Αποστολέας Θέμα: Cartier  (Αναγνώστηκε 19382 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Cartier
« στις: Ιούλιος 19, 2010, 12:26:16 μμ »

The case of the missing “XII”…

In January 2010 I wrote about the new Calibre de Cartier collection as a watch that impressed me when it was announced at the 2010 Salon International de la Haute Horlogerie (otherwise known as SIHH) in Geneva.  But even prior to this, do you recall the teaser video which the Calibre de Cartier to everyone’s attention?  Yes, you may have seen it first here, on Dec 7 2009 (along with the teaser photo), but if you did not I will re-show it here and now (55 seconds):

now that the new Calibre de Cartier watches are finally hitting the display cases of Authorized Dealers I decided to take a closer look.   As I previously opined, the watch is very nicely sized at 42mm and has a good look to it (aside from the slightly exposed date aperture).  The case – with its large (but nicely curved) lugs and crown protector fits well on my smaller-to-medium sized wrist.   One design element that is not immediately apparent — but a nice design element nonetheless — is the fluted ring around the inner edge of the case:

The movement is Cartier’s manufacture caliber 1904 MC and is visible through the sapphire crystal caseback.  “1904″ is a reference to the year of the birth of Cartier watchmaking when Louis Cartier created a watch for his friend, the aviator Alberto Santos-Dumont.  The 1904 MC is Cartier’s first in-house automatic movement.  Cartier claims a few features and innovations in the movement, namely a system of ceramic ball bearings at the center of the rotor to provide shock resistance and durability, a bi-directi0nal winding rotor, and an innovative pawl system that results in a faster winding rate (thus allowing the watch to be wound more easily).  And, of course, a nice video animation to show it all off:

Cartier Calibre 1904 MC Manufacture Movement video

Αποσυνδεδεμένος Dakis

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Cartier
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 19, 2010, 02:30:19 μμ »
Πολυ ωραιο ρολοι, στο στυλ που μου αρεσει, κιμπαρικο! Και στο χερι οταν το δοκιμασα καθοταν γαντι, και ειμαι στη πριζα... Με τιμη κοντα στις 5000....

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 19, 2010, 02:47:50 μμ »
oi "γκλαμουράτοι" ρολεξάκηδες οι οποίοι συνήθως ψάχνουν και έχουν ή ζητούν ένα Cartier,σίγουρα θα το προτιμήσουν.Εγώ δεν είχα και πολύ δύσκολα θα βρεθώ και στο μέλλον(θέλω να πιστεύω) με ένα ρολοι Cartier!Αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρία "δεν μετράει" στα μάτια μου.Το αντίθετο μετά την ρολεξ είναι το δευτερο μεγαθηριο τόσο σε όνομα όσο και σε πωλήσεις,πόσο δε που τα τελευταία χρόνια μετά από τις διάφορες εξαγορές πολλών εταιριών του χώρου,υπερηφανευεται (και με το δίκιο της) για τις in-house καλίμπρες της.Εταιρία με ιστορία,γούστο και φυσικά ΟΝΟΜΑ.Πάντως εγώ θα παραμείνω πιστός :ROLEX..............και μετά οι υπόλοιποι! ;D

,,,άντε και κανά IWCaki,Panerai....αν βρεθεί και κανα Πατέκι στην πορεία της ζωής....έχει καλώς,όμως πρώτα φοράμε:ROLEX.(έτσι δεν είναι PanosI;)  ;) :D :D :D
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 19, 2010, 06:26:07 μμ »
Μια εταιρια την οποια, παρολο που αναγνωριζω και σεβομαι -αναφερομαι παντα στην 'CARTIER'- δε θα εβαζα ποτε στον καρπο μου!   [-(
Η αλλη -μιας και γινεται λογος- ειναι σιγουρα η 'ΒVLGARI', αν και μεταξυ των δυο (οσον αφορα τουλαχιστον τη διαδρομη, τα μοντελα που κατα καιρους παραξαν αλλα και εν γενει την παρουσια τους στο χωρο της ωρολογοποι'ι'ας), η πλαστιγγα γερνει σαφως υπερ της πρωτης...

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 19, 2010, 06:42:09 μμ »
Μια εταιρια την οποια, παρολο που αναγνωριζω και σεβομαι -αναφερομαι παντα στην 'CARTIER'- δε θα εβαζα ποτε στον καρπο μου!   [-(
Η αλλη -μιας και γινεται λογος- ειναι σιγουρα η 'ΒVLGARI', αν και μεταξυ των δυο (οσον αφορα τουλαχιστον τη διαδρομη, τα μοντελα που κατα καιρους παραξαν αλλα και εν γενει την παρουσια τους στο χωρο της ωρολογοποι'ι'ας), η πλαστιγγα γερνει σαφως υπερ της πρωτης...

Φιλικα,
Watch-Collector
Chopard θα εβαζες ?
γιατι και η cartier προς τα εκει το παει ;D

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 19, 2010, 06:58:33 μμ »
oi "γκλαμουράτοι" ρολεξάκηδες οι οποίοι συνήθως ψάχνουν και έχουν ή ζητούν ένα Cartier,σίγουρα θα το προτιμήσουν.Εγώ δεν είχα και πολύ δύσκολα θα βρεθώ και στο μέλλον(θέλω να πιστεύω) με ένα ρολοι Cartier!Αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρία "δεν μετράει" στα μάτια μου.Το αντίθετο μετά την ρολεξ είναι το δευτερο μεγαθηριο τόσο σε όνομα όσο και σε πωλήσεις,πόσο δε που τα τελευταία χρόνια μετά από τις διάφορες εξαγορές πολλών εταιριών του χώρου,υπερηφανευεται (και με το δίκιο της) για τις in-house καλίμπρες της.Εταιρία με ιστορία,γούστο και φυσικά ΟΝΟΜΑ.Πάντως εγώ θα παραμείνω πιστός :ROLEX..............και μετά οι υπόλοιποι! ;D

,,,άντε και κανά IWCaki,Panerai....αν βρεθεί και κανα Πατέκι στην πορεία της ζωής....έχει καλώς,όμως πρώτα φοράμε:ROLEX.(έτσι δεν είναι PanosI;)  ;) :D :D :D

Χιχιχιχιχι........μια χαρά τα λες Κονάκη :D :D :D

Αν δεν δενόμουν με τα ρολόγια μου (keeper) και μπορούσα να τα "στείλω" για να πάρω άλλο(α) (flipper), τότε θα είχα φορέσει πααααααρα πολλά ρολόγια.
Σύμφωνα με το παραπάνω και με δεδομένο ότι δεν τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια μου, το μόνο που θα ήθελα, είναι να μπορούσα κάποτε να πάρω ένα Πατέκι, για όλα αυτά που συμβολίζει αυτό το όνομα ( σαν ωρολογοποιία και όχι γκλαμουριά).....

Αν και πάλι δεν τα καταφέρω θα παρηγοριέμαι με τα ρολεξάκια μου  ;D

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 19, 2010, 08:09:17 μμ »
Chopard θα εβαζες ?

Moνo το 'MILLE MIGLIA' το οποιο και εχω, παραδοξο ε?!...
Κι ομως, εχει εξηγηση:
Κατι η αισθηση που εχω στο μυαλο μου για την εν λογω εταιρια (εν συγκρισει με την 'CARTIER'), ενω στην πραγματικοτητα η 'σταση-φιλοσοφια' των δυο εταιριων θα ελεγα πως -μαλλον- δε διαφερει στο χωρο... αλλα κυριως το γεγονος οτι το συγκεκριμενο μοντελο δεν ειναι ουτε θυμιζει κατι 'dressy-πολυτελειας'... καθε αλλο μαλιστα, αφου εχει δημιουργησει ''σχολη στο σπορ-ανδρικο ρολόι'' (σιγουρα αυτο εχει να κανει με το οτι σχετιζεται με τους ιστορικους αγωνες ταχυτητας), ενω ταυτοχρονα -και σε καμια των περιπτωσεων- δεν παραπεμπει συνειρμικα σε 'Ωρολογοποι'ι'α-Κοσμηματοποι'ι'α' (οπως δηλαδη συμβαινει με τα μοντελα της 'CARTIER'), ολα αυτα με κανουν να επιλεγω κατ' εξαιρεση ενα και μονο μοντελο της 'CHOPARD', χωρις ωστοσο να μπορω να πω (ή να κανω) το ιδιο και για την 'CARTIER'!...
Αλλα ολα αυτα μπορουμε να τα αναπτυξουμε σε αλλο 'thread', καθοτι υπαρχει κινδυνος να καταληξουμε...  :offtopic

Φιλικα,
Αρης

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος Dakis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 19, 2010, 09:46:10 μμ »
 Παντου υπαρχουν εξαιρεσεις! Ετσι και γω ειμαι απο τους πολλους  ;D, που δε θα εβαζαν Rolex στο καρπο τους...
 Πολυ μικρα για μενα, συντηριτικος σχεδιασμος και πολυ σουπα....

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 19, 2010, 10:29:26 μμ »
rolex..........................από τις πιο νόστιμες σούπες του κόσμου!Την γνωρίζουν πολλοί,αρεσει σε πάρα πολλούς και είναι και φθηνή(για αυτά που προσφέρει) με πολύ εύκολη πέψη...... ;D νιαμ,νιαμ,νιαμ.... :smt039
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 20, 2010, 02:30:00 πμ »
Η Καρτιέ είναι κορυφαία εταιρεία, με ιστορικά μοντέλα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Σάντος,   Τανκ, Αμερικέν, Πασά κλπ.
Δε θα με χαλούσε καθόλου ένα Πασά. Έχουν από τα ομορφότερα καντράν  ...έβερ.

Φιλικά
Δημήτρης

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 20, 2010, 03:14:55 πμ »
Η Καρτιέ είναι κορυφαία εταιρεία, με ιστορικά μοντέλα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Σάντος,   Τανκ, Αμερικέν, Πασά κλπ.
Φιλικά
Δημήτρης

Φιλε Δημητρη,
Ουδεις ειπε το αντιθετο... ετσι ακριβως ειναι οπως το αναφερεις, απλως εμενα δε με συγκινει!
Αντιθετως, ενα 'L.U.C. TRIBUTE' ευχαριστως θα το φορουσα (αλλο ενα μοντελο που παρελειψα προηγουμενως να αναφερω) και αυτο γιατι στο μυαλο μου εχει σχηματιστει μια διαφορετικη εικονα απο αυτην της CARTIER...
Ερμηνευοντας το, θα ελεγα οτι εχει να κανει με το τιμημα του να ειναι τοσο δημοφιλης και συνυφασμενη με το κοσμημα (περιφημες βερες CARTIER κ.λπ.), οποτε υποσυνειδητα εχει χαραχτει μια πιο 'φθαρτη ωρολογιακα εικονα' εν συγκρισει με την 'πιο αγνωστη' και περισσοτερο ελβετικη στις καταβολες της CHOPARD, για την οποια και επιδεικνυω 'μεγαλυτερη ανοχη', εαν καταλαβαινεις τι εννοω...

Φιλικα,
Αρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 20, 2010, 03:26:06 πμ »
'φθαρτη ωρολογιακα εικονα'

καθε αλλο!

και περισσοτερο ελβετικη στις καταβολες της CHOPARD, για την οποια και επιδεικνυω 'μεγαλυτερη ανοχη', εαν καταλαβαινεις τι εννοω...

Αυτο το περιβοητο swiss made,μερικες φορες ,δεν εχει καμια αξια.Ειναι για τους τυπους!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 20, 2010, 03:30:01 πμ »
Με αυτο το σκεπτικο θα πρεπει να ακυρωσω την Γερμανικη σχολη!Λες και τα Ελβετικα καντονια δεν ειναι και Γερμανοφωνα...

Η μεγαλη Γερμανικη σχολη της Glashuette ,απο την αλλη?

Τα στεγανα αυτα ,πολλες φορες μας βαζουν σε λαθος πλαισια

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 20, 2010, 04:11:59 πμ »
'φθαρτη ωρολογιακα εικονα'

καθε αλλο!

και περισσοτερο ελβετικη στις καταβολες της CHOPARD, για την οποια και επιδεικνυω 'μεγαλυτερη ανοχη', εαν καταλαβαινεις τι εννοω...

Αυτο το περιβοητο swiss made,μερικες φορες ,δεν εχει καμια αξια.Ειναι για τους τυπους!!

Διαβασε πιο προσεκτικα τι εχω αναφερει:

Φιλικα,
Watch-Collector

Chopard θα εβαζες ?

Moνo το 'MILLE MIGLIA' το οποιο και εχω, παραδοξο ε?!...
Κι ομως, εχει εξηγηση:
Κατι η αισθηση που εχω στο μυαλο μου για την εν λογω εταιρια (εν συγκρισει με την 'CARTIER'), ενω στην πραγματικοτητα η 'σταση-φιλοσοφια' των δυο εταιριων θα ελεγα πως -μαλλον- δε διαφερει στο χωρο... αλλα κυριως το γεγονος οτι το συγκεκριμενο μοντελο δεν ειναι ουτε θυμιζει κατι 'dressy-πολυτελειας'... καθε αλλο μαλιστα, αφου εχει δημιουργησει ''σχολη στο σπορ-ανδρικο ρολόι'' (σιγουρα αυτο εχει να κανει με το οτι σχετιζεται με τους ιστορικους αγωνες ταχυτητας), ενω ταυτοχρονα -και σε καμια των περιπτωσεων- δεν παραπεμπει συνειρμικα σε 'Ωρολογοποι'ι'α-Κοσμηματοποι'ι'α' (οπως δηλαδη συμβαινει με τα μοντελα της 'CARTIER'), ολα αυτα με κανουν να επιλεγω κατ' εξαιρεση ενα και μονο μοντελο της 'CHOPARD', χωρις ωστοσο να μπορω να πω (ή να κανω) το ιδιο και για την 'CARTIER'!...

Φιλικα,
Αρης

Φιλικά
Δημήτρης

Φιλε Δημητρη,
Ουδεις ειπε το αντιθετο... ετσι ακριβως ειναι οπως το αναφερεις, απλως εμενα δε με συγκινει!
Αντιθετως, ενα 'L.U.C. TRIBUTE' ευχαριστως θα το φορουσα (αλλο ενα μοντελο που παρελειψα προηγουμενως να αναφερω) και αυτο γιατι στο μυαλο μου εχει σχηματιστει μια διαφορετικη εικονα απο αυτην της CARTIER...
Ερμηνευοντας το, θα ελεγα οτι εχει να κανει με το τιμημα του να ειναι τοσο δημοφιλης και συνυφασμενη με το κοσμημα (περιφημες βερες CARTIER κ.λπ.), οποτε υποσυνειδητα εχει χαραχτει μια πιο 'φθαρτη ωρολογιακα εικονα' εν συγκρισει με την 'πιο αγνωστη' και περισσοτερο ελβετικη στις καταβολες της CHOPARD, για την οποια και επιδεικνυω 'μεγαλυτερη ανοχη', εαν καταλαβαινεις τι εννοω...

Φιλικα,
Αρης

Με αυτο το σκεπτικο θα πρεπει να ακυρωσω την Γερμανικη σχολη!Λες και τα Ελβετικα καντονια δεν ειναι και Γερμανοφωνα...

Η μεγαλη Γερμανικη σχολη της Glashuette ,απο την αλλη?

Τα στεγανα αυτα ,πολλες φορες μας βαζουν σε λαθος πλαισια

Το τελευταιο σου σχολιο ειναι σε λαθος ενοτητα!

Προφανως αναφερεται εδω :

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,6874.msg105380.html#msg10538

Ωστοσο, απαντησα ηδη παραπανω...
-Ποιος ειπε ποτε κατι τετοιο?!...   ???    :-\
Mιλησε κανεις για την ''GLASH'U'TTE ORIGINAL'', τη ''LANGE & S'O'HNE'' ή τη ''M'U'HLE GLASH'U'TTE''?! Γιατι γενικευεις?!... Στην 'ΝΟΜΟS' αναφερθηκα, που τοσο απο πλευρας μεγεθους ρολογιων οσο και αισθητικης... δεν με εκφραζει!
Εσυ θα το εβαζες στον καρπο σου?!... κι ας εχει inhouse μηχανισμο...

Θα σε παρακαλουσα οταν αντιπαρατιθεσαι να διαβαζεις προσεκτικα τι γραφει ο αλλος και οχι αυτα που θελεις να δεις ή να ακουσεις... παρερμηνευοντας διαρκως μερος οσων εχουν λεχθει... κανοντας την τριχα-τριχια και αναγωντας τα σε 'θεσεις' που ποτε δεν ειπωθηκαν, γιατι στο τελος δημιουργειται συγχυση στην ενοτητα και το ολο θεμα κουραζει -εως και ενοχλει- απο καθε αποψη!...
   :ill:    :sleep:

Φιλικα,
Αρης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 20, 2010, 06:50:23 πμ από Watch-Collector »

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 20, 2010, 06:51:07 πμ »
Άρη κάηκες από βέρα και φυσάς το ρολόι;  :D :D

Φιλικά
Δημήτρης

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 20, 2010, 07:28:44 πμ »
Άρη κάηκες από βέρα και φυσάς το ρολόι;  :D :D
Φιλικά
Δημήτρης

Αντιστροφα φιλε Δημητρη, φοραω το τριβερο γι' αυτο δεν παιρνω το ρολο'ι'!...  :D
Φιλικα,
Αρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 20, 2010, 11:54:36 πμ »
Σε ενα φορουμ ειμαστε και καταθετω την αποψη μου...Εγω διαβασα το  ακολουθο,το οποιο κατα καιρους εχετε υποστηριξει,δηλαδη το swiss made.Πιστευω και ξαναλεω οτι δεν μπορουμε να εχουμε σαν βασικο κριτηριο το swiss made,αλλα την Εταιρια και το μοντελο που κρινουμε
Φορουμ σημαινει πρωτιστως ενημερωση,για μενα τουλαχιστον,ακομα και αν σπασω μερικα αυγα!

κερναω ομελετα! ;D

Πιστευω οτι ειμαι σε ενα ελευθερο φορουμ και λεω ελευθερα την γνωμη μου!Το εκανα απο την 1η μερα που γραφτηκα και θα συνεχσω να το κανω,οσο μου επιτρεπουν οι συνθηκες! ;)

και περισσοτερο ελβετικη στις καταβολες της CHOPARD

Θα ηθελα επισης να μου προσδιορισετε ,τι ειναι για εσας ,το swiss made?

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 20, 2010, 01:57:59 μμ από george_ »

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 20, 2010, 03:32:10 μμ »
και περισσοτερο ελβετικη στις καταβολες της CHOPARD

Η Σοπάρ είναι μια Ελβετική εταιρεία αναμπαμ μπαμπανταμ με Γερμανούς ιδιοκτήτες εδώ και μισό αιώνα. Ενώ η Καρτιέ είναι μια Ελβετική, Γαλλικών καταβολών με πολυεθνικά συμφέροντα.

Θα ηθελα επισης να μου προσδιορισετε ,τι ειναι το swiss made?

Αυτό ούτε οι Ελβετοί το γνωρίζουν.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 20, 2010, 04:12:46 μμ »
α μπραβο!!!!! ;)

πεστα ΒΒ

κατι μαθαμε και σημερα!

Αποσυνδεδεμένος gsb