Αποστολέας Θέμα: Cartier  (Αναγνώστηκε 19369 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
Απ: Cartier
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 22, 2010, 07:06:55 μμ »
Εγω διαβασα το  ακολουθο,το οποιο κατα καιρους εχετε υποστηριξει,δηλαδη το swiss made.Πιστευω και ξαναλεω οτι δεν μπορουμε να εχουμε σαν βασικο κριτηριο το swiss made,αλλα την Εταιρια και το μοντελο που κρινουμε

Και θα συνεχιζω να το υποστηριζω!...
Ειναι και μαλιστα πολυ βασικο κριτηριο, οχι ομως μονο του -οπως σωστα αναφερεις- αλλα παντα σε συναρτηση (και) με το ονομα της εταιριας!...
Τί να το κανεις το ονομα, αμα δεν εχεις τη χαρη?!...  ;D

κερναω ομελετα! ;D

Να μου λειπει το βυσσινο!...  ;D

Θα ηθελα επισης να μου προσδιορισετε ,τι ειναι για εσας ,το swiss made?

Δες την απαντηση μου, στο ακολουθο νημα:
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,6887.msg105687.html#msg105687

Φιλικα,
Αρης
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 22, 2010, 07:17:08 μμ »
Με αυτο το σκεπτικο θα πρεπει να ακυρωσω την Γερμανικη σχολη!Λες και τα Ελβετικα καντονια δεν ειναι και Γερμανοφωνα...
Τα στεγανα αυτα ,πολλες φορες μας βαζουν σε λαθος πλαισια

Αγαπητε Γιωργο,
Προφανως δε διαβαζεις ολες τις δημοσιευσεις μου και γι' αυτο πιθανον εκτιμησες λαθος!...  [-X   ;D
Ειναι εκπεφρασμενη απο καιρο, η αδυναμια και εκτιμηση μου εναντι της αγγλοσαξωνικης σχολης !...

Φιλικα,
Αρης

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 22, 2010, 07:47:11 μμ »
Όπα, μπερδεύτηκα. Ήξερα τη Σαξωνική σχολή. Η αγγλοσαξωνική ποια είναι;

Φιλικά
Mitsos της Ελληνικής σχολής

Αποσυνδεδεμένος Homopoliticus

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 22, 2010, 08:15:38 μμ »

Φιλικά

Άγγλοι, Σάξονες, Κέλτες, Βίκινγκ.  Εθνολογικά φύλα που διαμόρφωσαν την πληθυσμιακή σύνθεση της Γηραιάς Αλβιόνας.  Σήμερα, όταν μιλάμε για αγγλοσαξωνική σχολή ή επιρροή μιλάμε για την βρετανική κουλτούρα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο και έχει γίνει κτήμα σε Κανάδα, Αυστραλία, ΗΠΑ από τα αστικά στρώματα των εντόπιων πληθυσμών..... ;D

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 22, 2010, 08:53:53 μμ »
Φιλικά
  :dielaughing:

Φιλε Δημητρη,
Αναφερομαι στα ωρολογιακα δρωμενα και τις εξελιξεις οι οποιες ελαβαν μερος... τοσο στην Αγγλια (βλ. ΤΟΜAS TOMPION, JOHN HARRISON), οσο και την περιοχη της Σαξωνιας (Δρεσδη-GLASH'U'TTE και F. A. LANGE)!...
Ισως προκειμενου να γινει περισσοτερο κατανοητο -παρολο που εδω αναφερομαστε σε ρολογια- αναδιατυπωνω:

της 'αγγλο - σαξωνικης σχολης' (ή αν προτιματε καλυτερα)
της 'αγγλικης' και αντιστοιχως της 'σαξωνικης σχολης'!  ;D

Φιλικα,
Αρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 22, 2010, 09:22:56 μμ »
 ???

Αυτο παλι δεν εχει τυχει να το διαβασω καπου.και στο dial τι γραφει?

Made in.......???????

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 22, 2010, 11:39:11 μμ »
???

Made in.......???????

Αποσπασμα απο το :

http://mob.watchprosite.com/?show=forumpost.classic&fi=886&pi=3213181&ti=528451&s=-2&logon=yes&x=y

1972: Cartier is established in La Chaux-de-Fonds. Until this point, Cartier watches were produced in France and equipped with Swiss movements. In 1972, Cartier finds a company with impeccable credentials, Ebel, in Neuchâtel; a master of watchmaking that is able to match Cartier’s ambitious new plans.

;)

Φιλικα,
Αρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 22, 2010, 11:44:18 μμ »
Ειπατε

'αγγλο - σαξωνικης σχολης'

αρα ειναι τι?

Made in  ???

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 23, 2010, 12:42:05 πμ »

Αυτη παλι -ακομη και οταν παλαιοτερα στο καντραν του 'SANTOS' εγραφε το διακριτικο 'made in France', δηλωνοντας υπερηφανα τοσο τις ιστορικες της καταβολες οσο και το εργοστασιο παραγωγης- ηταν και παραμενει μια απο τις κορυφαιες εταιριες του χωρου , υπερκαλυπτοντας ποιοτικα τις προδιαγραφες ενος 'swiss made' ρολογιου!

???

Made in.......???????

Αποσπασμα απο το :

http://mob.watchprosite.com/?show=forumpost.classic&fi=886&pi=3213181&ti=528451&s=-2&logon=yes&x=y

1972: Cartier is established in La Chaux-de-Fonds. Until this point, Cartier watches were produced in France and equipped with Swiss movements. In 1972, Cartier finds a company with impeccable credentials, Ebel, in Neuchâtel; a master of watchmaking that is able to match Cartier’s ambitious new plans.

;)

Ειπατε
'αγγλο - σαξωνικης σχολης'
αρα ειναι τι?
Made in  ???

???   [-o<    ](*,)

Αποσυνδεδεμένος cool

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 25, 2010, 07:03:02 μμ »
Διάβασα όλα τα παραπάνω και θέλω να συμπληρώσω τα εξής:
Εγώ, προσωπικά, όταν προτίθεμαι να αγοράσω ένα ρολόι, κοιτάζω με σειρά προτεραιότητας τα παρακάτω:
1. Να μου αρέσει (λυπάμαι, αλλά όπως δεν θα παντρευόμουν ποτέ μια γυναίκα κοντή χοντρή, άσχημη και με μουστάκι, μόνο και μόνο επειδή έχει καταγωγή από τον... Καποδίστρια ή το στρατηγό Δεκαβάλλα ή είναι φραγκάτη, παρομοίως δεν πρόκειται να αγοράσω ένα άσχημο -πάντα κατά την προσωπική μου άποψη- ρολόι, μόνο και μόνο επειδή η εταιρία που το φτιάχνει έχει ιστορία 100 ή 200 ετών). Το ρολόι θέλω να το βλέπω στο χέρι μου και κάθε φορά που κοιτάζω την ώρα, να με κάνει να θέλω να την ξανακοιτάξω! Να μη βλέπω την ώρα να κοιτάξω την ώρα! ;)
2. Να έχω τα χρήματα να το αγοράσω (τα πράγματα είναι απλά: όποιος έχει, αγοράζει, όποιος δεν έχει δεν αγοράζει. Όσα δε φτάνω δεν τα κάνω ποτέ κρεμαστάρια).
Εκτιμώ την τεχνολογία και την τεχνογνωσία του κάθε ωρολογοποιού, αλλά συνήθως τα ξεχωριστά κομμάτια κοστίζουν όσο ένα ακίνητο και δε νομίζω πως αφορούν και πολλούς συμφορουμίστες.
Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, αποφάσισα πριν από λίγες μέρες να προχωρήσω στην αγορά του εικονιζόμενου calibre de Cartier με την ατσάλινη κάσα και το μαύρο δερμάτινο λουράκι. Σας παραθέτω την ιστορία μου που την έγραψα και στο αντίστοιχο τόπικ του "Cartier", αλλά επειδή αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο, το γράφω κι εδώ για πιθανούς υποψήφιους αγοραστές.
Η αλήθεια είναι πως στο χέρι δείχνει καλύτερο από τη φωτογραφία. Δεν περίμενα από την Cartier να βγάλει ένα μοντέλο που είναι σπορ, αλλά έχει και κλασικά στοιχεία. Κουρδίζει και δεξιόστροφα και αριστερόστροφα, ενώ δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ. Το περίεργο είναι πως η κορώνα δεν είναι βιδωτή, αλλάκουμπωτή και η κορώνα παίζει δεξιά αριστερά σα ρόδα.
Θα ήθελα να σταθώ στο θέμα της τιμής. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς, διαπίστωσα πως γνωστός έμπορος των Β. Προαστείων είχε την πιο προσιτή τιμή κάνοντας μια έκπτωση 20+% και συγκεκριμένα προτείνοντας τιμή 4.000 ευρώ αντί της αρχικής των 5.100 ευρώ. Πριν το αγοράσω, πέρασα μια βόλτα από την μπουτίκ του Cartier στην αρχή της οδού Βουκουρεστίου, κάτω από το Άττικα, με την εντύπωση πως ο "παραγωγός" πιθανόν να έχει καλύτερη τιμή από τους αντιπροσώπους. Αφού περίμενα πόση ώρα να με εξυπηρετήσουν (όχι γιατί είχαν τόση δουλειά, απλά μάλλον δεν γέμισα το μάτι στον ξινό κουστουμάκια υπάλληλο), άφού το δοκίμασα -και καλά- ρώτησα κατευθείαν ποια είναι η τελική τιμή σε πληρωμή μετρητοίς, και πήρα την αποστομωτική απάντηση πως οι τιμές είναι φιξ και δεν κόβουν ούτε ένα ευρώ. Όταν του είπα πως παλιά το κατάστημά τους μου είχε κάνει 15% έκπτωση σε αγορά ενός κοσμήματος (φθηνότερου μάλιστα από το ρολόι), μου είπε με ψυχρό ύφος πως λυπάται και δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Τότε τα πήρα στο κρανίο και του είπα πως είναι ντροπή οι αντιπρόσωποι να έχουν καλύτερες τιμές από τον κατασκευαστή και πως το έχω βρει 1.100 ευρώ φθηνότερα στον τάδε έμπορο και πως παρόμοιες τιμές κάνουν και οι άλλοι αντιπρόσωποι. Τον παρότρυνα μάλιστα να μου πει ένα λόγο -όχι περισσότερους- γιατί να το αγοράσω από αυτούς. Ο "κουστουμάκιας" συνέχισε το γνωστό τροπάριο με το μπλαζέ υφάκι και μετά του τα έχωσα να μην παραπονιούνται για κρίση κλπ γιατί μόνοι τους δημιουργούν την κρίση με την τακτική τους. Δεν έμεινα όμως εκεί! Αφού το αγόρασα, πήγα από εκεί "καρφί" και του το έδειξα στο χέρι μου μαζί με την απόδειξη, λέγοντάς του πως μόλις έχασαν έναν πελάτη και μάλιστα καλό καθότι με ξέρουν όλα τα γύρω κοσμηματοπωλεία και ρολογάδικα και όλοι μου κάνουν τουλάχιστον ένα 15% έκπτωση, όπως και σε όλους πλέον. Τελειώνοντας, του λέω πως και ο ίδιος να ήθελε να πάρει ρολόι, δεν θα το έπαιρνε από εκεί με τέτοιες τιμές που έχουν και πως για 1.100 ευρώ λιγότερα που το πήρα εγώ, θα πήγαινα και με τα πόδια στο Ν. Ψυχικό για να το πάρω. ;D 8) Έτσι, για να μη νομίζουν κάποιοι πως τρώμε κουτόχορτο και έχουμε Λ7 για ξόδεμα. ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 12:09:14 πμ »
Οι μπουτίκ είναι περισσότερο προς επίδειξη των μοντέλων των εταιρειών και λιγότερο προς πώληση.

Καλοφόρετο το ρολόι, ανέβασέ μας και καμμία φωτό να το χαρούμε κι εμείς ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος cool

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 10:38:32 πμ »
Οι μπουτίκ είναι περισσότερο προς επίδειξη των μοντέλων των εταιρειών και λιγότερο προς πώληση.

Θα ανεβάσω, μόνο που πρώτα θα πρέπει να βρω πως γίνεται να φoρτώσω φωτογραφίες σε καμιά άλλη ιστοσελίδα και να δώσω link.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 10:08:53 μμ »

πολύ σωστά,πιθανόν για τον λόγο αυτό(και όχι μόνο) τακτική της εταιρίας,να είχε την αντιμετώπιση αυτή ο φίλος μας.Τέλος καλό πήρε το ρολοι που ήθελε και την ανάλογη έκπτωση  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 10:34:06 μμ »

Σωστά , αλλά.. όλο και κάποιο..''κορόιδο'', θα μπορούσαν να ''ψαρέψουν''..
Ευτυχώς που ο φίλος μας δεν έφαγε ''κουτόχορτο''..
Καλορίζικο και καλοφόρετο!!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 10:36:46 μμ »
Τα 1100 Ευρώ της έκπτωσης, είναι άλλο ένα ρολόι και μάλιστα αξιόλογο!!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος Dakis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 27, 2010, 01:02:35 πμ »
Καλοριζικο και καλοφορετο! Πολυ ομορφο ρολοι!!
Και πολυ καλα τους τα εχωσες! Πριν απο καμια 10ρια χρονια, ρωταω για ενα Ωμεγα στην επισημη μπουτικ στη Θεσσαλονικη και σε εναν επισημο ντιλερ. Το πηρα απτον ντιλερ! Η μπουτικ της Ωμεγα εκλεισε... Ο ντιλερ ζει και βασιλευει...

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 27, 2010, 08:06:21 πμ »
Τα ίδια μου είχαν πει και στην μπουτικ της Ω εκεί στην Βουκουρεστιου πριν καμια δεκαριά χρόνια.Είπαμε έτσι βαδίζει η τακτική στις μπουτικ.....
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος avionic

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 27, 2010, 06:14:30 μμ »
Απ ότι μου είχε πει έμπορος, σκοπός των μπουτίκ δεν είναι η πώληση εξού και το μηδαμινό (ή μηδενικό) ποσοστό έκπτωσης. Λειτουργούν σαν δοκιμαστήριο, όπου εκεί ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να δει και δοκιμάσει όλα τα μοντέλα της εταιρείας και μετέπειτα να απευθυνθεί σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα. 

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 27, 2010, 08:31:01 μμ »
Απ ότι μου είχε πει έμπορος, σκοπός των μπουτίκ δεν είναι η πώληση εξού και το μηδαμινό (ή μηδενικό) ποσοστό έκπτωσης. Λειτουργούν σαν δοκιμαστήριο, όπου εκεί ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να δει και δοκιμάσει όλα τα μοντέλα της εταιρείας και μετέπειτα να απευθυνθεί σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα. 

ετσι ακριβως ειναι,δεν ειναι δυνατον ο προμηθευτης (κατασκευαστης) ν ανταγωνιζεται τους κυριους πελατες του (dealers).

Αποσυνδεδεμένος cool

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 29, 2010, 10:12:44 μμ »
Για όσους ζήτησαν φωτογραφίες, παραθέτω μερικές από το συγκεκριμένο ρολόι και μία με τη "σούβλα".

By nikcool at 2010-11-29

By nikcool at 2010-11-29

By nikcool at 2010-11-29

By nikcool at 2010-11-29

By nikcool at 2010-11-29

Λείπει κι ένα Louis erard l' esrpit du temps chronograph που είναι για σέρβις, ώστε να ανακτήσει δυνάμεις.