Αποστολέας Θέμα: Αυθαίρετες ή ατυχείς παρεμβάσεις σε ρολόγια από τους ωρολογοποιούς.  (Αναγνώστηκε 25524 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
Μια αποδειξη της κακης δουλειας μου.
Συγκεκρημενα δουλειας ατομου που νου συστησε ο Κωστας.
Πριν

Και μετα

Uploaded with ImageShack.us

Εδω λοιπον φαινεται το ποσο κακος τεχνιτης ειμαι.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
Η δική μου δεν είναι άποψη είναι απόδειξη η οποία φαίνεται στις φωτό
Πριν μπλε δείκτες
Μετα μαυρομπλε δείκτες

Και τα δικά μου ρολόγια που μου τα παρέδωσε σε άψογη αισθητική και λειτουργική κατάσταση είναι απόδειξη και όχι άποψη.

Φιλικά Γιώργος

Υ.Γ. αν θέλεις και φωτό πολύ ευχαρίστως σε 15 μέρες που θα είμαι πίσω από το επαγγελματικό μου ταξίδι.
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

constantine

• Επισκέπτης
Μια αποδειξη της κακης δουλειας μου.
Συγκεκρημενα δουλειας ατομου που νου συστησε ο Κωστας.
Πριν

Και μετα

Uploaded with ImageShack.us

Εδω λοιπον φαινεται το ποσο κακος τεχνιτης ειμαι.

Αυτο ειναι το ρολόι του ξαδερφού μου
Nα μετρήσουμε πόσες ειναι οι χαραγματιές στο κατω μερος (δεν λέω σε ολη την περίμετρο διότι είναι δύσκολο)ανάμεσα στα lugs πριν την επισκευή και πόσες μετα την επισκευή

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Όσοι αντιμετώπισαν πρόβλημα, καλό θα είναι θα παρουσιάζουν τα γεγονότα στεγνά και, ει δυνατόν, χωρίς φόβο και πάθος. Το ίδιο ισχύει για όσους προστρέχουν προς υποστήριξη. Δεν χρειάζεται εμπάθεια. Τα μέλη μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Θέλω να πιστεύω ότι χάρη στο συγκεκριμένο thread μπορούν να προστατευτούν όλα τα μέλη του φόρουμ από ενδεχόμενες κακοτεχνίες και οι ίδιοι οι τεχνίτες από τον κακό τους εαυτό.

constantine

• Επισκέπτης
Αγαπητέ Ανδρέα κατ'αρχην χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή.
Οσον αφορά τους επαίνους.Εχω ενα tag h. με το οποίο οταν το πρωτοφόρεσα ειχα ξετρελλαθει.
Ξέρεις τι είναι να φοράς tag h οταν ολα τα προηγούμενα χρόνια φορούσες ρολόι μέχρι €80 (το 2002 μ.χ).Στοίχισε τότε €1000 .Ελεγα τι ρολογάρα είναι αυτή!!!Αφου πέρασaν οι 5-10 ημέρες και αρχισα και το επεξεργαζόμουνα πρόσεξα οτι κατα την κίνησή του ο δευτεροδείκτης δεν συμπίπτει
με κανένα marker. Τι κάνεις απο εκεί και πέρα το καταπίνεις ή τους λες το προβλημά σου?Αν δεν κάνει παράπονα ο πελάτης δεν θα συνεχίσουν να παραδίδουν έτσι τα ρολόγια τους?Ετσι πρέπει να κάνει ο Ελληνας για οτιδήποτε.Τους έχουμε αφήσει όλους και κάνουνε οτι γουστάρουν.
υγ. Στο orient €80 που φορούσα πριν το tag ο δευτεροδείκτης συνέπεμπται ακριβώς πάνω στα markers   ακριβώς, precision
Ελπίζω να κατάλαβες
υγ. Και σε μένα εχει κάνει σε άλλο ρολόι καλούτσικη δουλειά -70%- σε σχέση όπως ηταν -30%-
     Αυτο δεν λέει τιποτα όμως.
υγ2.Κάπου διάβασα για τιμές.Παρακαλώ μην ανοίξουμε κι άλλο θέμα.Θα πάει μακριά η βαλίτσα.
Εχουμε να ασχοληθούμε και με άλλα πράγματα.(όπως seiko chrono,orient chrono ;;ή casio edifice? δώρο σε κοντινο πρόσωπο.)
Με υγεία,χρόνια πολλα κι ευτυχισμένα σε όλους
Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Girard

• 38mm case
  • Graham-GMT_Alarm
    • Προφίλ
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα και καλό μήνα.
Θεωρώ ότι το θέμα έχει ανοίξει και καλό θα ήταν να κλειδώσει.
Σ' ένα παρεμφερές θέμα με το ανωτέρω αναφέρθηκε ότι απαγορεύεται
η διαφήμιση από τα μέλη του forum η οποία αφορά τεχνίτη η έμπορο.
Θέλω να ρωτήσω οι κανόνες του forum δεν επιτρέπουν δια ροπάλου
την διαφήμιση εμπόρων αλλά επιτρέπουν με μια ευκολία την δυσφήμισή τους?
Δεν ξέρω ερωτώ.

Φιλικά, Girard

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
Καλημέρα και καλό μήνα,

Δεν ξέρω εάν το θέμα είναι δυσφήμηση ή διαφήμιση, όπως και να έχει από την στιγμή που δεν μπόρεσε να κρατηθεί το θέμα ανεπίσημα από τους πελάτες και από τον εν λόγω έμπορο αναγκαστικά έπρεπε να το αφήσω προς ενημέρωσή και των δυο μερών.

Θα αφήσω το θέμα αφού προσφέρει ενημέρωση.

Σχετικά με την δυσφήμηση, το φόρουμ δεν είναι για να προστατεύει κανέναν, προσφέρει ενημέρωση με ότι αντίκτυπο και να έχει αυτό.

τελικός κριτής είναι το μέλος.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 01, 2010, 01:22:48 μμ από george_ »
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ειναι μια περιεργη κατασταση,γιατι αν και καποιο αλλο μελος,απο αυτα που εχουν παραπονα ,ειχε το κουραγιο να το πει δημοσια τα πραγματα θα ηταν πιο απλα.Αυτος ο ενας που το παραδεχτηκε,καποιοι επεσαν να τον φανε.Τι εχει να κερδισει?Τιποτα!Μονο να χασει την ηρεμια του.

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
...Αυτος ο ενας που το παραδεχτηκε,καποιοι επεσαν να τον φανε.Τι εχει να κερδισει?Τιποτα!Μονο να χασει την ηρεμια του.

Δε θα συμφωνήσω μαζί σου.

Διαβάζοντας όλο το θέμα, διερωτώμαι (όπως και κάποιοι άλλοι) γιατί ο φίλος constantine δεν ενήργησε διαφορετικά, όπως κάθε δυσαρεστημένος πελάτης, παρά μόνο θετικά σχόλια έκανε προς τον Άρης911.

Γιατί δεν τον πήρε ένα τηλέφωνο να διαμαρτυρηθεί, γιατί δε ζήτησε τα λεφτά του πίσω, γιατί δεν τον "ταπείνωσε" σε ένα από τα πολλά καφεδωμαζώματα που έγραψε ότι πήγαινε και ήταν και ο Άρης911, γιατί δεν τον πλάκωσε στο ξύλο βρε αδερφέ (που λέει ο λόγος)?
Παρά μόνο ξαφνικά αυτή η επίθεση.

Προσωπικά δεν ξέρω κανένα από τα 2 μέλη της αντιπαράθεσης (constantine και Άρης911).
Μπορείς ο Άρης911 να είναι καλός τεχνίτης αλλά μπορεί και να είναι άσχετος.

Απλά μου κάνει εντύπωση η όλη γραπτή επίθεση χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

P.S. Δε νομίζω ότι λίγες χαρακές στο κάτω μέρος του Venus που είδαμε παραπάνω, ύστερα από αυτήν την μεταμόρφωση, χρήζει τέτοιας αντιπαράθεσης. (Προσωπική άποψη)

Φιλικά,
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
Συμφωνώ απολύτως!!!

Η απορία μου είναι γιατί διεγράφη η μία περίπτωση!
Πρέπει να υπάρχουν και οι δύο περιπτώσεις!
Κανείς εδώ μέσα δεν είναι ανόητος ώστε να μην καταλάβει πότε πάει κάποιος να τον "ψαρέψει"!
Κανείς δεν είναι τόσο αφελής ώστε να ψαρώσει με τη μία και να μη ρωτήσει κάποιον εδώ μέσα -στο κατ'ιδίαν- περί του ποιόντος του οποιουδήποτε!
Πιστεύω κανείς δεν είναι τόσο πλούσιος που να πει "δε βαριέσαι" στην περίπτωση που ένα πολύτιμο -χρηματικά ή συναισθηματικά- ρολόι του ρημαχτεί από κάποιον "τεχνίτη"!

Η διαφορά μου είναι ότι στην προηγούμενη περίπτωση υπήρξε μία (1) σελίδα επαινετικών σχολίων προς έναν τεχνίτη, ενώ τώρα υπάρχουν τέσσερις (4) σελίδες διαξιφισμών προς έναν τεχνίτη...

Ενημέρωση μπορεί να υπάρξει και με προσωπικό μήνυμα...

Το σκεπτικό σου είναι λογικό, αλλά όχι σωστό σε αυτή την περίπτωση και θα σου πω γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη. Αν υποθέσουμε ότι θέλω να δώσω ένα ρολόι για restoration και δεν υπήρξαν ποτέ ούτε το νήμα σου, ούτε αυτό εδώ. Από αυτά που θα είχα δει ως τώρα στο φόρουμ θα ήξερα που να απευθυνθώ. Θα ρωτούσα τη γνώμη με πμ όπως λες και 2-3 ανθρώπων (το πιθανότερο moderators, ή κάποιου που είχε κάνει θετικά σχόλια για τη δουλειά κάποιου τεχνίτη) και θα το έδινα. Θα υπήρχε μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να μείνω ευχαριστημένος και μια πολύ μικρή (την ποία όμως δεν θα γνώριζα) όχι. Τώρα μετά από αυτά που έγιναν, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα πήγαινα στον τεχνίτη που είχα αποφασίσει από την αρχή. Όμως θα έλεγα από την αρχή, ότι δεν θέλω να γίνει απολύτως καμία εργασία στο ρολόι μου πριν ενημερωθώ και δώσω έγκριση. Στην ουσία δηλαδή προστατεύομαι εγώ και δίνω και τη δουλειά εκεί που θέλω να τη δώσω.
Time, the opponent that has beaten them all...

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, αν και τα 2 νήματα έχουν κοινό θέμα από διαφορετική πλευρά (τη καλή ή κακή δουλειά κάποιου ανθρώπου), το "αρνητικό" νήμα μπορεί να προστατέψει τα μέλη του φόρουμ χωρίς απαραίτητα να πλήξει ανεπανόρθωτα τη καλή δουλειά του εν λόγο ανθρώπου. Δηλαδή το "ιδιαίτερο" βάρος των 2 νημάτων δεν είναι ίδιο, όποτε ως ένα σημείο δικαιολογούνται οι αποφάσεις των moderators.
Time, the opponent that has beaten them all...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Δηλαδη ειναι σαν να λες-γνωριζης οτι υπαρχουν και αλλα ατομα αλλα φοβουνται να μιλησουν.

δεν μιλησα για φοβο Η τρομοκρατια.Η επιλογη Η μη , της δημοσιας αναφορας της εμπειριας,που ειχαν με το σερβις,ειναι προσωπικη επιλογη των μελων

constantine

• Επισκέπτης
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω διαβάσει προσεκτικά τα νέα μηνύματα και θα ήθελα να τοποθετηθώ για α ξεκαθαρίσω τα πράγματα όσο βεβαία μπορώ.
Παρακαλώ αν αυτά που θα γράψω είναι εκτός θέματος η εκτός κανόνων οι υπεύθυνοι ας διαγράψουν αυτά η όλα τα μηνύματα μου.

Ο λόγος που ανεβήκανε τα διάφορα προτζεκτ είναι για να απολαύσουν τα μέλη που τους αρέσουν τα τεχνικά θέματα διάφορες φάσης εργασίας σε ένα ρεστορατιον που σημειωτέων δεν βλέπεις εύκολα στην Ελλάδα και ειδικά έτσι όπως τα παρουσιάζω εγώ. Για αυτό και μόνο τον λόγω.
Από εκεί και πέρα αν το έκανα για να ψαρέψω πελάτες νομίζω ότι είχα τον τρόπο να το κάνω όχι με αυτόν τον τρόπο.
Η κριτική πάντα καλό είναι να υπάρχει στην ζωή μας.
Απλά άλλους τους βοηθά να γίνουν καλύτεροι (και αυτό είναι καλό για όλους μας) και άλλοι να μένουν στα ιδία.
Με αυτό το σκεπτικό είναι δεκτη,αρκη να είναι καλοπροαίρετη και όχι κακοπροαίρετη (όπως διαπιστώνω από το μέλος που ξεκίνησε το θέμα)
Ο σωστός τεχνίτης αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πρωβενη στην τακτοποίηση πράγμα που αυτό πρότεινα και εγώ όταν έκπληκτος είχα διαβαση το παράπονο του. (και δεν θα ήθελα να ακουστή ότι τώρα το κάνη γιατί έγινε ντόρος)
σε επικοινωνία που είχα αμέσως μαζί του μου είπε κάποια πράγματα τα οποία εγώ διαπίστωσα ότι είναι ψέματα τουλάχιστον έτσι που τα είπε.
Ο αμετανόητος τεχνίτης συνεχίζει έτσι όπως συνεχίζει
Και θα ήθελα να πω στον george ότι δεν νομίζω ότι κάποιος εδώ μέσα είναι μικρό παιδί να φοβηθεί και ούτε είδα να υπάρχει πουθενά τρομοκρατία.
Εκτός εγώ αν είμαι εγκληματίας και φοβούνται ότι θα στηθώ κάπου και θα τους την πέσω.
Επίσης σχετικά με τους κανόνες δεν μπορείς να τους εφαρμόζεις και να μην τους εφαρμόζεις. Γιατί τότε όπως το έχω πει εκεί που το έχω πει άσχετα αν εσείς δεν το διαβάσατε δεν μπορεί από την μια να μιλάς για το απαγορεύονται οι επαγγελματίες και οι πωλήσεις και από την άλλη να διαφημίζεις τα μπαζαρ δυο επαγγελματιών.
Αυτά τα λίγα και πάλι σας ευχαριστώ.

Δεν κατάλαβα εμένα αποκαλείς ψεύτη Αρη?
Αυτα που συζητήσαμε αφορούσαν οτι εχω γράψει για τα ρολόγια και κάποια προσωπικά μου.
Και εν πάσει περιπτώσει απο εμένα κλείνει το θέμα αυθαιρεσία.Κατα την γνώμη μου υπήρχε μια όξυνση σήμερα με αυτο το θέμα  απο την στιγμή που κακως ο τίτλος
άλλαξε και άρχιζε με το aris911 .
Παρακαλώ να κλείσει το θέμα το οποίο ηταν απολύτως ενημερωτικό και πιστεύω οτι οι αυθαιρεσίες θα εχουν ένα τέλος απο οποιον δήποτε τεχνίτη
Ευχαριστώ για ολες τις απόψεις σας προς εμέ είτε κακές ειτε υποστηρικτικές
Κώστας

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
Μόλις τώρα διάβασα το θέμα αυτό και απαντώ με την δικιά μου εμπειρία από τον εν λόγω τεχνίτη
Εγώ μόνο καλά λόγια μπορώ να πώ για τον Αρη γιατί μετά από τοσα ρολόγια που του έχω εμπιστευτεί η εντύπωση μου είναι άριστη
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

constantine

• Επισκέπτης
Πρίν να τελειώσει αυτη η ιστορία θέλω να ζητήσω συγνώμη απο τον Αρη δημοσίως για την λέξη "παράσιτο"
Εκείνη την στιγμή δεν ξέρω γιατι το έγραψα.Δεν είσαι πάντως 'παράσιτο"
Με εκτίμηση προς όλους
Κώστας

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
Καλό θα ήταν οι διαπροσωπικές υποθέσεις να ρολλάρουν με πμ... Το φόρουμ προάγει την ωρολογοποιία, όχι τα πρόσωπα που ασχολούνται μ' αυτήν, ειδικά αν είναι επαγγελματίες. Είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο ζήτημα να είσαι επαγγελματίας και να πλανάρεις/διαλλέγεσαι μέσα σε ερασιτεχνικά φόρουμ. Είμαι αντίθετος σ' αυτά, όπως εξάλλου το διατυπώνει (περί διαφήμισης, εννοείται άμεσης ή έμμεσης) και η αρχή λειτουργίας απο τον administrator...
Οι δημόσιες γνώμες/θέσεις για πρόσωπα είναι ρίσκο...Για ρολόγια επιβάλλονται! Για πρόσωπα όμως απαγορεύονται, καθώς εμμέσως ή αμέσως συνιστούν χαρακτηρισμούς... Είπαμε να τους αποφεύγουμε, πολύ δε μάλλον δημοσίως...
Γνώμη εκφράζω...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
Καλό θα ήταν οι διαπροσωπικές υποθέσεις να ρολλάρουν με πμ...

Σωστό αυτό αλλά σε περίπτωση όπως η παρούσα τελικά καλό έκανε η δημόσια αντιπαράθεση. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στον "κατηγορούμενο" να προβάλει την άποψή του και ο καθένας μας εδώ μέσα μυαλό έχει και κρίνει.
Μια παραφωνία ήταν, η έστω και για λίγο, προσθήκη του ονόματος χρήστη του "κατηγορούμενου", στο τίτλο του θέματος. Διαφέρει πολύ η γραφή παραπόνων, έστω και σε έντονο ύφος, έστω και δια μέσου χαρακτηρισμών, από την διαπόμπευση.

... κι αφού δε σέβεστε θα με φοβάστε ...

http://taziodome.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος

• 34mm case
    • Προφίλ
Καλό είναι οι ωρολογοποιοί του φόρουμ να μην αναλαμβάνουν επισκευές από το φόρουμ.
Μπορούν να δίνουν μόνο συμβουλές,όπως και θεωρητικές γνώσεις για το ρολόϊ.
Και'γω μπήκα στο φόρουμ νομίζοντας πως απαρτίζεται από τεχνικούς και παρέμεινα παρ'όλα αυτά,μπαίνοντας αραιά και που για να δίνω έτσι μια κάποια συμβουλή,αν μου επιτρέπεται.
Τα μέλη του φόρουμ ας πηγαίνουν τα ρολόγια τους σε αντιπροσωπείες ή εργαστήρια δικά τους.
Είναι κακό να υποβιβάζεται το δύσκολο έργο του ωρολογοποιού και ας έχει βγάλει την σχολή του Ο.Α.Ε.Δ όπως προείπε κάποιο μέλος.Άλλωστε στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η σχολή,η επόμενη σχολή που υπάρχει είναι στην Ελβετία.
Το μόνο ίσως λάθος που μπορεί να έκανε ο συγκεκριμένος τεχνίτης,ήταν να αναλάβει την επισκευή του ρολογιού αυτού.
Γι'αυτό και οι περισσότεροι δεν αναλαμβάνουν επισκευές,ιδίως ρολογιών τσέπης.
Όλοι ας λειτουργήσουμε για το κοινό συμφέρον ;) και ας υπάρξουν και κάποιες κόντρες >:(,άνθρωποι είμαστε.
Πάμε παρακάτω!!!!

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
ένα thread με εμπόρους κ τεχνίτες να ξέρουμε επίσημα ποιοί είναι να τελειώνει το θέμα, (όχι πχ τόσες αγάπες για μία φίρμα πχ πανέρι! ενώ εκεί έξω υπάρχουν εκατοντάδες!...),
είμαι ένας από αυτούς που έχει σπαστεί με το ζήτημα αυτό, να ξεκαθαρίσει το θέμα κ να είμαστε κύριοι όλοι, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!

ξεκάθαρες δουλειές προς αποφυγή παρεξηγήσεων κ φαντασιώσεων!

σε μια τέτοια περίπτωση θα δεχόμουν ένα μέλος να διαφημίζει τη δουλειά του (πχ τεχνίτης), μέρος του μάρκετινγκ κ της διαφήμισης είναι αυτά, γιατί όχι ο άνθρωπος, σε διαφορετική περίπτωση το θεωρώ πονηρό σα συμπεριφορά!

με εκτίμηση Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
Πες τα ρε Σπύρο να τελειώνει το ζήτημα. Οποιος θέλει να επιλέξει τους τεχνίτες του φόρουμ ας το κάνει. Οποιος έχει τους δικούς του με γεια του με χαρά του. 
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.