Διάβασα όλα τα παραπάνω και θέλω να συμπληρώσω τα εξής:
Εγώ, προσωπικά, όταν προτίθεμαι να αγοράσω ένα ρολόι, κοιτάζω με σειρά προτεραιότητας τα παρακάτω:
1. Να μου αρέσει (λυπάμαι, αλλά όπως δεν θα παντρευόμουν ποτέ μια γυναίκα κοντή χοντρή, άσχημη και με μουστάκι, μόνο και μόνο επειδή έχει καταγωγή από τον... Καποδίστρια ή το στρατηγό Δεκαβάλλα ή είναι φραγκάτη, παρομοίως δεν πρόκειται να αγοράσω ένα άσχημο -πάντα κατά την προσωπική μου άποψη- ρολόι, μόνο και μόνο επειδή η εταιρία που το φτιάχνει έχει ιστορία 100 ή 200 ετών). Το ρολόι θέλω να το βλέπω στο χέρι μου και κάθε φορά που κοιτάζω την ώρα, να με κάνει να θέλω να την ξανακοιτάξω! Να μη βλέπω την ώρα να κοιτάξω την ώρα!

2. Να έχω τα χρήματα να το αγοράσω (τα πράγματα είναι απλά: όποιος έχει, αγοράζει, όποιος δεν έχει δεν αγοράζει. Όσα δε φτάνω δεν τα κάνω ποτέ κρεμαστάρια).
Εκτιμώ την τεχνολογία και την τεχνογνωσία του κάθε ωρολογοποιού, αλλά συνήθως τα ξεχωριστά κομμάτια κοστίζουν όσο ένα ακίνητο και δε νομίζω πως αφορούν και πολλούς συμφορουμίστες.
Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, αποφάσισα πριν από λίγες μέρες να προχωρήσω στην αγορά του εικονιζόμενου calibre de Cartier με την ατσάλινη κάσα και το μαύρο δερμάτινο λουράκι. Σας παραθέτω την ιστορία μου που την έγραψα και στο αντίστοιχο τόπικ του "Cartier", αλλά επειδή αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο, το γράφω κι εδώ για πιθανούς υποψήφιους αγοραστές.
Η αλήθεια είναι πως στο χέρι δείχνει καλύτερο από τη φωτογραφία. Δεν περίμενα από την Cartier να βγάλει ένα μοντέλο που είναι σπορ, αλλά έχει και κλασικά στοιχεία. Κουρδίζει και δεξιόστροφα και αριστερόστροφα, ενώ δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ. Το περίεργο είναι πως η κορώνα δεν είναι βιδωτή, αλλάκουμπωτή και η κορώνα παίζει δεξιά αριστερά σα ρόδα.
Θα ήθελα να σταθώ στο θέμα της τιμής. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς, διαπίστωσα πως γνωστός έμπορος των Β. Προαστείων είχε την πιο προσιτή τιμή κάνοντας μια έκπτωση 20+% και συγκεκριμένα προτείνοντας τιμή 4.000 ευρώ αντί της αρχικής των 5.100 ευρώ. Πριν το αγοράσω, πέρασα μια βόλτα από την μπουτίκ του Cartier στην αρχή της οδού Βουκουρεστίου, κάτω από το Άττικα, με την εντύπωση πως ο "παραγωγός" πιθανόν να έχει καλύτερη τιμή από τους αντιπροσώπους. Αφού περίμενα πόση ώρα να με εξυπηρετήσουν (όχι γιατί είχαν τόση δουλειά, απλά μάλλον δεν γέμισα το μάτι στον ξινό κουστουμάκια υπάλληλο), άφού το δοκίμασα -και καλά- ρώτησα κατευθείαν ποια είναι η τελική τιμή σε πληρωμή μετρητοίς, και πήρα την αποστομωτική απάντηση πως οι τιμές είναι φιξ και δεν κόβουν ούτε ένα ευρώ. Όταν του είπα πως παλιά το κατάστημά τους μου είχε κάνει 15% έκπτωση σε αγορά ενός κοσμήματος (φθηνότερου μάλιστα από το ρολόι), μου είπε με ψυχρό ύφος πως λυπάται και δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Τότε τα πήρα στο κρανίο και του είπα πως είναι ντροπή οι αντιπρόσωποι να έχουν καλύτερες τιμές από τον κατασκευαστή και πως το έχω βρει 1.100 ευρώ φθηνότερα στον τάδε έμπορο και πως παρόμοιες τιμές κάνουν και οι άλλοι αντιπρόσωποι. Τον παρότρυνα μάλιστα να μου πει ένα λόγο -όχι περισσότερους- γιατί να το αγοράσω από αυτούς. Ο "κουστουμάκιας" συνέχισε το γνωστό τροπάριο με το μπλαζέ υφάκι και μετά του τα έχωσα να μην παραπονιούνται για κρίση κλπ γιατί μόνοι τους δημιουργούν την κρίση με την τακτική τους. Δεν έμεινα όμως εκεί! Αφού το αγόρασα, πήγα από εκεί "καρφί" και του το έδειξα στο χέρι μου μαζί με την απόδειξη, λέγοντάς του πως μόλις έχασαν έναν πελάτη και μάλιστα καλό καθότι με ξέρουν όλα τα γύρω κοσμηματοπωλεία και ρολογάδικα και όλοι μου κάνουν τουλάχιστον ένα 15% έκπτωση, όπως και σε όλους πλέον. Τελειώνοντας, του λέω πως και ο ίδιος να ήθελε να πάρει ρολόι, δεν θα το έπαιρνε από εκεί με τέτοιες τιμές που έχουν και πως για 1.100 ευρώ λιγότερα που το πήρα εγώ, θα πήγαινα και με τα πόδια στο Ν. Ψυχικό για να το πάρω.

Έτσι, για να μη νομίζουν κάποιοι πως τρώμε κουτόχορτο και έχουμε Λ7 για ξόδεμα.