Αποστολέας Θέμα: Κράχτης ??? (ή συμπεριφορά e-καταστήματος).  (Αναγνώστηκε 3891 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
Κράχτης ??? (ή συμπεριφορά e-καταστήματος).
« στις: Αύγουστος 23, 2010, 07:33:34 μμ »
Εδώ και λίγο καιρό έψαχνα να προσθέσω στη συλλογή μου ένα ακόμα ρολόι Casio  G-shock, και θέλησα να πάρω κάποιο ραδιοελεγχόμενο. Επίσης, θα ήθελα αυτή τη φορά να μην έχει και αναλογικούς δείκτες αλλά να είναι καθαρά ψηφιακό.

Έτσι λοιπόν μετά από μια σχετική αναζήτηση μου «έκατσε» στο μάτι το μοντέλο GW-9100-1ER και επόμενη κίνησή μου ήταν να το ψάξω να δω πόσο έχει για αγορά.
Το βρίσκω λοιπόν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εδώ στην Ελλάδα, με τιμή 100€. Μπράβο, σκέφτομαι, να που μια φορά και οι έλληνες με καλύτερη τιμή από το εξωτερικό. Στέλνω και το λίνκ σε ένα ξάδελφό μου που ήθελε και αυτός να πάρει G-shock και λέω με τόσο καλή τιμή να το παραγγείλουμε.

Στην ιστοσελίδα δε του καταστήματος το εμφάνιζε με διαθεσιμότητα 24 – 48 ωρών.
Ωραία λέω, και την επομένη το πρωί, τηλέφωνο κατευθείαν στο κατάστημα και λέω: είδα το τάδε μοντέλο στη σελίδα σας με αυτή την τιμή και θέλω να το παραγγείλω, μια στιγμή μου λέει ένας κύριος, να δω αν υπάρχει διαθέσιμο το συγκεκριμένο. Μα λέω στη σελίδα σας το λέτε με διαθεσιμότητα 24 έως 48 ωρών. Να το κοιτάξω αν υπάρχει, η απάντηση του κυρίου και εμένα να με ζώνουν ήδη τα φίδια.
Μετά λοιπόν από κάποια «κλικ – κλικ» του κυρίου, σημάδι ότι έκανε χρήση πληκτρολογίου, μου απαντά ευγενικά πως το συγκεκριμένο δεν είναι διαθέσιμο και πως ενημέρωση διαθεσιμότητας θα έχει μετά από μια εβδομάδα περίπου, αφού και η Casio η αντιπροσωπεία είναι κλειστή για διακοπές (το τηλεφώνημα έγινε αν θυμάμαι καλά στις 12-8-10).
Ο κύριος λοιπόν ζητά να κρατήσει τα στοιχεία μου και να με ενημερώσει, όταν ανοίξει η αντιπροσωπεία ξανά για το πότε θα είναι διαθέσιμο.
Εγώ ρωτάω αν η τιμή θα είναι η ίδια και ο κύριος με τη σειρά του ρωτά, αν το έχω βρει αλλού φθηνότερα. Εγώ απαντώ πως δεν το έψαξα αλλού για να δω αν υπάρχει φθηνότερα, αλλά πως συνήθως αυτές οι απαντήσεις με την διαθεσιμότητα, εφόσον το προιόν φαίνεται διαθέσιμο στην ιστοσελίδα, μου κάνουν μόνο για αφορμές για να ανέβει η τιμή.
Ο κύριος με τη σειρά του απαντά πως όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, πως οι τιμές της σελίδας είναι οι επίσημες τιμές από τους τιμοκαταλόγους της Casio και απ’ όσο γνωρίζει, αυτές ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, οπότε όχι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι διαφορετική η τιμή, εκτός και αν έχει γίνει κάποιο λάθος.
Αυτή η δεύτερη αναφορά εμένα με βάζει πάλι σε υποψίες ότι κάτι τρέχει και ότι το ρολόι σε αυτή την τιμή δεν ήταν παρά ένας «κράχτης» της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, αφού ο κύριος με ρώτησε αν δεν θέλω να περιμένω, να δω το μοντέλο G-9100 το οποίο υπάρχει άμεσα διαθέσιμο. Εγώ απαντάω πως δεν με ενδιαφέρει κάποιο άλλο μοντέλο, αφού το άλλο που μου προτείνει δεν είναι ραδιοελεγχόμενο και στο κάτω – κάτω εγώ για αυτό ενδιαφερόμουν, όχι για ότι άλλο είχε στην σελίδα  του ο κύριος αυτός. Για να μην τα πολυλογώ, η συνομιλία σταμάτησε μετά από λίγο, αφού ο κύριος αυτός αναρωτήθηκε για το κατά πόσο το ρολόι θα καταφέρει να συντονίζεται στην περιοχή που βρίσκομαι και πως μόλις έχει νεότερα από την διαθεσιμότητα του ρολογιού θα με ενημερώσει τηλεφωνικά.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, λαμβάνω το τηλεφώνημα από το συγκεκριμένο κατάστημα όπου μια κυρία τώρα, με μεγάλη χαρά με πληροφορεί πως το ρολόι που ήθελα, είναι διαθέσιμο, δηλαδή το μοντέλο  G-9100.
Όχι λέω, κάποιο λάθος κάνετε, γιατί εγώ στη σελίδα σας είχα δει και είχα ρωτήσει για το  GW-9100, το οποίο είναι και ραδιοελεγχόμενο, αυτό που μου λέτε εσείς, δεν είναι.
Μα λέει η κυρία, το μοντέλο αυτό δεν υπάρχει στην σελίδα μας και όχι σε αυτή  την τιμή (122€) (η σελίδα τους την τιμή την έδινε 100€ παρεμπιπτόντως).
Ναι λέω εγώ, τώρα δεν υπάρχει, γιατί δυο τρεις μέρες μετά αφού επικοινώνησα με τον κύριο και ξανακοίταξα στη σελίδα σας, όντως δεν υπήρχε πλέον το συγκεκριμένο ρολόι στην τιμή αυτή, αλλά όταν επικοινώνησα για πρώτη φορά με τον κύριο, είχα τη σελίδα σας μπροστά μου ανοικτή, το ίδιο και ο συνάδελφός σας.

Η κυρία στη συνέχεια προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως προφανώς είχε γίνει κάποιο λάθος από μέρους τους και εγώ όπως καταλαβαίνετε φανερά πλέον εκνευρισμένος δεν ήθελα πλέον να δώσω συνέχεια και σταμάτησα εκεί την επικοινωνία. Το όνομα του μαγαζιού εσκεμμένα δεν το αναφέρω, αλλά όποιος ενδιαφέρεται να του πω ποιο είναι, ή αν από το φόρουμ κρίνουν πως μπορώ να το πω δημόσια, σας το λέω.

Απλώς με αυτές τις πρακτικές και με αυτές τις τιμές, μην παραπονιούνται οι επιχειρηματίες του τόπου μας γιατί το ίντερνετ κάνει θραύση με αγορές ως επί το πλείστον από το εξωτερικό.

Όμως για να μην γενικεύουμε, υπάρχουν και ελληνικά e-shop’s με άψογη συμπεριφορά και επαγγελματισμό (και αυτό πάλι από προσωπικό παράδειγμα).

Α, συγγνώμη και για το μεγάλο ποστ, αλλά για να γράψω όλα αυτά χρειάστηκα χώρο.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Κράχτης ??? (ή συμπεριφορά e-καταστήματος).
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 23, 2010, 09:37:49 μμ »
Aυτα φιλε μου συμβαινουν,γι'αυτο πρεπει να βγαζετε τα ονοματα στην φορα,για να τους τιμωρουμε ολοι εμεις οι υπολοιποι,και να καταλαβουν επιτελους οτι τα κοροιδα τελειωσαν.Τιμωρηστε τους,ξεσκεπαστε τους.
Μιχαλης :smt071
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 23, 2010, 10:35:34 μμ »
Πριν μερικους μηνες αγορασα απο το technixx.gr μια φωτογραφικη με παραγγελια απο το site>Η φωτογραφικη ειχε 205 ευρω ενω στα υπολοιπα καταστηματα ειχε 250ευρω.Την ημερα της παραλαβης την ειδε ενα φιλικο ζευγαρι και μου εδωσε λεφτα να παραγγειλω και για αυτους μια.Μπαινω στο site κοιταω στο προιον  που ηταν διαθεσιμο και κανω νεα παραγγελια, την επομενη το πρωι με παιρνουνε απο το καταστημα τηλεφωνο και μου λενε οτι η μηχανη γιοκ αποθεμα τελος-αν και στο site υπηρχε κανονικα-.Την επομενη που ξανακοιταξα την ειχανε αποσυρει....Απατεωνες και αυτοι??Αυτα καλως η κακως συμβαινουνε σχεδον σε ολα τα ενχωρια online καταστηματα μην ασχολειστε τοσο σοβαρα απλα προσπεραστε.

Αποσυνδεδεμένος billpos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 24, 2010, 09:52:41 πμ »
Η αναφορά του στοκ, είναι μία πονεμένη υπόθεση αλλά όχι μόνο σε Ελληνικά e-shops.

Η αναφορά του αποθέματος γίνεται με 2 τρόπους : είτε χειροκίνητα (κάποιος ενημερώνει την σελίδα του προϊόντος) είτε αυτόματα (τραβώντας το απόθεμα από την βάση του εμπορικού προγράμματος).

Η πρώτη περίπτωση είναι χρνοβόρα και πολλές φορές ανέφικτη, ιδίως σε μεγάλα e-shops και η δεύτερη προυποθέτει καλό logistics και μηδενικες διαφορές αριθμητικού - φυσικού υπολοίπου (πράγμα που δεν συμβαίνει και πολύ συχνά για διάφορους λόγους...).

Ακόμα και αν όλα είναι άψογα, υπάρχει το πρόβλημα των παραγγελιών μέχρι την πληρωμή. Για παράδειγμα, εγώ (λόγω εργασίας) αγοράζω δικτυακό και voip εξοπλισμό από μία μεγάλη ιταλική εταιρεία μέσω on line παραγγελιών. Υπάρχει περίπτωση να έχει 1-2 κομμάτια stock σε κάποιο υλικό και κάποιος πρίν από εμένα να τα έχει βάλει σε παραγγελία (αλλά ακόμη να μην έχει πληρωθεί). Το σύστημα τα δείχνει σε διαθεσιμότητα αφού ακόμη δεν εχουν αγορασθεί πραγματικά. Κάνοντας εγώ την παραγγελία μου και μέχρι να μου στείλουν το προτιμολόγιο να κάνω κατάθεση, ο προηγούμενος έχει πληρώσει και εγώ μένω με την διαθεσιμότητα στο χέρι. Βέβαια, θα πεί κάποιος ότι θα μπορούσε η εταιρεία να μην εμφανίζει το stock ως διαθέσιμο όταν κάποιος βάλει απλώς παραγγελία αλλά στα e-shops είναι σύνηθες φαινόμενο κάποιος να παραγγέλνει και να μην ολοκληρώνεται στο τέλος η συναλλαγή για διαφόρους λόγους.

Φτάνοντας στην περίπτωση που κάποιο e-shop έχει πολύ χαμηλές τιμές σε προϊόντα που δεν έχει, μόνο και μόνο για κράχτη, είναι μεν σπαστικό, αλλά γίνεται και από κανονικά μαγαζιά.

Όσο δεν σε χρεώνουν και ενημερώνουν γρήγορα και χωρίς να προσπαθήσουν να σε κοροϊδέψουν είναι εντός των ορίων και δεν θεωρείται 'απατεωνιά'. Απάτη είναι όταν σου έχουν δεσμεύσει με κάποιο τρόπο χρήματα (κατάθεση ή π/κ), σου τρώνε μέρες και σε ταλαιπωρούν για ένα προϊόν  που δεν υπάρχει ή προσπαθούν να σου πουλήσουν με αυξημένη τιμή (κάτι που ακυρώνει το λόγο που τους επέλεξες στην αρχή)

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 24, 2010, 12:54:57 μμ »
το ''εκτος διαθεσιμοτητας'' φυσικα και μπορει να συμβει.Ζητουμενο παντα ειναι η αξιοπιστια του πωλητη,εμεις ψαχνουμε,αυτος προσφερει,και επειδη το λογισμικο τους εκτελει τις προσθαφαιρεσεις μεσα σε δευτερολεπτα,ο μονος λογος για να δεχτω το εκτος διαθεσιμοτητας ειναι οτι το προιον αποδειχτηκε ελλατωματικο[sic] η οτι η προσπαθεια μου να καταθεσω τα χρηματα γινετε αργοτερα απο την χρηση π.κ καποιου αλλου.Αν και νομιζω οτι η χρηση π.κ. σημερα ειναι ο πιο διαδεδομενος και γρηγορος δρομος για αγορες παρα οι καταθεσεις.Εν κατακλειδη και επιμενω σε αυτο,βγαζουμε στον αερα τις εταιρειες που μας διμιουργουν τετοια[η και αλλα] προβληματα,σαν ενα μεσο πιεσης,ωστε να γινουν καλλυτερες η να κλεισουν.
Μιχαλης
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος billpos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 24, 2010, 01:40:28 μμ »
το ''εκτος διαθεσιμοτητας'' φυσικα και μπορει να συμβει.Ζητουμενο παντα ειναι η αξιοπιστια του πωλητη,εμεις ψαχνουμε,αυτος προσφερει,και επειδη το λογισμικο τους εκτελει τις προσθαφαιρεσεις μεσα σε δευτερολεπτα,ο μονος λογος για να δεχτω το εκτος διαθεσιμοτητας ειναι οτι το προιον αποδειχτηκε ελλατωματικο[sic] η οτι η προσπαθεια μου να καταθεσω τα χρηματα γινετε αργοτερα απο την χρηση π.κ καποιου αλλου.Αν και νομιζω οτι η χρηση π.κ. σημερα ειναι ο πιο διαδεδομενος και γρηγορος δρομος για αγορες παρα οι καταθεσεις.Εν κατακλειδη και επιμενω σε αυτο,βγαζουμε στον αερα τις εταιρειες που μας διμιουργουν τετοια[η και αλλα] προβληματα,σαν ενα μεσο πιεσης,ωστε να γινουν καλλυτερες η να κλεισουν.
Μιχαλης

συμφωνώ!

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 24, 2010, 03:00:57 μμ »
Το πλαισιο και το e-shop το κανουνε συνεχεια....Κλειστε τα αν μπορείτε  .....

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 24, 2010, 05:07:02 μμ »
Επειδή υποψιάζομαι πιο είναι το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα (έχει και φυσικό στα δυτικά προάστια aboulafia ; ) θα μου επιτρέψετε να πω κι εγώ τη γνώμη μου.
Το συγκεκριμένο ρολόι το είχα δει κι εγώ και μάλιστα μου έκανε εντύπωση η τιμή του διότι ήταν τουλάχιστον 100+ ευρώ φθηνότερη σε σχέση με άλλα καταστήματα, φυσικά ή όχι.
Με τέτοια διαφορά υπέθεσα τιμής ότι είναι καθαρά λάθος καταχώρηση, μάλιστα είχα αποφασίσει να τους καλέσω για να επιβεβαιώσω το σωστό (κι αν ναι γιατί όχι και να το αγοράσω) ή λάθος της τιμής αλλά μπαίνοντας στη ιστοσελίδα τους για να το ξαναδώ είχε βγει από τα προς πώληση (πιθανόν να μεσολάβησε το ζήτημα που έγραψε ο aboulafia).

Προσωπικά το θεωρώ καθαρά λάθος λόγω της τιμής που είναι απίθανο να δοθεί από κατάστημα και όχι προσπάθεια να κοροϊδέψουν.
... κι αφού δε σέβεστε θα με φοβάστε ...

http://taziodome.blogspot.com/

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 24, 2010, 08:58:18 μμ »
Φίλε Tazio, δεν ξέρω αν έχει και φυσικό κατάστημα, δεν είμαι από Αθήνα, απλά την μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι παρόλο το πρώτο μου τηλέφωνο (που έγινε για να επιβεβαιώσω και εγώ ότι δεν είχε γίνει λάθος στην τιμή), ο πωλητής με διαβεβαίωσε πως αυτή ήταν (και θα ήταν η τιμή) του ρολογιού και για την επόμενη φορά. Αυτός ούτε τότε που τον πήρα τηλέφωνο δεν κατάφερε να εντοπίσει το λάθος στην τιμή?
Τέλος πάντων, φαίνεται τελικά ότι αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες των οικογενειών όπως λέει και ο λαός μας.

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 30, 2010, 10:13:19 μμ »
Αρχίζω να πιστεύω ότι τελικά δεν ήταν και τόσο λάθος το περιστατικό με το συγκεκριμένο ρολόι. Ή έχουν κάποιον με κενό κρανίο για να χειρίζεται τη σελίδα τους.
Πάλι το είχε το GW-9100 σε τιμή 100 ευρώ.
... κι αφού δε σέβεστε θα με φοβάστε ...

http://taziodome.blogspot.com/

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 10:33:22 μμ »
Άρα λοιπόν μάλλον είχα δίκιο ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από όλο αυτό το σκηνικό και δεν είναι ο μάλλον όχι και τόσο γνωστός "δαίμονας της ιστοσελίδας".
Μετά από τέτοια φασαρία αυτοί να επιμένουν σε αυτό, δεν μου κάνει και τόσο τυχαίο πια...
Μάλλον εσκεμμένη προσπάθεια εξαπάτησης και κοροϊδίας μου κάνει ή με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να τραβήξουν κόσμο στο μαγαζί τους με κόλπα του τύπου "δεν το έχουμε τώρα, πάρε αυτό αν θες που είναι διαθέσιμο"

Παναγιώτης