Αποστολέας Θέμα: Mega review 4 ρολόγια part 2  (Αναγνώστηκε 5892 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
Mega review 4 ρολόγια part 2
« στις: Αύγουστος 16, 2010, 11:34:44 πμ »
Λοιπόν,
Δευτέρα 16/8 σήμερα και η εταιρία στην οποία δουλεύω θα είναι κλειστή όλη τη βδομάδα. Εγώ μαζί με άλλους 4 κακόμοιρους είμαστε μέσα ως stand by προσωπικό σε περίπτωση που συμβεί κανένας πανικός (που το απεύχομαι). Επειδή βαριέμαι απίστευτα θα συνεχίσω με τα reviews μου για να περάσει και η ώρα..
Το δεύτερο ρολογάκι που θα παρουσιάσω είναι όπως θα καταλάβατε από το teaser στο προηγούμενο post μου (http://www.mywatch.gr/index.php/topic,7038.0.html ) αυτό.

Έχει αναφερθεί πολλές φορές στο site και νομίζω ότι έπαιξε και σαν ιδέα για ομαδική αγορά divers. Εγώ το γνώρισα μέσα από αυτό το site χάρη σε αυτό το thread (http://www.mywatch.gr/index.php/topic,6798.0.html ) που ξεκίνησε ο φίλτατος Voodooman για την πάρτη μου (thx mate you rock  :supz: :supz: :supz:) και ακολουθώντας το thread κατέληξα εδώ ( http://www.mywatch.gr/index.php/topic,6509.0.html ) (πολύ καλό thread άνοιξες mitsman. Μπράβο) όπου και είδα τα Artego για πρώτη φορά. Ας ξεκινήσουμε με ένα μικρό μάθημα ιστορίας για την Artego λοιπόν. Είναι μια καινούργια μικρή εταιρία. Η κατασκευή των ρολογιών γίνεται στο Hong Kong, αν και ο ιδιοκτήτης από το όνομα πρέπει να είναι Αμερικάνος. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μόνο σειρά η Divers 300M σε διάφορες παραλλαγές κάσας και καντράν-δεικτών (http://www.artego-watches.com/ ). Όλα τα ρολόγια είναι περιορισμένης παραγωγής 200 κομμάτια το κάθε μοντέλο και αριθμημένα.
Η κάσα είναι διαστάσεων
45 mm πλάτος
50 mm ύψος
15.5 mm πάχος
24 mm πλάτος του μπασελέ σε όλο το μήκος του
και έχει βάρος 285 γραμμάρια  :megaeek: :megaeek: :megaeek: (260 σε αυτό που βλέπετε καθώς έχω αφαιρέσει 2 κομμάτια από τον μπρασελέ). Παρόλο το μεγάλο του μέγεθος και το ακόμη μεγαλύτερο βάρος, είναι άνετο στο χέρι και δεν θέλεις πάνω από 2-3 ώρες για να το συνηθίσεις πλήρως. Η κάσα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι 316L και όπως βλέπετε έχει ρετρό σχεδιασμό καθώς είναι οβάλ (αυτό ήταν που λάτρεψα σε αυτό το ρολόι). Βγαίνει με 3 διαφορετικά φινιρίσματα. Μαύρο PVD, brushed & blasted που είναι και το συγκεκριμένο. Το πήρα blasted γιατί είναι ένα φινίρισμα που το κάνει να φαίνεται ακόμη πιο vintage και δεν το βλέπει κανείς συχνά πλέον. Το κρύσταλλο όπως και σε κάθε ρολόι που σέβεται τον εαυτό του είναι ζαφείρι.
Η στεφάνη είναι μαύρη,  με άσπρες ενδείξεις για κάθε λεπτό της ώρας, με αραβικούς χαρακτήρες κάθε 10 λεπτά και χρειάζεται 120 κλικ για μια πλήρη περιστροφή. Η αίσθηση της στεφάνης είναι πολύ θετική, χωρίς όμως να είναι εύκολο να γυρίσει κατά λάθος. Το καντράν είναι κεραμικό, μαύρο και λιτό, έτσι όπως πρέπει να είναι ένα divers εργαλείο  ;) Περιμετρικά έχει ενδείξεις για κάθε λεπτό της ώρας με νούμερα κάθε 5 λεπτά. Το ίδιο το καντράν έχει super luminova ενδείξεις κάθε πέντε λεπτά.
.

Ακριβώς κάτω από τις 12.00' υπάρχει το όνομα της εταιρίας και η ένδειξη Automatic, στις 03.00' υπάρχει η ημερομηνία και στις 06.00' η ένδειξη 300Μ.
Η κορώνα είναι στη θέση 04.00', είναι μεγάλη, έχει πολύ καλή αίσθηση στο ξεβίδωμα και αδιάφορη αίσθηση στο χειροκίνητο κούρδισμα. Εδώ θέλει προσοχή στο βίδωμα καθώς είναι εύκολο να αρχίσει να βιδώνει στραβά. Το καταλαβαίνεις γιατί μετά από 1 στροφή μπλοκάρει αλλά αν δεν προσέξει κανείς μπορεί να κάνει ζημιά στο ρολόι. Τέλος να αναφέρω πως έχει ανάγλυφο πάνω της το σήμα της Artego, το οποίο είναι καλαίσθητο και είναι μάλλον ένα τριπλό κύμα.
Το καπάκι έχει περιμετρικά διάφορες ενδείξεις σχετικά με τα specs του ρολογιού, και στο κέντρο το logo της Artego και το νούμερο του ρολογιού (145/200 σε αυτή την περίπτωση).
Πάμε τώρα και στο θέμα της μηχανής που φοράει. Είναι μια Miyota 8215 με ότι αυτό συνεπάγεται. Καλή ακρίβεια (+10sec/μέρα), αξιόπιστη και δοκιμασμένη με 40 ώρες power reserve. Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοση της εκτός από 2 ενστάσεις. Πρώτον η συγκεκριμένη μηχανή δεν υποστηρίζει hacking οπότε και δεν μπορεί να ρυθμιστεί στο δευτερόλεπτο και παρουσιάζει και το εξής φαινόμενο. Αν τρανταχτεί πολύ απότομα το ρολόι, σταματάει στιγμιαία η κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη. Για να είμαι δίκαιος πρέπει να πω, πως από ότι διάβασα αυτό είναι κάτι που εμφανίζεται σε αρκετούς αυτόματους μηχανισμούς (η Lemania 5100 ας πούμε δεν πάσχει από αυτό, αααχχχχ nin, george_, blackbird κλπ φωτιές που μου ανάψατε  :P :P :P) και σε μένα ακούσια μόνο μια φορά μου συνέβη. Πάντως δεν φαίνεται να επηρεάζει τη λειτουργία του ρολογιού. Τέλος να πω πως δοκιμάστηκε και στη θάλασσα σε κολύμπι με αναπνευστήρα και στιγμιαίες καταδύσεις στα 4 -5 μέτρα, χωρίς να πάρει σταγόνα νερού σε αντίθεση με άλλα γερμανοκινέζικα divers που νομίζουν πως είναι ενυδρεία  :dielaughing:. Το ρολόι το έχω λατρέψει και μάλλον θα το πάρω και με τιρκουάζ καντράν που είναι όλα τα λεφτά. Αγοράστε το άφοβα.
Κλείνοντας πάρτε και μια καρπίσια

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 16, 2010, 04:05:16 μμ από sol invictus »
Time, the opponent that has beaten them all...

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Mega review 4 ρολόγια part 2
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 16, 2010, 07:51:00 μμ »
Σκέψου κάποια στιγμή να γίνεις και διαφημιστής.
Μου άρεσε το ρολόι από την αρχή, δεν τρελάθηκα,  αλλά το review σου με έπεισε ακόμη περισσότερο!
Ωραία παρουσίαση, ωραίες φωτό!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 16, 2010, 11:01:12 μμ »
Πολύ όμορφο ρολόι, με ιδιαίτερη κάσα και value for money. Να το χαίρεσαι!!! Η παρουσίαση εξαιρετική και πάλι. Μπράβο!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 17, 2010, 06:26:15 πμ »
Ευχαριστώ παιδιά  :D :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 17, 2010, 06:48:45 πμ »
υπέροχη παρουσίαση, όμορφο ρολόι αλλά υπερμεγέθες (φαίνεται στο καρπό σου εξωγήινο)!! η κομψότητα δεν είναι μόδα πλέον!!! (και δε μιλάω για 36άρια, normal καταστάσεις)

Με εκτίμηση Σπύρος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 17, 2010, 08:12:46 πμ »
Φίλε DragonAce ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για την παρουσίαση. I aim to please  ;) ;D
Τώρα όσον αναφορά το μέγεθος, το ρολόι όντος είναι μεγάλο αλλά δεν μου φαίνεται και δεν το νοιώθω δυσάρεστο στο χέρι μου. Για να πω την αλήθεια και εμένα ρολόγια πάνω από 45 -46mm πλάτος δεν μου αρέσουν -τουλάχιστον στο χέρι μου. Από την άλλη παρόλο που θαυμάζω σαν κατασκευές και σαν επίδειξη τεχνογνωσίας μικρά ή πολύ λεπτά ρολόγια, δεν θα αγόραζα ποτέ κάποιο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα μεγάλα ρολόγια ήταν και παλιότερα στη μόδα. Η σειρά Speedmaster Mark της OMEGA ας πούμε είχε κάσες που ξεκινούσαν από τα 40 -41mm αν δεν κάνω λάθος (που για την εποχή τους ήταν τέρατα)  και όμως θεωρούνται πολύ όμορφα ρολόγια ακόμη και σήμερα. Γενικά η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει  8) (ή όχι  :D). Άλλωστε στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ένα ρολόι πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν όπλο αυτοάμυνας και αυτό μόνο ένας "ογκόλιθος" σαν το Artego μπορεί να το κάνει  ;D ;D ;D ;D ;D

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 17, 2010, 08:27:37 πμ »
σύμφωνοι είναι θέμα υποκειμενικό κ αναλόγως το ρολόι το θέμα μεγέθους! απλά προσωπικά είμαι από αυτούς που δυσανασχετούν όταν βλέπουν δυσανάλογα ρολόγια σε ένα ανθρώπινο χέρι...θεωρώ ότι η κομψότητα είναι πάντα πάνω από τη μόδα κ όπως είχα γράψει σε ένα άλλο πόστ που είχα έμπνευση  :-\ τα πολύ μεγάλα ρολόγια μου θυμίζουν κεσεδάκι γιαουρτιού!!!

ψηφίζω tissot από τις παρουσιάσεις σου χωρίς δεύτερη σκέψη!!!

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 17, 2010, 10:25:15 πμ »
Αυτό το θέμα που θίγει ο DragonAce είναι αρκετά σοβαρό, ιδίως για εμάς που δεν μπορούμε/σκοπεύουμε να κάνουμε συχνές αγορές.
Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε πως  ένα - αντικειμενικά αλλά και διαχρονικά - αποδεκτό μέγεθος κάσας είναι τα 40-42εκ. Η μόδα όμως προστάζει πλέον, ιδίως στα καταδυτικά, από 42-43 και πάνω. Κάποιος λοιπόν που ψάχνει για καινούργιο καταδυτικό, είναι πολύ πιθανό να αγοράσει κάποιο με κάσα αυτής της διαμέτρου. Και πιστεύω ότι, όταν επιστρέψουμε στις κάσες των 40-42 (γιατί κάποια στιγμή σίγουρα θα επιστρέψουμε),  αυτά τα ρολόγια θα φαίνονται υπερβολικά ξεπερασμένα, σαν κάποιος να φοράει μπότες wermacht σήμερα.
Για εμένα δεν έχει σημασία αν ένα ρολόι μεγάλης διαμέτρου ¨κάθεται" καλά ή όχι στο χέρι, τα 40-42 εκ. είναι ο χρυσός μέσος όρος.  Και, ξαναλέω, μιλάω για αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να δίνουν 300 ευρώ κάθε εξάμηνο και κοιτάνε να κάνουν άγορες όσο το δυνατόν διαχρονικές, αλλιώς αγοράστε άφοβα ό,τι σας αρέσει!

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 17, 2010, 10:32:38 πμ »
αυτά τα ρολόγια θα φαίνονται υπερβολικά ξεπερασμένα, σαν κάποιος να φοράει μπότες wermacht σήμερα.

.....αλλιώς αγοράστε άφοβα ό,τι σας αρέσει!

πολύ σωστός   :smt023

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 17, 2010, 11:37:58 πμ »
Αυτό το θέμα που θίγει ο DragonAce είναι αρκετά σοβαρό, ιδίως για εμάς που δεν μπορούμε/σκοπεύουμε να κάνουμε συχνές αγορές.
Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε πως  ένα - αντικειμενικά αλλά και διαχρονικά - αποδεκτό μέγεθος κάσας είναι τα 40-42εκ. Η μόδα όμως προστάζει πλέον, ιδίως στα καταδυτικά, από 42-43 και πάνω. Κάποιος λοιπόν που ψάχνει για καινούργιο καταδυτικό, είναι πολύ πιθανό να αγοράσει κάποιο με κάσα αυτής της διαμέτρου. Και πιστεύω ότι, όταν επιστρέψουμε στις κάσες των 40-42 (γιατί κάποια στιγμή σίγουρα θα επιστρέψουμε),  αυτά τα ρολόγια θα φαίνονται υπερβολικά ξεπερασμένα, σαν κάποιος να φοράει μπότες wermacht σήμερα.
Για εμένα δεν έχει σημασία αν ένα ρολόι μεγάλης διαμέτρου ¨κάθεται" καλά ή όχι στο χέρι, τα 40-42 εκ. είναι ο χρυσός μέσος όρος.  Και, ξαναλέω, μιλάω για αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να δίνουν 300 ευρώ κάθε εξάμηνο και κοιτάνε να κάνουν άγορες όσο το δυνατόν διαχρονικές, αλλιώς αγοράστε άφοβα ό,τι σας αρέσει!

Φίλτατε Voodooman. Θα συμφωνήσω ως ένα σημείο μαζί σου. Το ρολόι είναι μεγαλύτερο από τον αποδεκτό μέσο όρο σήμερα. Όμως έχει ένα σχήμα το οποίο είναι διαχρονικό, οβάλ ρολόγια υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες, οπότε το πιθανότερο είναι πως ο σχεδιασμός του θα παραμείνει διαχρονικός. Δεύτερον ας πάρουμε μια δικιά σου περίπτωση. Το πραγματικά υπέροχο CITIZEN 4X4  :prayer: :prayer:που έχεις. Έχει 42mm πλάτος χωρίς την κορώνα και 44mm με αυτή. Πρόσφατα διαπιστώσαμε πως έχεις λίγο μικρότερο καρπό από εμένα, οπότε στην ουσία το εν λόγο ρολόι δείχνει στο χέρι σου, όπως το Artego στο δικό μου. Και πάλι να μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνω το ένα ρολόι με το άλλο. Απλά θέλω να δείξω ότι και το μέγεθος είναι κάτι σχετικό. Κλείνοντας θέλω να επιστήσω την προσοχή σας και σε κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Αν παρατηρήσετε από τότε που τα ρολόγια χειρός άρχισαν να γίνονται προσιτά στον πολύ κόσμο, δηλαδή αρκετές δεκαετίες τώρα, υπάρχει μια συνεχής τάση να μεγαλώνει το μέγεθος τους.  Ακόμη και τα dress σήμερα αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 40mm που πριν από 10 -15 χρόνια έμοιαζαν γυναικεία. αυτό πιστεύω πως έχει και μια επιστημονική εξήγηση. Λόγο της βελτίωσης των συνθηκών ζωής και ποιότητας διατροφής στον δυτικό "ανεπτυγμένο"  :-X κόσμο, το μέγεθος του μέσου ανθρώπου αυξάνεται (και δεν εννοώ μόνο στο πλάτος όπως στους περισσότερους από εμάς  ;)) οπότε δεν πιστεύω πως υπάρχει πραγματική περίπτωση να επιστρέψουμε σε μεγέθη κάτω από 42 -43mm μίνιμουμ σύντομα.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 17, 2010, 12:18:06 μμ »
Εδώ είναι η διαφορά μας, εγώ θεωρώ ότι ένα ρολόι 44 εκ. είναι μεγάλο από μόνο του, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν το πώς κάθεται στον καρπό του καθενός. Είναι μεγάλο, είτε το δεις σε έναν μικρό καρπό (όπου εκεί βέβαια δείχνει ακόμη πιο άσχημα) είτε σε έναν μεγάλο. Έχει μεγάλο όγκο.
Τα περισσότερα dress ρολόγια των μεγάλων οίκων σπάνια ξεπερνούν τα 41mm ακόμη και σήμερα, οι μεγάλες διαστάσεις (για την ώρα) αφορούν τα σπορ μοντέλα.
Όπως και να έχει, τα 44mm τα θεωρώ το απολύτως ανώτερο αποδεκτό αισθητικά, από εκεί και πάνω πια ξεφεύγουμε σε υπερβολές. Και τελικά πιστεύω τον DragonAce περισσότερο τον χάλασε όχι τόσο το πλάτος, όσο το ύψος της κάσας, το οποίο είναι όντως τεράστιο!

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 17, 2010, 12:50:25 μμ »
Οπως και να έχει φίλτατοι το μέγεθος της κάσας είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό. Επίσης ο καρπός είναι σημαντικός παράγοντας στην επιλογή ενός ρολογιού. Εγώ έχω ρολόγια με 42, 44 και 46 ακόμα mm διάμετρο. Ολα κουμπώνουν επάνω μου. Αλλά το θέμα με τα υπερμεγεθή ρολόγια 50+ είναι καθαρά γούστου. Απλά φαντάζεστε κανα Nixon με 53mm σε καρπό 16-17 εκ. Αν μη τι άλλο θα μοιάζει με τηγάνι.  ;D
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 18, 2010, 01:38:31 μμ »
Υπεροχο το ρολοι και πολυ καλο review. :up:

Παράθεση
Αν τρανταχτεί πολύ απότομα το ρολόι, σταματάει στιγμιαία η κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη.
Aυτο ειναι all time classic της miyota. Οχι μονο αν τρανταχτει αλλα αν δοκιμασεις να το επιβραδυνεις και αποτομα οταν κανεις πχ στιγμαιες κινησεις. Ειναι λιγο αστειο βεβαια... :)

Το βαρος του μου φαινεται πολυ υπερβολικο. Αν αναλογιστει κανεις οτι το oris small second που δοκιμαζω καμια φορα με τα 250γρ. και παλι ειναι βαρυ..

Πολυ ωραιο ρολοι παντως και ο συνδυασμος που το πηρες με το blasted ειναι σουπερ! :) Η κασα του εχει vintage επιρροες και σε συνδυασμο με τον πορτοκαλι δεικτη γινεται φοβερο diver για να χαιρεσαι το καλοκαιρι!

Παράθεση
πολύ καλό thread άνοιξες mitsman. Μπράβο
Ναι οντως...ζαλισα ολον τον κοσμο με τις ψυχασθαινιες μου και μετα πηρα γιαπωνεζικο :dielaughing: :dielaughing:

Παράθεση
Το ρολόι το έχω λατρέψει και μάλλον θα το πάρω και με τιρκουάζ καντράν που είναι όλα τα λεφτά
το ιδιο ρολοι σε αλλο χρωμα? Δε μιλαμε για λατρεια απλα...μιλαμε για  :nutty3: :nutty3: :D
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 25, 2010, 08:51:09 μμ »
Πανεμορφο τo Artego καλοφορετο ;)