Στο δικό μου rotation τα vintage έχουν εξέχουσα θέση, πλάι σε άλλα καινούργια.
Λ.χ. το Omega Seamaster 30, του 1951, (μη καταδυτικό, καμία σχέση με τα μεταγενέστερα), το Ζenith κουρδιστό του 1955, το Zenith Sporto δεκαετίας '60, το Glashuette Original του 1955, το Invicta κουρδιστό δεκ. '60, Venus κουρδιστό δεκ. '60,
συναγωνίζονται επάξια στο καθημερινό φόρεμα τα "καινούργια", ήτοι:
Οmega Speedmaster Day-Date, Oris Big Crown Pointer Δate, Fortis Flieger b42, Hamilton Jazzmaster Viewmatic, Glycine Combat, Steinhart MyWatch.gr.
Εκτός από τρία, τα vintage τα έχω αγοράσει, κυρίως για λόγους αισθητικής και νοσταλγίας, αλλά και για λόγους οικονομίας. (Οι μακρινοί πανάκριβοι στόχοι είναι Seamaster James Bond, Zenith El Primero, Zenith Elite, Panerai Radiomir Black Seal...

)
Σαν dress και urban ρολόγια βρίσκω τα vintage αξεπέραστα.
Η πατίνα του χρόνου δεν αγοράζεται.Tα ρολόγια πασπαρτού για καθημερινή αστική χρήση έχουν βγει για μένα τα Omega 1951 και Zenith 1955... (σημειωτέον ότι φοράω πολύ συχνά κοστούμι) και ακολουθούν τα "μοντέρνα" Oris (remake ρολογιού του 1938!) και Speedmaster (που πρωτοεμφανίστηκε δεκαετία '50, αν δεν κάνω λάθος!).
Λειτουργικά επίσης δεν βρίσκω κανένα σοβαρό μειονέκτημα. Στο νερό δεν τα βάζω... Αλλωστε δεν είναι φτιαγμένα για νερά. Και στις μη αστικές φάσεις, καταφεύγω στα προλεταριακά Invicta 8296 (σκυλί) και Citizen diver.
Τώρα, αν το υπέροχο vintage δεν τρέχει με απόκλιση 2 sec και τρέχει με 20 ή και με 40, σιγά τα ωά... Αλλωστε, κάθε φορά που το φοράς στο rotation, το κουρδίζεις και το ρυθμίζεις. Πόσο να χάσει σε 1-2-3 ημέρες;
Toύτων λεχθέντων εκ μέρους μου,
follow your heart!