Αποστολέας Θέμα: δυσκολια επιλογης  (Αναγνώστηκε 5191 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nimits

• Just Registered
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« στις: Απρίλιος 04, 2007, 11:48:14 πμ »
παιδια καταρχην καλως σας βρηκα μιας και ειμαι νεος στο forum.Χρονια πολλα λοιπον και καλη ανασταση σε ολους.
Θα ηθελα την αποψη σας γιατι εχω φαει πολλες πατατες στην αγορα ρολογιου.
Ειμαι μεταξυ ενος Tag formula1,seiko sportura και ενος citizen.Καταρχην θα θελα τη γνωμη σας σαν εταιριες.Κατοπιν θα ηθελα προτασεις.Τα διαθεσιμα φραγκα ως 500-600.

Κατι αλλο ενας μου προτεινε ενα πολυ ομορφο Fere.Τι λετε γι'αυτο;
Επισης στο internet(ΕΛΛΑΔΑ) βρηκα καποια Seiko και Citizen σε τρελες τιμες οχι replices οπως ισχυριζεται το site.Τι λετε γι'αυτο;

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 04, 2007, 12:02:20 μμ »
Όλα αυτά που αναφέρεις είναι quartz και γενικά αξίζουν τα λεφτά τους. Στα λεφτά όμως που δίνεις μπορείς να πάρεις και μηχανικό. Θες να πάρεις κάτι που απλώς να σου αρέσει εμφανισιακά (οπότε και το quartz είναι μια χαρά) ή ενδιαφέρεσαι και για το πόσο αξιολόγο είναι μηχανικά; Το fere δεν θα το πρότεινα γιατί είναι fashion watch. Δηλαδή η εταιρεία το βλέπει απλώς σαν ένα ακόμα αξεσουάρ που πουλάει και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αν π.χ. χρειαστείς σέρβις σε δέκα χρόνια από τώρα θα το έχεις.

Αποσυνδεδεμένος nimits

• Just Registered
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 04, 2007, 12:06:54 μμ »
με ενδιαφερουν και οι 2 τομεις

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 04, 2007, 12:16:56 μμ »
θελεις αυτοματο ή quartz?

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 04, 2007, 12:52:36 μμ »
καλό θα ήταν να αποφύγεις να αποφύγεις τα fashion watch όπως είπε ο ferengi. Τα υπολοιπα που λες είναι εταιρείες με παράδοση στο χώρο του ρολογιού που σημαίνει ότι είναι αξιόπιστες και παράλληλα έχουν σέρβις σε αρκετά μεγάλο βάθος χρόνου.
Βαλε τα λίνκ για τα ρολόγια που αρέσουν για να σου πούμε περισσότερα.
Σκέψου ακόμη τι θέλεις απο το ρολόι... να είναι αδιάβροχο να έχει χρονόμετρο να είναι ευκολοφόρετο να είναι σπορ  η πιο αμπιγέ.  
Στα χρήματα αυτά παίζουν και τα Hamilton
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 04, 2007, 01:24:03 μμ »
Φιλε nimits καλοσωρισες και καλη τυχη στην επιλογη σου.Στα χρηματα αυτα μπορεις να βρεις πληθωρα μοντελων quartz ως επι το πλειστον αλλα και καποια αξιολογα μηχανικα.Πρεπει να επανελθεις με καποια συγκεκριμενα μοντελα για να αναψει η συζητηση παντως... :computer: Οσο για τις ρεπλικες Seiko και Citizen μεσω νετ,νομιζω πως δεν υπαρχει προβλημα ιδιαιτερο,διοτι οι τιμες τους ειναι πολυ προσιτες(ακομη και στα μαγαζια)και δεν ελκουν τοσο τους αντιγραφεις οσο αλλες διασημες μαρκες.Αντε δηλαδη να φτιαξει καποιος μαιμου Ecodrive aqualand που να λειτουργει....Το λιγοτερο θα του παει οσο το original!!!!Αυτο που πρεπει να τσεκαρεις ειναι η αξιολογηση του πωλητη,ο τροπος πληρωμης κτλ.Υπαρχουν πολλοι παραεισαγωγεις απο ανατολικες χωρες που τα πουλανε μεσω νετ σε πολυ καλες τιμες..Αυτα απο μενα.. 8)

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 04, 2007, 02:26:16 μμ »
Κι όμως υπάρχουν και Seiko μαϊμού. Είχα βάλει παλιότερα σχετικές πληροφορίες στο σχετικό θέμα αν θυμάμαι καλά. Δες κι αυτό: http://en.wikibooks.org/wiki/Budget_Watch_Collecting/Fake_Seikos

Αποσυνδεδεμένος nimits

• Just Registered
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 04, 2007, 02:44:09 μμ »

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 04, 2007, 05:22:40 μμ »
Απ αυτα τα 3 θα διαλεγα το Tag.Τα divers της Citizen ειναι η αδυναμια μου(τρια εχω ως τωρα),αλλα το συγκεκριμενο δε λεει.Το Seiko τρομερο,το χει φιλος μου,αλλα λογω χρωματων ειναι καπως εκκεντρικο και τραβαει πολυ το βλεμμα.Σαν ποιο ισσοροπημενη επιλογη θα προτεινα Tag.ΥΓ:Συμβουλη,ψαξ΄το λιγο ακομη,αξιζει.

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 04, 2007, 06:55:36 μμ »
Kαλοσωρισες και απο μενα φιλε μου.Απο τα τρια που εχεις ποσταρει φυσικα και πρεπει να παρεις το σεικο!!!!!! Ειναι καλυτερο απο ολλες τις αποψεις και ντισαιν και χρονογραφο εχει και το βασικοτερο εχει την καλυτερη και ποιοτικοτερη μηχανη απο τα τρια.Στο λεω γιατι εχω σεικο quartz και και πιο σκυλι δεν εχω δει ,το πεσιματα εχει φαει δεν λεγεται.
Ενας φιλος πηρε tag quartz εδωσε μια 700€ και η μηχανη του δεν ειναι τοσοκαλη οσο του σεικο!!!!Ενα παραδειγμα στο σεικο ο δεικτης των sec πεφτει παντα στις γραμουλες ακριβως στο tag μια αναμεσα μια παραπερα...

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 04, 2007, 07:03:48 μμ »
Μάλλον το στο SEIKO καταλήγω και εγώ
και το μοντέλο αυτό  της ίδιας σειράς έχει πιο καθαρές γραμμές
http://www.findwatches.co.uk/gents-alarm-chronograph-p-256.html
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 04, 2007, 08:45:51 μμ »
Μα πού κολάει τώρα το SEIKO που είναι υπέροχο με τα άλλα 2 που είναι μετριότητες τουλάχιστον σχεδιαστικά !!! SEIKO κι από μένα !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 05, 2007, 04:54:53 πμ »
Καλωσήρθες seiko sportura με καοτσούκ λουράκι απλά υπέροχο,αν γίνει κάποιος να μου πει παιδιά και μένα αυτός ο χρονογράφος sto 12 με το 1/10 και 1/100 τι ακριβώς μετράει γιατί έχω μπερδευτεί χρησιμοποιείται στη formula 1? και εμένα μαρέσει σα ρολόι
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 05, 2007, 09:19:36 πμ »
Για ποιο ακριβώς μοντέλο λες georgehh; Δώσε μας κωδικό. Στη φόρμουλα 1 τα χρονόμετρα χειρός χρησιμοποιούνται τόσο όσο και τα καταδυτικά ρολόγια στις καταδύσεις, δηλαδή ελάχιστα και μόνο ως επικουρικά των ειδικών συστημάτων χρονομέτρησης. Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα αυτές τις πληροφορίες:

The timing is vital to the smooth running of a meeting, everyone counts of the Olivetti/Longines men from the drivers, to the organisers, the television people and the press.

They cannot afford to make mistakes. And since the team was adopted by FISA and FOCA in 1982, they haven't made any. There have been momentray glitches, which drop the readouts from real time (ie as it happens) to a slight time-delay, but checking is quickly done and the computers are able to catch up.

This produces what the team calls the 'film' of the race, a collection of shees of paper from which you could write an accurate report of the race without having been near the track!

And it is all done to 10,000th of a second accuracy.

There are three separate high-technology timing systems. Each F1 car carries onboard a small transmitter which gives a different identification signal as the cars cross the line. Beneath the tarmac is a signal reception line which, through a decoder, registers the car, its speed over the line and its lap time. This is fed to the control tower where it is cross checked with two other computers, one triggered by a photo-electric beam across the track at the finish line. There is also a video camera which records the cars passing at 100 frames per second, with timing data superimposed on the film.

All this information is cross-checked by the computers and then sent on, instantaneously, to the many timing monitors that can be found dotted around the track.

There are four different transmission channels from the control box. These supply times to the race administration, the pits (where drivers can read them), the race commentary box, the radio and television commentary boxes, the press rooms and any other monitors capable of picking up the signal.

Η πηγή είναι αυτό το άρθρο από το 1989, έκτοτε απ' όσο ξέρω το σύστημα έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο: http://www.grandprix.com/ft/ft00014.html

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
δυσκολια επιλογης
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 06, 2007, 08:40:40 πμ »
οτι σου αρεσει γιατι απλα σε αυτα τα χτηματα με σεικο και σιτιζεν εισαι σε σιγουρα κατατοπια.

Αποσυνδεδεμένος Theodore41

• 38mm case
    • Προφίλ
Citizen Chronomaster.
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 22, 2009, 09:00:41 πμ »
Χαιρετω.
Ειναι κανεις εδω,που εχει αγορασει καποιο απο τα σουπερ Quartz ρολογια της Citizen,με το ονομα Chronomaster;
Εχουν τιμες ακριβες,αλλα ακριβεια +-5sec, ΤΟ  ΧΡΟΝΟ!!Μπορειτε να τα δειτε εδω,
http://www.012.co.jp/citizen/the-citizen/  ,και τις τιμες,που ειναι σε γιεν,να τις κανετε δολλαρια,η Ευρα,εδω, http://www.xe.com/ucc/ .
Αυτα πουλιουνται,μονο στην Ιαπωνια,αλλα μπορει βεβαια καποιος να τα αγορασει και online.Διευθυνσεις,βρηκα.
 Πιστευω οτι σας εφτιαξα τωρα.Εγω παντως εχω φτιαχτει,και απλως,το δουλευω στο μυαλο μου,μεχρι να το αποφασισω να τα χωσω.
(Εχω μπερδευτει και λιγο,με τις δυο παραλλαγες που υπαρχουν και που εχουν και καποια διαφορά τιμης,πχ.,το 0953,με το 1025,παραπεμποντας στη λιστα που σας εβαλα πιο πανω.Τα μεν,ειναι με βιδωτη κορωνα και πιο πολλα μετρα βαθος,ενω τα αλλα,οχι.).