Αποστολέας Θέμα: Νέος στο Forum ψάχνει για Σοβαρό ρολόι  (Αναγνώστηκε 4923 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimpas

• Just Registered
    • Προφίλ
Νέος στο Forum ψάχνει για Σοβαρό ρολόι
« στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 12:49:38 πμ »
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα !

Δεν βρήκα κάπου , κάποιο section να συστηθώ οπότε το κάνω απο εδώ  !

Είμαι ο Δημήτρης , γεννηθείς το 1980 ...

Παλιός στο Internet , νέος στο Forum σας !

Μπήκα στην παρέα σας για να βρω γνώμες-απόψεις για το επόμενό μου ρολόι !

Όταν ήμουν στο δημοτικό ο πατέρας μου μου αγόρασε ένα  πράσινο Flik-Flak !
Είμουν ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ για το ρολόι μου ! Καλό όμορφο και  το μόνο θέμα του είναι ότι το Case σκούργιασε τοπικά και το λουράκι του ήταν υφασμάτινο με χοντρή πετονιά και όταν πήγα στο γυμνάσιο .... δεν μου έκανε ...

Τότε μου αγόρασαν ένα όμορφο , ελαφρύ Carrera ! Με μπρασελέ και ήταν το καμάρι μου στο γυμνάσιο-λύκειο ! ποτέ δεν χάλασε , μόνο μπαταρία ζητούσε ! Ξέφτυσε το χρώμα κάπου , το χρυσαφί αλλά δεν με ένοιαζε....

Στο πανεπιστήμιο είχα την δική μου χρηματοδότηση και είδα και μου άρεσε ένα όμορφο Seiko !
Έτσι το 1999 αγόρασα ένα Seiko Kinetic Autorelay
Αυτό :

Μαγεύτηκα από αυτό το ρολόι ... είχε τότε μετρητά 168.000 Δραχμές ! Τα μάζεψα με ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΠΟ και ένα όμορφο πρωί ήμουν έξω από κεντρικό κοσμηματοπωλείο της Πανεπιστημίου...
Μου το έφτιαξε στα μέτρα μου , το φόρεσα και καμάρωνα σαν "γύφτικο σκεπάρνι" !
Επειδή όταν είμαι  εκτός σπιτιού το φοράω ΠΑΝΤΑ , και έκανα αρκετό ποδήλατο , χρειάστηκε 2-3 φορές να αλλάξω τους πείρους που κρατάνε το μπρασελέ στην κάσα ! Αυτό έγινε ΔΩΡΕΑΝ από το Service της Seiko !

Σε κάνα χρόνο από τώρα , θα επέλθει το μοιραίο ! Θα μπει η ΚΟΥΛΟΥΡΑ και πρέπει να βρω ΝΕΟ σύντροφο στον αριστερό μου καρπό ! Είναι κάτι σαν σύντροφος το ρολόι σε ξεχωριστές σελίδες του βιβλίου της ζωής ...

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι θεωρώ το ρολόι σαν το ΜΟΝΟ ΚΟΣΜΗΜΑ του άντρα ! Και για αυτό θέλω να είναι κάτι όμορφο ! Με ενδιαφέρει ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ μηχανισμός , χωρίς μπαταρία  !Κάτι ΚΛΑΣΙΚΟ αλλά ΠΟΙΟΤΙΚΟ ! Όχι κάτι πολύπλοκο ! Όχι χρονογράφοι και κοκοψίνια ..

Έτσι η μοίρα μου έδειξε ένα ROLEX  EXPLORER 2 Με λευκή πλάκα ! και μπορώ να πω ότι μου άρεσε ΠΟΛΥ  !
Αυτό:

Αυτή είναι η μικρή μου ιστορία ! Μπήκα στην παρέα σας περισσότερο να ΜΑΘΩ τα τεχνικά για τα ρολόγια , να μου δώσετε απόψεις, γνώμες και κριτικές !
Δεν ξέρω πολλά και είμαι εδώ να διαβάσω-ακούσω έτσι ώστε να επιλέξω το κατάλληλο για μένα ....

Ευχαριστώ για την φιλοξενία !

Δημήτρης .

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Νέος στο Forum ψάχνει για Σοβαρό ρολόι
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 01:08:44 πμ »
καλησπερα! ;)

ωραιο ρολοι.....πιστευω,οτι θα σου γινουν και αλλες ενδιαφερουσες προτασεις,απο τους φορουμιστες μας

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 01:29:00 πμ »
Καλησπέρα Δημήτρη και με το καλό το κρέμασμα. Οσο για την επιλογή σου; Καλύτερα δε γίνεται. Βλέπεις ρόλεξ; Είναι καλό.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 01:45:24 πμ »
Φιλε Δημήτρη,
Αν σου αρέσει το Rolex Explorer II και διαθέτεις το ποσό που κοστίζει (~4500 €, υπολόγισε και μια έκπτωση 20%), τότε βουρ! Με ένα Rolex δεν κάνεις ποτέ λάθος αγορά... ;). Επίσης μπορείς να δεις μέχρι αυτή την τιμή, και σε κλασικό-μινιμαλ στυλ κάποιες από τις σειρές των Ω, Jaeger-LeCoultre, Panerai, IWC  κ.α.
Κάνε βόλτα στα κοσμηματοπωλεία, βλέπε και δοκίμαζε στο χέρι σου ρολόγια που σου αρέσουν και κάνε παζάρι για μεγαλύτερη έκπτωση. Αφού έχεις δει και δοκιμάσει αρκετά, κατέληξε στο top-5 και εδώ είμαστε πάλι να βοηθήσουμε. ;)
Επίσης εδώ θα δεις πολλές φίρμες, μοντέλα και ενδεικτικές τιμές.
http://www.lacotedesmontres.com/Rolex-Collection-Professionnels-PdN.htm

Φιλικά, Ηλίας.

Αποσυνδεδεμένος Dimpas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 03:57:46 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !

Μετά απο λίγο διάβασμα στο forum είδα ότι αυτά τα ρολόγια , πλήρως μηχανικά , θέλουν κάθε 5 χρόνια service ! ! !

Και μου έκανε εντύπωση γιατί ΔΕΝ γνωρίζω τί ακριβώς πρέπει να γίνεται στο Service !

Αλήθεια το συγκεκριμένο έχει Perpetual calendar ? Δηλαδή δεν θα διορθώνω τους μήνες με 30 ή 28 ???

Το κόστος είδα ότι είναι περίπου 300€ , αλλά όμως ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ???

Τώρα όσο αναφορά την αγορά του , έχω συγγενείς στην Αυστραλία και μάλιστα έχουν δικό τους κοσμηματοπωλείο ! Οπότε μπορώ να έχω μια καλύτερη τιμή έως και ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ !

Το θέμα είναι αν το αγοράσω από έξω , θα έχω την εγγύηση εδώ στην Ελλάδα ?
Και μπορεί κάποιος εδώ να προσφέρει τιμές εξωτερικού-Αυστραλίας ???

Χίλια ευχαριστώ !

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 04:33:06 μμ »
Μετά απο λίγο διάβασμα στο forum είδα ότι αυτά τα ρολόγια , πλήρως μηχανικά , θέλουν κάθε 5 χρόνια service ! ! !
Πράγματι. Στην πλειοψηφία των απλών μηχανικών εκεί κυμαίνεται.

Και μου έκανε εντύπωση γιατί ΔΕΝ γνωρίζω τί ακριβώς πρέπει να γίνεται στο Service !
Άνοιγμα κάσας. Εξαγωγή μηχανισμού. Λύσιμο, πλύσιμο, λίπανση και συναρμολόγηση μηχανής. Ρύθμιση. Αλλαγή φλαντζών. Γυάλισμα κάσας και μπρασελέ αν χρειάζεται. Μπορεί απαιτείται αλλαγή μερών όπως καντράν, δεικτών, στεφάνης κλπ.

Αλήθεια το συγκεκριμένο έχει Perpetual calendar ?  Huh?
Όχι

Το θέμα είναι αν το αγοράσω από έξω , θα έχω την εγγύηση εδώ στην Ελλάδα ?
Αν είναι αγορασμένο από το επίσημο δίκτυο, ναι.

Και μπορεί κάποιος εδώ να προσφέρει τιμές εξωτερικού-Αυστραλίας Huh?
Δεν έχεις παρά να ρωτήσεις στα καταστήματα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Dimpas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 04:40:39 μμ »
.........

Αλήθεια το συγκεκριμένο έχει Perpetual calendar ?  Huh?
Όχι

..........

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις !

Η ερώτησή μου είναι γιατί πάνω στην πλάκα λέει :

OYSTER PERPETUAL DATE

Αυτό ΤΙ είναι ???

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 04:57:32 μμ »
To Oyster αναφερεται στην κατασκευη της κασας και χαρακτηριζει το ποσο στεγανη ειναι (σαν "οστρακο") και προηρθε απο την ιδεα που ειχε ο ιδρυτης της Rolex Hans Wilsdorf οταν σε ενα δειπνο προσπαθουσε να ανοιξει ενα οστρακο χωρις επιτυχια.

Το perpetual κατα πασα πιθανοτητα προερχεται απο το γαλλικο Perpétuelles, ετσι ονομαζοταν ο πρωτος αυτοματος μηχανισμος του Breguet το 1780 (ο οποιος ειχε βασιστει σε αυτον της Perrelet) και στον οποιο βασιστηκε ο πρωτος αυτοματος της Rolex! Ετσι και το πρωτο μοντελο της εταιριας με αυτοματο μηχανισμο το 1931 εφερε και στο καντραν του τη λεξη Perpetual.

To date απλα υποδηλωνει την μονη πολυπλοκοτητα του μηχανισμου στο συγκεκριμενο μοντελο (και σε αλλα βεβαια) δηλαδη την ημερομηνια.

Αυτα απ' οσο εχω διαβασει :)

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 05:45:27 μμ »
Ωραίο ρολοι το Explorer II είτε σε λευκή είτε σε μαύρη πλάκα.Το είχα πάρει σε black dial 4-5 φορές και κανα δυο σε λευκό καντράν.Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να διαλέξεις εύκολα,μόλις συνηθιζεις το ένα μετά από λίγο σου αρέσει το άλλο κ.ο.κ.
πολύ καλή επιλογή και σχετικά λίγο φορεμένο(....βλ. submariner , GMT κλπ)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 09:50:22 μμ »
Ωραίο ρολοι το Explorer II είτε σε λευκή είτε σε μαύρη πλάκα.Το είχα πάρει σε black dial 4-5 φορές και κανα δυο σε λευκό καντράν.Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να διαλέξεις εύκολα,μόλις συνηθιζεις το ένα μετά από λίγο σου αρέσει το άλλο κ.ο.κ.
πολύ καλή επιλογή και σχετικά λίγο φορεμένο(....βλ. submariner , GMT κλπ)

φίλε κονάκη για ρόλεξ μιλάμε ή πουκάμισα??? θα μου χαρίσεις ένα??  ::) ::) ::)

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 07, 2010, 07:26:10 πμ »
xaxxaxaxa  :D καλό!  :mg:
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.