξε μονο την τιμη μιας και εχεις τα χρηματα στο χερι να ζητησεις εκπτωση καλη.Επισης,εαν μιλας[οπως καταλαβα] για εξουσιοδοτημενο καταστημα μην φοβασαι τιποτα αλλο,ολα τα ''καλουδια'' ποu πρεπει να συνοδευουν την αγορα θα ειναι εν ταξη.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 20, 2010, 07:51:13 μμ από afnios »
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος Rastiniak

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 20, 2010, 05:59:07 μμ »
Φιλε καλως ορισες υπαρχει και το Air King καπου στα 3800 μονο που εχει μικρη διαμετρο 34mm
Rolex GMT 116710LN
Seiko 5 SNX F05k1
Swatch Irony YCS408G

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 20, 2010, 06:56:25 μμ »
καλως σας βρηκα, δεν ειναι προβλημα +200 ευρω στην αρχικη τιμη που ορισα. το submariner ειναι πολυ παραπανω απο τα 4000 ευρω? συμπεριλαμβανω και την εκπτωση που θα κανουν (λογικα). το air king ειναι επισης ωραιο.
ευχαριστω,

Ι.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 20, 2010, 08:09:29 μμ »
παιδια ωραιο το air king αλλα οχι και 34mm για δωρο αποφοιτησης!!!!
προτεινω:

συμφερει και διαφερει!

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 20, 2010, 08:14:26 μμ »
Mε τα σημερινα δεδομένα το 40αρι case και ειδικά για νέο άτομο είναι πια "επιβεβλημένο".Επιλογές λοιπόν εκει στα 40mm υπάρχουν αρκετές για Rolex.To Sub αν  μη τί άλλο ειδικά για δώρο είναι μια super περίπτωση!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος Rastiniak

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 20, 2010, 10:54:24 μμ »
Συμφωνω για τη 40 διαμετρο αλλα ο φιλος εχει μπατζετ 4.000 το σαμπ εχει 6.030 ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ
Rolex GMT 116710LN
Seiko 5 SNX F05k1
Swatch Irony YCS408G

Αποσυνδεδεμένος Yoshitoshi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 20, 2010, 11:43:07 μμ »
Είτε το παλιό sub είτε milgauss με λευκό dial.

Φιλικά
Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 12:48:18 πμ »
Tιμοκατάλογος σε € (Σεπτέμβριος 2010) στην Ισπανία:

Explorer (new) 39 mm 4495 €
Εxplorer II       40 mm 4950 €
Milgauss white 40 mm 5180 €
Milgauss green 40 mm 5555 €
GMT Master II  40 mm 5710 €
Submariner (no date) 40 mm 4570 €
Submariner (date) 40 mm 5790 €

http://www.timekeeperforum.com/2010_price_lists/2010_euro_price_list.pdf

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 01:14:34 πμ »
   Ωραίος ο Ηλίας.....ίσως εδώ να είναι λίγο πιό ανεβασμένες οι τιμές λόγω ΦΠΑ ;)

Πάντως υπάρχουν κι άλλα ρολόγια εκτός από τα Ρόλεξ.....αν και η έκφραση του αγαπητού  ieronimos "θα ηθελα να κανω ενα δωρο αποφοιτησης στον ανηψιο μου. Το δωρο θα ειναι ενα ρολοι ρολεξ" τα λέει όλα για το πως βλέπει το ευρύ κοινό το θέμα "καλό ρολόι" ή "ρολόι με κύρος".....

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 08:28:08 πμ »
Tιμοκατάλογος σε € (Σεπτέμβριος 2010) στην Ισπανία:

Explorer (new) 39 mm 4495 €
Εxplorer II       40 mm 4950 €
Milgauss white 40 mm 5180 €
Milgauss green 40 mm 5555 €
GMT Master II  40 mm 5710 €
Submariner (no date) 40 mm 4570 €
Submariner (date) 40 mm 5790 €

http://www.timekeeperforum.com/2010_price_lists/2010_euro_price_list.pdf

Αυτό που ήθελα να τονιστεί είναι ότι με την ανάλογη έκπτωση (20+%), oι τιμές διαμορφώνεται πλέον μέσα ή πολύ κοντά στο μπάτζετ του φίλου ieronimos.... ;)
Μήπως λοιπόν επιβάλλεται μια επικοινωνία με την Rolex Ισπανίας, ή έστω μια μεγαλύτερη προσπάθεια για συμπίεση της τιμής στην ντόπια Rolex??  ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 21, 2010, 08:33:23 πμ από IliasG »

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 08:37:16 πμ »

Αποσυνδεδεμένος spentgr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 08:41:27 πμ »
Άσχετο........
Ρε ένα θείο τέτοιο να μην έχω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δούλοι γάρ καί δεσπότης ούκ άν ποτε γένοιντο φίλοι - Πλάτων

Όποιος έχει ένα ρολόι, ξέρει τι ώρα είναι. Όποιος έχει δύο, δεν ξέρει - Sacha Guitry

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 08:43:54 πμ »
http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=513&products_id=14685
ολοκαίνουριο Milgauss!
Και όχι μόνο... ;)

Άσχετο........
Ρε ένα θείο τέτοιο να μην έχω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έστω ...πατέρα!!! :D :D

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 09:05:27 πμ »
   Ωραίος ο Ηλίας.....ίσως εδώ να είναι λίγο πιό ανεβασμένες οι τιμές λόγω ΦΠΑ ;)

Πάντως υπάρχουν κι άλλα ρολόγια εκτός από τα Ρόλεξ.....αν και η έκφραση του αγαπητού  ieronimos "θα ηθελα να κανω ενα δωρο αποφοιτησης στον ανηψιο μου. Το δωρο θα ειναι ενα ρολοι ρολεξ" τα λέει όλα για το πως βλέπει το ευρύ κοινό το θέμα "καλό ρολόι" ή "ρολόι με κύρος".....
Με αυτά που έχω δει κατα καιρούς,όταν ο άλλος δώσει 3+ χιλιαρικα θέλει το δώρο να είναι φυσικά και αναγωρίσιμο και με το αναλογο service.π.χ. στον αντρα 1ης μου ξαδερφης(ο οποιος είναι σκιπεράς ) το αφεντικό του κοντά στο 2003 του έκανε δώρο ένα Rolex exp.II και στην ξαδερφη μαζί ένα date just med.size σε ροζ καντραν
άλλο παράδειγμα.....τώρα που είμαι από εδώ και από εκει και κανονίζω τα της γέννας......οι 8 στους 10 γιατρούς και μή,φοράνε το νέο αλλά και το παλιό ρολεξάκι τους (πιθανόν να το είχαν αποκτήσει και αυτοί λόγω της αποφοιτησης τους)
Πολύ γνωστός μου,που ανηψιός του ζει και αποφοίτησε πρόσφατα από πανεπιστήμιο του Λονδίνου,του δώρισε κι αυτός το ανάλογο ρολεξάκι......κ.ο.κ.  το συμπέρασμα είναι ότι για πολλούς πια το ρολεξ μπορεί να φοριέται καθε μέρα και να το έχουν ως βασικό τους παντοτινό κομμάτι.Για άλλους αποτελεί ένα συμβολικό ξεχωριστό δώρο και για άλλους πιθανόν να το βλέπουν σαν casio,citizen,orient,seiko k.λ.π.
Το συμπέρασμα είναι αυτό που λεμε εδώ και καιρό!Το φοράς και σε ακολουθεί μια ζωή,πάει με όλα είναι διαχρονικό κλασσικό και φυσικά καλοκατασκευασμένο και αποτελεί status symbol είτε το θέλουμε είτε όχι.Υπάρχουν άτομα αξιόλογα που δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο από το να βλέπουν την ώρα να ταιριάζει με το ντυσιμό τους και να μην ασχολούνται καν με την ωρολογοποιια και υπάρχουν άτομα που αγαπούν το καλό ρολοι και φοράνε κάτι πιο "φθηνό",λιγότερο χτυπητό και η συλλογή τους να κρύβει πραγματικά ξεχωριστά κομμάτια!ΟΛΑ λοιπόν έχουν να κανουν με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου και το πως βλέπει την ωρολογοποιια.Ο φίλος μας εδώ του αρέσει πιθανον(σαν ρολοι η όψη του ρολεξ),αυτά που πιθανον έχει ακούσει,θέλει να δώσει ένα μεγάλο-σεβαστό ποσό για να ευχαριστήσει το παληκάρι με την αποφοιτησή του.Θέλει λοιπόν κάτι απλό,λειτουργικό,δυναμικό,κλασσικό και "ονομαστό"!ΤΩΡΑ ΑΝ το παληκάρι θέλει και του αρέσουν τα ρολογια....καλά να είναι να πάρει ότι ρολογακι θέλει ο ίδιος στο μέλλον,το πλεον σίγουρο είναι ότι μετά από χρόνια όταν θα κοιτά το Sub. θα λέει ότι αυτό το ρολοι του το δώρισε ο τάδε και με την ιστορία που κουβαλαει σαν ρολοι,θα έχει παραμείνει αναλλοιωτο στον χρόνο.
Τα ίδια ισχυουν και για τα Ω και για τα Α.Ρ. όμως πιστεύω ότι ο κόσμος  στρεφεται σε μια μέση λύση πια,δηλ. ούτε Α.Ρ. που θές διπλάσιο ποσό,ούτε Ω τα οποια ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ.Ο άλλος σου λέει ρολεξάκι=ξεκινά από τα 3χιλιάρικα άρα σίγουρα πιο πρεστιζάτο....αυτά από εμένα :smt039
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 09:10:41 πμ »
αρχικα, να σας ευχαριστησω ολους για τις πληροφοριες.

κατα δευτερον, να τονισω οτι το ρολεξ θα ειναι καινουριο, αγορασμενο απο εξουσιοδοτημενο εμπορα για λογους αξιοπιστιας, ναι προσδοκω μια γενναια εκπτωση 15-20% και λογω μειωμενης αγοραστικης κινησης ελεω κρισης και λογω της μεθοδου πληρωμης (μετρητα), και στην τελικη 200 ευρω πανω δεν ειναι προβλημα.
Σκεφτομουν να αρχισω εντος των ημερων μια ερευνα αγορας σε πατσεα κτλπ. για συγκρισεις. θα περιοριστω στα μοντελα που υποδειξατε, ισως και το sea dweller submariner που δειχνει εξαιρετικο.

και τελος ομολογω οτι σκεφτηκα ενα δωρο αποφοιτησης που γινεται μια φορα, και συμβολιζει εννοιες οπως η συγκροτηση, η εκλεπτυνση, η ακριβεια και γιατι οχι, η ιδιαιτερη αγαπη και σεβασμο που τρεφω για το γιο της αδελφης μου :)

Αποσυνδεδεμένος Dimpas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 09:55:14 πμ »
ΤΟ ρολόι είναι κάτι που σε ακολουθεί !
Δεν είναι τυχαίο πώς όταν αποφοιτεί μια σειρά σε κάποια παραγωγική σχολή αξιωματικών των Ε.Δ , γίνεται ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ενός ρολογιού το οποίο το φοράν ΟΛΟΙ τις σειράς !
Εγώ την γλίτωσα....

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 21, 2010, 09:55:51 πμ »
Κατά τη γνώμη μου, και παρόλο που δεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια για τα Rolex, το έχεις σκεφτεί σωστά το θέμα και η επιλογή που έχεις κάνει έχει ισχυρή δόση λογικής.
Καλή επιτυχία στην έρευνα αγοράς που θα κάνεις, και καλή σταδιοδρομία στον ανηψιό.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.