Αποστολέας Θέμα: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΩΣ 2000 Ευρω  (Αναγνώστηκε 36102 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΩΣ 2000 Ευρω
« Απάντηση #60 στις: Οκτώβριος 29, 2010, 08:19:23 μμ »
Μάγκες όπως σέρφαρα έπεσε στην αντ'ίληψή μου ένα site-forum (όποιος θέλει να του πω πμ) στο οποίο διάβασα σε κάποιες συζητήσεις κάποια αρνητικά για το omega planet ocean. Το βασικό που δεν άκουσα εδώ είναι οτι παρουσίασε το co-axial κάποια ελαττώματα τα οποία λύνονταν με κάποιο σερβις.Επίσης έγιναν και κάποιες αναφορές σχετικ΄λα με την πτώση ποιότητας της omega μετά την συγχώνευση της στη swatch group.
Γνωρίζει κανείς τι παίζει?

θα σου πουν οι ιδιοκτητες του ρολογιου

Αποσυνδεδεμένος piranxas3

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Οκτώβριος 29, 2010, 08:24:15 μμ »
φιλε μου το εχω 2 χρονια κ δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα
το ιδιο κ αρκετοι γνωστοι μου.

προβλημα στο co-axal!

οσο για το service, αν υποθεσουμε οτι το ρολοι βγηκε στην αγορα 2005-2006 δεν εχουν περασει τα 10 χρονια που λεει η omega οτι χρειαζεται service, ουτε καν τα 5 που συνηθως χρειαζεται ενα αυτοματο ρολοι για να το στειλει καποιος κ να ξερει.
παντως εγω που ρωτησα μου ειπαν οτι θα ειναι γυρω στα 350€.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Οκτώβριος 29, 2010, 08:32:52 μμ »
θα απαντησω με μαι παραθεση ;)

Xωρις να καταλαβαινω απολυτα τη λειτουργια του ,θα ελεγα οτι μοιαζει αρκετα, αλλα φαινεται και αρκετα πολυπλοκοτερο!
Δεν ειναι τυχαιο οτι πολλα escapement δεν περασαν ποτε στην παραγωγη.
Ακουγεται ευκολο αλλα τελικα δεν ειναι, το να φτιαξεις ενα escapement που να αξιζει να αντικαταστησει το απλο, ευχρηστο και δοκιμασμενο για χρονια swiss esc.
Γνωμη μου ειναι οτι αν προκειται να δωσεις τρελλα λεφτα για ενα μηχανισμο που σου δινει απλως
πολυπλοκοτητα χωρις "ουσια" , καλυτερα να μεινεις στο πραγματικα εμπνευσμενο swiss esc. ,που
σε καθε περιπτωση εχει γραψει ιστορια!
Αν προκειται παντως για σχεση τιμης προς αποδοση ψηφιζω co-axial.

ΜΑΔΙΑΣ

Τα προβληματα?

παιδικες ασθενειες...ειχε και η 3303που ειχα στην κατοχη μου,αλλα ολα οκ...η επιλογη ειναι δικη σου

Αποσυνδεδεμένος madrivermadonus

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Οκτώβριος 29, 2010, 08:36:36 μμ »
πατηστε αναζητηση->planet ocean και διαβάστε....
ξαφνικά εκεί που έλεγα "omega με co-axial oyaoy" ¨αρχισα να φοβάμαι...

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Οκτώβριος 29, 2010, 09:52:57 μμ »
θα σου πουν οι ιδιοκτητες του ρολογιου

νομιζω οτι o "mantilas" εχει αναφερει κατι..
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Οκτώβριος 29, 2010, 11:37:51 μμ »
Λοιπον φιλε μου ειχα αντιμετωπισει ενα προβλημα προσφατα με το πλανετ οσεαν(ενω ειχα αποκλιση +2 δλτ την ημερα βρεθηκε στο -7δλτ την ημερα)το προβλημα λυθηκε στην επισημη αντιπροσωπεια με ρυθμιση δωρεαν καθοτι ημουν εντος εγγυησης και τωρα ειμαι στο +3δλτ την ημερα.Ειναι μια ιδιαιτεροτητα που εχουν τα περισσοτερα μηχανικα και σε ερωτηση που εκανα στον Αρη911 που ειναι ωρολογοποιος μου ειπε οτι δεν αποτελει προβλημα.Οσον αφορα το σερβις της Ω δεν εχουν ακουστει και τα καλυτερα αλλα μου ειπαν οτι στοιχιζει 305 ευρω και μετα το σερβις ισχυει 2 χρονια εγγυηση.Φιλος μου εχει το σαμπμαρινερ 14060 και εχει αποκλιση 8δλτ την ημερα αρα συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες,γνωμη μου χτυπα το για τι σαν ρολοι αξιζει τα λεφτα του.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 12:14:45 πμ »
Λοιπον φιλε μου ειχα αντιμετωπισει ενα προβλημα προσφατα με το πλανετ οσεαν(ενω ειχα αποκλιση +2 δλτ την ημερα βρεθηκε στο -7δλτ την ημερα)

οχι, αυτες οι αποκλισεις δεν αποτελουν προβλημα!!!
εγω, λανθασμενα, θυμομουν κατι αλλο..

το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 08:54:01 πμ »
πατηστε αναζητηση->planet ocean και διαβάστε....
ξαφνικά εκεί που έλεγα "omega με co-axial oyaoy" ¨αρχισα να φοβάμαι...

Πολύ το ψειρίζεις ρε φίλε..έχει 4 σελίδες με το δίλλημα αν θα παρεις Planet Ocean ή όχι... ::)

Έτσι όπως σε βλέπω στο τέλος δε θα πάρεις τίποτα..
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 09:28:11 πμ »
Καλημέρα!
Συγνώμη αν σας ζάλισα.
Εξαρχής είχα κάποια κολλήματα στο να επιλέξω αυτόματο ρολόι λόγω αναξιοπιστίας και τιμής συγκριτικά με τα quartz...
Αν σκειφτείτε οτι δεν έχω το μικρόβιο να βλέπω τα ρολόγια σαν μηχανές και οτι το P.O. μου αρέσει εμφανισιακά και σαν image και τίποτα παραπάνω τότε θα καταλάβετε οτι δεν είναι ευκολη απόφαση.
Όταν τη μια ακούω πολύ καλά λόγια για το p.o. και την άλλη ακούω για προβλήματα ακρίβειας...σέρβις 3,4,5 μηνών κτλ για ένα ρολόι των 2500 ευρω και μιας μάρκας που υποτίθεται οτι είναι απο τις κορυφαίες τι να σκεφτώ?
Δείτε το ψυχρά και μη σκέφτεστε οτι είναι Omega, έχει co-axial κτλ κτλ. και πείτε μου πως σας φαίνεται?
Ο αδερφός μου έχει ένα seiko 5 automatic και δεν χάνει σχεδόν καθόλου, και το πήρε και 100 ευρω.
Επομένως μήπως τελικά χρυσοπληρώνουμε τους ελβετούς για κάποιες άχρηστες καινοτομίες?
Για να ολοκληρώσω, μου αρέσει πολύ το omega planet ocean 45,5 και ευχαρίστως να δώσω τα 2400ευρω αλλα ποιος μου εγγυάται οτι το ρολόι δεν θα παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα και δεν θα χρειαστεί να το στείλω στο σέρβις οπου θα μου το στερήσουν για 2,3,4 μήνες?
Απαντώ : κανείς...
Είναι ένα ρίσκο που θα πρέπει να πάρω μόνος μου για τα... μάτια ενός ρολογιού που έχει πολύ δυνατό όνομα στην αγορά, είναι πανέμορφο αλλα είναι...αυτόματο με ότι αυτο συνεπάγεται...
Υ.Σ. ευχαριστώ για τις απάντησεις σας!!!

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 10:13:46 πμ »
Παράθεση
Καλημέρα!
Συγνώμη αν σας ζάλισα.
Εξαρχής είχα κάποια κολλήματα στο να επιλέξω αυτόματο ρολόι λόγω αναξιοπιστίας και τιμής συγκριτικά με τα quartz...
Αν σκειφτείτε οτι δεν έχω το μικρόβιο να βλέπω τα ρολόγια σαν μηχανές και οτι το P.O. μου αρέσει εμφανισιακά και σαν image και τίποτα παραπάνω τότε θα καταλάβετε οτι δεν είναι ευκολη απόφαση.
Όταν τη μια ακούω πολύ καλά λόγια για το p.o. και την άλλη ακούω για προβλήματα ακρίβειας...σέρβις 3,4,5 μηνών κτλ για ένα ρολόι των 2500 ευρω και μιας μάρκας που υποτίθεται οτι είναι απο τις κορυφαίες τι να σκεφτώ?
Δείτε το ψυχρά και μη σκέφτεστε οτι είναι Omega, έχει co-axial κτλ κτλ. και πείτε μου πως σας φαίνεται?
Ο αδερφός μου έχει ένα seiko 5 automatic και δεν χάνει σχεδόν καθόλου, και το πήρε και 100 ευρω.
Επομένως μήπως τελικά χρυσοπληρώνουμε τους ελβετούς για κάποιες άχρηστες καινοτομίες?
Για να ολοκληρώσω, μου αρέσει πολύ το omega planet ocean 45,5 και ευχαρίστως να δώσω τα 2400ευρω αλλα ποιος μου εγγυάται οτι το ρολόι δεν θα παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα και δεν θα χρειαστεί να το στείλω στο σέρβις οπου θα μου το στερήσουν για 2,3,4 μήνες?
Απαντώ : κανείς...
Είναι ένα ρίσκο που θα πρέπει να πάρω μόνος μου για τα... μάτια ενός ρολογιού που έχει πολύ δυνατό όνομα στην αγορά, είναι πανέμορφο αλλα είναι...αυτόματο με ότι αυτο συνεπάγεται...
Υ.Σ. ευχαριστώ για τις απάντησεις σας!!!

Φίλε madrivermadonus, πρέπει να χαλαρώσεις λίγο. Δες τι ακριβώς θέλεις. αν θέλεις κάτι που δεν θα χάνει "ποτέ", θα έχει ελάχιστες πιθανότητες να χαλάσει και θα είναι φτηνό τότε πάρε quartz. Ένα καλό quartz θα το έχεις πολλά χρόνια αν το προσέχεις και λίγο, και όταν βγάλει πρόβλημα θα το πετάξεις γιατί δεν θα αξίζει να το φτιάξεις και θα πάρεις κάτι άλλο. Αν πάλι θέλεις κάτι "ζωντανό", που κρύβει μέσα του λίγο από την "ψυχή" του σχεδιαστή του, που θα "μεγαλώσει" μαζί με εσένα αν το προσέχεις, τότε θα πάρεις κάτι μηχανικό. Το να αναλώνεσαι, ζώντας μέσα στο άγχος για το αν το ρολόι κάποια στιγμή μπορεί να χαλάσει ή όχι, δεν αξίζει το χρόνο σου. Για κάθε ένα δυσαρεστημένο ιδιοκτήτη ρολογιού, υπάρχουν άλλοι 200 που είναι ευχαριστημένοι. Από την άλλη αγοράζεις μια μηχανή και όπως όλες οι μηχανές υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή να βγάλει πρόβλημα. Δηλαδή δεν θα πάρεις αυτοκίνητο γιατί κάποια στιγμή θα χαλάσει? Δεν νομίζω ότι έχει λογική αυτό. Εγώ προσωπικά μια ζωή έπαιρνα quartz. Σχετικά πρόσφατα ένας φίλος έβαλε την  αγάπη για τα μηχανικά μέσα μου. Παρόλο που έχω ακόμη quartz ρολόγια, το 99% του χρόνου στον καρπό μου τον έχουν τα μηχανικά. Ειδικά το Ω μου που είναι και 36 χρόνων, δεν ξεκολλάει από το χέρι μου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να φοράει ένα quartz 40 χρόνων με τον ίδιο ενθουσιασμό και να το κοιτάω 20 φορές την ώρα όπως κάνω με το Ω. Να τονίσω εδώ πως σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνω τα quartz ρολόγια, η εν λόγω τεχνολογία έκανε προσιτό το αξιόπιστο και με καλή χρονομετρία ρολόι στον πολύ κόσμο. Δεν είναι τυχαίο όμως, που ακόμη και εταιρίες που γράψανε στην ουσία την ιστορία του quartz, εξακολουθούν να έχουν μηχανικά ρολόγια και μάλιστα οι κορυφαίες τους προτάσεις είναι επί των πλείστων μηχανικές (SEIKO, CITIZEN). Κλείνοντας δεν μπορώ να μην σχολιάσω το ότι από τη στιγμή που μετά από 4 σελίδες posts δεν μπορείς να αποφασίσεις τι θέλεις, ίσως η επιλογή του quartz να είναι για εσένα μονόδρομος. Με αυτό έχεις τις λιγότερες πιθανότητες να απογοητευτείς αλλά και να ενθουσιαστείς......
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 30, 2010, 10:50:35 πμ από sol invictus »
Time, the opponent that has beaten them all...

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #70 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 11:16:48 πμ »
Παράθεση

φιλε χτυπα απο τον σκουρο της γειτονιας σου οτι γουσταρεις μ ενα 5ευρο και μην προβληματιζεσαι

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 11:29:11 πμ »
ευχαριστώ "sol invictus" για την απάντησή σου!
εχω ενα τουοτα yaris και αν έβγαινε και σε πιο αξιόπιστη έκδοση με μπαταρία χωρίς μηχανή θα έπαιρνα αυτο με την μπαταρία...
όσο αφορά τα ρολόγια δεν μπορώ να καταλάβω σε μεγάλο βαθμό αυτο που λένε περι "μηχανής", "ψυχής" κτλ κτλ. και αυτό ίσως να είναι ο λόγος που δεν αποφασίζω...
για εμένα το ρολόι είναι ενα ανδρικό κόσμημα που πρέπει να σου δείχνει την ώρα. Μου φαίνεται αδιανόητο οτι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ακόμα κουρδιστά ρολόγια. Εϊναι σαν να λέμε οτι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν ένα αυτοκίνητο που παιρνει μπρος με μανιβέλα και ένα κινητό με μπαταρία νικελίου και μνήμη 30 ονομάτων...
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το μικρόβιο του ρολογιού, του αυτοκινήτου του γραμματόσημου κτλ κτλ
Το θέμα μπορεί να σηκώσει πολλή συζήτηση αλλα δεν θέλω να σας κουράσω άλλο...
Σε ένα φίλο είχα στείλει μήνυμα οτι εγώ θα ήθελα ένα omega planet ocean 45,5 σε quartz... μόνο που δεν βγαίνει...

Είδωμεν...

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 11:31:34 πμ »
Παρε ενα κουαρτζ να τελειωνεις,αφου δεν τοχεις με τα μηχανικα μην κουραζεσαι αλλο.

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #73 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 11:41:47 πμ »
Παράθεση
για εμένα το ρολόι είναι ενα ανδρικό κόσμημα

αν το βλεπεις ετσι,θα επαιρνες κοσμημα με πλαστικα διαμαντια;

Παράθεση
που πρέπει να σου δείχνει την ώρα

αν το βλεπεις σαν ενημερωση ωρας,μην ξοδευεσαι τσαμπα,κοιτα το κινητο σου η ρωτα τον διπλανο σου

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 12:03:58 μμ »
Παρε ενα κουαρτζ να τελειωνεις,αφου δεν τοχεις με τα μηχανικα μην κουραζεσαι αλλο.

+100
Time, the opponent that has beaten them all...

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 12:27:00 μμ »
αν αποφασισεις quartz πουλαω το δικο μου Ω seamaster 300m σε αριστη κατασταση. δεν εχει κλεισει χρονο ακομα

Αποσυνδεδεμένος georgemvg

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 12:47:55 μμ »
Θα το ήξερες μέσα σου εάν είχες το μικρόβιο του μηχανικού. Δεν θα έκανες τις ερωτήσεις περί αξιοπιστίας. Οπότε πάρε quartz.

Εγώ πάντως έχω στον καρπό ένα αυτόματο χρονογραφο 30 χρονών και στην τσέπη ένα iphone.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 01:37:40 μμ »
ok

To TAG ,που εχεις δει ,σε καλυπτει γι αυτο που ζητας

;)

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 02:08:41 μμ »
;)

george παραθεσεις στον εαυτο σου κανεις???

Αποσυνδεδεμένος crimson

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 02:15:58 μμ »
εγώ πάλι θα σου έλεγα από την στιγμή που δείχνεις φοβισμένος να πληρώσεις αυτόματο μηχανισμό, να κοιτάξεις κάτι τέτοιο :

οικονομικό, ποιοτικότατο και quartz κορυφής.