Ψηφοφορία

Ποιο θα επιλεγατε και γιατι?

Omega Planet Ocean
Breitling Superocean Heritage
Breitling Superocean Steelfish

Αποστολέας Θέμα: Omega Planet Ocean vs Breitling Superocean Heritage vs Superocean Steelfish  (Αναγνώστηκε 27961 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Omega Planet Ocean vs Breitling Superocean Heritage vs Superocean Steelfish
« Απάντηση #60 στις: Ιούλιος 08, 2010, 05:36:27 μμ »
Παράθεση
Μπορεί όμως κάποιος να μου λύσει μια απορία? Πώς γίνεται ρολόι της ίδιας εταιρείας (Breitling), της ίδιας σειράς (Aeromarine-Superocean), με την ίδια μηχανή (cal. 17), με δεκαπλάσια καλύτερη υδατοστεγανότητα το ένα από το άλλο (steelfish 2000m. vs heritage 200m.), με μπρασελέ το πρώτο - με καουτσούκ λουρί το δευτερο, να έχουν τουλάχιστον 700 € διαφορά στην τιμή λιανικής υπέρ του καλύτερου (θεωρητικά) steelfish??
To μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι λόγω καλύτερης εμφάνισης του heritage, το "βαράνε".....  Undecided

Applause Applause Applause
Παράθεση
και η διαφορα στην στιβαροτητα ειναι προφανης αν το δεις στα χερια σου! Wink Οσο για το design...ειπαμε...περι ορεξεως ...
Πάντως αν συμβαίνει για αυτό το λόγο (εμφάνιση και μόνο), είναι επιεικώς απαράδεκτο από την Breitling! >:(

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιούλιος 08, 2010, 07:52:17 μμ »
3 εχουμε john! ;) ;D =D> =D> =D>

Eίναι ωραιότατο και το Steelfish, μάλιστα του έχω ιδιαίτερη εκτίμηση.....απλά τα άλλα δύο είναι πιό....."ρολόγια κλάσης" ;D

Μπορεί όμως κάποιος να μου λύσει μια απορία? Πώς γίνεται ρολόι της ίδιας εταιρείας (Breitling), της ίδιας σειράς (Aeromarine-Superocean), με την ίδια μηχανή (cal. 17), με δεκαπλάσια καλύτερη υδατοστεγανότητα το ένα από το άλλο (steelfish 2000m. vs heritage 200m.), με μπρασελέ το πρώτο - με καουτσούκ λουρί το δευτερο, να έχουν τουλάχιστον 700 € διαφορά στην τιμή λιανικής υπέρ του καλύτερου (θεωρητικά) steelfish??  ???
To μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι λόγω καλύτερης εμφάνισης του heritage, το "βαράνε".....  :-\

Η διαφορά Steelfish-Ηeritage είναι 600 ευρώ στη λιανική(κάπου 400-450 ευρώ πληρωτέα) και τα δύο με μπρασελέ. Αν δείτε τα ρολόγια δίπλα-δίπλα, θα συμφωνήσετε ότι δικαιολογούν τη διαφορά αυτή ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιούλιος 08, 2010, 10:51:09 μμ »
Αναμεσα στο Ω και το heritage διαλεξα το Ω και δεν το μετανιωσα καθολου.Το Ω δεν το εχω βαρεθει ποτε ενω το Β εχει πολυ κοινο σχεδιο.Ω λοιπον με 1000

Αποσυνδεδεμένος efthimio

• 38mm case
  • Υπάρχει χρόνος?
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιούλιος 08, 2010, 11:28:52 μμ »
Θα σου συνιστούσα να μη το βάζεις αυτό ως κριτήριο για την αγορά σου. (Παρεπιπτόντως, τα μεγάλα ρολόγια προσωπικά με απωθούν πλέον ενώ κάποτε τα προτιμούσα).
Δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά τι θα γίνει σε λίγα χρόνια. Άσε που έρχεται και το 2012.  :D
Ειναι αμέτρητα πλεον τα άρθρα σε forum στο εξωτερικό που αναφέρονται στην αποστροφή που υπάρχει αυξανόμενη σχετικά με τα μεγάλων διαστάσεων ρολόγια.. Πολλοί συνδέουν το "μεγάλωμα¨ των ρολογιών με την εποχή  της επίδειξης, των μεγάλων αυτοκινήτων, των σπιτιών με πισίνα  και του καταναλωτισμού. Επειδή όλα αυτά μας τελειώσανε μαζί με την οικονομική κρίση αναμένεται στροφή σε φυσιολογικά μεγέθη και για το λόγο αυτό θα δε θα πρότεινα σε καποιον σήμερα να επενδύσει μεγάλα ποσά σε μεγάλα ρολόγια καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να του μείνουν στο συρτάρι :birthday:.  Βέβαια είμαι  :offtopic

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιούλιος 09, 2010, 02:38:21 πμ »
   Xαχαχα μιά τέτοια συζήτηση δεν είναι ποτέ off-topic, άλλωστε παίζει ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιά και το Breitling βγαίνει σε 38 και 46, ενώ το Ω σε 42 και 45,5. Τώρα για το θέμα του μεγέθους, πιστεύω πως αφενός θα αργήσουν οι κατασκευαστές να μικρύνουν τα ρολόγια τους και αφετέρου αν ποτέ το κάνουν, θα καταλήξουν σε μεγέθη 42-44. Ρολόγια 36άρια και 38άρια, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβγούν και δεν αναφέρομαι σε εξαιρέσεις αλλά στον κανόνα.....οι ανθρώπινοι καρποί έχουν γίνει μεγαλύτεροι κατ'αντιστοιχία με τους ανθρώπους που είναι 20 πόντους ψηλότεροι σε σχέση με 50 χρόνια πριν ;)

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιούλιος 09, 2010, 07:53:07 πμ »
Παράθεση
Η διαφορά Steelfish-Ηeritage είναι 600 ευρώ στη λιανική(κάπου 400-450 ευρώ πληρωτέα) και τα δύο με μπρασελέ.
Το heritage Γιαννη εχει 2950€ με το λουρακι σιλικονης και οχι με το μπρασελε και το αλλο εχει 2050€ με το λουρακι σιλικονης. Ειναι πολυ μεγαλη διαφορα. Αν κανω λαθος διορθωσε με  :up:
Αν ειναι ετσι το heritage με λουρακι σιλικονης ποσο εχει? Γιατι τοτε αλλαζει το θεμα.... ;) Αν πχ εχει 2950€ με το mesh και για παραδειγμα 400€ κατω με το λουρακι τοτε εχει διαφορα, εφοσον η πλειονοτητα θα το αγοραζε με το λουρακι και μονο ;)
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιούλιος 09, 2010, 10:04:25 πμ »
Το heritage Γιαννη εχει 2950€ με το λουρακι σιλικονης και οχι με το μπρασελε και το αλλο εχει 2050€ με το λουρακι σιλικονης. Ειναι πολυ μεγαλη διαφορα. Αν κανω λαθος διορθωσε με  :up:
Αν ειναι ετσι το heritage με λουρακι σιλικονης ποσο εχει? Γιατι τοτε αλλαζει το θεμα.... ;) Αν πχ εχει 2950€ με το mesh και για παραδειγμα 400€ κατω με το λουρακι τοτε εχει διαφορα, εφοσον η πλειονοτητα θα το αγοραζε με το λουρακι και μονο ;)

http://www.thewatchquote.com/Breitling-594-2009-PdN.htm

http://www.thewatchquote.com/Breitling-598-2009-PdN.htm

Noίζω πως είναι έτσι και στην πραγματικότητα. Θα ρωτήσω κι όλας με την πρώτη ευκαιρία ;)

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιούλιος 09, 2010, 10:27:37 πμ »
Αρα φιλε john εχω δικιο..Η διαφορα ειναι 630€ για τις εκδοσεις με μπρασελε και 780€ με λουρακι σιλικονης. Μιλαμε τωρα διαφορα ενος ρολογιου ακομα...Ειναι τεραστια η διαφορα ;)

http://www.thewatchquote.com/Breitling-597-2009-PdN.htm
http://www.thewatchquote.com/Breitling-600-2009-PdN.htm

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιούλιος 09, 2010, 10:47:53 πμ »
Αυτό είπα κι εγώ φίλε, για 600 ευρώ διαφορά. Απλά θεωρώ ότι αυτή η διαφορά(450 ευρώ πρακτικά) αξίζει ;)

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιούλιος 09, 2010, 12:25:14 μμ »
Ειναι αμέτρητα πλεον τα άρθρα σε forum στο εξωτερικό που αναφέρονται στην αποστροφή που υπάρχει αυξανόμενη σχετικά με τα μεγάλων διαστάσεων ρολόγια.. Πολλοί συνδέουν το "μεγάλωμα¨ των ρολογιών με την εποχή  της επίδειξης, των μεγάλων αυτοκινήτων, των σπιτιών με πισίνα  και του καταναλωτισμού. Επειδή όλα αυτά μας τελειώσανε μαζί με την οικονομική κρίση αναμένεται στροφή σε φυσιολογικά μεγέθη και για το λόγο αυτό θα δε θα πρότεινα σε καποιον σήμερα να επενδύσει μεγάλα ποσά σε μεγάλα ρολόγια καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να του μείνουν στο συρτάρι :birthday:.  Βέβαια είμαι  :offtopic

Πολύ καλή ανάλυση. ;)
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Ιούλιος 09, 2010, 12:46:50 μμ »
Παράθεση
Επειδή όλα αυτά μας τελειώσανε μαζί με την οικονομική κρίση αναμένεται στροφή σε φυσιολογικά μεγέθη και για το λόγο αυτό θα δε θα πρότεινα σε καποιον σήμερα να επενδύσει μεγάλα ποσά σε μεγάλα ρολόγια καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να του μείνουν στο συρτάρι .  Βέβαια είμαι 
Δε νομιζω το να θες ενα ρολοι 44-45 mm  για καρπο 18cm ειναι υπερβολη...Θεωρω οτι ειναι απολυτα φυσιολογικο μεγεθος με τα δικα μου γουστα παντα ;)

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιούλιος 09, 2010, 02:43:08 μμ »
Το εχουνε πει τοσες φορες ας το πουμε ακομη μια, μεγαλα ρολογια ειναι αυτα που σε ολους τους καρπους  δειχνουνε μεγαλα πχ ενα με διαμετρο 50+

Απο εκει και περα ολα πανε με βαση αναλογια καρπου-ρολογιου....Σε ενα ατομο με 17αρι καρπο  ενα 42αρι ρολοι δειχνει το ιδιο με καποιον που φοραει 46αρι και εχει πχ 19-20αρι καρπο..αρα γιατι καποιος που τον εχει μεγαλο ...τον καρπο να παρει 40αρι??δεν το καταλαβα...

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιούλιος 09, 2010, 02:47:06 μμ »
Παράθεση από: efthimio
Πολλοί συνδέουν το "μεγάλωμα¨ των ρολογιών με την εποχή  της επίδειξης, των μεγάλων αυτοκινήτων, των σπιτιών με πισίνα  και του καταναλωτισμού. Επειδή όλα αυτά μας τελειώσανε μαζί με την οικονομική κρίση αναμένεται στροφή σε φυσιολογικά μεγέθη και για το λόγο αυτό θα δε θα πρότεινα σε καποιον σήμερα να επενδύσει μεγάλα ποσά σε μεγάλα ρολόγια καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να του μείνουν στο συρτάρι :birthday:.  Βέβαια είμαι  :offtopic

Δεν ενστερνίζομαι αυτή την άποψη με τίποτα.
Το ρολόι δεν πάει με το κιλό, δηλαδή όσο πιο μεγάλο τόσο πιο ακριβό...
Το αντίθετο ισχύει, όσο πιο μικρό τόσο πιο ακριβό γιατί η υλοποίηση πολυπλοκοτήτων σε μικρές κάσες είναι μηχανολογική πρόκληση.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιούλιος 12, 2010, 03:12:58 μμ »
Καλώς σας βρήκα ξανά!
Αυτό το θέμα θα μπορούσα να το έχω ξεκινήσει εγώ πριν μερικούς μήνες.  Αφού είδα και δοκίμασα πολλά ρολόγια (Β&Μ, Bell&Ross, TUDOR και άλλες) κατέληξα στα 3 αναφερόμενα από Ω και Breitling.

Η τελική μου επιλογή: Ω Planet Ocean 42mm και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου.

Δεν πήρα τελικά το SuperOcean γιατί εμφανισιακά μου ταίριαξε το Ω λίγο περισσότερο και η διαφορά στην τιμή με αγορά μετρητοίς δεν ήταν πολύ μεγάλη. Επίσης Το SuperOcean μου αρέσει πολύ περίσσοτερο με μπλε καντάν και όχι μαύρο και πολλοί με απονθάρρυναν για πρώτο καλό ρολόι να επιλέξω μπλε dial.  Παρόλου που το συγκεκριμένο ρολόι έχασε στον δικό μου τελικό οφείλω να παραδεχτώ  ότι είναι εκπληκτικό και οι φώτος που κυκλοφορούν στο net το αδικούν.

Το Heritage είναι μια πονεμένη ιστορία. Θα ξαναγράψω για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ στην Breitling που έβγαλε αυτό το κόσμημα σε 2 ακραία μεγέθη (38mm & 46 mm). Έχω καρπό 17 και κάτι ψηλά cm και όσο και αν προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου ότι το 38mm δεν φαίνεται και τόσο μικρό δεν τα κατάφερα! Μου αρέσουν τα μινιμάλ καντράν και δεν το περίμενα ποτέ ότι η Breitling θα έβγαζε κάτι τέτοιο έχοντας δει πολλά άλλα μοντέλα της εταιρίας. Μοναδικό ψεδάδι σε αυτό το κομψοτέχνημα θεωρώ το μπρεσελέ του που δοκιμάζοντάς το δεν είχε τη στιβαρή εικόνα που επιθυμούσα - δεν ταιριάζει και τόσο σε καταδυτικό ρολοί.

Παρόλο λοιπόν που είμαι 1000% ικανοποιημένος από την επιλογή μου δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι μάλλον θα αγόραζα το Heritage εάν είχε και αυτό διάμετρο γύρω στα 42μμ γιατί είναι το ομορφότερο από όλα. Το ότι έχει "μόνο" την επεξεργασία από kelek και όχι coaxial προσωπικά  θα το ξεπερνούσα, κάτι που σίγουρα δεν θα έκαναν όσοι  θεωρούν  το μηχανισμό σαν το πιο βασικό κριτήριο επιλογής.

ΥΓ: Μιλώ πάντα για το 38άρι Heritage γιατί έχω μεγάλη αδυναμία στα υποκαντράν δευτερολέπτου, κάτι που δεν έχει το 46άρι.

Όποιο και από τα 3 και να πάρει κανείς ευτυχισμένος θα είναι!!
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιούλιος 12, 2010, 03:41:39 μμ »
Παράθεση
Παρόλου που το συγκεκριμένο ρολόι έχασε στον δικό μου τελικό οφείλω να παραδεχτώ  ότι είναι εκπληκτικό και οι φώτος που κυκλοφορούν στο net το αδικούν
+1000
To ρολοι ειναι υπεροχο απο κοντα και τα πολλα μπιχλιμπιδια στο καντραν δεν φαινονται καν στο ματι οταν το κοιτας... ;)

Οσο για τα υπολοιπα που ειπε ο nick ειναι απολυτα πετυχημενη η τοποθετηση του! :)

Για τη διαφορα στην τιμη εξακολουθω να διατηρω επιφυλαξεις γιατι 600€ προ εκπτωσεως, αρα τουλαχιστον 450€ δεν ειναι λιγα...Ειναι αρκετα για μια αρχη για το επομενο ρολοι :)

Αποσυνδεδεμένος elvetos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 12:07:37 μμ »
Καλή σας μέρα, σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός Superocean Steelfish και θα ήθελα τα φώτα σας. Ο καρπός μου έχει περιφέρεια 18 εκ., είναι πολύ μεγάλο το συγκεκριμένο ρολόι; Μήπως θα είναι κουραστικό λόγω μεγέθους και βάρους (με μπρασελέ);Γενικά, τι ποσοστά έκπτωσης θα πρέπει να περιμένω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #76 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 12:19:54 μμ »
εκτωση περιου 20% και για 18αρι καρπο ειναι μια χαρα

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 02:02:39 μμ »
Καλή σας μέρα, σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός Superocean Steelfish και θα ήθελα τα φώτα σας. Ο καρπός μου έχει περιφέρεια 18 εκ., είναι πολύ μεγάλο το συγκεκριμένο ρολόι; Μήπως θα είναι κουραστικό λόγω μεγέθους και βάρους (με μπρασελέ);Γενικά, τι ποσοστά έκπτωσης θα πρέπει να περιμένω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το μέγεθος είναι μιά χαρά, θα το δείς και ο ίδιος άλλωστε πως θα σου φανεί. Τώρα για την έκπτωση του 20%, σαφώς και μπορείς να βρείς εύκολα ακόμη 5%, για να μην πω περισσότερο ;)

Αποσυνδεδεμένος elvetos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 02:38:33 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ, θα κάνω μια έρευνα αγοράς πολύ σύντομα.

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 06:03:35 μμ »
Με το βάρος δε θα έχεις πρόβλημα γιατί είναι πανάλαφρο αν και δεν του φαίνεται... Αν το δοκιμάσεις, θα καταλάβεις....