Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια στην επιλογή  (Αναγνώστηκε 3992 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xaxanoula

• Just Registered
    • Προφίλ
Βοήθεια στην επιλογή
« στις: Αύγουστος 30, 2010, 11:27:09 μμ »
Χαίρεται!
Παρακολουθώ εδώ και καιρό το site, αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω..

Θα ήθελα την γνώμη σας σε μια αγορά που σκέφτομαι να κάνω...
Έχω ένα αυτόματο mido (http://www.glooks.com/mido/M8814.4.18.1.htm ) το οποίο φοράω τα τελευταία 6 χρόνια σε καθημερινή βάση.
Με έχει βολέψει απίστευτα το γεγονός ότι είναι αυτόματο και δεν ασχολούμαι με μπαταρίες. Θέλω λοιπόν να πάρω ένα αρκετά πιο φθηνό ( εώς 300 ευρώ). Είδα την σειρά edifice της casio που φορτίζει με ηλιακή ενέργεια και μου κίνησε το ενδιαφέρον ειδικά κάτι σε τέτοιο στυλ http://www.toptime.gr/product_info.php?products_id=230 ή αλλιώς http://www.creationwatches.com/products/citizen-perpetual-calendar-55/citizen-eco-drive-perpetual-calendar-bl8000-03a-bl8000-calibre-8700-men-s-watch-2046.html

Ποια είναι η γνώμη σας;; Έχετε μήπως καμιά πρόταση;

Σας ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος efthimio

• 38mm case
  • Υπάρχει χρόνος?
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια στην επιλογή
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 31, 2010, 12:42:20 πμ »
Επειδή τα Mido είναι πολύ ποιοτικά και αγαπιούνται  εύκολα να προσέξεις το επόμενο που θα πάρεις να είναι κάτι εξίσου ποιοτικό ώστε να το φοράς. Σε άλλη περίπτωση θα σου μείνει στο ράφι και θα εξακολουθείς να φοράς το mido. Είμαι παθών και γιαυτό το λέω ](*,).

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 31, 2010, 01:03:03 πμ »
Mido απο μαγαζι εντος Ε.Ε?καποια προταση?

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 31, 2010, 07:19:55 πμ »
τα 2 ρολόγια που πρότεινες είναι 2 διαφορετικά στυλ κ νοοτροπίες....
επειδή το mido είναι ποιό κυριλέ, φαντάζομαι με αυτά τα λεφτά θέλεις να πάρει κάτι σπορ να φοράς όλη την ώρα όπως λες...για σπασιμο, θάλασσα, καθάρισμα βόθρων κλπ κλπ κλπ για να σου κάνει όλες τις βρωμοδουλειές δηλ. χωρίς να φοβάσαι, με λιγότερα λεφτά από αυτά που δίνεις, πήγαινε για seiko monster ή seiko samurai...δυστυχώς ελβετικό αυτόματο άντε ένα hamilton chaki θα βρείς...

Με εκτίμηση Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 31, 2010, 12:28:46 μμ »
Πάντως αν ψάχνεις για casio edifice ψάξου σε ebay. Παίζουν πολύ καλές τιμές. Τσάμπα πράγμα λέμε.  ;) Κάνε ένα search, δεν έχεις να χάσεις κάτι.
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 31, 2010, 02:30:46 μμ »
Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Η αλήθεια είναι ότι το λατρεύω το mido και δεν έχω σκοπό να το αντικαταστήσω, αλλά σε ορισμένες δραστηριότητες λυπάμαι να το ταλαιπωρώ και επειδή δεν ζω χωρίς ρολόι στο χέρι, θέλω να πάρω ένα ακόμα.

Mido απο μαγαζι εντος Ε.Ε?καποια προταση?
Το ρολόι το είχα πάρει από ελβετία, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω.

τα 2 ρολόγια που πρότεινες είναι 2 διαφορετικά στυλ κ νοοτροπίες....
επειδή το mido είναι ποιό κυριλέ, φαντάζομαι με αυτά τα λεφτά θέλεις να πάρει κάτι σπορ να φοράς όλη την ώρα όπως λες...για σπασιμο, θάλασσα, καθάρισμα βόθρων κλπ κλπ κλπ για να σου κάνει όλες τις βρωμοδουλειές δηλ. χωρίς να φοβάσαι, με λιγότερα λεφτά από αυτά που δίνεις, πήγαινε για seiko monster ή seiko samurai...δυστυχώς ελβετικό αυτόματο άντε ένα hamilton chaki θα βρείς...

Με εκτίμηση Σπύρος
Όντως είναι εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες, απλά έχω ένα κόλλημα με τα perpetual... Αλλά μάλλον θα κάνω υπομονή σε αυτόν τον τομέα, ώστε να πάρω ένα πολύ καλό. Σε αυτή τη φάση χρειάζομαι κάποιο για βόθρο, όπως είπες!!! αχαχαχαχα

Πάντως αν ψάχνεις για casio edifice ψάξου σε ebay. Παίζουν πολύ καλές τιμές. Τσάμπα πράγμα λέμε.  ;) Κάνε ένα search, δεν έχεις να χάσεις κάτι.
Από ebay δεν έχω αγοράσει ποτέ, και το ψιλοφοβάμαι.. Δεν ξέρω ούτε την διαδικασία ούτε τι πρέπει να προσέξω. Πάντως όντως έχει πολύ καλές τιμές.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 31, 2010, 03:33:43 μμ »
Χαίρεται!
Παρακολουθώ εδώ και καιρό το site, αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω..

Θα ήθελα την γνώμη σας σε μια αγορά που σκέφτομαι να κάνω...
Έχω ένα αυτόματο mido ([url]http://www.glooks.com/mido/M8814.4.18.1.htm[/url] ) το οποίο φοράω τα τελευταία 6 χρόνια σε καθημερινή βάση.
Με έχει βολέψει απίστευτα το γεγονός ότι είναι αυτόματο και δεν ασχολούμαι με μπαταρίες. Θέλω λοιπόν να πάρω ένα αρκετά πιο φθηνό ( εώς 300 ευρώ). Είδα την σειρά edifice της casio που φορτίζει με ηλιακή ενέργεια και μου κίνησε το ενδιαφέρον ειδικά κάτι σε τέτοιο στυλ [url]http://www.toptime.gr/product_info.php?products_id=230[/url] ή αλλιώς [url]http://www.creationwatches.com/products/citizen-perpetual-calendar-55/citizen-eco-drive-perpetual-calendar-bl8000-03a-bl8000-calibre-8700-men-s-watch-2046.html[/url]

Ποια είναι η γνώμη σας;; Έχετε μήπως καμιά πρόταση;

Σας ευχαριστώ πολύ!

για τη δουλεια που τοθες το casio ειναι καταλληλοτερο σαν πιο σπορ

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 31, 2010, 06:53:40 μμ »
για τη δουλεια που τοθες το casio ειναι καταλληλοτερο σαν πιο σπορ

Το πρώτο casio είναι σπορ, το δεύτερο δεν είναι, είναι πιο dress. ;D
Αν θέλεις οπωσδήποτε αυτόματο χρονογράφο μπορείς να δεις και τα swatch automatic chrono (< 300 €).
http://www.swatch.com/zz_en/watches/su2010_automatic.html
Διαφορετικά σε απλό αυτόματο έχεις πάρα πολλές επιλογές (από γιαπωνέζικο seiko & orient μέχρι ελβετικό Tissot & Hamilton). Όρεξη νάχεις να ψάχνεις....  ;)
Oi αγορές από ιντερνετ είναι εύκολες και συμφέρουν. Αρκεί να τηρήσεις μερικούς απλούς κανόνες ασφαλείας. Προτιμησε αγορά από Ε.Ε. για να μην πληρώσεις τυχόν έξτρα σε δασμούς και τελωνεία. Χρειαζεται πιστωτική ή pre-paid κάρτα, ή έστω ιντερνετ banking για να μπορείς να στείλεις τα χρήματα στον λογαριασμό του πωλητή.
Αν θέλεις περαιτέρω βοήθεια, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.... :)
Φιλικά, Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 31, 2010, 09:00:10 μμ »
Παράθεση
Αν θέλεις οπωσδήποτε αυτόματο χρονογράφο μπορείς να δεις και τα swatch automatic chrono (< 300 €).
Aυτο τι μηχανη εχει ? γιατι ετα δεν ειναι εφοσον δεν κουρδιζει... ;)
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 31, 2010, 11:28:19 μμ »
Aυτο τι μηχανη εχει ? γιατι ετα δεν ειναι εφοσον δεν κουρδιζει... ;)
Aν εννοείς τον αυτόματο χρονογράφο της swatch φορά την ΕΤΑ C01.211, σχετικά νέα και οικονομική λύση για αυτόματο χρονογράφο, που επίσης φορούν τα Τissot PRC200 & Couturier auto chrono. ;)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 31, 2010, 11:39:11 μμ »
Το πρώτο casio είναι σπορ, το δεύτερο δεν είναι, είναι πιο dress. ;D
http://www.swatch.com/zz_en/watches/su2010_automatic.html
Διαφορετικά σε απλό αυτόματο έχεις πάρα πολλές επιλογές (από γιαπωνέζικο seiko & orient μέχρι ελβετικό Tissot & Hamilton). Όρεξη νάχεις να ψάχνεις....  ;)
Oi αγορές από ιντερνετ είναι εύκολες και συμφέρουν. Αρκεί να τηρήσεις μερικούς απλούς κανόνες ασφαλείας. Προτιμησε αγορά από Ε.Ε. για να μην πληρώσεις τυχόν έξτρα σε δασμούς και τελωνεία. Χρειαζεται πιστωτική ή pre-paid κάρτα, ή έστω ιντερνετ banking για να μπορείς να στείλεις τα χρήματα στον λογαριασμό του πωλητή.
Αν θέλεις περαιτέρω βοήθεια, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.... :)
Φιλικά, Ηλίας

Βασικά όσο ψάχνω, τόσο περισσότερο "κλείνω" προς τα casio edifice. Είναι όσο σπορ χρειάζομαι και μ' αρέσει η ιδέα της ηλιακής φόρτισης.
Σχετικά με τις αγορές μέσω ίντερνετ τις έχω ξεπατώσει :p, απλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ebay που όντως βρίσκεις ακόμα καλύτερες τιμές κι από eshop. Πάντως επειδή έχω πολύ όρεξη για ψάξιμο, με βλέπω να παίρνω 2-3!! ;p

Φιλικά, Έλενα

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 31, 2010, 11:57:26 μμ »
Βασικά όσο ψάχνω, τόσο περισσότερο "κλείνω" προς τα casio edifice. Είναι όσο σπορ χρειάζομαι και μ' αρέσει η ιδέα της ηλιακής φόρτισης.
Σχετικά με τις αγορές μέσω ίντερνετ τις έχω ξεπατώσει :p, απλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ebay που όντως βρίσκεις ακόμα καλύτερες τιμές κι από eshop. Πάντως επειδή έχω πολύ όρεξη για ψάξιμο, με βλέπω να παίρνω 2-3!! ;p

Φιλικά, Έλενα
Ο.Κ. τότε, προχωρα για casio, αφού όμως ψάξεις όλες τις πιθανές επιλογές. Αν μπορείς φόρεσε και κάποιες.
Το ebay είναι εύκολο, είτε κάνεις άμεση αγορά, είτε χτυπήσεις σε δημοπρασία (χτύπα στα τελευταία δευτερόλεπτα), πρόσεξε μόνο το ρολόι να είναι στην Ε.Ε., το feedback του πωλητή και κάνε λογαριασμό στο paypal και πλήρωσε μέσω αυτού για να εχεις ασφαλισμένα τα χρήματά σου.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 01, 2010, 12:07:18 πμ »
Σ ευχαριστώ για τις ebay συμβουλές! Να'σαι καλά..
Εχω ήδη paypal οπότε είμαι καλυμμένη.
Σίγουρα θα δοκιμάσω πριν αγοράσω.. Άλλωστε δεν θέλω να κάνω μια βιαστική αγορά.

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 01, 2010, 09:43:58 πμ »
Όσον αφορά στο ebay, απλά θα προσθέσω σε αυτά που είπε ο IliasG, σε περίπτωση που η αγορά σου είναι εκτός Ε.Ε.
Θα τονίσεις στον πωλητή να δηλώσει αξία πώλησης κάτω από $50 και να σημειώσει στο δέμα ότι αυτό που στέλνει είναι "gift".

Αν κάνει τα παραπάνω, δεν υπάρχει περίπτωση το δεματάκι να σταματήσει τελωνείο.

Οι πωλητές του ebay το γνωρίζουν αυτό το συστηματάκι, ιδίως για χώρες όπως Ελλάδα και Ιταλία.