Καλώς σας βρήκα ξανά!
Αυτό το θέμα θα μπορούσα να το έχω ξεκινήσει εγώ πριν μερικούς μήνες. Αφού είδα και δοκίμασα πολλά ρολόγια (Β&Μ, Bell&Ross, TUDOR και άλλες) κατέληξα στα 3 αναφερόμενα από Ω και Breitling.
Η τελική μου επιλογή: Ω Planet Ocean 42mm και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου.
Δεν πήρα τελικά το SuperOcean γιατί εμφανισιακά μου ταίριαξε το Ω λίγο περισσότερο και η διαφορά στην τιμή με αγορά μετρητοίς δεν ήταν πολύ μεγάλη. Επίσης Το SuperOcean μου αρέσει πολύ περίσσοτερο με μπλε καντάν και όχι μαύρο και πολλοί με απονθάρρυναν για πρώτο καλό ρολόι να επιλέξω μπλε dial. Παρόλου που το συγκεκριμένο ρολόι έχασε στον δικό μου τελικό οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι εκπληκτικό και οι φώτος που κυκλοφορούν στο net το αδικούν.
Το Heritage είναι μια πονεμένη ιστορία. Θα ξαναγράψω για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ στην Breitling που έβγαλε αυτό το κόσμημα σε 2 ακραία μεγέθη (38mm & 46 mm). Έχω καρπό 17 και κάτι ψηλά cm και όσο και αν προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου ότι το 38mm δεν φαίνεται και τόσο μικρό δεν τα κατάφερα! Μου αρέσουν τα μινιμάλ καντράν και δεν το περίμενα ποτέ ότι η Breitling θα έβγαζε κάτι τέτοιο έχοντας δει πολλά άλλα μοντέλα της εταιρίας. Μοναδικό ψεδάδι σε αυτό το κομψοτέχνημα θεωρώ το μπρεσελέ του που δοκιμάζοντάς το δεν είχε τη στιβαρή εικόνα που επιθυμούσα - δεν ταιριάζει και τόσο σε καταδυτικό ρολοί.
Παρόλο λοιπόν που είμαι 1000% ικανοποιημένος από την επιλογή μου δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι μάλλον θα αγόραζα το Heritage εάν είχε και αυτό διάμετρο γύρω στα 42μμ γιατί είναι το ομορφότερο από όλα. Το ότι έχει "μόνο" την επεξεργασία από kelek και όχι coaxial προσωπικά θα το ξεπερνούσα, κάτι που σίγουρα δεν θα έκαναν όσοι θεωρούν το μηχανισμό σαν το πιο βασικό κριτήριο επιλογής.
ΥΓ: Μιλώ πάντα για το 38άρι Heritage γιατί έχω μεγάλη αδυναμία στα υποκαντράν δευτερολέπτου, κάτι που δεν έχει το 46άρι.
Όποιο και από τα 3 και να πάρει κανείς ευτυχισμένος θα είναι!!